Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
MÁKOS – DIÓS BEJGLI
60 dkg liszt,
28 dkg margarin,
egy egész tojás, 2 sárgája,
2 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
csöpp só,
két evőkanál porcukor.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, 1 dl langyos cukros tejbe ,
2 dkg élesztőt felfuttatjuk, a vajas liszthez adjuk a tojásokkal és a többi hozzá valóval összedolgozzuk.
6 cipóra osztjuk, lisztezett deszkán letakarva fél órát pihentetjük.
Töltelék:
30 dkg darált dió és mák.
A dióhoz a 22 dkg cukrot, 1 dl tejben felforraljuk.
Összekeverjük, 1 hámozott almát belereszelünk,
1 evőkanál baracklekvárt, citromhéjjal ízesítjük.
A mákot, 2dl cukros forró tejjel, 2 cs. vaníliás cukorral, citrom héjjal,
2 dkg vajjal felfőzzük. Kihűtjük.
A tészta cipókat vékonyra kisodorjuk és megtöltjük.
Összetekerjük és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
Felvert egész tojással megkenjük, egy órát hideg helyen pihentetjük,ezután ismét megkenjük és egy órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Tetejét hurkapálcikával megszurkáljuk, előmelegített,180 fokos sütőbe sütjük.
Egy kis edénybe vizet teszünk a sütőrács aljára, a sütés ideje alatt.
Sütés után,ha kihűlt , alufóliába csomagolva,hűtőszekrénybe 3 hétig is eláll,de le is fagyasztható
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!