Sütés főzés: rumos meggyes rolád (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rumos meggyes rolád

Hozzávalók:

3 tojás,10 dkg porcukor,10 dkg finom liszt,2 csapott evőkanál kakaó,1 csapott teáskanál sütőpor,8 ek. meleg víz,1 ek. olaj,1 ek. rum.Krémhez:3 dl. tej,3 csapott ek. liszt,10 dkg. vaj,6 dkg.porcukor,2 ek. rum,4 ek. fejtett meggybefőtt.

Elkészítés: A piskótához először összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.Szakaszosan hozzáadjuk a 8 evőkanál meleg vizet, az 1 ek. olajat és az 1 ek. rumot, majd azokkal is jól kikeverjük.

Ezután apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és a tojások fehérjét széles mozdulatokkal a tojássárgás masszához keverjük.Az egészet a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha megsült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és még melegen, konyharuha segítségével feltekerjük.

Krém: a lisztet elkeverjük 1 dl. hideg tejjel, a többit odatesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük. Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat a porcukorral és a rummal nagyon jól kidolgozzuk és ha mindkettő langyosra hűlt, összekeverjük.

A megtöltött piskótára rászórjuk a fejtett meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe és roláddá sodorjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs külső oldalát is és a sütőpapíron maradt megszáradt morzsával meghintjük a tetejét.

Látta 1711 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancika! Csatlakozok Annához nagyon jó ötlet a cukor mennyiség csökkentése.
Nagyon sokan édesszájúak vagyunk, de egyre többen kénytelenek lemondani kedvenceikről. Kevesebb cukorral is lehet finom mutatós süteményt készíteni.
Köszönjük megosztottad velünk.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Köszi Lányok! Az az igazság, hogy tényleg visszább vettem a cukor mennyiségekből itt is, máshol is. Pedig én nagyon szeretem az édeset. Az a tapasztalatom, hogy a krémek is sokkal üdítőbbek, ha valami gyümölcs, de legfőképpen meggy van bele dolgozva.

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Nekem is nagyon tetszik a sütid Ancika! Remekül néz ki.
Üdv.
Évi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Élvezetek halmozása...gusztusos és mutatós lett,gratulálok.:)

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 12 éve

Ancika nagyon mutatós süti, kiváló recept! Ami nagyon tetszik, hogy kevés tojást használsz el hozzá, a meggytől pedig nem túl édes ,sőt a cukor mennyisége sem sok!

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

De jól néz kis, biztosan ui. finom is!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon-nagyon szép Biztos nagyon finom is.Bevettem a kipróbálandók közé

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu