Sütés főzés: Színes fánkok sütőben sütve

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 evőkanál cukor
7 dkg vaj
1 élesztő (igazi, nem zacskós)
2 dl tej
2 tojás
1 citrom héja
1 vaníliás cukor

A bevonáshoz:
porcukor, a citrom leve, ételfesték, díszítőcukorkák
étcsokoládé/tejcsokoládé kb 1 tábla

A tejet meglangyosítottam, majd az élesztőt a tejben egy kis cukorral (egy csipet) felfuttattam. Közben egy nagyobb keverőtálba beleszórtam a lisztet, a cukrot, tojást, belereszeltem a citrom héját, és a vaníliás cukrot is beletettem. A vajat felolvasztottam. Amikor felfutott az élesztő, akkor beleöntöttem a keverőtálba a lisztes keverékhez. A robotgépre a dagasztós karokat (vagy minek is hívják) rögzítettem és jól átdagasztottam vele a tésztát, majd a végén hozzáadtam a már langyos vajat és még így is addig dagasztottam, amíg össze nem állt. Nagyon szép, extra citromillatú tészta lett belőle.

 

Langyos helyen duplájára kelesztettem, körülbelül 1 óra alatt. Majd lisztezett felületre kiborítottam, átgyúrtam, majd kinyújtottam. Itt jött a probléma, mert kis fánkot szerettem volna, a bögre még nagyon jó volt, de nem tudtam, hogy mivel lyukasszam ki. És már ott kerülgettem napok óta egy üres műanyag flakont, hát azzal lyukasztottam ki a fánkok közepét. Kicsit be kell lisztezni a szájár és tökéletesen működik.

 

Utána sütőpapírral kibélelt tepsire tettem őket, majd újabb fél órát kelesztettem, konyharuhával lefedve. A sütőt 180 fokra melegítettem és légkeveréses módban 10-12 percig sütöttem a fánkokat. Az első adag esetén volt olyan fánk, ahol a lyuk benőtt. A második tepsinél teszteltem, hogy ha alufóliagolyócskákat teszek a lyukakba, akkor úgy marad e, és igen, ott már nem nőttek össze.

Amikor megsültek, megvártam, amíg kihűltek. A csokoládét vízgőz fölött olvasztottam fel, majd a fánkokra csorgattam, díszítőcukorkákkal megszórtam. A cukormázhoz porcukrot kevertem össze a citrom levével, majd ezt kanalaztam a fánkokra. Piros ételfestékkel lett rózsaszín. Épp csak egy csepp ételfesték kellett. A színekkel persze lehet még játszani, és a díszítőcukrokból is rengetegféle van. Gyerkőcökkel is tökéletes program.

 

Forrás:http://bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Címkék: fánk recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu