Sütés főzés: Kelt rétes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kelt rétes

Ma jól kisütöttem magamat.
Finom rétesek sültek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kelt rétes,meggyes –mákos,túrós és almás
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
4 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1 kk. só
1 db tojás
1 tk. cukor
A töltelékhez:
45 dkg tehéntúró
1 ek. cukor
5 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg cukrozott darált mák
500 gramm cukrozott meggy (saját eltevés)
400 gramm párolt alma (saját eltevés)
A rétes kenéséhez,locsolásához:
3 ek. olaj
Elkészítése:
A lisztet a sóval,tojással elkeverjük.
Az élesztőt a cukorral,2 dl langyos tejjel felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzá adjuk és tésztát dagasztunk.
Ez a tészta lágyabb a fánk tésztánál,ilyennek kell lennie.
Én a kelesztő tálban dagasztottam le,a fedelét rátettem és fél óra alatt szépen megnőtt a térfogata.
Ekkor lisztezett deszkára borítjuk.
2 cipót formálunk.
Nem gyúrjuk át!
10 percig letakarva pihentetjük.
Közben a túrós töltelék hozzávalóit,a túrót és a cukrot összekeverjük.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk,liszttel meghintjük.
Az első cipót a közepére tesszük,olajjal lekenjük és szép vékonyra kihúzogatjuk.
Széleit leszedjük.
Étolajjal , tejföllel meglocsoljuk a túrót rászórjuk és a két szemközti oldalával feltekerjük,egymás felé nézzen!
Olajjal kent tepsibe tesszük.
Mivel hosszú rudak ,így kettébe vágtam és úgy tettem a tepsibe
A túrósból és a mákosból is két rúd lett.
A tetejét olajjal,majd tojásos tejföllel lekenjük.
A másik cipónál is így járunk el.
A mákosnál is ez az elkészítési mód,túró helyett mák kerül, + a lecsepegtetett meggy szemek.
A tepsiben még fél órát kelesztjük.
Szemmel láthatóan szépen feljön.
A széleket összegyúrjuk,majd pihentetjük.
Ezt is szépen kinyújtjuk az abroszon.
Étolajjal,tejföllel meglocsoljuk,majd az almával megszórjuk.
Ez egy másik tepsibe került.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom rétes.
Ajánlom szeretettel.
Jó étvágyat hozzá!

Látta 382 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu