Sütés főzés: karácsonyi kedvenc bejglim (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

karácsonyi kedvenc bejglim

Hozzávalók a tésztához:

• 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 tojás sárgája, 3,5 dl. tej, 6 dkg. cukor, 2 ek. olaj, 3 dkg. élesztő, késhegynyi só.

Hozzávalók a töltelékhez:

- 25 dkg. darált mák, 20 dkg. porcukor, 1 megmosott citrom lereszelt héja, az összeállításhoz tej, 2 marék tejben áztatott mazsola.
- 25 dkg. darált dió, 20 dkg. porcukor, 1 megmosott narancs reszelt héja, ízlés szerinti mennyiségű, tejben áztatott mazsola, az összeállításhoz tej.

Elkészítés: Az élesztőt kissé felfuttatjuk 1 dl. tejben kevés cukorral (természetesen a tejet is és a cukrot is a megadott mennyiségekből vesszük el) és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és félretesszük kelni.
Közben elkészítjük a töltelékeket: Úgy a mák, mint a dió esetében is minden száraz anyagot összekeverünk, majd a langyos tejjel szakaszosan próbáljuk összeállítani, hogy nem túl lágy, de kenhető pépet kapjunk.
A megkelt tésztát 2 cipóra osztjuk. Téglalappá nyújtjuk és külön-külön megkenjük a mák-és diótöltelékkel. A végeit behajtogatjuk és feltekerjük. A tepsiben is pihentetjük, majd lekenjük előbb tojássárgájával, majd kisvártatva a felvert fehérjével. Megszurkáljuk és előmelegített 170 fokos sütőben szép lassan elkezdjük sütni. Nem célszerű nagyobb hőfokon, mert még így is kirepedt egy kicsit.

Gyakorlati tapasztalatom:

Egy nem egészen ideillő hasonlatból indulok ki: „Harc után okos a katona”. Legközelebb ezt az adag tésztát én háromfelé osztanám. Így mire készre sültek, egy kicsit nagy átmérőjű tekercsek lettek belőlük, ami nem baj, de szerintem csinosabbak lettek volna, ha kisebbek lesznek.

Látta 1733 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Köszi szépen! Györgyike és Andika, nem probléma az, ha nincs most karácsony, természetesen el lehet azt máskor is készíteni. Én térülök-fordulok és máris sütök ilyeneket. A helyzet az, hogy nagyon szeretem a kelt jellegű kalácsokat mindenféle töltelékkel, de jöhet az üres fonott kalács is.

Válasz

Krepsz Andrea üzente 12 éve

Nagyon szép,valamelyik nap el is készítem.Igaz nincs karácsony de a hó és a hideg itt van

Válasz

Györgyi Juhász üzente 12 éve

Nagyon szép!!!hú...............de bele harapnék!!!Kipróbálom!!!köszike

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Igen Ibike, bocsi a"pongyola" fogalmazásért, tehát szódabikarbóna! Puszi: Ancika

Válasz

Járó ibolya tami üzente 12 éve

szia ancika szódapor az szódabikarbóna ugye?

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Nagyon aranyosak vagytok mind: Mónika, Ibike, Juditka, másik Évike, Marcsika!...hát persze, hogy mi is csinosak vagyunk! Ez csak természetes!!! ...és így jó a bejgli, ahogy van! Kösz, hogy megerősítettetek!

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Igy is csinosak. Mi sem vagyunk egyformák és mégis csinosak vagyunk,ugye??? Nagyon gusztosos,és az a sok töltelék!!!

Válasz

Járó ibolya tami üzente 12 éve

Ancikám aranyat ér a kalácsod!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Nagyon szépek Ancika,sok-sok töltelékkel sikerült nekem is az idén sütni:))

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Évike és Marcsika! Köszönöm szépen, én is így szeretem! Puszi: Ancika

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu