Sütés főzés Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2009. szeptember

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 11 dkg darált dió, vagy mandula

3 ek. kakaópor, 1 mk. sütőpor

Krémhez:
½ l tej, 4 púposabb ek. liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg  margarin, keserűmandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és hűtőben pihentetem. Kis golyókat formázok belőle, és vajazott formákba nyomkodom. 200 °C-os sütőben megsütöm. Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert a kakaó miatt nem igazán látni, hogy barnul.

Tovább 

network.hu

                        

Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csoki-

szósszal vagy gyümölcs-

mártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható. Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit sűrű csokoládészósszal tálaltak. Csak egy jó alapreceptre van szükségünk, és néhány alapvető szabályt kell betartanunk, hogy mi magunk is tökéletes piskótát süthessünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Minek kell feltenni máshonnan levett sütemény fotót,ha nem írsz hozzá rceptet ? és ez nem az első, még te háborogsz valahol, azért nem írod a receptet,mert más jobban tudja,írja az. Ezek a képek nagyon gyanusak,régiek, mostanában nem szoktál sütni,? a kekszes ,az meg milyen kekszből van,? inkább olyan mint a piskóta, az is lehetne a neve a kép alapján, Elfújta a szél, vagyis egy másolt kép lehet,mi az értelme ezeknek a kép felrakásoknak,egyik másik olyan borzalmas minőségű,én, nem égetném magam ilyenekkel.

Tovább 

 

Hozzávalók:

2 dl tejszín, 60 dkg pulykamell filé, 1 fej hagyma, 20 dkg gomba, 20 dkg kukorica, 1 kicsi tejföl, 6ek . majonéz, 15 dkg márvány sajt, só, bors, oregano, olaj,

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst. Sóval, borssal és az oregánoval megízesítjük.Bele- tesszük afelszeletelt gombát, a kukoricát, majd a tejfölt és beletörjük a sajtot. A majonézt és a tejszínt is kiforraljuk, majd ezt is hozzáadjuk. Rízs körettel tálaljuk.

Tovább 

 

Érik a bodza, a som, a homoktövis is. Ne hagyjuk elveszni, amit ingyen kínál a természet. Készítsünk ízletes lekvárt a vitamindús bogyókból. S hogy miként? - Szabó Zsuzsa Rugonfalváról kipróbált, erdélyi recepteket ajánl mindegyikhez. Aki pedig jövő hét végén esetleg Székelykeresz-

túr környékén jár, az október 2-3-án

megrendezésre kerülő gyümölcsfesztiválon meg is kóstolhatja az ízes lekvárokat.

 

 

Bodzabog


Csak egészen érett, bordó-feketére színező-

dött bogyókból készülhet, miután a kocsá-

nyokat is eltávolítottuk róla.

Tovább 

Hozzávalók :

10 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 2 tojás, croasan  

 

A cukor és víz segítségével karamellt készítünk . Nem szabad keverni. felöntjük a tejszínnel és a tejjel.Hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük benne.Összetépkedjük a croasant , melyet egy tepsibe teszünk. Erre ráöntjük a karamelles keveréket . 180 fokos

előmelegített sűtóben 20percig sütjük. 

Hozzávalók:

8 tojásfehérje, 10dkg reszelt parmezán, só, bors, zsemlemorzsa, olaj

 

Elkészítés: Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd lassan , óvatosan beledolgozzuk a sajtot. sózzuk, borsozzuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és egyenként beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Bő forró olajban, de apránként sütjük, mert nagyon könnyen odakap.Salátával tálalva kitűnő vacsora lehet.

Hozzávalók:

1 szál lecsókolbász,1 nagy fej hagyma, kb10 dkg füstölt szalonna, 1 tejföl, 20dkg sajt fűszerek, olaj,

Lesütöd a szalonnát, megpárolod rajta ,a hagymát és rá teszed a karikáravágott lecsókolbászt. Ha füstölt is van, egy pár karika nem rontja el.Felvágod rá a paprikát, paradicsomot.rászorod a pirospaprikát, melyből nem kell sok, csak a szine végett.
Egy jó kis pörkölt alap kell. Kb 10percig főzzd. Ezután tedd tepsibetegyél rá tejfölt és reszelt sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:

2 db kefir, 1 db tojás, 1 csom. vaniliás cukor, 15dkgcukor, 10dkg olvasztott vaj, 1/2 l tej,

25dkg száraz fodros kocka tészta

 

Elkészítés:

Összekeverjük a hozzávalókat, majd leg végül a száraz tésztát. 180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Ha keverünk bele egy kis túrót is, sokkal finomabb. 

Hozzávalók:
  -1 kg liszt, -1 élesztő, -1 tejföl, -2 tojás, -1/2liter tej , - só

 Lágy tésztát készítünk belőle. betesszük a hűtőbe megkelesztjük.kb 1óra Rögtön is süthetünk belőle.A maradékot olajos zacskóba téve betesszük a hűtőbe. Naponta süthetünk belőle. 1 hétig is eláll.(Szerintem minél tovább áll annál finomabb).

 

Hozzávalók:

6 zsemle , 15dkg sonkás szalámi , 15dkg sajt, 1 nagy tejföl ,só , bors, vaj.

 

 A zsemléknek levágjuk a tetejét. Kikaparjuk a belsejét.A kalapokat és az alját megvajazzuk. A sonkát és a sajtot lereszeljük. Hozzákeverjük a tejfölt, a sót és a borsot. Valamint a zsemle belsejéből.
Visszaadagoljuk a zsemle belsejébe. tetejére reszelt sajtot teszünk,és addig sütjük, mig rá nem pirul.Salátával kitűnő.

Jó tanács:    tedd a szalámit 1/2 órára a mély hűtőbe.

Tovább 

 

A nagy kifliket félbe vágod,s beledugjuk a virslit. Majd  beleforgatjuk a tejbe,hogy kicsit megszívja magát. tepsibe rakjuk,és sajtot reszelünk a tetejére., melyet rásütünk. Tálaláskor tejfölt és salátát kínálunk.

 


Nekem ez a változat nem igazán tetszet. Az én változatom: Vágd karikára a virslit kb 1,5-2cm-esre. A zsemlék tetejét levágom,és
kikaparom a belsejét. A tejbe belekeverek 1 tojást,ételízesítőt,borsot és 1 fokhagyma kockát. Ebbe forgatom bele a zsemléket.

Tovább 

 

 60dkg liszt,5dkg sütőpor,1 teáskanál szodabikarbóna ,15dkg cukor ez a
száraz anyag, melyet keverj össze .Ha nem akarsz belőle rögtön sütni,ezt bár
mikor használhatod . így el lehet rakni,lezárt üvegbe. A sütéskor, 1 nagy bögre a keverékből,1 nagy bögre tej ,1 tojás ,1,5dkg olvasztott vaj . összedolgozni, és már sütheted is. Kb 15 db lesz belőle.

 
Hozzávalók:

20dkg vaj, 10dkg cukor, 20dkg liszt, 5 tojás, 3dl tej, 2 vaniliás cukor, 5kdg mazsola
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá. 14dkg vajat a cukorral és a tojássárgájával habosra keverünk. Hozzáadjuk a tejt, a van. cukrot, a mazsolát és a lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét. Közepes tepsi aljába beleöntjük a maradék olvasztott vajat. Előmelegített sűtőben (200 fokon) megsütjük. A kész tészta elmorzsolódik.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu