Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke vagy csak csirkecomb,vagy csirkeszárny,esetleg csirkemell stb.
2 padlizsán,
1 dl rizs,
50 dkg paradicsom,
4 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vegeta,
kevés citromlé,
ízlés szerint kevés só, törött bors.
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt héjastól egy centis karikákra vágom, citrommal megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje. Közben a megtisztított csirkét kis darabokra vágom, megsózom, majd a felforrósított olajon átsütöm és félreteszem. A serpenyőben maradt zsiradékon lepirítom a megtörülgetett padlizsánszeleteket. Tűzálló tálra teszek egy sor padlizsánt, erre vöröshagyma-karikákat szórok, és jól megsózom. Ráfektetem a csirkedarabok felét, majd rászórom a megmosott rizst, és betakarom a felszeletelt paradicsom felével. Fűszerezem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd folytatom a rétegezést a maradék padlizsánnal és a többi nyersanyaggal, míg el nem fogy. 3 dl vízben elkeverem a vegetát, és ráöntöm az ételre. (Legalább egy ujjnyira lepje el a lé az ételt.) Lefedem és előmelegített, forró sütőben addig párolom, míg az összes lé el nem tűnik alóla. Ha az étel elkészült, nyakon öntöm a fejföllel, és a tetejét megpirítom. Tojásos fejes saláta illik hozzá.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Rakott karalábé
Vegetáriánus sült paradicsom
Tejfölben sült töltött káposzta
Rizses paprikás