Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5754 fő
  • Képek - 5269 db
  • Videók - 749 db
  • Blogbejegyzések - 2831 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 55 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5754 fő
  • Képek - 5269 db
  • Videók - 749 db
  • Blogbejegyzések - 2831 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 55 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5754 fő
  • Képek - 5269 db
  • Videók - 749 db
  • Blogbejegyzések - 2831 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 55 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5754 fő
  • Képek - 5269 db
  • Videók - 749 db
  • Blogbejegyzések - 2831 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 55 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rebarbarás süti

Hozzávalók a tésztájához:

5 tojás sárgája
20 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg. lisz 1 sütőporral összekeverve, majd
5 tojásfehérje felvert habja
2 összemaréknyi feldarabolt (2cm) rebarbara

A tojás sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadagolunk 10 kanál vizet, ezzel is tovább verve. Ezután jöhet bele a 12 dkg. darált dió (lehet benne valamennyi durvábbra tört is), a liszttel elkevert sütőpor átszitálva és végül az 5 tojás felvert habja. Ekkor jön bele óvatosan a feldarabolt rebarbara. Tepsibe igazítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Amíg sül elkészítjük a krémet:

16 dkg. darált diót 8 evőkanál tej és 4 evőkanál rum keverékével felfőzünk. 15 dkg. vajat 15 dkg. porcukorral habosra kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt diófőzethez, majd együtt turbózzuk tovább, hogy minél könnyebb, habosabb legyen.
Ezt a krémet a kissé meghűlt tészta tetejére símítjuk.

Csokimáz: 15 dkg. porcukrot, 3 evőkanál kakaóporral és 3 evőkanál vízzel folytonos kevergetés közben sűrűre főzünk. A tűzről levéve a 6 dkg. vajjal símára keverjük és széles késsel, vagy tortalapáttal a kissé megdermedt diókrém tetejére kenjük.
Ha teljesen kihűlt és megdermedt rajta minden, tetszés szerinti kockákra szeletelve kínáljuk.

Jó édes a süti, de ebben az esetben a rebarbara savanyúsága kiegyenlíti az ízeket.

Látta 3196 ember.

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűsné Ancika üzente 4 éve

A rebarbarát a mai napig nem tudom, hogy zöldség-e vagy gyümölcs. Inkább talán zöldség. Tény, hogy nagyon sok vitamint tartalmaz. Finom a belőle készített kompót, de sütikbe is kiváló. Nagyon savanyú, sok cukrot kíván, de ebbe az édes tésztájú sütibe rakva nem kell cukrozni.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 4 éve

Ancika! Gyönyörű ez a sütemény , igazán gusztusos !!! Sajnos a rebarbara ízét még nem ismerem , bár mostanában nagyon sok fajta elkészítési módját láttam a televízióban. Kíváncsivá tett , ki szeretném én is próbálni. Üdv:Anna

Válasz

Hegedűsné Ancika üzente 4 éve

Köszi Lányok, Mónika, Marcsika, Editke! Finom, én már tavaly is készítettem, fenn is van valahol (szőlős-rebarbarás süti néven), mondhatom az még jobb volt. Ez is különleges a savanykás rebarbarától.

Válasz

Vass Lászlóné üzente 4 éve

Nagyon szép,gusztusos süti,de én sem ismerem a rebarbarát.
Biztosan nagyon finom.
Majd azt is kipróbáljuk.
Üdv:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Kedves Anci! Nagyon jól néz ki még életembe nem ettem rebarbarát.
Az egres hasonlít az íze állítólag azt mondják, igaz?

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Rebarbarás sütit még nem ettem,jól hangzik.:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Becsi_huszarcsok_1891585_1204_s

Keczánné Macskó Piroska 1 hete új videót töltött fel:

Keczánné Macskó Piroska 1 hete új videót töltött fel:

Keczánné Macskó Piroska 1 hete új videót töltött fel:

Keczánné Macskó Piroska 1 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu