Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 11 dkg darált dió, vagy mandula
3 ek. kakaópor, 1 mk. sütőpor
Krémhez:
½ l tej, 4 púposabb ek. liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, keserűmandula aroma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és hűtőben pihentetem. Kis golyókat formázok belőle, és vajazott formákba nyomkodom. 200 °C-os sütőben megsütöm. Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert a kakaó miatt nem igazán látni, hogy barnul.
15 éve | Kiss Judith | 4 hozzászólás
Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csoki-
szósszal vagy gyümölcs-
mártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható. Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit sűrű csokoládészósszal tálaltak. Csak egy jó alapreceptre van szükségünk, és néhány alapvető szabályt kell betartanunk, hogy mi magunk is tökéletes piskótát süthessünk.
|
|
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 60 dkg pulykamell filé, 1 fej hagyma, 20 dkg gomba, 20 dkg kukorica, 1 kicsi tejföl, 6ek . majonéz, 15 dkg márvány sajt, só, bors, oregano, olaj,
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst. Sóval, borssal és az oregánoval megízesítjük.Bele- tesszük afelszeletelt gombát, a kukoricát, majd a tejfölt és beletörjük a sajtot. A majonézt és a tejszínt is kiforraljuk, majd ezt is hozzáadjuk. Rízs körettel tálaljuk.
Érik a bodza, a som, a homoktövis is. Ne hagyjuk elveszni, amit ingyen kínál a természet. Készítsünk ízletes lekvárt a vitamindús bogyókból. S hogy miként? - Szabó Zsuzsa Rugonfalváról kipróbált, erdélyi recepteket ajánl mindegyikhez. Aki pedig jövő hét végén esetleg Székelykeresz-
túr környékén jár, az október 2-3-án
megrendezésre kerülő gyümölcsfesztiválon meg is kóstolhatja az ízes lekvárokat.
Bodzabogyó
Csak egészen érett, bordó-feketére színező-
dött bogyókból készülhet, miután a kocsá-
nyokat is eltávolítottuk róla.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók :
10 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 2 tojás, croasan
A cukor és víz segítségével karamellt készítünk . Nem szabad keverni. felöntjük a tejszínnel és a tejjel.Hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük benne.Összetépkedjük a croasant , melyet egy tepsibe teszünk. Erre ráöntjük a karamelles keveréket . 180 fokos
előmelegített sűtóben 20percig sütjük.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 tojásfehérje, 10dkg reszelt parmezán, só, bors, zsemlemorzsa, olaj
Elkészítés: Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd lassan , óvatosan beledolgozzuk a sajtot. sózzuk, borsozzuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és egyenként beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Bő forró olajban, de apránként sütjük, mert nagyon könnyen odakap.Salátával tálalva kitűnő vacsora lehet.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 szál lecsókolbász,1 nagy fej hagyma, kb10 dkg füstölt szalonna, 1 tejföl, 20dkg sajt fűszerek, olaj,
Lesütöd a szalonnát, megpárolod rajta ,a hagymát és rá teszed a karikáravágott lecsókolbászt. Ha füstölt is van, egy pár karika nem rontja el.Felvágod rá a paprikát, paradicsomot.rászorod a pirospaprikát, melyből nem kell sok, csak a szine végett.
Egy jó kis pörkölt alap kell. Kb 10percig főzzd. Ezután tedd tepsibetegyél rá tejfölt és reszelt sajtot.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db kefir, 1 db tojás, 1 csom. vaniliás cukor, 15dkgcukor, 10dkg olvasztott vaj, 1/2 l tej,
25dkg száraz fodros kocka tészta
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd leg végül a száraz tésztát. 180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Ha keverünk bele egy kis túrót is, sokkal finomabb.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
-1 kg liszt, -1 élesztő, -1 tejföl, -2 tojás, -1/2liter tej , - só
Lágy tésztát készítünk belőle. betesszük a hűtőbe megkelesztjük.kb 1óra Rögtön is süthetünk belőle.A maradékot olajos zacskóba téve betesszük a hűtőbe. Naponta süthetünk belőle. 1 hétig is eláll.(Szerintem minél tovább áll annál finomabb).
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 zsemle , 15dkg sonkás szalámi , 15dkg sajt, 1 nagy tejföl ,só , bors, vaj.
A zsemléknek levágjuk a tetejét. Kikaparjuk a belsejét.A kalapokat és az alját megvajazzuk. A sonkát és a sajtot lereszeljük. Hozzákeverjük a tejfölt, a sót és a borsot. Valamint a zsemle belsejéből.
Visszaadagoljuk a zsemle belsejébe. tetejére reszelt sajtot teszünk,és addig sütjük, mig rá nem pirul.Salátával kitűnő.
Jó tanács: tedd a szalámit 1/2 órára a mély hűtőbe.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
A nagy kifliket félbe vágod,s beledugjuk a virslit. Majd beleforgatjuk a tejbe,hogy kicsit megszívja magát. tepsibe rakjuk,és sajtot reszelünk a tetejére., melyet rásütünk. Tálaláskor tejfölt és salátát kínálunk.
Nekem ez a változat nem igazán tetszet. Az én változatom: Vágd karikára a virslit kb 1,5-2cm-esre. A zsemlék tetejét levágom,és
kikaparom a belsejét. A tejbe belekeverek 1 tojást,ételízesítőt,borsot és 1 fokhagyma kockát. Ebbe forgatom bele a zsemléket.
15 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
60dkg liszt,5dkg sütőpor,1 teáskanál szodabikarbóna ,15dkg cukor ez a
száraz anyag, melyet keverj össze .Ha nem akarsz belőle rögtön sütni,ezt bármikor használhatod . így el lehet rakni,lezárt üvegbe. A sütéskor, 1 nagy bögre a keverékből,1 nagy bögre tej ,1 tojás ,1,5dkg olvasztott vaj . összedolgozni, és már sütheted is. Kb 15 db lesz belőle.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás