Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészítés: 25-30 dkg. cérnametélt, 70 dkg. friss tehéntúró, 10 dkg. mazsola, 20 dkg. porcukor, 3 tojás + 1 db a kenéshez, 1 vaniliás cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg. vaj, 1 csomag 6-os réteslap.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és hülni hagyjuk.
Közben a túrót símára kikeverjük, vagy ha darabosabb, áttörjük. A vajat a 3 tojás sárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a tésztát és a mazsolát.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a masszához adagoljuk.
3 réteslapot tepsibe igazítunk, melyeket rétegenként olvasztott vajjal megkenünk. Rásímítjuk a túrós, mazsolás tésztát, majd a következő 3 réteslappal ugyanígy járunk el.
Tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kissé kihült állapotban - éles késsel - már jól szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.
A hozzávalók (pl. cukor, túró, tészta) természetesen kinek-kinek az ízlése szerint – az állagmegmaradás szem előtt tartásával - változtathatók
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!