Sütés főzés: reszelt almás (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

reszelt almás

Hozzávalók a tésztához:

38 dkg. liszt
15 dkg. vaj, vagy margarin
15 dkg. porcukor
fél sötőpor, 1 tojásnak a sárgája
fél citrom reszelt héja és leve (vagy 1 evőkanál sütőrum)

Ha nem állna össze a tészta egy kis tejfölt tegyünk bele.

Töltelék:

1 kg. körüli reszelt alma megpárolva ízlés szerint cukorral és fahéjjal.

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára fagyasztóba tesszük.

Közben egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával egyenletesen összerázva.

Félóra eltelte után kivesszük a tésztát a hűtőből és a felét a tepsi aljára reszeljük a nagylyukú reszelőn. Egyenletesen eloszlatjuk, majd szétterítjük rajta az elkészített kihűlt reszelt almát és ráreszeljük a tészta másik felét.
Durvára darabolt dióval kissé megszórjuk a tetejét.
200 'C-on fél óráig sütjük, illetve figyeljük a színét hogyan pirul.

Gyakorlati tapasztalatom ebben az esetben: kissé lágy lett a tésztám nehezen bírtam reszelni, így az alsó rész "összeolvadt" sülés közben, tehát nem látszik a reszelés nyoma. A felső rész már jobban sikerült.
A jövőben erre még fokozottabban figyelni fogok.

Látta 3184 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom süti,a túrós változata is.
Kell hozzá egy pici lisztet tenni és akkor nem puha és lehet reszelni.
A plusz kicsi liszt nem rontja el.

Válasz

Boros Andrea üzente 14 éve

én is csináltam ehez hasonlot , nekem sem lett kemény a tésztám és én a tetejét berácsoztam

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Icuka! Fent van a túrós változata is kb. 1-2 hónapja tettem fel recepttel együtt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt a sütit én túró töltelékkel ismerem ,a gyermekeim nagyon szeretik,de almával is ki fogom próbálni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu