Sütés főzés: Vadas sertéssült (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5281 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5281 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5281 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5824 fő
  • Képek - 5281 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Vadas sertéssült

Vadas sertéssült

Hozzávalók:
1 kg sertés comb
5 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél zeller
só,
őrölt fekete bors
2 babérlevél
2 dl tejföl
mustár,
cukor,
citromlé
húsos szalonna (kolozsvári)
rántáshoz: zsír, liszt

A húst szeletekre vágtam és feltettem főni, majd amikor felforrt lehaboztam és bele tettem a zöldségeket is, a babérlevelet sót. Amikor megfőtt hagytam kihűlni és egy napot hűtőbe tettem, hogy had érlelődjenek az ízek. Másnap kiveszttem a húst, leszűrtem és a zöldségeket botmixerrel összeturmixoltam.
A rántáshoz felhevítettem a zsírt, beleszórtam a lisztet és a cukrot. Felöntöttem a hideg levessel és az összeturmixolt zöldségekkel együtt összeforraltam. Ízesítettem citrommal, mustárral, tejföllel.
A kockára vágott szalonnát megpirítottam, majd hozzáadtam a hússzeleteket, amit kicsit megpirítottam.

Burgonya krokett:

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 evőkanál zsír
10 dkg liszt
2 tojás
Só, bors,
apróra vágott petrezselyem
Panírhoz: tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:
A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőztem. Leszűrtem és krumplinyomón áttörtem.Amikor kicsit kihűlt beletettem a 2 egész tojást a lisztet és ízesítettem. Alaposan összegyúrtam, majd a tálból kanál segítségével szedtem ki az adagokat, amit henger alakúra formáztam és tettem a tojásba (egy kis tejjel lehet higítani), azután a zsemlemorzsába. Az így elkészített rolókat kevés olajjal kikent tepsibe tettem és forró sütőben megsütöttem. Félidőben megforgattam őket.

Látta 845 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Hűűűha,szeretem a vadas ételeket,erre is pályázom...Szerintem nem sápatkás,hanem nagyon is gusztusos.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évi nem sápatkás. Anyukámtól tanultam ő pedig szakácsnő volt 40 évig.
Egy ek. cukrot megpirított majd a lével felöntötte. Mustárral ízesítette zöldséget pürésítette, kicsi rántás.
Andié a vadhústól sötétebb, és mint írja mustárt se tett bele.
Olyan is van aki tört paprikát tesz bele. Ahány ház annyi szokás.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem lényeges a szín.Ez azért van mert sertéshúsból világosabb lesz,meg te mustárt is használtál,de én azt kihagyom.Az íze biztos nagyon finom.A fiam is krokettel eszi.

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Köszi Lányok! Az enyém kicsit sápatkás, Andi vadnyulas vadasához képest. Viszont biztosan ízletesebb, ha le van pirítva a zöldség, majd legközelebb én is úgy készítem el.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évi hű-ha Andihoz már kéredzkedtem nálad is próbálkozok.
Nagyon gusztusos.
Köszönjük feltetted.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ínycsiklandó.A hétvégén egyfelé járt az agyunk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Lazac_kelbimbos_purevel_2195953_1588_s

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Dara_morzsa_lekvarral_2195824_8022_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu