Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kenyérsütő gépben már sokszor készítettem kenyeret.
Egyre inkább foglalkoztatott a gondolat, hogy meg kellene próbálni, úgy, ahogy mások is, jénai tálban. Most eljött az ideje, rászántam magam és megpróbáltam.
Ez tehát az első olyan kenyerem, melyet nem kenyérsütő gépben készítettem. A kenyér főbb alkotó elemei: teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és komáromi lisztmix "öregtészta" hozzáadásával, továbbá híg kefír, olívaolaj, élesztő, pici ecet, só és cukor, tejpor. Kicsit sűrűbb a béle, de sokkal egészségesebb, mint a különféle állagjavítókkal és ízfokozókkal telitömött, fehér liszttel készített változat.
A mennyiségek a következőképpen alakultak:
40 dkg. komáromi lisztmix (direkt kenyérsütéshez),
15-20 dkg. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 dkg. élesztő teáskanálnyi cukorral fél dl. tejben felfuttatva
3 dl. híg kefír,
2 teáskanál só,
2 ek. olívaolaj,
1 kis evőkanál ecet,
20 dkg. öreg tészta (korábban sütött lángos tésztából lefagyasztva),
1 evőkanál tejpor.
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
A liszteket egy nagyobb tálban egymás után átszitáljuk, majd hozzáöntjük a szitán fennmaradt rostot is.
Beletesszük a sót, a pici cukrot, a tejport, majd jöhetnek a nedves alapanyagok, úgy mint a kefír, az olaj, az ecet és az öregtészta.
Kicsit fakanállal összeállítjuk a tésztát és a kenyérsütőgépbe tesszük dagasztás céljából. Ha lejárt a dagasztási idő (kb. fél óra), akkor kivesszük a tésztát a gépből és visszatesszük abba a tálba, melyben elkezdtük a műveletet. Letakarjuk és megkelesztjük. Miután megkelt, megformázzuk a kenyerünket és szilikonos sütőpapírral kibélelt, ovális, fedővel ellátott jénaiba tesszük, tetejét több helyen bevágjuk, ismét kelesztjük, kissé megspricceljük vízzel a tetejét és 230 fokos sütőbe helyezzük. Negyed óra elteltével levesszük 200 fokra a sütőt és még kb. 25-30 percig sütjük, közben figyeljük, hogy megsüljön, de ne túlzottan.
Kivéve a sütőből levesszük a tetőt róla, ismét megspricceljük vízzel, konyharuhával lazán letakarjuk. Kicsit ha hűl szeletelhető.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!