Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Házilag készült szárított paradicsom fantasztikus nyár íze van!
Ki kell próbálni, de nem az üzletben kaphatót arany áron! Sokkal finomabb amit mi készítünk otthon beleadva minden finomságot tartósító szer nélkül!
Elkészítése:
Napon szárított paradicsom
Ehhez a szív alakú lukullusz paradicsom a megfelelő.
A paradicsomokat lobogó forró vízzel leforrázzuk majd azonnal le is öntjük róla, és átrakjuk hideg vízbe, ezután már könnyen le tudjuk húzni a héjat róla. Ez azért kell mert szárítás alatt a héj nagyon összeszárad és ront a paradicsomon.
A paradicsomokat hosszában félbe vágjuk, a magos részt kiskanállal kikaparjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, vágási felületükkel felfelé.
Szórjuk meg tengeri sóval, majd morzsoljunk rájuk oreganót, kakukk füvet, majorannát. Daráljunk rájuk borsot, és csorgassuk meg kevés olivaolajjal.
A paradicsomokat ezután tehetjük száraz huzatos napos helyre, majd pár nap elteltével, amikor már a felükre összeaszalódtak, tegyük befőttes üvegekbe. tűzzünk melléjük egy-egy ág rozmaringot, kakkukkfüvet, és fokhagymát. Az üvegeket öntsük fel olivaolajjal, és zárjuk le jól.
Száríthatjuk sütőben is lékeveréssel sütő papírral kibélelt tepsiben legalacsonyabb hőfokon.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!