Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pihe,puha almás pite
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
50 ml tej
1 kk cukor
1 csipet só
A tetejére:
1 db felvert tojás
A töltelék hozzávalói:
1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
1 kk őrölt fahéj
40 gr vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk.
Magházat kivájjuk,majd lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a cukorral,fahéjjal és megpároljuk.
Kihűtjük,majd hozzá keverjük a pudingport.
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk.
Két részre osztjuk.
A tepsit szilikonos papírral befedjük.
Egyik tészta cipót kinyújtjuk 23× 34 cm-es tepsi méretre.
Bőven megszórjuk zsemlemorzsával ,majd ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket.
Befedjük a másik tészta lappal.
Letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután felvert tojással lekenjük,villával megszurkáljuk itt-ott.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Amikor kezd pirulni a teteje,fóliát tegyünk rá,hogy meg ne égjen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!