Sütés főzés: karamellkrémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

karamellkrémes

Hozzávalók:

35 dkg. liszt, 15 dkg. cukor, 5 dkg. zsíradék, 1 dkg. élesztő, 1 dl. tej,1 kk. szódabikarbóna,1 tojás, csipet só.

Krém: 6 ek.cukor, 8 dl. tej, 25 dkg, margarin, 15 dkg. porcukor, 1 vanilia, 5 ek. liszt. Elkészítés: A szódabikarbónával vegyített lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk a zsíradékkal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a tojást és a sót is.

A tésztagombócot 3 részre osztjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra és egyenként megsütjük a hátoldalán. Közben a cukrot lábosba tesszük és barnulásig hevítjük, majd hozzáöntünk fél l. tejet és azzal elolvadásig kevergetjük.
Ekkor beledaraboljuk a margarin kockát, hozzáadjuk a porcukrot és a vaniliás cukrot. Ezekkel felfőzzük.
5 ek. lisztet símára keverünk 3 dl. hideg tejjel, majd a karamellás alaphoz adjuk. Sűrűsödésig főzzük. Ha langyosra hült, megtöltjük a lapokat. Pár óra múlva porcukrozzuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk. A receptet valahol az „Olcsó receptek” között találtam

Látta 2014 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

oros kati üzente 7 éve

ma megsutotem nagyon finom !!! koszi a receptet !! továbi jó sutés fózést !!!udv. KATI

Válasz

Friedlné Évi üzente 7 éve

Ancika! Hű de fini lehetett, gyönyörű szeletek!!!
Üdv.
Évi

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 7 éve

Marcsika köszi, igyekeztem. Az én véleményem szerint a sütemény szeletelése nagyon "sokat tesz" abban, hogy mutasson a tányéron. Gyakorlati tapasztalat: A kés legyen mindig vékony pengéjű és "borotva éles", húzzuk a tésztán, ne pedig nyiszáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ancika olvasom a lányok írják biztosan finom, egyetértek.
A szeletelés mértanilag centiről centire egyforma szerintem.
Nagyon mutatós.
Köszönjük

Válasz

Boros Andrea üzente 7 éve

ilyet már én is csináltam ,tényleg finom

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 7 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Ancika vittem a receptedet,egyetértek Annával :))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 7 éve

Imádom a karamella ízét, köszi a receptet! Valóban a hozzávalókból ítélve nem túl drága, de finom sütemény!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu