Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezzel a tortával három szülinapot ünnepeltünk egyszerre. Anyukámét és két pasiét, ezért az unicumos üveg a tetején!
Hozzávalók a piskótához:
100gr margarin
6db tojás
400 gr gesztenyepüré
50 gr liszt
180 gr cukor
1 cs vaniliás cukor
100 gr őrölt mandula
A töltelékhez:
20dl tejszín
50 gr porcukor
1 ek zselatin
0,5 dl víz
Díszítéshez eredetileg:
100 gr gesztenye püré
150 gr szeletelt mandula
Elkészítés:
A margarint a tojás sárgájával, a cukor 2/3-ával és a gesztenyepürével kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát. Margarinnal kikent tortafomába töltjük, és előmelegített sütőben 180°C sütjük.
Krém készítése:
A zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd vízgőzön megolvasztjuk.Közben a tejszínt kemény habbá vejük a cukorral, majd belekekeverjük a megolvasztott, de nem forró zselatint.
A három részbe vágott tortánkat betöltjük a krémünkkel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
Az oldalát pedig a szeletelt mandulával díszítjük.
Az unicumos üveg receptje:
1,5 csésze darált háztartási kekszet elmorzsolunk 100 gr vajjal, és 100 gr porcukorral.
Közepes nagyságú torta formába belesimítjuk a tésztát és hűtőbe tesszük.
Gesztenye krém:
250 gr gesztenyepürét 2 evő kanál tejjel 5 dkg vajjal összekeverünk. Tehetünk bele rumos meggyet.
A gesztenyés krémünket a behűtött tésztánkra kenjük. A tetejét tortadarával vagy kakaóporral hintjük meg.
Én a gesztenye tortából 1,5 adagot sütöttem az emelet miatt! A morzsa tortából pedig csak 1/2 adag készült, amit egy félgömb alakú tálban fomáztam és marcipánnal vontam be!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!