Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Így lesz még finomabb
• A zsemlemorzsát kiválóan helyettesítheti a rakott ételek
tetején zúzott burgonyaszirommal. Ha a sajtos makaróni vagy a jénai
tálban sütött rakott zöldség csupasznak tűnik, amikor a sütőbe teszi,
bontson ki egy zacskó burgonyachipset, vegyen ki egy marékkal, és
morzsolja az étel tetejére. Így süsse meg.
• Ha legközelebb halat vagy húst készít a grillen, tépjen fel néhány teafiltert, és szórja a tartalmát az áztatott faforgácsra. A teafű jellegzetes, egyedi zamatot ad az ételnek. Íme, pár további grilltitok.
• Amikor felolvaszt egy lefagyasztott halszeletet, kiábrándítóan vízízű tud lenni. Nem így, ha tejben olvasztja fel! Így megfőzve sokkal finomabb lesz! Kíváncsi már mirelites tanácsokra is? Kattintson!
• Ha éppen azon fáradozik, hogy áttérjen a zsírszegény étrendre, jól teszi, ha az édességek terén kezdi a kalóriákkal való spórolást. Itt jön a képbe az almaszósz! A torta vagy a muffin receptjében előírt zsiradéknak akár kétharmadát is helyettesítheti vele, így a végeredmény kellőképpen omlós és zamatos lesz, az egészségtelen zsíroknak pedig búcsút inthet.
• Mielőtt lefagyaszt egy vekni kenyeret, csúsztasson papírtörlőt a kenyér és a zacskó közé. Kiolvasztáskor a zacskóban képződött jégkristályok megolvadnak, de nem a kenyér, hanem a papírtörlő szívja fel őket, így a cipó száraz és friss lesz, nem pedig vizenyős, és nem mállik szét.
Spórolási trükkök
• Elfeledkezett a
megvásárolt fejes salátáról? Ha megfonnyadt, még megmentheti! Tegyen
néhány evőkanálnyi citromlevet egy edény hideg vízbe, és áztassa bele
húsz percre a salátaleveleket. Újra frissek és ropogósak lesznek.
• Dobjon néhány kockacukrot a zacskóba, amikor elcsomagol egy darab kemény sajtot. A cukor megakadályozza a penész képződését. A tortaszelet vagy a gyümölcskenyér tartójába is hasznos lehet egy-két kockacukor, hogy a harapnivaló napokig megőrizze frissességét.
Szagűzés A csirkesütés közben terjengő zsírszag viszont csökkentésére helyezzen el egy kis edény ecetet a konyhában, és a zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, így nem árasztja el az egész lakást. Valami átható, erős szagú élelmiszert szeletelt? A fokhagyma vagy a hal illata jóval az étkezés után is érződik a kezén? Dörzsölje be vizes kezét szódabikarbónával, majd öblítse le meleg vízzel. Amikor erős vegyszerrel súrolja ki a sütőt, az kellemetlen tisztítószerszagot áraszt. Törölje át a sütőt ecetbe mártott szivaccsal, majd várja meg, hogy az ecet teljesen megszáradjon. Ha valami megromlott a hűtőben, takarítsa ki alaposan, majd tegyen bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyja ott éjszakára, és a kávé illata semlegesíti a romlottétel-szagot. Amikor pedig hagymát szeletel, gyújtson meg egy gyertyát. A láng elégeti a hagymából áradó gőzök egy részét, így nem könnyezi meg annyira a feladatot. |
• Az átható illat, amit az emberek annyira szeretnek a különféle fűszerekben, a rovarok számára erősen visszataszító. Ha távol szeretné tartani a hangyákat és az egyéb kellemetlenkedőket a liszttől és a cukortól, tegyen egy babérlevelet a tartóba (az edény tartalma alig veszi át az illatát). Akadnak egyéb rovarűző praktikáink is.
• A vöröshagyma tárolásakor jót tesz a vaj. Kenje be a hagyma vágott felét vajjal, és csomagolja folpakba. Így napokkal tovább friss marad, ráadásul a vajas részt máris párolhatja a serpenyőben.
• Nem sok értelme van félbevágni egy egész citromot csupán azért, mert egy ételhez néhány csepp citromlére van szükség. Szúrja át a gyümölcs héját egy fogpiszkálóval, és nyomjon ki belőle néhány cseppet. Amikor elkészült, ragassza le a lyukat, és tegye vissza a citromot a hűtőszekrénybe, hogy másnap is felhasználhassa.
Vegyes praktikák
• Az egymásba rakott
vizespoharakat néha úgy össze tudnak ragadni, mintha bebetonozták volna
őket. Annyi a teendő, hogy a külső pohár peremét körbelocsolja kevés
olajjal. Csak néhány percig kell várni, amíg a folyadék beszivárog a két
pohár közé, és könnyűszerrel szét is választhatja őket.
• Ha a ráégett étel tönkretette a kedvenc lábosát vagy serpenyőjét, a só újra hadra foghatóvá teheti az edényt. Szórja meg vele bőségesen a letapadt ételmaradékot, és vizezze be egy kicsit. Hagyja állni, amíg a szennyeződés magától fel nem lazul, aztán mosogassa el.
• A bolti lefolyótisztítók károsíthatják a szennyvízcsöveket. Kisebb dugulás esetén öntsön bele inkább egy pohár szódabikarbónát, majd ugyanennyi ecetet. Hagyja állni tíz percig, aztán borítson rá egy teáskannányi forrásban lévő vizet. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.
• A jégkaparó a mélyhűtőben ugyanolyan jól használható, mint az autó szélvédőjén. Ha nincs kedve leolvasztani a fagyasztóládát, de szeretne megszabadulni a lerakódott jégtől, finoman szedegesse le jégkaparóval, és legyen nagyon boldog a felszabaduló hely látványától.
• Ne ütögesse a befőttesüveget, hogy meglazítsa a fedelét, és ne próbálkozzon forró vízzel sem! Egyszerűen vegyen fel egy pár gumikesztyűt, és laza mozdulattal nyissa ki a befőttesüveget.
• Állandóan leragad az étel az edényben? Felejtse el a bosszúságot, és használjon olívaolajat, melyet egy tiszta szórófejes flakonba tölt. Így már egészen biztos lehet benne, hogy semmi sem ragad oda.
• Hogy a vágódeszka ne csúszkáljon a konyhapulton, húzzon egy-egy gumit a két szélére. Mindjárt sokkal könnyebb lesz az aprítás.
Forrás:http://www.rd.hu/Fill%C3%A9res_konyhai_tr%C3%BCkk%C3%B6k
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Afrodiziákumok a konyhából
7 konyhai trükk, amit minden háziasszonynak tudnia kell!
Karácsony plusz kilók nélkül?
MODERN KONYHÁT SZERETNÉL? EZEKET A SZEMPONTOKAT NE HAGYD FIGYELMEN KÍVÜL