Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
3 tojás,10 dkg porcukor,10 dkg finom liszt,2 csapott evőkanál kakaó,1 csapott teáskanál sütőpor,8 ek. meleg víz,1 ek. olaj,1 ek. rum.Krémhez:3 dl. tej,3 csapott ek. liszt,10 dkg. vaj,6 dkg.porcukor,2 ek. rum,4 ek. fejtett meggybefőtt.
Elkészítés: A piskótához először összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.Szakaszosan hozzáadjuk a 8 evőkanál meleg vizet, az 1 ek. olajat és az 1 ek. rumot, majd azokkal is jól kikeverjük.
Ezután apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és a tojások fehérjét széles mozdulatokkal a tojássárgás masszához keverjük.Az egészet a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha megsült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és még melegen, konyharuha segítségével feltekerjük.
Krém: a lisztet elkeverjük 1 dl. hideg tejjel, a többit odatesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük. Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat a porcukorral és a rummal nagyon jól kidolgozzuk és ha mindkettő langyosra hűlt, összekeverjük.
A megtöltött piskótára rászórjuk a fejtett meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe és roláddá sodorjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs külső oldalát is és a sütőpapíron maradt megszáradt morzsával meghintjük a tetejét.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!