Sütés főzés: Gesztenye torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gesztenye torta

Ezzel a tortával három szülinapot ünnepeltünk egyszerre. Anyukámét és két pasiét, ezért az unicumos üveg a tetején!

Hozzávalók a piskótához:
100gr margarin
6db tojás
400 gr gesztenyepüré
50 gr liszt
180 gr cukor
1 cs vaniliás cukor
100 gr őrölt mandula

A töltelékhez:
20dl tejszín
50 gr porcukor
1 ek zselatin
0,5 dl víz

Díszítéshez eredetileg:
100 gr gesztenye püré
150 gr szeletelt mandula

Elkészítés:
A margarint a tojás sárgájával, a cukor 2/3-ával és a gesztenyepürével kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát. Margarinnal kikent tortafomába töltjük, és előmelegített sütőben 180°C sütjük.

Krém készítése:
A zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd vízgőzön megolvasztjuk.Közben a tejszínt kemény habbá vejük a cukorral, majd belekekeverjük a megolvasztott, de nem forró zselatint.
A három részbe vágott tortánkat betöltjük a krémünkkel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
Az oldalát pedig a szeletelt mandulával díszítjük.

Az unicumos üveg receptje:
1,5 csésze darált háztartási kekszet elmorzsolunk 100 gr vajjal, és 100 gr porcukorral.
Közepes nagyságú torta formába belesimítjuk a tésztát és hűtőbe tesszük.
Gesztenye krém:
250 gr gesztenyepürét 2 evő kanál tejjel 5 dkg vajjal összekeverünk. Tehetünk bele rumos meggyet.
A gesztenyés krémünket a behűtött tésztánkra kenjük. A tetejét tortadarával vagy kakaóporral hintjük meg.

Én a gesztenye tortából 1,5 adagot sütöttem az emelet miatt! A morzsa tortából pedig csak 1/2 adag készült, amit egy félgömb alakú tálban fomáztam és marcipánnal vontam be!

tortáim

Látta 1183 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ica Kósa üzente 9 éve

Köszönöm! Hát bizony nem sokáig tartott:)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 9 éve

Bizony ütős torta lehetett,csupa olyanból áll amit szeretünk.Gratulálok!Biztos finom volt.:))

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu