Sütés főzés: túrós rétes meggyel (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

túrós rétes meggyel

Túrós rétest nem túl régen sütöttem, de mivel nagyon kapós volt, ismét rászántam magam. Most, hogy "rákaptam" a túró házilagos készítésére, még több túrós ételt készítek.
Na szóval: Kész réteslapból alkottam a túrós meggyes rudakat. Én 3 lapot használok fel egy rúdhoz. A túrót kitörtem villával, ízlésem szerint a fél kg. túróhoz én legalább 4 evőkanál porcukrot raktam, 2 tojás sárgája és annak a keményre felvert habja került még bele. Mivel meggyet is volt szándékom a túróba tenni, így most citromhéjat nem reszeltem bele (az a mazsolás változathoz jobban megy).
A kiterített 3 lap tetejét olajos tejföllel megkentem, erre jött a túrótöltelék, majd a túró közepére végig egy sor kimagozott meggybefőtt. Lazán felcsavartam, kikent, hosszúkás tepsibe tettem, tojássárgájával a rudakat megkentem, villával megszurkáltam és előmelegített - 170 fokos - sütőbe toltam. Pirulásig sütöttem. Csinos kis szeletekre vágtam és porcukorral meghintve kínáltam.

Látta 2188 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mészár Gyöngyi üzente 12 éve

Sziasztok,
olvasom a házitúró rejtelmeiről szóló írásokat.
Én is úgy készítem a házitúrót, hogy az aludt tejet felforrósítom, majd akkor öntöm szűrőbe, amikor már csak meleg, nem azonnal. Így kapom meg a túrót. Nekem ez vált be. Ha az aludt tejet csak simán leszűröm, akkor nem sajtot kapok? Mert már olyat is készítettem, és nagyon finom sajtkrémet kaptam.
Gyöngyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Ilona!
A receptet egy éve töltötte fel Ancika, az oldalra mostanában sajnos nem tölt fel.
Választ nem tudom kapsz -e.
Email címet amikor megadsz nem biztos választ kapsz oda, mert az oldalon szokás válaszolni a kérésre.
Szép napot

Válasz

Kócsné Ilona üzente 12 éve

Nem értem hogy az aludt tejet hogy öntöd fel én előtte jól felmelegítem és utána szűröm le.Ha nem így kell kérlek írd meg nekem .kocsne@gmail.com

Válasz

földes károlyné üzente 13 éve

guszta.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Köszönöm Ancika!:))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Ancika! Ez ám a finom rétes és guszta is. Én is éppen tegnap készítettem ilyet,de a tied jobban tetszik, mert én csak 2 lapból szoktam csinálni. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika! Köszönöm, hogy leírtad, isteni finom lehetett.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Mártika, Editke, köszi! Szívesen megkóstoltattam volna Veletek!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Mónikám, most látom Te is érdeklődsz a recept iránt, egy rovattal lejjebb küldöm Neked is.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Marcsika, a túró készítés "tudományát" otthonról hoztam, már amekkora tudomány kell hozzá. Nem egy nagy dolog tejet altatni, lefölözni és felönteni. A felöntés azt jelenti, hogy egy tiszta, sűrű szövésű ruhán, pl. egy új textilpelenkán (furcsán hangzik, de anyagát tekintve ez a jó) átöntjük egy tál fölött az aludttejet, a fehér ruha négy sarkát összekötjük, nyújtófára húzzuk, alátesszük a tálat, másnapra lecsorog a savója és kész. Lényeg, hogy nem szabad nagyon sokáig a felöntőn tartani, mert nem lesz krémes.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu