Sütés főzés: rumos meggyes rolád (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rumos meggyes rolád

Hozzávalók:

3 tojás,10 dkg porcukor,10 dkg finom liszt,2 csapott evőkanál kakaó,1 csapott teáskanál sütőpor,8 ek. meleg víz,1 ek. olaj,1 ek. rum.Krémhez:3 dl. tej,3 csapott ek. liszt,10 dkg. vaj,6 dkg.porcukor,2 ek. rum,4 ek. fejtett meggybefőtt.

Elkészítés: A piskótához először összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.Szakaszosan hozzáadjuk a 8 evőkanál meleg vizet, az 1 ek. olajat és az 1 ek. rumot, majd azokkal is jól kikeverjük.

Ezután apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és a tojások fehérjét széles mozdulatokkal a tojássárgás masszához keverjük.Az egészet a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha megsült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és még melegen, konyharuha segítségével feltekerjük.

Krém: a lisztet elkeverjük 1 dl. hideg tejjel, a többit odatesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük. Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat a porcukorral és a rummal nagyon jól kidolgozzuk és ha mindkettő langyosra hűlt, összekeverjük.

A megtöltött piskótára rászórjuk a fejtett meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe és roláddá sodorjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs külső oldalát is és a sütőpapíron maradt megszáradt morzsával meghintjük a tetejét.

Látta 1500 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ancika! Csatlakozok Annához nagyon jó ötlet a cukor mennyiség csökkentése.
Nagyon sokan édesszájúak vagyunk, de egyre többen kénytelenek lemondani kedvenceikről. Kevesebb cukorral is lehet finom mutatós süteményt készíteni.
Köszönjük megosztottad velünk.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 7 éve

Köszi Lányok! Az az igazság, hogy tényleg visszább vettem a cukor mennyiségekből itt is, máshol is. Pedig én nagyon szeretem az édeset. Az a tapasztalatom, hogy a krémek is sokkal üdítőbbek, ha valami gyümölcs, de legfőképpen meggy van bele dolgozva.

Válasz

Friedlné Évi üzente 7 éve

Nekem is nagyon tetszik a sütid Ancika! Remekül néz ki.
Üdv.
Évi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Élvezetek halmozása...gusztusos és mutatós lett,gratulálok.:)

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 7 éve

Ancika nagyon mutatós süti, kiváló recept! Ami nagyon tetszik, hogy kevés tojást használsz el hozzá, a meggytől pedig nem túl édes ,sőt a cukor mennyisége sem sok!

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 7 éve

De jól néz kis, biztosan ui. finom is!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon-nagyon szép Biztos nagyon finom is.Bevettem a kipróbálandók közé

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu