Sütés főzés: 7 konyhai trükk, amit minden háziasszonynak tudnia kell!

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A főzés tudománya általában anyáról lányra száll, és az, hogy hogyan kell egy szöget beütni a falba, a dolgos kezű apák tanítják fiaiknak. De azt, hogy milyen apró trükkök léteznek a sütés-főzés és ház körüli teendő könnyebbé tételére, nem biztos, hogy mindig elárulják őseink.

 

 

Nézzünk néhány okos praktikát:

1. Hogy ne csípje a szemünk a hagyma aprítás közben, töltsünk a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy konyhai papírtörlővel dörzsöljük bele a felületbe. Ezután jöhet az aprítás.

2. Ha nem tudjuk kinyitni a befőttesüveg tetejét, vegyünk két vastag gumit, majd egyiket tegyük az üveg tetejére, és a másikat az üvegre. Így jobb lesz a tapadási felület, könnyebben ki tudjuk csavarni.

3. Honnan tudjuk, hogy friss-e a tojás? Tegyük bele egy pohár vízbe, ha feljön az a víz tetejére, akkor már jobb, ha nem fogyasztjuk el.

4. A vágódeszkát hatékonyabban meg tudjuk tisztítani, ha megszórjuk egy kevés sóval, és átdörzsöljük egy fél citrommal, majd ezután öblítjük le.

5. Hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a tojást, a vízbe tegyünk egy kevés szódabikarbónát. Ha a víz el kezd főni, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni a tojásokkal együtt kb. 12 percet, és ezután fogjunk neki hámozni.

6. Ha könnyen magába szívja a cukor a nedvességet és használhatatlanná válik, adjunk hozzá 2 darab mályvacukrot. Ez majd eltávolítja a felesleges nedvességet.

7. Helyettesíthetjük a jégkockát, egy-két szem lefagyasztott szőlővel. Ezt tegyük bele a pohár borba, sokkal ízletesebb, és mégis hideg lesz.

 

Forrás:http://filantropikum.com/7-konyhai-trukk-amit-minden-haziasszonynak-tudnia-kell/


Címkék: konyha recept trükk

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu