Sütés főzés: Diókrémes csokitorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diókrémes csokitorta

Hozzávalók:

Tésztához:
5 tojás, 15 dkg cukor, 1 mk. sütőpor, 15dkg liszt, 3 dkg kakaópor,
Krémhez:
6 dl tej, 3 tojás, 15 dkg cukor, 5 ek. rétesliszt,3 ek darált dió

Elkészítés:
tészta készítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a kikevert sárgájához adom felváltva a liszttel. Kizsírozott, lisztezett
formába sütöm tűpróbáig.

Krém készítés:
A tej 2/3 részét feltesszük föni. A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük.Hozzákeverjük a lisztet és a maradék tejet. Majd a darált diót. Egy tejfölsűrűségű pépet kell kapnunk. Ezután a felforrt tejbe keverjük, és besűrítjük. Ugyan ugy mint a pudingnal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá egy pici cukorral. Levesszük a tűzről. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot. Ha kell csorgathatunk bele zselatint. Ha kihűlt a tésztánk felvágjuk, és betöltjük. Jól behűtjük. Díszítés saját fantázia szerint.

Látta 1203 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Karko Irén üzente 14 éve

Amugy finomnak néz ki!

Válasz

Karko Irén üzente 14 éve

Bocsi hogy beleszolok,de vagy nemsokáig fözted,vagy kevés a liszt és ezek a mai lisztek utolag lágyulnak.Vagy probáld meg kevesebb tejjel,és még melegen tüzröl levéve tedd a fehérjét bele meg a diot is,aztán lehet tölteni melegen a tortát mert ez olyan mint a krémes utolag ha kihült nem jo.Meg én is ajánlanám a pudingot kb. 3 dl tejjelsárgájával és kevés cukorral fözni, majd a fehérjét is cukorral felferni keményre,igy tartosabb.

Válasz

Kiss Judith üzente 15 éve

Kedves Anna!!! Nagyon sajnálom ami veled történt.Sajnos nem tudom mi lehetett a baj a kérmmel. Szerintem legközelebb ha készíted ezt a krémet, puging port használj a liszt helyett. Akkor biztos sikerülni fog.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Oláhné Prisznyák Anna üzente 8 órája

Kedves Marcsi! Megsütöttem a csokoládés diótortát, úgy ahogy le volt írva, de nagyon híg lett a krém. üdv. Anci

Légyszi segíts mi lehetett a hiba.Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Judit! Oláhné Ani kérdezte mitől csokitorta,mivel nem tudtam melyik receptre gondolt,rá kérdeztem.A csokis diós tortádra,szerintem a tészta hozzávalóiból kimaradt a kakaó.Megtennéd,hogy oda írod a mennyiséget,
köszi.Alul az ő levelét másoltam be.

Szia! nagyon tetszik nekem a diókrémes csokitorta, csak az a kérdésem, hogy nem kell-e bele kakaópor, vagy egy kis csokoládé? Kérlek írd meg. Üdv. Ani

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu