Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A karácsonyi időszak elmaradhatatlan része a sütés-főzés, a rengeteg finom sütemény és a hatalmas lakomák…
Bár valószínűleg az idén kevesebbet fogunk találkozni, ezek a szokások mégis megmaradnak. Testi és lelki egészségünk érdekében azonban célszerű a maratoni evés, nassolás helyett pár apró szabályt beiktatni, hogy kiegyensúlyozottan kezdődhessen az új év. Az Upfield szakértői most abban segítenek, hogy az ünnepi időszakban is tudatosan táplálkozzunk.
A magyar háztartások több mint fele jóval fontosabbnak tartja a környezetet kímélő megoldások alkalmazását az energiafelhasználásban, a vízfogyasztásban és a hulladék kezelésében, mint hat évvel ezelőtt. Az IKEA legfrissebb felmérésében a megkérdezettek 94%-a nyilatkozta úgy, hogy kiemelten vagy fokozottan érdeklődik a megtakarítást eredményező lehetőségek iránt, és mindössze 6%-a válaszolta azt, hogy ezek a szempontok nem igazán lényegesek. Elméletben tehát egyre jobban tisztában vagyunk a környezettudatosság jelentőségével, a háztartási eszközeink kiválasztásában és a szokásainkban azonban nem mindig tartjuk szem előtt ezeket az értékeket.
|
|
Az Európai Bizottság első alkalommal részesített oltalomban egy magyar édesvízi halat, méghozzá a Szilvásváradi pisztrángot - adja hírül az Agrárminisztérium.
A Szilvásváradi pisztránggal együtt 61-re emelkedett azoknak a magyar agrártermékeknek a száma – beleértve a mezőgazdasági termékeket, élelmiszereket, borokat és szeszes italokat – amelyek földrajzi árujelzője az Európai Unióban oltalmat élvez.
A Szilvásváradi pisztráng elnevezés az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként 2018-ban átmeneti nemzeti oltalmat kapott.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Biztos vagyok benne, hogy szinte mindenki rendszeresen beleesik abba a csapdába, hogy hiába tudja, hogy mire van szüksége, a rendszeres napi vagy heti bevásárlás során bizony nem csak fontos dolgokat pakolja a kosarába, hanem megvesz valószínűleg teljesen felesleges dolgokat is. Ez nem csak az élelmiszer pazarlás miatt aggályos, de a pénztárcának sem tesz jót.
A felesleges vásárlás és az ezzel együtt járó túlköltekezés nem feltétlen a vásárló hibája. A szupermarketeknek marketingesek és pszichológusok által nagyon is átgondolt stratégiája van arra, hogy minél több - a legtöbbször teljesen felesleges - árut adjon el.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A modern konyha sok nő (és egyre több férfi) álma. De mitől is lesz pontosan modern egy konyha? Hogyan tehetjük könnyebbé a sütést-főzést? Hogyan tehetjük praktikussá főzőhelységünket? Összeszedtünk hozzá a legfontosabb lépéseket.
Nem a méret a lényeg
Sőt! A konyhánál egyenesen kijelenthetjük, hogy a kevesebb több. Sok időt spórolhatunk azzal, ha nem tervezzük túl tágasra a konyhánkat. A leginkább praktikus megoldás, ha a mosogató, a tűzhely, és a munkalap viszonylag közel vannak egymáshoz.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Köztudott, hogy a szódabikarbóna sokoldalúan használható a sütés-főzésen kívül takarításhoz, folttisztításhoz, sőt fogfehérítéshez is. Azonban ezen kívül még számos további szuperképessége van.
Úszás után
Ha a strandon, uszodában klóros víz érte a hajadat, annak káros htásait szódbikarbóna segítségével semlegesítheted.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Jól esik a strandon a jégbe hűtött görögdinnye és a hűsítő sör. Akkor sem kell ezeket nélkülöznünk, ha éppen nincs otthon jégakkunk.
Ha nyáron a becsomagolt ételt hidegen szeretnéd tartani, a legkézenfekvőbb a hűtőtáska és a jégakku használata. De ha ez utóbbi épp nem áll rendelkezésre, akkor sem kell kétségbe esni: készíthetsz saját „homemade” jégakkut mosogatószivacsból!
Áztass be néhány szivacsot vízbe, csomagold őket egyenként légmentesen záró tasakokba, és fagyaszd le.
Gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel várja #HÁZIMENZA elnevezésű Facebook-csoportjába a Nosalty azokat az olvasókat is, akik a kialakult helyzet miatt ragadnak először fakanalat. Természetesen a konyhában otthonosan mozgó tagokról sem feledkeznek meg, az üzenőfalra pedig bárki feltöltheti, hogy mivel lepte meg a home office-ban dolgozó és az online oktatásban résztvevő fiatalabb családtagjait – vagy éppen saját magát.
Ki ne szeretné a fokhagymát? Hiszen szinte minden étel ízét feldobja, a probléma csak az, hogy olyan macerás meghámozni. Szerencsére van egy tippünk, ami megkönnyíti majd a dolgodat.
Tedd az összes fokhagymát, amire szükséged van egy lezárható dobozba, és rázd össze jó alaposan. Amikor kinyitod a dobozt, látni fogod, hogy a kis gerezdekről levált a héjuk, és már csak külön kell őket válogatnod, aztán mehet is az ételbe.
Forrás:https://izeselet.hu/
Ki hitte volna, hogy egy óra alatt is simán megérik a banán!
Sok süteményhez van szükség nagyon érett banánra, de van olyan is aki, alapvetően így szereti enni, hiszen éretten puhább és édesebb. Ha nem akarsz napokig várni arra, hogy megbarnuljon a banán, csak tedd be egy órára a 150 °C-os sütőbe (csak akkor, ha már sárga, éretlen, zöld banánoknál ez ugyanis nem működik). Ezalatt a héja fenyegetően sötétté válik majd, de ha meghámozod, látni fogod, hogy belül tökéletesen érett, és szép egyenletes a színe.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu