Sütés főzés: citromos linzerkarika (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

citromos linzerkarika

Ezt a fajta linzerkarikát nagyon szeretem. Több féle receptem is van, ezt az utóbbit a No Salty oldalon olvastam és kis különbséggel el is készítettem.
Eleve az egy adag helyett másfél adagot sütöttem, melyből aztán lett 80 db kiszúrt korong, - 40 teli, és 40 lyukas közepű.

Hozzávalók: 45 dkg. liszt, 30 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor, 2 tojás sárgája, 2 cs. vanilia cukor, 1 citrom reszelt héja és baracklekvár a két korong közé.

Először a szárazanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat keverem össze.Ezután gyyorsan belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojások sárgáját és jól összedolgozom.

A tésztacipót folpackba csomagolom és egy órán át hűtőben pihentetem. Utána vékonyra kinyújtom (legjobb, ha a folpack között nyújtom ki, mert akkor szép síma tésztát kapok és ráadásul nem is
ragad), fele-fele formákat szaggatok (síma+lyukas), kés segítségével sütöpapírra rakom, előmelegített sütőben 10 perc alatt halványra sütöm.

A kész korongokat reszelt citromhéjjal ízesített baracklekvárral összeragasztom és végül porcukorral meghintem.

Látta 5830 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Üdvözöllek!
Nem tudom Ancika figyelemmel kíséri-e az oldalt ezt egy éve töltötte fel.
Szívesen vennénk receptjeid is a tanácsaiddal együtt.
Szép estét kíván az oldal vezetője: Marcsi

Válasz

Holub Andrásné üzente 8 éve

Kedves Ancika!Ha van kedved,akkor ezt a linzert próbáld Sózatlan házi sertés z sírral elkészíteni,tapasztalatból mondom ,hogy nagyon finom omlós a tésztája.Sok sikert hozzá,és üdvözlet egy Háziasszonytól!!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 9 éve

Editke és Anna, köszönöm! Kicsit macerás munka, de mondhatom megéri, mert sokáig eláll(na, ha el nem fogyna). Másnap reggelre már nagyon jó puha volt.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 9 éve

Gyönyörű! Gratulálok a türelmedhez is , ez elég idő és munkaigényes süti! De nagyon finom lehet! Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Ancika!
Férjem kedvence,minap mondta,hogy mikor lesz csillagos süti?
Nagyon jól sikerült!
Üdv:Edit.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu