Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hájas tészta
Hozzávalók: 70 dkg liszt
40 „ tisztított darált háj. Disznóvágáskor érdemes az összest ledarálni, és szétgombócozva lefagyasztani. Hentesnél elég ½ kg – t venni.
2 evőkanál tejföl
1 egész tojás
1 dl fehér bor (helyette 1 evőkanál ecet)
1 csapott kávéskanál só, ugyanennyi cukor
szódavíz, lekvár
A hájat 10 dkg liszttel jól kidolgozzuk, és hidegre tesszük. A megmaradt lisztből a többi hozzávalóval rétestésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, 15 percig pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Felcsavarjuk, előbb sodrófával egy kicsit meglapogatjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, és 4 – be hajtjuk. 20 percig hideg helyen pihen. Ezt még 2x megismételjük, de már csak 3 – ba hajtjuk! Közben mindig pihen 20 – 20 percet. Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és 10x10 – es kockákat vágunk belőle. A jó kemény szilva, vagy baracklekvárból kiskanállal rakunk a kockák egyik felére, a másikat ráhajtjuk. Forró sütőben halványra sütjük. Porcukorral melegen megszórva tálaljuk. Melegen a legfinomabb!!!!!!!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!