Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 l víz, 10 dkg búzadara, 18-20 dkg kristálycukor (ízlés szerint), 1 nagyobb lime reszelt héja és leve (lehetőleg kezeletlen legyen), csipetnyi só, 1 dl tejszínből vert kemény hab.
A zseléhez: 3 dl víz, 2 filter vadmeggy tea (vadcseresznyével is finom), 1 filter hibiszkusz tea, 14 dkg cukor, 1 dkg zselatin.
A vizet felforraljuk, belelógatjuk a tea filtereket, és 6-8 percig áztatjuk, miután eltávolítottuk, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint, majd forrpontig hevítjük. Ha kihült, akkor dermedésig tegyük a hűtőbe (nem mélyhűtőbe!)
Most hozzákezdhetünk a darakrém elkészítéséhez. A lábasba öntött vízbe beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve felfőzzük. Amikor a dara besűrűsödik - akkor jó, ha kissé átlátszó, enyhén ragacsos- hozzáadjuk a cukrot, a jól megmosott (bio) lime lereszelt héját, és a levét is. Kis lángon további 5 percig főzzük.
Jól kihűtjük a darát, és gépi habverővel krémesre-habosra keverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. Végül poharakba kanalazzuk, jól behűtjük, és tálalás előtt apróra felkockázott zselével megszórjuk a tetejét.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!