Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zserbó
Hozzávalók: 1dkg élesztő
5 „ cukor
1 dl tej
40 dkg liszt
20 „ vaj, vagy margarin
1 db tojás, csipetnyi sütőpor
Töltelékhez: 25 dkg savanykás lekvár
15 – 15 dkg darált dió és cukor
1 citrom reszelt héja
Bevonat: 10 dkg cukor
3 – 3 dkg kakaópor és vaj
Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és sütőporral. Alaposan összedolgozzuk az élesztővel és a tojással. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
Az első lapot a tepsibe fektetjük, és megkenjük a lekvár harmadával. A diót a cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, a harmadát a lekvárra szórjuk. Ugyan-így járunk el a másik két lappal is. Végül a negyedik tésztalappal befedjük a süteményt.
Langyos helyen letakarva 1 órán át, kelesztjük. Tetejét megszurkáljuk, és 180ºC – a előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A kihűlt tésztára a bevonathoz valókat felmelegítjük és rákenjük. Amikor a máz megdermedt apró szeletekre vágjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!