Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 1 csipet só
– 1 kocka élesztő (5 dkg)
– 1 bögre 2,8% -os tej (2,5 dl)
– 5 dkg vaj vagy margarin
– fél bögre cukor (8-10 dkg) + 1 teáskanálnyi a futtatáshoz
– 1 tojás
– 6-7 nagy, tenyérnyi bodzavirág mosva és lemorzsolva
+ olaj a sütéshez
– porcukor a
1. A bodzavirágokat megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd
egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak,
akkor szinte csak le kell ráznunk őket! Ha mégsem akkor erőteljesen
dörzsöljük az ágakat, és ha véletlenül zöld rész potyog bele, akkor azt
szedegessük ki.
2. Az élesztőt a langyos tejben és egy teáskanálnyi cukorban
felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval ( ezalatt a lemorzsolt
bodzavirágokat is értem!) együtt, fakanállal hólyagosra dagasztjuk. Lágy
tésztát kapunk a végére, melyet liszttel alaposan meghintünk. Tipp: ha
nagyon ragadós a tészta akkor adjunk hozzá még lisztet, ha pedig száraz,
akkor kevés tejet. De csak csínján!
3. A tésztát meleg helyen vagy szobahőmérsékleten, konyharuhával lefedve a duplájára kelesztjük.
4. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges
méretű pohárral vagy szaggatóval köröket szaggatunk a tésztából.
5. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat, addig is kelhet még a tészta.
6. Közepes lángon, aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk,
mert nagyon hamar sül. Mielőtt az olajba tesszük, csináljunk az
ujjunkkal mélyedést a tésztába, és a mélyedésekkel lefelé tegyük az
olajba.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Egyébként a négy bögre fehér liszt helyett, használhatjuk a következő kombinációt is, állagjavítás céljából: az egyik bögre fehér lisztet váltsunk ki félfogós lisztre.
Jó étvágyat!
Forrás.http://rupanerkonyha.cafeblog.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Színes fánkok sütőben sütve
Kelkáposzta fánk - próbáld ki!
Ha farsang, akkor fánk
Karácsony plusz kilók nélkül?