Sütés főzés: karamellkrémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

karamellkrémes

Hozzávalók:

35 dkg. liszt, 15 dkg. cukor, 5 dkg. zsíradék, 1 dkg. élesztő, 1 dl. tej,1 kk. szódabikarbóna,1 tojás, csipet só.

Krém: 6 ek.cukor, 8 dl. tej, 25 dkg, margarin, 15 dkg. porcukor, 1 vanilia, 5 ek. liszt. Elkészítés: A szódabikarbónával vegyített lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk a zsíradékkal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a tojást és a sót is.

A tésztagombócot 3 részre osztjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra és egyenként megsütjük a hátoldalán. Közben a cukrot lábosba tesszük és barnulásig hevítjük, majd hozzáöntünk fél l. tejet és azzal elolvadásig kevergetjük.
Ekkor beledaraboljuk a margarin kockát, hozzáadjuk a porcukrot és a vaniliás cukrot. Ezekkel felfőzzük.
5 ek. lisztet símára keverünk 3 dl. hideg tejjel, majd a karamellás alaphoz adjuk. Sűrűsödésig főzzük. Ha langyosra hült, megtöltjük a lapokat. Pár óra múlva porcukrozzuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk. A receptet valahol az „Olcsó receptek” között találtam

Látta 2419 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

oros kati üzente 12 éve

ma megsutotem nagyon finom !!! koszi a receptet !! továbi jó sutés fózést !!!udv. KATI

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Ancika! Hű de fini lehetett, gyönyörű szeletek!!!
Üdv.
Évi

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Marcsika köszi, igyekeztem. Az én véleményem szerint a sütemény szeletelése nagyon "sokat tesz" abban, hogy mutasson a tányéron. Gyakorlati tapasztalat: A kés legyen mindig vékony pengéjű és "borotva éles", húzzuk a tésztán, ne pedig nyiszáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancika olvasom a lányok írják biztosan finom, egyetértek.
A szeletelés mértanilag centiről centire egyforma szerintem.
Nagyon mutatós.
Köszönjük

Válasz

Boros Andrea üzente 12 éve

ilyet már én is csináltam ,tényleg finom

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Ancika vittem a receptedet,egyetértek Annával :))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 12 éve

Imádom a karamella ízét, köszi a receptet! Valóban a hozzávalókból ítélve nem túl drága, de finom sütemény!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu