Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy-házi-as vendéglő vagyunk – e találó szójátékkal fogad bennünket Egyházi László, a Marcal étterem tulajdonosa-vezetője, aki 1988 óta Marcalváros gasztronómiai életének meghatározó szereplője.
Igazi családi vállalkozásként működnek, kezdetben ő maga vitte az üzletet, majd csatlakozott hozzá a felesége, később pedig négy fia, Richárd, Dávid, Gergely és Máté. A csapatot Dávid felesége, Eszter, valamint Zsebedics Terézia teszi teljessé.
Az elégedett vendég a legjobb vendég, folyamatosan azon dolgozunk, hogy családias légkört teremtsünk – fogalmazza meg az étterem filozófiáját Egyházi László, aki elmondja, fő tevékenységük a déli menüs étkeztetés. Naponta 3-4 féle levesből és 8-10 második fogásból választhatnak a vendégek. A tulajdonos büszke arra is, hogy törzsvendégeik közül sokan náluk tartják a családi rendezvényeket, keresztelőket, esküvőket, ballagásokat, banketteket. Népszerűek a Marcal étterem magyar nóta és más műsoros estjei, ezekre mindig túljelentkezés van.
És akkor következzék a Marcal étterem farsangi ételajánlata, amelyből természetesen nem maradhat ki az elengedhetetlen, szalagos farsangi fánk.
Borkrémleves mascarponés sült hóhabbal
Hozzávalók:
4 dl száraz fehérbor, 4 dl édes fehérbor, 1,5 dl tejszín, 3 dl tej, 4 tojás (sárgája), 7 dkg cukor, 3 dl víz, fél citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
a hóhabhoz: a megmaradt (4 tojás) fehérje, 10 dkg mascarpone, 6 dkg porcukor
Elkészítés:
A fehérbort a vízzel együtt felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral és a tejszínnel együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az időközben felforralt boros vizet. Habverővel, folyamatos kevergetés mellett, simára keverjük (itt már ne forraljuk!). Hozzáadjuk a szegfűszeget és a citrom reszelt héját is.
A hóhabhoz: a cukrot, a mascarponét és a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lehűtjük, utána nyomózsákkal tepsibe formázzuk és sütőben aranybarnára sütjük . A borkrémlevessel együtt tálaljuk.
Részeges csirkecomb
Hozzávalók: 8 db csirkecomb, 8 szelet bacon, só, 5 dkg vaj, 3 dl száraz fehérbor, 1 dl brandy
Elkészítés: A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit vajjal megkenünk, ráhelyezzük a combokat. A húsok alá öntjük a bort. Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát, ráöntjük a brandyt és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Szalonnás burgonya
Az egészben félig főtt burgonyát megtöltjük reszelt sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig apróra kockázott húsos szalonnát teszünk és a sütőben szépen megpirítjuk. A szalonnából kiolvadó zsír remek ízt ad a köretünknek.
Egyszerű farsangi fánk:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 tojássárgája, 10 dkg sütőmargarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kb. 3 dl tej, 1 evőkanál rum, fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzáadom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen (pl. radiátor) duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom, és újra szaggatom, míg elfogy. Még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már serceg, a fánkokat beleteszem és készre sütöm mindkét oldalát. Porcukorral és lekvárral tálalom.
Forrás:http://gyorplusz.hu/article/ha_farsang_akkor_fank_.html?rss
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Színes fánkok sütőben sütve
Kelkáposzta fánk - próbáld ki!
Mennyei bögrés bodzavirág fánk
Tojásfőzési idők praktika