Sütés főzés: Erdei gyümölcs torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Erdei gyümölcs torta

Erdei gyümölcsös torta elkészítése:
8 db tojás
20 dkg sötét nádcukor
3,5 dkg vaj
8 evőkanál liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 zacskó sütőpor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)

Erdei gyümölcsös zselé:
1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs
1 csomag zselatin
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzá keverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük vele a zselatint, mikor kész bele keverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínes krém:
1/2 tejszín
1 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
a torta tetejére 1 csomag piros torta zselé
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzá keverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne hogy túl verjük!)

A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot vissza tesszük a torta karikába meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada.Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk csak ezután szeleteljük.

tortáim

Látta 8907 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A tejszínes krémbe 1/2 Liter tejszín kell?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu