Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejfölös-sajtos stangli
Vasárnap úgy ráéheztem olyan igazi "dusi" sajtos rúdra, mint amit a nagyáruházakban lehet kapni. Nem sokat gondolkodtam, volt itthon minden hozzávaló, neki is kezdtem:
Kell hozzá:
Fél kg. félfogós liszt (de másfajta is jó)
késhegynyi sütőpor
25. dkg Ráma margarin
1 dkg. élesztő fél dl. tejben mokkáskanálnyi cukorral felfuttatva
1 pohár tejföl
másfél teáskanál só
két maréknyinak megfelelő reszelt sajt
1 tojás + még 1 a tetejére
A lisztet a sütőporral elkeverjük, együtt átszitáljuk egy tálba, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, a sót, az egy tojást, majd a cukros tejben felfuttatott élesztőt és összeállítjuk a tésztát. Kis pihentetés után gyúrunk rajta, majd kinyújtjuk négyzet alakúra.
Ekkor egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot és feltekerjük, mint a beiglit, majd ismét kinyújtjuk nem túl vékonyra, nagyjából négyzet alakúra.
Megkenjük a felvert tojással és egy jó éles késsel rudakat vágunk belőle, melynek egy részét reszelt sajttal, majd köménnyel és szezámmaggal megszórjuk.
Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokon addig sütjük, míg el nem éri a kívánt színt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!