Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma az ebéd mellé leveles ,tepertős pogácsát csináltam.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin,1 tojás+ a kenéshez,4dkg élesztő,másfél dl tej,2 kávéskanál cukor,3 teáskanál(lapos) só
25 dkg törmelék tepertő,bors,só.
Az élesztőt felfuttatom langyos tejben egy kis cukorral.Ha kész összegyúrom a tésztához valókkal és fél órát kelesztem.Míg kel,turmixal a tepertőt apróbb darabokra vágatom,majd egy tálban összekeverem sóval és borssal,ízlés szerint.
Ha megkelt a tészta,kinyújtom és rászórom az ízesített tepertőt.A nyújtófával átmegyek rajta egyszer-kétszer így a tésztába nyomódik.Ezután háromszor hajtogatom,a hajtogatások között 20 percig pihentetem a tésztát.Ezután kinyújtom a tésztát,kb 2 cs vastagra.Közben a sütőt bekapcsolom 250 fokra.
Kiszaggatom.lehet nagy szaggatóval,meg kicsivel is.De még szaggatás előtt egy késsel bevagdosom a tészta tetejét. Vajazott,lisztezett tepsibe teszem,megkenem felvert tojással és a forró sütőbe teszem.Pirosra sütöm.
A pogácsát mindig nagyon forró sütőbe süssük rövid ideig,különben kiszárad.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!