Sütés főzés: túrós rétes meggyel (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

túrós rétes meggyel

Túrós rétest nem túl régen sütöttem, de mivel nagyon kapós volt, ismét rászántam magam. Most, hogy "rákaptam" a túró házilagos készítésére, még több túrós ételt készítek.
Na szóval: Kész réteslapból alkottam a túrós meggyes rudakat. Én 3 lapot használok fel egy rúdhoz. A túrót kitörtem villával, ízlésem szerint a fél kg. túróhoz én legalább 4 evőkanál porcukrot raktam, 2 tojás sárgája és annak a keményre felvert habja került még bele. Mivel meggyet is volt szándékom a túróba tenni, így most citromhéjat nem reszeltem bele (az a mazsolás változathoz jobban megy).
A kiterített 3 lap tetejét olajos tejföllel megkentem, erre jött a túrótöltelék, majd a túró közepére végig egy sor kimagozott meggybefőtt. Lazán felcsavartam, kikent, hosszúkás tepsibe tettem, tojássárgájával a rudakat megkentem, villával megszurkáltam és előmelegített - 170 fokos - sütőbe toltam. Pirulásig sütöttem. Csinos kis szeletekre vágtam és porcukorral meghintve kínáltam.

Látta 2005 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mészár Gyöngyi üzente 8 éve

Sziasztok,
olvasom a házitúró rejtelmeiről szóló írásokat.
Én is úgy készítem a házitúrót, hogy az aludt tejet felforrósítom, majd akkor öntöm szűrőbe, amikor már csak meleg, nem azonnal. Így kapom meg a túrót. Nekem ez vált be. Ha az aludt tejet csak simán leszűröm, akkor nem sajtot kapok? Mert már olyat is készítettem, és nagyon finom sajtkrémet kaptam.
Gyöngyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kedves Ilona!
A receptet egy éve töltötte fel Ancika, az oldalra mostanában sajnos nem tölt fel.
Választ nem tudom kapsz -e.
Email címet amikor megadsz nem biztos választ kapsz oda, mert az oldalon szokás válaszolni a kérésre.
Szép napot

Válasz

Kócsné Ilona üzente 8 éve

Nem értem hogy az aludt tejet hogy öntöd fel én előtte jól felmelegítem és utána szűröm le.Ha nem így kell kérlek írd meg nekem .kocsne@gmail.com

Válasz

földes károlyné üzente 9 éve

guszta.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 9 éve

Köszönöm Ancika!:))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 9 éve

Ancika! Ez ám a finom rétes és guszta is. Én is éppen tegnap készítettem ilyet,de a tied jobban tetszik, mert én csak 2 lapból szoktam csinálni. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Ancika! Köszönöm, hogy leírtad, isteni finom lehetett.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 9 éve

Mártika, Editke, köszi! Szívesen megkóstoltattam volna Veletek!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 9 éve

Mónikám, most látom Te is érdeklődsz a recept iránt, egy rovattal lejjebb küldöm Neked is.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 9 éve

Marcsika, a túró készítés "tudományát" otthonról hoztam, már amekkora tudomány kell hozzá. Nem egy nagy dolog tejet altatni, lefölözni és felönteni. A felöntés azt jelenti, hogy egy tiszta, sűrű szövésű ruhán, pl. egy új textilpelenkán (furcsán hangzik, de anyagát tekintve ez a jó) átöntjük egy tál fölött az aludttejet, a fehér ruha négy sarkát összekötjük, nyújtófára húzzuk, alátesszük a tálat, másnapra lecsorog a savója és kész. Lényeg, hogy nem szabad nagyon sokáig a felöntőn tartani, mert nem lesz krémes.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu