Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyobbik lányom szülinapi tortája.Nem tökéletes de nagyon örült neki s ez a lényeg:)
A piskótát egy oldalon találtam s be is vált,mert nem esett össze a tésztám.
1 tojáshoz 2 dkg cokrot és 2,5 dkg lisztet számolunk.
A tojások sárgáját a cukor kétharmad részével elkeverjük,majd adunk hozzá kakaóport ha barna tésztát szeretnék.A fehérjét felverjük mikor elkezd keményedni hozzáadjuk a maradék cukrot s teljesen keményre verjük.Majd a sárga krémbe beletesszük a lisztnek a felét amit már elkevertünk a sütőporral.Majd fele habot óvatosan beleforgatjuk s ismét a liszt és a hab.Alul kikenyt formába süssük a masszát kicsit középről kifele húzzuk így nem puposodik majd fel s szépen 3 felé lehet vágni.
Az alsó tortám 10 tojásból készült 36x26 tepsiben.
A barbie szoknyája 23 cm-es kuglófformában 4 tojásból.
Az alsó krém tejszínes túros epres
1tejszín ízű pudingpor
3 dl tej
50 dkg félzsíros tehéntúró
300 g mirelit vagy friss eper
1 nagy tejföl 20%-os
500 ml habtejszín(én megglét használom)
2 habfixáló
kevés porcukor
A pudingot felfőzzük a 3 dl tejjel,félretesszük.A túrót egy nagyobb tálba a tejföllel,kevés porcukorral spirállal elkeverjük.Majd hozzáadjuk a pudingot,ismét eldolgozzuk.Belevagdossuk az epret majd a felvert habtejszínt(2 fixálóval)beledolgozzuk.Ezt már fakanállal végeztem.Nagyon sok és nagyon finom krém lesz belőle.Töltjük,vajkrémmel körbekenytem mielőtt borítottam.
A barbie szoknyájában joghurtos csokis meggy krém jutott.
Vettem egy joghurtos kész alapport amihez kellett még 450g natur joghurt,de mivel így nem ízlett tettem bele csokis meggy aromát.isteni lett.
itt még nincs feltéve a 9 gyertya:)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!