Sütés főzés: rebarbarás süti (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rebarbarás süti

Hozzávalók a tésztájához:

5 tojás sárgája
20 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg. lisz 1 sütőporral összekeverve, majd
5 tojásfehérje felvert habja
2 összemaréknyi feldarabolt (2cm) rebarbara

A tojás sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadagolunk 10 kanál vizet, ezzel is tovább verve. Ezután jöhet bele a 12 dkg. darált dió (lehet benne valamennyi durvábbra tört is), a liszttel elkevert sütőpor átszitálva és végül az 5 tojás felvert habja. Ekkor jön bele óvatosan a feldarabolt rebarbara. Tepsibe igazítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Amíg sül elkészítjük a krémet:

16 dkg. darált diót 8 evőkanál tej és 4 evőkanál rum keverékével felfőzünk. 15 dkg. vajat 15 dkg. porcukorral habosra kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt diófőzethez, majd együtt turbózzuk tovább, hogy minél könnyebb, habosabb legyen.
Ezt a krémet a kissé meghűlt tészta tetejére símítjuk.

Csokimáz: 15 dkg. porcukrot, 3 evőkanál kakaóporral és 3 evőkanál vízzel folytonos kevergetés közben sűrűre főzünk. A tűzről levéve a 6 dkg. vajjal símára keverjük és széles késsel, vagy tortalapáttal a kissé megdermedt diókrém tetejére kenjük.
Ha teljesen kihűlt és megdermedt rajta minden, tetszés szerinti kockákra szeletelve kínáljuk.

Jó édes a süti, de ebben az esetben a rebarbara savanyúsága kiegyenlíti az ízeket.

Látta 4586 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

A rebarbarát a mai napig nem tudom, hogy zöldség-e vagy gyümölcs. Inkább talán zöldség. Tény, hogy nagyon sok vitamint tartalmaz. Finom a belőle készített kompót, de sütikbe is kiváló. Nagyon savanyú, sok cukrot kíván, de ebbe az édes tésztájú sütibe rakva nem kell cukrozni.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Ancika! Gyönyörű ez a sütemény , igazán gusztusos !!! Sajnos a rebarbara ízét még nem ismerem , bár mostanában nagyon sok fajta elkészítési módját láttam a televízióban. Kíváncsivá tett , ki szeretném én is próbálni. Üdv:Anna

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Lányok, Mónika, Marcsika, Editke! Finom, én már tavaly is készítettem, fenn is van valahol (szőlős-rebarbarás süti néven), mondhatom az még jobb volt. Ez is különleges a savanykás rebarbarától.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon szép,gusztusos süti,de én sem ismerem a rebarbarát.
Biztosan nagyon finom.
Majd azt is kipróbáljuk.
Üdv:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Anci! Nagyon jól néz ki még életembe nem ettem rebarbarát.
Az egres hasonlít az íze állítólag azt mondják, igaz?

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Rebarbarás sütit még nem ettem,jól hangzik.:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu