Sütés főzés Blog: 2013. december

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. december

40 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 2 tojássárgájából, kis kanál sóból kevés tejjel rétestészta- keménységű tésztát gyúrunk. Ezt hűvös helyen 35-40 percig pihentetjük. Akkor kinyújtjuk 1,5- 2 cm vastagságra, tetejét bevagdossuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenve, köménymaggal meghintve tepsibe rakjuk, és megsütjük.

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

30 dkg túró,

30 dkg tepertő,

3 db tojás,

2 dkg só.

 


 

Elkészítése:

A lisztet, a túrót és a darált tepertőt összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk és összegyúrjuk. A vajas tésztához hasonlóan hajtogatjuk. Rövid pihentetés után kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

 

Hozzávalók:

25 dkg margarin,

40 dkg liszt,

1 dkg élesztő tejben futtatva,

5 dkg reszelt sajt,

2 sárgája,

1 kávéskanál só,

késhegynyi pirospaprika,

3 kanál tejföl.


Töltelék:

10 dkg margarin,

2 rúd Campingsajt,

5 dkg reszelt sajt.

Ezeket habosra keverjük.

 

 


A tésztát kidolgozzuk, pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fehérjével megkenjük, kicsi pogácsákra szaggatjuk, kisütjük. Kettőt - kettőt a töltelékkel összeragasztjuk, majd reszelt sajtba forgatjuk. 

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

6 dkg élesztő,

1 pohár tejföl,

2 tojás-a fehérjét külön habbá kell verni,

10 dkg zsír,

kb. 0,3 l tej,(ebben kell az élesztőt megfuttatni),

és egy jó nagycsipetnyi só.

 


 

Ezeket mind összedolgozni, a tésztát jól kidolgozni. Külön kell még 25 dkg margarin, melyet úgy kell kikeverni, hogy kenhető legyen. A tésztát jó ujjnyi vastagra kell nyújtani, a tetejére a margarint rá kell kenni. Utána a tésztát össze kell hajtani (mint egy terítőt) és 15 percig pihentetni kell, utána ismét kinyújtani.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Kedves Márta eleve 2 újnyi magasra kell nyújtani a pogácsákat,sütés közben is megnőnek és el fognak dőlni kicsit ezért részeges :)

Tovább 

Hozzávalók:

3 tojás sárgája,

2 doboz kefir,

3 evőkanál cukor,

1 evőkanál só,

5 dkg élesztő,

1 kg liszt,

0,5 kg margarin.

 


A kefirt felmelegítjük hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót és a kefires masszát. Jól összegyúrjuk és negyedóra múlva, újra összegyúrjuk.

 

Ujjnyira elnyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a reszelt sajtot, kiszaggatjuk, 1 órát hagyjuk meleg helyen kelni.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg lencse,

1 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 db alma,

pikáns mustár,

citromlé,

salátaolaj,

tárkonyecet,

fehérbors, só.

 


 

A hagymát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, és mindkettőt vékonyra szeletelve beáztatjuk citromlébe. A megmosott, korábban beáztatott lencsét enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Salátástálba tesszük, hozzákeverünk két evőkanál salátaolajat, két evőkanál tárkonyecetet és egy evőkanál mustárt. Hozzáadjuk az almát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg bármilyen fajta reszelt sajt vegyesen,

1 nagy, héjában főtt burgonya,

10 dkg vaj (vagy margarin),

fél dl sűrű tejföl,

3 gerezd fokhagyma,

ízlés szerint só,

2 evőkanál juhtúró vagy tehéntúró (vagy reszelt rokfort),

1 mokkáskanál törött fehérbors,

1 csokor kapor esetleg más fűszer.

 

 


 

A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Köszi Anna a te variációdat is,ezt így találtam a szakácskönyvben :)

Tovább 

       Kedves Klubtársak!


 Áldott, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek.



Szeretettel             Anna

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Köszönöm szépen Gabriella!
Boldog, örömökben teli Új Esztendőt kívánok Neked és családodnak.

Anna

 

 

Hozzávalók:

1 kg csiperke gomba,

2 közepes vöröshagyma,

3-4 babérlavél....

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2012/01/sved-gombasalata.html

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 4 éve

Nagyon szeretem a gombát.

 

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt,

12,5 dkg túró,

1 tojás.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/11/reteges-turos-pogacsa.html

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Móni nagyon jó receptet találtál ezt is valamikor megsütöm!

 

 

Hozzávalók:

20 dkg fehércsokoládé,

15 dkg darált keksz...


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/12/fehercsoki-szalami.html

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Mentettem a receptet, mert nagyon szép és finomnak néz ki!

 

 

Hozzávalók:

25 dkg darált háztartási keksz,

18 dkg vaj vag margarin,

10 dkg porcukor...


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://azotthonizei.blogspot.fr/2013/12/nagymama-gesztenyes-tekercse.html

 

 

Hozzávalók:

Töltelék:

2 dl tejföl,

20 dkg sajt....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2011/06/sajtos-rolad.html


 

 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

30 dkg túró,

20 dkg fetasajt,

1-2 ek tejföl......

 


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2012/07/sonkas-kocka.html

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

3 gerezd fokhagyma,

2 dkg élesztő,

másfél dl tej,

1 mokkáskanál cukor,

5 dkg vaj,

1 teáskanál só,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanálnyi csípős paprika,

1 tojás,

a tészta kenéséhez kevés tej.

 

 


 

A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfutott élesztőt, az összes fűszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

2 dkg élesztő,

másfél dl tej,

1 púpozott evőkanál vaj,

1 teáskanál só,

1 tojás,

1 mokkáskanál cukor,

1 evőkanál darált mák,

1 teáskanál darálatlan mák,

kevés tej a tészta kenéséhez.

 


 

A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojással, a sóval és a darált mákkal. Sima, kemény tésztává gyúrjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

12 dkg vaj,

2 tojás,

4 evőkanál tejföl,

1 csapott evőkanál köménymag,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 csapott teáskanál só.

 


 

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót, a törött borsot, és jól összegyúrjuk. A sima tésztát lisztezett deszkán félujjnyira nyújtjuk, tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjékkel, és rászórjuk a köménymagot. Lisztbe mártott derelyemetszővel kis négyzeteket vágunk belőle, és alufóliával bélelt sütőlemezre téve forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

15 dkg vaj,

20 dkg reszelt parmezánsajt,

15 dkg reszelt ementáli sajt,

2-3 evőkanál tejföl,

1 tojás,

1 teáskanál só, ugyanennyi pirospaprika.

 


 

A megpuhított (de nem felolvasztott) vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a reszelt sajtot, a sót, a paprikát, a tejfölt és a lisztet. jól összedolgozzuk. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. tetejét megkenjük a felvert tojással, majd derelyemetszővel csíkokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

70 dkg liszt,

2 tojássárgája,

4 dkg élesztő (pici cukros tejben megfuttatni),

2 kávéskanál só,

kb. 3 dl tejföl,

1 csomag margarin (250 g növényi eredetű zsiradék).

 


 

Ezeket jól össze kell gyúrni, kidolgozni, és két cipóban kb. fél óráig pihentetni. Kinyújtani, és négyzet alakúra felvágni, majd az átlók irányában feltekerni. Zsírozott tepsibe tenni hézagosan és megkenni mindegyik tetejét felvert tojássárgájával. A végén megszórni köménymaggal, vagy durva sóval. 

Ha szereted, akkor lehet sós túrót a közepébe rakni és így feltekerni, majd megsütni. 

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

15-15 dkg vaj, porcukor és őrölt dió,

4 tojás,

2 kiskanál kakaó,

7 dkg liszt,

sütőpor,

baracklekvár.


A DIÓS KRÉMHEZ:

20 dkg őrölt dió,

15 dkg porcukor,

1 dl erős feketekávé,

3 evőkanál rum.


A KÁVÉKRÉMHEZ:

3 tojás,

20-20 dkg cukor és vaj,

3 evőkanál feketekávé,

fél tasak vaníliaízű pudingpor.


A CSOKIÖNTETHEZ:

10 dkg cukor,

5 dkg vaj,

3 dkg kakaó,

2 evőkanál víz.


A DÍSZÍTÉSHEZ:2 dl tejszín.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

5 tojás,

5 evőkanál víz,

10-10 dkg kristálycukor,kókuszreszelék és liszt,

fél citrom reszelt héja.


A KRÉMHEZ:

2 evőkanál ribizliíz vagy tetszés szerinti lekvár,

3 dl tej,

3 dkg liszt,

10 dkg margarin,

8 dkg porcukor,

5 dkg kókuszreszelék.

 


 

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukor felével kikeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, közben a vizet is hozzáadagoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

3 tojás,

1 tojássárgája,

8 dkg kristálycukor,

1 tasak vaníliás cukor,

fél citrom, reszelt héja,

6 dkg liszt,

12 dkg őrölt mandula,

5 dkg vaj,


A KRÉMHEZ:

17 dkg őrölt mandula,

9 dkg porcukor,

1, 5 dl tej,

késhegynyi fahéj,

fél tasak vaníliás cukor,

0,5 dl mandulalikőr,

5 dl tejszín,

4 zselatinlap,


A DÍSZÍTÉSHEZ: reszelt csokoládé.

 

 


 

A tésztához 4 tojássárgáját a cukor egyharmadával, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1/2 kg túró,

3 egésztojás,

15 dkg porcukor,

1 csomag vaníliás pudingpor,

12 dkg margarin (ráma),

1 csomag mazsola.

 


 

Az elkészítés módja:

A 3 tojás fehérjét egy evőkanál porcukorral felkeverjük. A többi cukorral a tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük. Ezután összekeverjük a felvert tojás fehérjével, pudingporral, túróval és mazsolával. kizsírozott, lisztezett tepsiben közepes lángon sütjük.(a pudingport nem kell főzni)

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 4 éve

Köszönöm Anna,örülök ha tetszik.

Tovább 

Hozzávalók:

A KEREK TÉSZTÁHOZ:

6 tojás,

14 dkg porcukor,

1 citrom reszelt héja,

1 tasak vaníliás cukor,

3 dkg kakaó,

8 dkg darált dió,

7 dkg rétesliszt,

késhegynyi sütőpor.


A SZÖGLETES TÉSZTÁHOZ:

6 tojás,

14-14 dkg porcukor és rétesliszt,

1 citrom reszelt héja,

késhegynyi sütőpor.


A KRÉMHEZ:

4 tojás,

20 dkg porcukor,

25 dkg margarin,

3 dkg kakaó,

15 dkg darált dió.


A MÁZHOZ:

12 dkg fehér csokoládé,

kevés olaj.

Tovább 

Hozzávalók: 1 kész piskótatorta,


A KRÉMHEZ:

5-5 dkg darált dió és mazsola,

3-3 evőkanál baracklekvár és kristálycukor,

1 tasak csokoládés pudingpor,

5 dl tej,

kevés rum.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

15 dkg margarin,

3 evőkanál porcukor,

2 evőkanál kakaó,

10 dkg tortabevonó csokoládé.

 


 

Elkészítés:

A piskótatorta alsó és felső részét vékonyan levágjuk, és belső felüket baracklekvárral bekenjük. A középső tésztát kockákra vágjuk, rászórjuk a diót és a mazsolát.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

20 dkg liszt,

25 dkg cukor,

10 dkg darált dió,

4 tojás,

10 evőkanál feketekávé,

fél tasak sütőpor.


A KRÉMHEZ:

2 dl tejföl,

1 tojás,

3 evőkanál liszt,

2 dl tej,

15-15 dkg margarin és cukor,

2 tasak vaníliás cukor,

20 dkg darált dió.

 


 

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a kávéval habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. Kikent, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók: 

1 kerek piskótatorta,

25 dkg gesztenyemassza,

1 kg alma,

10 dkg cukor,

2 evőkanál baracklekvár,

1 citrom leve,

szegfűszeg, fahéj.


A KRÉMHEZ:

2 dl tej,

2 tojássárgája,

1-1 tasak vaníliaízű pudingpor és vaníliás cukor,

5 dkg cukor,

3 dl tejszín,

1 teáskanál zselatinpor.

 


Elkészítés:

 

Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük, és lehűtjük.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg főtt pulykamell,

20-20 dkg burgonya és majonéz,

15-15 dkg zeller és alma,

3 evőkanál mustár,

3 dkg porcukor,

2 főtt tojás,

tárkonyecet, só.

 


 

Elkészítés:

A pulykamellről a bőrt eltávolítjuk, a csontról a húst leszedjük, és vékony metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a héjában főtt, megtisztított burgonyát, a főtt zellert és a hámozott almát. Az összevágott anyagokhoz adjuk a majonézt, és a mustárt, porcukorral, sóval és tárkonyecettel ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg kicsontozott csirkehús,

2 db édes zöldpaprika,

bő olaj a sütéshez.


Páchoz:

1 tojás fehérje,

egy-egy evőkanál szójamártás,

liszt és étkezési keményítő,

egy teáskanál száraz fehérbor.


Mártáshoz:

3-3 evőkanál ketchup,

3 teáskanál szójamártás,

egy evőkanál méz,

két-két evőkanál cukor és étkezési keményítő,

egy dl csirke alaplé.


 

 

A kockákra vágott, bepácolt csirkehúst bő olajban aranysárgára sütjük.

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre):

8 csirkeszárny,

75 dkg savanyú káposzta, 2

dl csökkentett zsírtartalmú tejföl,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

3 evőkanál liszt,

10 dkg füstölt szalonna,

ízlés szerint só.

 


 

Elkészítés: A

csirkeszárnyakat a forgóknál kettévágjuk. (A szárnyak végeit levesbe tesszük.) A csirkedarabokat megsózzuk, és lisztbe mártjuk. A savanyú káposztát (ha szükséges) átmossuk, lecsöpögtetjük.

Tovább 

A pulykamellfiléket gyengéden fólia alatt kiveregettem, beszórtam pulykahús fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalát bekentem szójaszósszal. Félretettem állni egy kicsikét.

Egy csésze rizst 1 ek. olajjal megpirítottam . Felöntöttem 2 csésze, forró vízzel ici-picit megsóztam, s beleszórtam annyi mazsolát, amennyiről úgy gondoltam elég lesz. Aranymazsolát használtam de elhagyható a mazsola. Amikor a rizs elkészült, nekiálltam a húsok kisütésének. Nem sütöttem sokáig őket, így puhák maradtak.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. 50 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (de próbáltam már pulyka fehér apróhúsból is),

kb. 8 dkg vaj vagy margarin

1 db=10dkg Camping tejszínes krémsajt,

kevés kakukkfű vagy bazsalikom,

1/2 pohár tejföl vagy főzőtejszín.

 


 Elkészítés:

 

A felforrósított vajra teszem az enyhén sózott hússzeleteket (a krémsajt is sós), a kakukkfüvet (vagy más nem erős ízű fűszert, amit szeretsz), és fedő alatt először az egyik (max. 2 perc), majd a másik oldalát pirosasra sütöm.

Tovább 

Egy szép kilós káposztafej külső nyolc tevelét lebontjuk, és sós vízzel leforrázzuk. a vízben hagyjuk kihűlni. Közben a többi káposztát úgy reszeljük meg. mintha kockát akarnánk készíteni, és három evőkanál olajon, egy kiskanál cukorral szépen megpirítjuk.

A tűzről levéve langyosra hűtjük, és összegyúrjuk 30 deka darált sertéshússal, egy nyers tojással, öt deka félig főtt rizzsel, és ízlés szerint utánasózzuk, kissé megborsozzuk.

Nyolc gombócot készítünk belőle, és mindegyiket egy-egy káposzta-levélbe tekerve - akár a közönséges töltött káposztát - kiolajozott lábasba egymás mellé fektetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,

60 dkg gomba,

1 fej vöröshagyma,

1 csapott kávéskanál majoránna,

1 nagy csomó petrezselyemzöld,

3 szál zellerlevél,

1 evőkanál mustár,

olaj,

1 dl tejföl,

só.

 

 


 

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt kacsát, a fűszereket, és sót, egy kevés vízzel fölengedjük, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és még 1 percig forraljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Mónika ez jól hangzik!

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg pulykamell,

1 zsemle,

2 tojás,

10-10 dkg gesztenyemassza,

sárga- és fehérrépa,

2 dl tej,

2 fej hagyma,

2 dl tejszín,

só, bors, szerecsendió, liszt, vaj.

 


Elkészítés:

A tejben megáztatjuk a zsemlét, és kinyomkodjuk. Az egészben levő pulykamellet szeleteléssel kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk. A húsra műanyag fóliát terítünk, és gyengéden kiveregetjük. A töltelékhez a gesztenyemassza 90 %-át, a kinyomkodott zsemlét, a darált húst, a tojást összekeverjük, és sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg pulykamellfilé (2 vékony, nagy szeletre vágva),

20 dkg gesztenye massza,

20 dkg gomba,

1 tojás,

1 kis fej vöröshagyma,

1 csokor petrezselyemzöld,

2 gerezd fokhagyma,

ízlés szerint só, és őrölt bors,

1 evőkanál konyak (elhagyható),

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál zabpehely (elhagyható),

2 evőkanál olaj,

2 dl tejföl.

 


Előkészítése: 

A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom. A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

8 dkg libazsír,

7 dkg libatöpörtyű vagy sertésből készült töpörtyű,

15 dkg burgonya (tisztán mérve),

fél csomag sütőpor,

1 tojás, kevés tejföl,

1 csapott teáskanál só,

1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

 


 

A burgonyát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk, 2 dkg libazsírban pirosra sütjük, majd a libatöpörtyűvel együtt megdaráljuk. A 6 dkg libazsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a töpörtyűs masszát, a tojást, a sót, a reszelt vöröshagymát és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dk liszt,

15 dk zsír,

15 dk porcukor,

1 db tojás,

1 cs sütőpor,

kb. 2 dl tej,

pici só.

 

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a sót, meglocsoljuk annyi langyos tejjel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 6 egyforma cipóra osztjuk, vékonyra nyújtva meglisztezett tepsi fenekén sütjük.


Krémhez:

30 dk cukrot megpirítunk, a tűzről levéve 2 dl feketekávéval felöntjük, visszatesszük a lángra, és addig kavarjuk, míg a cukor felolvad.

Tovább 

A tésztához:

50 dkg liszt,

2 egész tojás,

12 dkg vaj vagy margarin,

1 mokkáskanál só,

3 evőkanál cukor,

1,5 dl tejjel elkevert 1 cs. szalalkáli,

2 dl tejföl.


A töltelékhez:

25 dkg cukor,

1 l tej,

3 evőkanál liszt,

1 evőkanál kakaó,

10 dkg vaj vagy margarin.

 

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk. 6 részre osztjuk, és tepsi hátán világosra sütjük.

 

Töltelék: A cukrot megpirítjuk, felöntjük a tejjel. A pirított cukros tejhez keverjük a lisztet és a kakaót, csomómentesre, besűrűsödésig.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

10 tojás,

20 dkg porcukor,

4 evőkanál zsemlemorzsa.


A GRILLÁZSHOZ:

80 dkg cukor,

30 dkg vágott dió.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

6 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor.

 


 

Elkészítés:

A grillázshoz a cukrot karamellé pörköljük, hozzáadjuk a vágott diót, rövid ideig kevergetjük, majd a tűzről levéve vizezett tányérra öntjük. Amikor kihűlt, megdaráljuk.

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a zsemlemorzsát és a grillázs felét.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

5 tojás,

2O dkg porcukor,

3 tasak puncsízű pudingpor,

fél tasak sütőpor.


A KRÉMHEZ:

3 dl tej,

1 tasak tejszínes pudingpor,

25-25 dkg margarin és porcukor,

1 tasak vaníliás cukor,

10 dkg reszelt étcsokoládé.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

1 dl tej,

1 tasak tejszínhabpótló-por vagy hulala esetleg habtejszín.

csokiforgács.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és gőz fölött addig verjük, míg a hab, selymes fényű és egészen kemény lesz. Levesszük a gőzről, és tovább verjük a tojássárgákkal, a puncsízű pudingporral és a sütőporral.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

17-17 dkg liszt és margarin,

3 tojás,

10 dkg cukor,

3 dkg étkezési keményítő,

1 teáskanál sütőpor,

1 citrom reszelt héja.


A TÖLTELÉKHEZ:

65 dkg alma,

2,5 dl tejföl,

2 dl tejszín,

6 evőkanál cukor,

1,2 dl almabor,

1 citrom leve,

1 rúd vanília,

4 zselatinlap.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

2 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Tovább 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

8 tojás,

25-25 dkg porcukor és darált mák,

1 evőkanál liszt.


A KRÉMHEZ:

2,5 dl tej,

2 evőkanál liszt,

20 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

1 tasak vaníliás cukor.

 

 


 

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a darált mákot és a lisztet, ezzel is jól összekeverjük, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kiolajozott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és megsütjük.

Tovább 

CSOKITORTA 1.

Hozzávalók: 1 kakaós piskótatorta,


A KRÉMHEZ:

20 dkg cukor,

7-8 dkg kakaó,

1,5 dl tejföl,

1 dl tejszín,

15 dkg vaj,

1 tasak vaníliás cukor,

tortabevonó csokoládé.


Elkészítés:

A krém hozzávalóit egy edénybon gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a habbá vert tejszínnel lazítjuk a krémet. A piskótát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát bevonjuk a csokoládéval. 

 


CSOKITORTA 2.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

7,5 dkg cukor,

12,5 dkg margarin,

1 tojás,

csipet só.


Jól összegyúrjuk, majd kikent tortaformába nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalát is kibéleljük vele, majd rátesszük a mák-tölteléket:

20 dkg darált mákot felfőzünk 2 dl tejben 8 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 4 dkg grízzel. Ha kihűlt, belekeverünk 1 tojást.

Ráterítjük a tésztára, majd 1 doboz őszibarack befőttet felszeletelünk, amit a máktöltelékre rakunk.

Erre jön a túrótöltelék: 10 dkg cukrot jól kikeverünk 2 tojássárgájával, 40 dkg túróval, 1 dl tejföllel és 3 dkg liszttel. Ezután belekeverjük a 2 tojás, habbá vert fehérjét, majd a barackra öntjük a túrótölteléket.

Tovább 

Hozzávalók:

6 csirkecomb,

20 dkg füstölt sajt,

2 dl csirkeleves,

1 evőkanál paradicsompüré,

1 fej vöröshagyma,

2 dl tejföl,

liszt, olaj, vaj, bazsalikom, só.

 


 

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük, majd kivajazott tűzállótálba tesszük. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paradicsompürével és 1 kávéskanál bazsalikommal ízesítjük. Húslevessel felöntjük, felforraljuk és ráöntjük a combokra.

Tovább 

Hozzávalók:

4 kis csirkecomb,

1 tojás,

1dl tej,

1 zsemle,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 evőkanál reszelt sajt,

1 teáskanál mustár,

1 csapott teáskanál ételízesítő,

1 gerezd fokhagyma,

1/2 mokkáskanál törött bors.

 

 


 

Elkészítés:

A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a Vegetát, és a borsot.

Tovább 

Hozzávalók:

1 db egész pulykacomb (legalább! Bár én most csak felsőcombból készítettem, csak így kevésnek tűnt),

1/2 üveg sör,

szalonna,

fokhagyma,

só, majoranna,

pulykahús fűszerkeverék.

 


 

Elkészítés:

A husit bevagdosom, az irdalásokba egy kis fokhagymát, szalonnát teszek, és az összekevert fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy tűzálló tálat kibélelek szalonnával, arra ráteszem a pulykacombot, amit szintén szalonnával borítok be. (Ettől aztán kifejezetten fogyókúrássá válik az ennivaló!

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:    

2 csirkemellfilé,

25 dkg hosszúszemű rizs,

15 dkg mirelit zöldborsó,

1/2 doboz ananászbefőtt,

12 dkg majonéz,

1,5 dl joghurt,

2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,

citromlé,

csipetnyi cukor,

só,

1 teáskanál curry,

fehér bors.

 

A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Közben a borsót kevés sós vízben kb.5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A csirkemellet darabokra vágjuk, és a megforrósított

margarinon 5-6 perc alatt köröskörül megpirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 közepes fej édes vagy savanyú káposzta.


A töltelékhez:

10-15 dkg szárított vagy 50 dkg friss gomba,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 evőkanál zsír (vagy 2 ek. olaj),

20 dkg rizs vagy kukoricadara,

só, bors.


A tetejére:

1 ek. zsír,

1 nagy fej vöröshagyma,

pirospaprika.

 


Elkészítés:

Ha szárított gombából készítjük, akkor azt többször váltott vízben megmossuk, majd leforrázzuk, és néhány órán át, állni hagyjuk.

 

A friss gombát megtisztítjuk és megmossuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg kicsontozott sertéstarja,

25 dkg füstölt szalonna,

20 dkg rizs,

1 nagy fej vöröshagyma,

20 db savanyúkáposzta-levél vagy kelkáposzta levél,

1,5 kg savanyú apró káposzta,

1,5 liter tejföl (nem tévedés),

1 teáskanál csombor,

1 teáskanál pirospaprika,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

10 dkg zsír,

ízlés szerint só.

 


 

Elkészítés:

A rizst átmossuk, lecsurgatjuk, majd félig megfőzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a zsíron üvegesre sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg darált hús,

10 dkg darált füstölt hús,

50 dkg savanyú káposzta,

8 db káposztalevél,

6 dkg főtt rizs,

12 dkg reszelt vöröshagyma,

2 ek. zsír,

2 ek. kukoricaliszt,

ételízesítő,

1 gerezd fokhagyma,

1 kk. fűszerpaprika, só, bors.

 


Elkészítés:

A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, a 8 dkg pirított hagymával, a sóval. És a fűszerekkel. A levelekbe csavarjuk a tölteléket, henger alakúra hajtogatjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne, s a levelek két végét, összezárjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 csomag (30 dkg) mélyhűtött leveles tészta,

50 dkg brokkoli,

2-3 szál sárgarépa,

10 dkg szalámi,

1, 25 dl húsleves,

1 pohár (2 dl) tejszín,

7,5 dkg parmezán sajt,

3 tojás,

só, bors, szerecsendió.

 

 

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A brokkolit szedjük rózsákra, a sárgarépát kockázzuk fel. Forró vízben blansírozzuk a zöldségeket 5 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. A szalámit vágjuk apró kockákra.

Tovább 

Hozzávalók: a tésztához:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

1 tojás,

1 tojásfehérje,

1 evőkanál víz,

só.


A töltelékhez:

2 kisebb fej káposzta,

2 fej hagyma,

5 dkg szalonna,

20 dkg főtt sonka,

15 dkg reszelt sajt,

1 pohár (2 dl) tejföl,

2 tojás,

1 tojássárgája,

só, bors, szerecsendió.

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához az átszitált lisztet keverjük el a vajjal, a tojással, a tojásfehérjével, a vízzel és a sóval. Jó alaposan gyúrjuk ki.  Pihentessük hideg helyen egy óra hosszáig.

Tovább 

Mártásokat adunk főtt húsokhoz, sült, sós pudinghoz, előételekhez; hal el nem képzelhető mártás nélkül. Hideg pecsenyét, vagy húsmaradékokat megfelelő mártás kíséretében másnap ismét asztalra adunk. 

 

Kefires tormamártás

Hozzávalók: 2 dl kaukázusi kefir, 1 szál reszelt torma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi porcukor, pár csepp citromlé, só.


 

Elkészítése: Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és néhány órára hűtőbe tesszük.  Általában vegyes salátákra öntjük közvetlenül tálalás előtt.

Tovább 

Mártásokat adunk főtt húsokhoz, sült, sós pudinghoz, előételekhez; hal el nem képzelhető mártás nélkül. Hideg pecsenyét, vagy húsmaradékokat megfelelő mártás kíséretében másnap ismét asztalra adunk. 


Almamártás 

Hozzávalók:

40 dkg alma,

6 dkg vaj,

4 dkg liszt,

2 dl tej,

6 dkg cukor,

1 citrom reszelt héja,

1 dl tejföl,

3-4 db szegfűszeg, fahéj, só.


 

Elkészítése:

Az apró kockákra vágott almát 2 dkg vajban kissé megpároljuk.

Tovább 

10 dkg vajat, 3 szelet reszelt csokoládét és 1/2 cs. V.-vanillincukrot 5 tojás sárgájával habosra keverünk, azután 5 dkg porcukrot és 2 ek. zsemlemorzsával elegyített 1/2 cs. V.-sütőport, majd legvégül az 5 tojás fehérjének kemény habját keverjük hozzá. Magas oldalú vajazott és morzsával kiszórt tortaformába téve, közepes tűznél megsütjük.

Kihűlés után négy rétegbe vágjuk, és töltjük a következő vajas töltelékkel: 2 mokkacsésze erősre főzött feketekávét, 3 tojás sárgáját, 12 dkg cukrot és 2 reszelt csokoládét állandó keverés mellett sűrűre főzünk, és kevergetve, kihűlésig 15 dkg puha vajjal habosra keverjük.

Tovább 

28 dkg lisztet, 1 Cs. V.-sütőport, 15 dkg zsírt, 1 tojás sárgáját, és ízlés szerint sót, 6 evőkanál tejjel eldolgozunk, majd félujjnyi vastagra nyújtunk, és hosszú keskeny darabkákra vágjuk derelyevágóval. Tetejüket tojással megkenve, zsírozott tepsibe tesszük, és kevés köménnyel és több sóval meghintve aranysárgára sütjük.

30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. Váncza-sütőporral, 1 tojás sárgájával, 6 dkg cukorral, 1/2 cs. Váncza-vanilincukorral és kevés tejjel deszkán lágy tésztává gyúrjuk. A tészta felét tepsibe helyezve megkenjük 15 dkg cukorból, 4 tojás sárgájával, 10 dkg darált dióból és legvégül hozzáadott 4 tojás kemény habjából készült töltelékkel. A maradéktésztával befedve, forró sütőben sütjük. Sütés után vanilin-szórócukorral bőven hintjük és szeleteljük.

Tovább 

40 dkg lisztet 7 dkg zsírral, 20 dkg meleg mézzel, kevés tört fahéjjal, 1 cs. Váncza-sütőporral és 3 egész tojással összegyúrunk, majd kendőbe téve, hideg helyre téve pihenni tesszük. Pihentetés után a tésztát félujjnyira nyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágva, barack- vagy málnaízzel megkenjük, kettéhajtjuk a darabkákat, és ujjunkkal megnyomkodjuk. Szép sárgásra sütjük. Tálaláskor vanilin-szórócukorral hintjük be.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt,

20 dkg vaj,

4 ek. tejföl......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2012/04/harlekin-bohoc-pogacsa.html

 

Hozzávalók:

4 db tojás,

8 dkg cukor,

3 ek. víz......


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2013/03/tehenturos-barackos-sutemeny.html

 

Hozzávalók:

8 dkg főtt krumpli,

3 db tojás,

5 dkg sajt,

4 dkg liszt,

3 ek. tejföl.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet: 

http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2013/12/meglepetestekercs-adel-modra.html

 

Hozzávalók:

8 szelet vékony gouda vagy edami sajt.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a recepte:

http://aledakonyhaja.blogspot.fr/2013/12/kolbaszos-sajttekercs.html

 

 

 

Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús,

1 nagy gerezd fokhagyma....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.fr/2011/09/mozzarellaval-toltott-zoldfuszeres.html


 

 

 

Hozzávalók:

Tetszés szerinti mennyiségű kacsamáj,

mogyoróhagyma vagy vöröshagyma,

pár gerezd fokhagyma.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.fr/2011/11/rozmaringos-kacsamaj-bacon-kabatban.html

 

 

Hozzávalók:

1,5 kg oldalas,

10 dkg kolozsvári szalonna,

2 fej lilahagyma.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2011/11/szalonnas-lilahagymas-kaposztaagyon.html

 

 

 

Hozzávalók:

1 csülök,

3-4 babérlevél,

6-8 egész fokhagyma.....


Erre a linkre kattintva tovább olvashatjátok a receptet:

http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2010/07/hetkoznapi-disznosagok-hazi-csuloksajt.html

Hozzávalók:

40 dkg liszt,

10 dkg méz,

12 dkg darált dió,

25 dkg vaj vagy margarin,

1 tojás sárgája,

fél kiskanál szódabikarbóna,

5 dkg porcukor,

csipet só.


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.Folpacba becsomagolva hideg helyre tesszük 1-2 órára.Fél cm vastagra nyújtjuk tetszőleges formával kiszaggatjuk.

180 fokon kb. 10 percig sütjük.

Kettőt tetszőleges ízű lekvárral esetleg csokikrémmel megtöltjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 5 éve

Erzsike örülök ha tetszik egy recept,szívesen várunk róla képet is.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg kukoricaliszt,

25 dkg vaj vagy margarin,

15 dkg porcukor,

1 cs. vaníliás cukor,

1 db tojás,

fél cs. sütőpor.

 


Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a száraz hozzávalókkal majd összemorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojást is,összegyúrjuk,ha nehezen akarna összeállni adjunk hozzá tejfölt vagy tejet.Folpackba becsomagolva 1-2 órára hűvös helyre tesszük.

Vékonyra nyújtjuk,tetszőleges formával szaggatjuk,180 fokon kb.:10-15 percig sütjük.Tetszőleges lekvárral összeragasztjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg liszt,

2 ek. kakaópor,

25 dkg vaj vagy margarin,

12 dkg cukor,

1 cs. vaníliás cukor,

csipet só,

pár ek.tej ha szükséges.

 

 


Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a száraz hozzávalókkal majd összemorzsoljuk a vajjal,ha nagyon nem akar összeállni tegyünk bele kevés tejet.Vékonyra nyújtjuk kb.:4 mm-re majd tetszés szerinti formával szaggatjuk.180 fokon kb. 10 percig sütjük.Tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.

 

 

Ez a recept nem tartalmaz térfogatnövelő szert,de aki szeretne nyugodtan tehet bele fél csomag sütőport.

Tovább 

               Kedves Marcsi, Móni és klub társak!


    Áldott adventi várakozást kívánok sok szeretettel mindannyiótoknak.



    Anna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 5 éve

Köszönöm szépen mindenkinek és viszont kívánom nektek! :)

Hozzávalók:

3 tojás,

17 dkg liszt,

15 dkg porcukor,

4 evőkanál olvasztott méz,

2 kávéskanál őrölt fahéj,

1 szem őrölt szegfűszeg,

8 dkg vágott dió,

fél csomag sütőpor.

 

 

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzátesszük a mézet, azzal is jól elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral és a fahéjjal elvegyített lisztet, az összetört szegfűszeget és a diót. A masszát alaposan kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, forró sütőbe tesszük, és takaréklángon 20-25 percig sütjük.

Tovább 

Elkészítés módja: 3 egész tojást habosra keverünk 14 deka cukorral, azután hozzáadunk 14 deka vágott diót, 4 deka reszelt főzőcsokoládét, 10 deka apróra vágott mazsolaszőlőt, 3 deka kis darabokra szeletelt citronádot vagy esetleg birsalmasajtot és legutoljára 10 deka liszttel kevert fél csomag sütőport dolgozunk hozzá. Kikent, kiszórt őzhát-formában sütjük. Sütés után a süteményt egy napig hagyjuk állni, azután szeleteljük. Kiadós, sokáig eltartható sütemény.

Tovább 

Mézes puszedli 1.

60-80 db lesz belőle.

Hozzávalók:

3 egész tojás,

10 dkg kristálycukor,

35 dkg méz,

5 dkg fagyos margarin vagy vaj,

70 dkg liszt,

1 csapott kávéskanál szódabikarbóna,

dió, mogyoró.


A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.

 

Meglisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk, mindegyik tetejére 1-1 gerezd diót vagy mogyorót teszünk, és előmelegített, forró (200 C fok) sütőben, megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!

Tovább 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 

40 dkg liszt,

25 dkg vaj vagy főzőmargarin,

20 dkg cukor,

4 tojás,

1,5 kg alma,

1/2 zacskó sütőpor,

1 zacskó vaníliás cukor ,

1 /2 citrom leve,

1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só,

a tepsi kikenéséhez zsiradék a szóráshoz porcukor.

 

 


Elkészítés:

A vajat vagy a főzőmargarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg burgonya,

50 dkg kelkáposzta,

1 közepes nagyságú vöröshagyma,

5 dkg füstölt szalonna,

1 evőkanál olaj,

4 dl tejföl,

20 dkg párizsi vagy krinolin,

3 gerezd fokhagyma,

késhegynyi törött köménymag,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

5 dkg reszelt füstölt sajt,

ízlés szerint só.

 

 


 

A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozva vékony karikákra vágom. Közben a kelkáposztát megtisztítom a külső, fonnyadt, hibás leveleitől, és nyersen vékony csíkokra vágom.

Tovább 

Hozzávalók:

1 egészen kicsi füstölt csülök,

25 dkg vegyes leveszöldség,

2 dl tejföl,

1 evőkanál liszt,

1 kis fej vöröshagyma,

fél citrom leve,

1 evőkanál tárkonyecet,

1 ágacska tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),

1 babérlevél,

1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor.

 

 


 

A megmosott csülköt előző nap annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és kis lángon addig főzzük, amíg a csont kicsúszik belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg gomba,

2 dl tejföl,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 zöldpaprika,

1 hegyes csípős paprika,

1 paradicsom,

2 gerezd fokhagyma,

1 csokor petrezselyemzöld,

2 evőkanál olaj,

1 csapott evőkanál liszt,

1 teáskanál piros fűszerpaprika,

késhegynyi törött fekete bors,

1 teáskanál só.

 

 


 

A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk, az olajon, a fazékban egy-két percig fonnyasztjuk, ezután az edényt a tűzről lehúzzuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu