Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
• 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 tojás sárgája, 3,5 dl. tej, 6 dkg. cukor, 2 ek. olaj, 3 dkg. élesztő, késhegynyi só.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg. darált mák, 20 dkg. porcukor, 1 megmosott citrom lereszelt héja, az összeállításhoz tej, 2 marék tejben áztatott mazsola.
- 25 dkg. darált dió, 20 dkg. porcukor, 1 megmosott narancs reszelt héja, ízlés szerinti mennyiségű, tejben áztatott mazsola, az összeállításhoz tej.
Elkészítés: Az élesztőt kissé felfuttatjuk 1 dl. tejben kevés cukorral (természetesen a tejet is és a cukrot is a megadott mennyiségekből vesszük el) és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és félretesszük kelni.
Közben elkészítjük a töltelékeket: Úgy a mák, mint a dió esetében is minden száraz anyagot összekeverünk, majd a langyos tejjel szakaszosan próbáljuk összeállítani, hogy nem túl lágy, de kenhető pépet kapjunk.
A megkelt tésztát 2 cipóra osztjuk. Téglalappá nyújtjuk és külön-külön megkenjük a mák-és diótöltelékkel. A végeit behajtogatjuk és feltekerjük. A tepsiben is pihentetjük, majd lekenjük előbb tojássárgájával, majd kisvártatva a felvert fehérjével. Megszurkáljuk és előmelegített 170 fokos sütőben szép lassan elkezdjük sütni. Nem célszerű nagyobb hőfokon, mert még így is kirepedt egy kicsit.
Gyakorlati tapasztalatom:
Egy nem egészen ideillő hasonlatból indulok ki: „Harc után okos a katona”. Legközelebb ezt az adag tésztát én háromfelé osztanám. Így mire készre sültek, egy kicsit nagy átmérőjű tekercsek lettek belőlük, ami nem baj, de szerintem csinosabbak lettek volna, ha kisebbek lesznek.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!