Sütés főzés: SOMLÓI TORTA (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

SOMLÓI TORTA

EZT A SÜTEMÉNYT A GIZI RECEPTBŐL NÉZTEM.Tészta:
Sütöttem egy 3 tojásos sima, és egy 6 tojásos kakaós piskótát a szokásos módon. Majd a kakaósat kétfelé vágtam, így lett meg a három lap a tortához.
Krém:

2 cs csokoládé pudingpor
15 dk kristály cukor
15 dk porcukor
5 dl tej
3 db tojás
0,5 dl rum
A tojások sárgáját a kristály cukorral, a tejjel és a puding porral simára keverni, majd sűrűre főzni.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verni, majd a már csak langyos főzött krémhez óvatosan hozzá keverni.
Szirup:

15 dk porcukor
2 dl víz
0,5 dl rum
A vizet a cukorral felfőzni, majd a tűzről levéve hozzá keverni a rumot.
Szóráshoz:

10 dk mazsola
10 dk darált dió
A torta összeállítása:
Tálcára helyezni egy kakaós torta lapot, majd a sziruppal jól meglocsolni, és megkenni a krémmel. Tetejét megszórni a darált dióval, és a mazsolával. Erre jön a sima piskóta torta lap, és ezt szintén meglocsolni a sziruppal, megszórni a darált dióval és a mazsolával majd megkenni a krémmel. Befedni a maradék kakaós torta lappal és ezt már csak a sziruppal kell meglocsolni és a maradék krémmel megkenni.
Hűtőben másnapig pihentetni hogy összeérjenek jól az ízek.
Tálalás előtt tejszín habbal díszíteni és csokiöntettel tálalni.
Csokiöntet:
2,5 dl tej
2,5 dl víz
4 dk kakaó
1/2 cs csokoládé pudingpor
20 dk porcukor
0,5 dl rum
A tejet, a vizet, a cukrot, a kakaót és a puding port simára keverni, majd felfőzni. Ha már elég sűrű akkor levenni a tűzről és belekeverni a rumot. Tálba önteni és a tetejét porcukorral megszórni, így nem bőrösödik meg.
Tálaláskor a torta szeletre csorgatni. Tejszínhabbal díszíteni.

Látta 1642 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu