Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez egy jó édes sütemény.
Hozzávalók: majdnem minden deciliterben van megadva. 3 dl. cukor, 2 egész tojás, 15 dkg, margarin, 1 sütőpor, 3 dl. mák, 2 dl. tej, 3 dl. liszt.
Ez lesz az alsó tészta.
EGY MÁSIK EDÉNYBEN GYORS MOZDULATOKKAL, HOGY A MÁKOS ALAPÚ TÉSZTA ÖSSZE NE ESSEN 6 TOJÁSBÓL PISKÓTÁT KÉSZÍTÜNK.
Miután bekevertük a két tésztát, a sütőpapírral kibélelt tepsibe először a mákos alapú tésztát símítjuk bele, majd erre a piskótát. 190 'C-on 40 percig, illetve tűpróbáig megsütjük.
A kihűlt tésztára a következő krémet kenjük:
1 vanilia pudingból és 3 dl. tejből készült főzethez hozzáadunk 20 dkg vajból és porcukorból felhabosított krémet, melybe 1 dl. lefőzött fekete kávét is teszünk. A két krémet együtt is megturbózzuk egy kicsit a robot géppel, hogy még könnyebb, habosabb legyen.
A krém tetejére csokireszeléket, tortadarát, vagy egyszerűen csak csokiöntetet kenünk.
Gyakorlati tapasztalatom: Nekem nagyon magas lett a kétféle süteményalap egymáson sütve, sőt még erre jött a krém is.
Lehet, hogy nagyobb tepsibe kellett volna sütnöm, vagy féladag is elég lett volna.
Legközelebb a mákos tésztába szórni fogok meggyet is, mert az nagyon passzolt volna hozzá.
Egyébként jó volt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!