Sütés főzés: Albán krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Albán krémes

Albán krémes
Hozzávalók:
A piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál finomliszt
4 ek cukor
1 kk sütőpor
3 ek eper lekvár
A vaníliás krémhez:
6 db tojás
18 dkg cukor
5 ek finomliszt
675 ml tej
3 csg vaníliás cukor
2 ek zselatin
A csokis krémhez:
3 ek finomliszt
150 ml tej
4,5 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 tk zselatin
A csoki mázhoz:
5 ek porcukor
75 ml víz
5 ek kakaópor
10 dkg puha vaj
Elkészítés:
A piskóta készítés /23×34 cm –es tepsi/
A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük .
A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd a fentiekhez keverjük egy fakanállal.
180 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Egy vékony piskótát fogunk kapni.
A vaníliás krém készítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás sárgákat a cukorral ,liszttel,fele tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet hozzá adva felfőzzük sűrűre.
A tojás fehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük ,majd a forró krémbe keverjük.
A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk , majd oldódásig felmelegítjük és a krémhez keverjük.
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe , lekvárral megkenjük.
A krémet ráöntjük , egyenletesre simítjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokis krém készítés :
A lisztet,cukrot ,kakaóport , tejet összekeverjük és felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a feloldott zselatint.
Kihűtjük a krémet és a vajjal habosra keverjük.
A hűtőben várakozó tésztát kivesszük a hűtőből és a vaníliás krémre kenjük.
A csokimáz készítés:
A kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzá keverjük a vajat is .
Hagyjuk langyosra hűlni ,majd a krémre csurgatjuk.
Széles pengéjű késsel eloszlatjuk.
Egy kicsit megrázzuk a tepsit , az asztal falához ütögetjük és így szép egyenletes lesz a bevonat rajta.
Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben ,utána tetszőleges méretre vágjuk fel.
Jó étvágyat hozzá!

Látta 326 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu