Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A már Isten tudja hányadszorra elkészített zserbó hozzávalói a következők (többféle recept alapján dolgozom):
35 dkg. liszt, 20 dkg. margarin, 3 dkg. élesztő egy csapott kávéskanál cukorral felfuttatva, 1 késhegynyi sütőszalakáli, vagy szódabikarbóna, 5 dkg. cukor, egy egész tojás.
Elkészítés:
A tésztához valókat gondosan gyúrd össze, majd oszd három egyenlő részre. Lisztezett deszkán nyújtsd a cipócskákat egyenként akkorára, mint a kis tepsi.
Az első tésztalapot fektesd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg lekvárral. Szórd meg cukros dióval, majd terítsd rá a következő lapot hasonló módon.
A felső lapot villával szurkáld meg és szobahőmérsékleten hagyd kelni egy-másfél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt süsd szép aranyszínűre.
Ha kihűlt, borítsd deszkára a tepsiből és vond be csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét gőz felett olvaszd meg, majd keverd simára az olajjal.
Egyenletesen simítsd el a sütemény tetején és hagyd megdermedni. S ha kész, vágd hosszúkás szeletekre és kínáld.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!