Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2,5 dl tej,
8 dkg cukor,
3 db tojássárgája,
vaníliás cukor,
citromhéj,
8 dkg olvasztott margarin
15 dkg dió,
10 dkg cukor.
10 dkg olvasztott margarin.
2 db zacskó vaníliás öntett.
A tésztához az élesztőből kevés cukorral és 1 dl langyos tejből és annyi lisztből hogy tejföl sűrűségű legyen, kovászt készítünk. Langyos helyen érleljük kb. 10-15 percig. A kovászt és többi alapanyagot jól összegyúrjuk, langyos helyen letakarva pihentetjük kb. 15-20 percig. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat szaggatunk belőle, kivajazott tepsibe tesszük őket, úgy hogy minden darabot lekenünk olvasztott margarinnal. Ha a tepsi tele van, gazdagon megszórjuk darált, cukrozott dióval. 150°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. 2 db vaníliás öntett zacskó recept szerint készítjük. Az aranygaluskát a sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd szétszedve tányérra halmozzuk, és a sodóval leöntjük
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!