Sütés főzés: citromos linzerkarika (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

citromos linzerkarika

Ezt a fajta linzerkarikát nagyon szeretem. Több féle receptem is van, ezt az utóbbit a No Salty oldalon olvastam és kis különbséggel el is készítettem.
Eleve az egy adag helyett másfél adagot sütöttem, melyből aztán lett 80 db kiszúrt korong, - 40 teli, és 40 lyukas közepű.

Hozzávalók: 45 dkg. liszt, 30 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor, 2 tojás sárgája, 2 cs. vanilia cukor, 1 citrom reszelt héja és baracklekvár a két korong közé.

Először a szárazanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat keverem össze.Ezután gyyorsan belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojások sárgáját és jól összedolgozom.

A tésztacipót folpackba csomagolom és egy órán át hűtőben pihentetem. Utána vékonyra kinyújtom (legjobb, ha a folpack között nyújtom ki, mert akkor szép síma tésztát kapok és ráadásul nem is
ragad), fele-fele formákat szaggatok (síma+lyukas), kés segítségével sütöpapírra rakom, előmelegített sütőben 10 perc alatt halványra sütöm.

A kész korongokat reszelt citromhéjjal ízesített baracklekvárral összeragasztom és végül porcukorral meghintem.

Látta 6045 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Üdvözöllek!
Nem tudom Ancika figyelemmel kíséri-e az oldalt ezt egy éve töltötte fel.
Szívesen vennénk receptjeid is a tanácsaiddal együtt.
Szép estét kíván az oldal vezetője: Marcsi

Válasz

Holub Andrásné üzente 12 éve

Kedves Ancika!Ha van kedved,akkor ezt a linzert próbáld Sózatlan házi sertés z sírral elkészíteni,tapasztalatból mondom ,hogy nagyon finom omlós a tésztája.Sok sikert hozzá,és üdvözlet egy Háziasszonytól!!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Editke és Anna, köszönöm! Kicsit macerás munka, de mondhatom megéri, mert sokáig eláll(na, ha el nem fogyna). Másnap reggelre már nagyon jó puha volt.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Gyönyörű! Gratulálok a türelmedhez is , ez elég idő és munkaigényes süti! De nagyon finom lehet! Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika!
Férjem kedvence,minap mondta,hogy mikor lesz csillagos süti?
Nagyon jól sikerült!
Üdv:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu