Sütés főzés: barna kenyér (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

barna kenyér

Kenyérsütő gépben már sokszor készítettem kenyeret.
Egyre inkább foglalkoztatott a gondolat, hogy meg kellene próbálni, úgy, ahogy mások is, jénai tálban. Most eljött az ideje, rászántam magam és megpróbáltam.

Ez tehát az első olyan kenyerem, melyet nem kenyérsütő gépben készítettem. A kenyér főbb alkotó elemei: teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és komáromi lisztmix "öregtészta" hozzáadásával, továbbá híg kefír, olívaolaj, élesztő, pici ecet, só és cukor, tejpor. Kicsit sűrűbb a béle, de sokkal egészségesebb, mint a különféle állagjavítókkal és ízfokozókkal telitömött, fehér liszttel készített változat.

A mennyiségek a következőképpen alakultak:

40 dkg. komáromi lisztmix (direkt kenyérsütéshez),
15-20 dkg. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 dkg. élesztő teáskanálnyi cukorral fél dl. tejben felfuttatva
3 dl. híg kefír,
2 teáskanál só,
2 ek. olívaolaj,
1 kis evőkanál ecet,
20 dkg. öreg tészta (korábban sütött lángos tésztából lefagyasztva),
1 evőkanál tejpor.

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
A liszteket egy nagyobb tálban egymás után átszitáljuk, majd hozzáöntjük a szitán fennmaradt rostot is.
Beletesszük a sót, a pici cukrot, a tejport, majd jöhetnek a nedves alapanyagok, úgy mint a kefír, az olaj, az ecet és az öregtészta.
Kicsit fakanállal összeállítjuk a tésztát és a kenyérsütőgépbe tesszük dagasztás céljából. Ha lejárt a dagasztási idő (kb. fél óra), akkor kivesszük a tésztát a gépből és visszatesszük abba a tálba, melyben elkezdtük a műveletet. Letakarjuk és megkelesztjük. Miután megkelt, megformázzuk a kenyerünket és szilikonos sütőpapírral kibélelt, ovális, fedővel ellátott jénaiba tesszük, tetejét több helyen bevágjuk, ismét kelesztjük, kissé megspricceljük vízzel a tetejét és 230 fokos sütőbe helyezzük. Negyed óra elteltével levesszük 200 fokra a sütőt és még kb. 25-30 percig sütjük, közben figyeljük, hogy megsüljön, de ne túlzottan.
Kivéve a sütőből levesszük a tetőt róla, ismét megspricceljük vízzel, konyharuhával lazán letakarjuk. Kicsit ha hűl szeletelhető.

Látta 1392 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Jutka, Mónika, Marcsika! Örülök, hogy tetszett a kenyér és receptje! Ha lesz időm, próbálgatom még, meg szeretném tanulni úgy igazából, esetleg más lisztekkel, más összetételben is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancika! Nagyon örülök a receptednek. Az én kenyérsütő gépem a gyermekemnek adtam nem szerettem.
Barna kenyeret nem lehetett vele szépet sütni. Mentettem a recepted.
Köszönjük.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Ancika pont olyan mintha bolti kenyér volna,csak attól sokkal finomabb lehet!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Gyönyörűséges ez a kenyér!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu