Sütés főzés: Gesztenye torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gesztenye torta

Ezzel a tortával három szülinapot ünnepeltünk egyszerre. Anyukámét és két pasiét, ezért az unicumos üveg a tetején!

Hozzávalók a piskótához:
100gr margarin
6db tojás
400 gr gesztenyepüré
50 gr liszt
180 gr cukor
1 cs vaniliás cukor
100 gr őrölt mandula

A töltelékhez:
20dl tejszín
50 gr porcukor
1 ek zselatin
0,5 dl víz

Díszítéshez eredetileg:
100 gr gesztenye püré
150 gr szeletelt mandula

Elkészítés:
A margarint a tojás sárgájával, a cukor 2/3-ával és a gesztenyepürével kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát. Margarinnal kikent tortafomába töltjük, és előmelegített sütőben 180°C sütjük.

Krém készítése:
A zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd vízgőzön megolvasztjuk.Közben a tejszínt kemény habbá vejük a cukorral, majd belekekeverjük a megolvasztott, de nem forró zselatint.
A három részbe vágott tortánkat betöltjük a krémünkkel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
Az oldalát pedig a szeletelt mandulával díszítjük.

Az unicumos üveg receptje:
1,5 csésze darált háztartási kekszet elmorzsolunk 100 gr vajjal, és 100 gr porcukorral.
Közepes nagyságú torta formába belesimítjuk a tésztát és hűtőbe tesszük.
Gesztenye krém:
250 gr gesztenyepürét 2 evő kanál tejjel 5 dkg vajjal összekeverünk. Tehetünk bele rumos meggyet.
A gesztenyés krémünket a behűtött tésztánkra kenjük. A tetejét tortadarával vagy kakaóporral hintjük meg.

Én a gesztenye tortából 1,5 adagot sütöttem az emelet miatt! A morzsa tortából pedig csak 1/2 adag készült, amit egy félgömb alakú tálban fomáztam és marcipánnal vontam be!

tortáim

Látta 1412 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ica Kósa üzente 14 éve

Köszönöm! Hát bizony nem sokáig tartott:)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Bizony ütős torta lehetett,csupa olyanból áll amit szeretünk.Gratulálok!Biztos finom volt.:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu