Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pizzás csiga:
Több féle receptet végignéztem ügyes, vállalkozó kedvű, sütni szerető konyhalányok repertoárjában és erre a pizzás csigára esett a választásom. Ezt a Mindmegette oldalon találtam Cs. Andrea aláírással.
Egy kis változtatással elkészítettem én is.
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 2 dkg friss élesztő, másfél dl. langyos tej, egy mokkacukor, 2 egész tojás, 10 dkg puha vaj, fél kávéskanál só, másfél tubus pizza krém, tavaszi pulyka rolád, reszelt sajt a tetejére.
Elkészítés: Az élesztőt a másfél dl. langyos tejben egy mokkacukorral felfuttatjuk, majd az átszitált liszthez öntjük. Hozzátesszük a vajat, a tojást és a sót, majd jó állagú, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük jó vastagon pizza krémmel, lehet rászórni bazsalikumot, megszórjuk almareszelőn lereszelt pulyka párizsival, némi reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit és legalább 2 óra hosszára fagyasztóba tesszük. Ha egy kicsit megfagyott, kivesszük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tepsire fektetjük, olajjal lepermetezzük, reszelt sajttal még megszórjuk a felületét, kicsit kelesztjük, majd hideg sütőbe téve 190 fokra beállítva kb. 25 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.
Melegen a legjobb, de ha marad, hidegen is finom. Jól mikrózható!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!