Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Itt a tányéron úgy helyezkednek el a sütik, hogy többségében a rumos kocka van a felénk eső oldalon.
Rumos kocka
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
1 sütőpor,
25 dkg. vaj,
20 dkg. cukor,
2 tojás sárgája,
4,5 dl. tej.
A krémhez:
10 dkg vaj,
10 dkg. cukor,
3 evőkanál rum (vagy aroma),
3 evőkanál baracklekvár,
3 evőkanál kakaópor.
Hab a tetejére:
4 tojás fehérje,
20 dkg. cukor,
Tetejére díszítésként csokiöntet.
Elkészítés:
A tésztához az átszitált lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl. tejjel összegyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 30X30 cm-es lapokká nyújtjuk. A tepsi hátoldalát zsírozzuk, lisztezzük, ahogy kell, majd a kinyújtott lapokat egymás után szép halványra sütjük.
Ha kihűltek a lapok, egyet (amelyik mondjuk a legrosszabbul sikerült), összetörjük, majd a maradék tejjel leforrázzuk
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. Egyenletesen rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másikkal. A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőz fölé állítjuk, beleszórjuk a porcukrot, pár percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük. A csokit gőz felett megolvasztjuk (én pár csepp olajjal hígítottam) és a habra csorgatjuk.
Villával kicsit megcifrázzuk és hideg helyen dermedni hagyjuk.
Másnap kockákra vágva kínáljuk.
Gyakorlati tapasztalatom:
Nem tudom, ki hogy van vele, de a recept ahol cukrot említ, én értelemszerűen porcukrot használok. Sokkal simább az a tészta, sokkal selymesebb az krém, sokkal fényesebbek a mázak is (bár azoknál más dolgok is lehetnek irányadók).
Eleve azzal kezdem a sütést, hogy elő egy kilós kristálycukrot, ledarálok belőle 50-60 dekányit (ha nem elég darálok még) és abból gazdálkodok.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!