Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vadas sertéssült
Hozzávalók:
1 kg sertés comb
5 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél zeller
só,
őrölt fekete bors
2 babérlevél
2 dl tejföl
mustár,
cukor,
citromlé
húsos szalonna (kolozsvári)
rántáshoz: zsír, liszt
A húst szeletekre vágtam és feltettem főni, majd amikor felforrt lehaboztam és bele tettem a zöldségeket is, a babérlevelet sót. Amikor megfőtt hagytam kihűlni és egy napot hűtőbe tettem, hogy had érlelődjenek az ízek. Másnap kiveszttem a húst, leszűrtem és a zöldségeket botmixerrel összeturmixoltam.
A rántáshoz felhevítettem a zsírt, beleszórtam a lisztet és a cukrot. Felöntöttem a hideg levessel és az összeturmixolt zöldségekkel együtt összeforraltam. Ízesítettem citrommal, mustárral, tejföllel.
A kockára vágott szalonnát megpirítottam, majd hozzáadtam a hússzeleteket, amit kicsit megpirítottam.
Burgonya krokett:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 evőkanál zsír
10 dkg liszt
2 tojás
Só, bors,
apróra vágott petrezselyem
Panírhoz: tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőztem. Leszűrtem és krumplinyomón áttörtem.Amikor kicsit kihűlt beletettem a 2 egész tojást a lisztet és ízesítettem. Alaposan összegyúrtam, majd a tálból kanál segítségével szedtem ki az adagokat, amit henger alakúra formáztam és tettem a tojásba (egy kis tejjel lehet higítani), azután a zsemlemorzsába. Az így elkészített rolókat kevés olajjal kikent tepsibe tettem és forró sütőben megsütöttem. Félidőben megforgattam őket.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!