Sütés főzés: kevert diókrémes kocka (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kevert diókrémes kocka

Kevert diókrémes kocka

Hozzávalók a tésztájához:

5 tojás sárgája
20 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg. lisz 1 sütőporral összekeverve, majd
5 tojásfehérje felvert habja
1 üveg fejtett meggybefőtt (nyáron a fáról szedett 1 kg. magozott meggy).

A tojás sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadagolunk 10 kanál vizet, ezzel is tovább verve. Ezután jöhet bele a 12 dkg. darált dió (lehet benne valamennyi durvábbra tört is), a liszttel elkevert sütőpor átszitálva és végül az 5 tojás felvert habja, majd óvatosan a meggybefőtt.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Amíg sül elkészítjük a krémet:

16 dkg. darált diót 8 evőkanál tej és 4 evőkanál rum keverékével felfőzünk. 15 dkg. vajat 15 dkg. porcukorral habosra kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt diófőzethez, majd együtt turbózzuk tovább, hogy minél könnyebb, habosabb legyen.
Ezt a krémet a kissé meghűlt tészta tetejére símítjuk.

Csokimáz: 15 dkg. porcukrot, 3 evőkanál kakaóporral és 3 evőkanál vízzel folytonos kevergetés közben sűrűre főzünk. A tűzről levéve a 6 dkg. vajjal símára keverjük és széles késsel, vagy tortalapáttal a kissé megdermedt diókrém tetejére kenjük.
Ha teljesen kihűlt és megdermedt rajta minden, tetszés szerinti kockákra lehet szeletelni.

Gyakorlati tapasztalat: Nekem összességében nagyon édes volt úgy a tészta, mint a krém is rajta. Javasolnám, hogy lehetne csökkenteni a cukor mennyiségét mind három komponensben 5-5 dkg-mal. Szerintem akkor is elegendő volna.

Persze, aki „édesebb szájú” magyarul jobban szereti így, ezzel a mennyiséggel is elkészítheti.

Látta 2562 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Spránitz Katalin üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki a süti, a hétvégén ki fogom próbálni. Köszi

Válasz

papp andrea üzente 14 éve

ÉN AZ ANYUKÁMMAL MEGSŰTÖTTEM EZT A TÉSZTÁT ÉS NAGYON FINOM.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jól sikerült,szép magas,gratulálok hozzá!Edit.

Válasz

Oláhné Prisznyák Anna üzente 14 éve

Szia!
Nagyon guszta a süti, ki fogom próbálni. Üdv. Anci

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Szia Ancika! Hát ezt is ki kellene próbálni! Csatlakozom a javaslatodhoz,ez 50 dkg cukor a recept szerint, nagyon édes lehet.Ha ennyi jó recept kerül fel ,rövidesen egy nagy fogyókúrába kezdhet mindenki!!
Üdv.:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Jól néz ki a sütid Ancika!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu