Sütés főzés Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. augusztus

Hozzávalók:

15 dkg cukor,

2 kanál méz,

2 kanál tej,

1 egész tojás,

1 kávésk. szódabikarbóna,

45 dkg liszt.


Krém:

1 dl dara,

fél liter tej,

vaníliás cukor,

20 dkg vaj,

20 dkg porcukor.

 

 


Elkészítés:

A cukrot a mézzel,tejjel,tojással,szódabikarbónával gőz felett 15 percig,habzásig főzzük.

Még melegen belegyúrjuk a lisztet.

Négy lapot nyújtunk belőle,kisütjük.

A vaníliás tejből,búzadarából sűrű pépet főzünk.

A vajat a porcukorral habosra kikavarjuk,majd összekeverjük a kihűlt darás péppel.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Csak annyiban különbözik tőle hogy nincs benne vaj és tejföl.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott felszeletelt sertéskaraj,

4 dkg zsiradék,

4 db alma,

1 kiskanál liszt,

só,tárkony.

 


Elkészítés:

A húsokat megforgatjuk a megforrósított zsiradékon,sózzuk,apróra vágott tárkonnyal ízesítjük,és kevés vízzel puhára pároljuk.

Majd körérakjuk a meghámozott,feldarabolt almát és lefedve 5-10 percig pároljuk.

Kiszedjük a húst,visszamaradt levét kevés vízzel simára kevert liszttel behabarjuk,besűrítjük.

Majd ezzel az almás szafttal meglocsolva tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 7 éve

Én barackkal készítem vagy meggyel,de ugyanezzel a recept szerint.Új íz.finom lehet a savanykás almával!

Tovább 

 

Hozzávalók:

2-3 db zsenge tök,

25 dkg túró (fele lehet juhtúró),

2 db tojás,

1 ek vaj + 5 kg vaj,

2 dl tejföl,

ízlés szerint kapor,

só.

 


Elkészítés:

A tököket meghámozzuk,belsejüket kikaparjuk és sós vízben pár csepp ecettel csak addig főzzük míg átüvegesednek.

Kiszedjük,jól lecsorgatjuk,vajjal kikent tűzálló tálba szedjük.

A túrót áttörjük,vajjal tojással,apróra vágott kaporral,sóval összekeverjük.

Megtöltjük a tököket,tejföllel meglocsoljuk és 15-20 percig középmeleg sütőben megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

60-70 dkg csirkehús,borjú vagy bárány,

5 dkg zsiradék,

2 dl paradicsomlé,

50 dkg spenótlevél,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

fél citrom,

1 dl tejföl,

1 kiskanál liszt,

só.

 

 

 


Elkészítés:

Az apróra vágott húst a zsiradékban megfonnyasztjuk,hozzáadjuk a feldarabolt csirkét,fehéredésig kavargatjuk,sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.

Majd zsírjára sütjük,egy jó kanál liszttel lehintjük és a paradicsom levével felengedjük.

Tovább 

 Nane1, hogy Nektek g

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Nane1, hogy Nektek gratula. Ezt le1nyokul, akik ott vttlaook e9rte9tek el, persze a "Főnf6k" is kivette a re9sze9t, szf3val klassz csapatmunka volt. Ami engem illet....tale1n majd egyszer. Reme9lem adf3dik majd olyan egyszer.az a csokitorta meg...te9nyleg fante1ziapiszke1lf3.(sze9p csf6ndben megjegyzem szombat este valami e9rdekes pityf3ke1s receptre leltem)

 sMiDxYpqAbGR

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

At first it scared me bescuae of the whole 2012 theroy. but when i started thinking about the worl supposed to end in 2000. and all the people throwing waste in the water poluting the skies and everything else i was ok. And a couple months ago i was told there was another page to a some what book that the world is supposed to end in 20,000 yearsfamily and friends

 Mustáros csirkemell

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mustáros csirkemell
Hozzávalók:


4 db csírke mellfilé

5 dkg vaj

1 evőkanál mustár ( dijoni )

1 dl  tejföl

1,5 dl fehér bor

10 dkg reszelt sajt

fehér  bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléket vajon hirtelen kisütjük mindkét oldalán, majd jénai tálba tesszük egymás mellé. A mustárt kikeverjük a tejföllel és fehérborral, sóval, fehér borssal. hozzá adjuk a reszelt sajtot. A keveréket az elősütött csirkemell filére öntjük

A jénai edényt lefedjük.

Tovább 

 D1JoDTEey

7 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Na zbycie abbursojącą cenę trzyma Na zbycie interesującą cenę trzyma eko-groszek tudzież węgiel brunatny, ktf3re wpisują się do ekologicznych opałf3w. Są ludzie, ktf3rzy spotkali się już z węglem brunatnym, opracowali sobie poprawne metody wypalania owego opału tudzież są niezwykle zadowoleni. i węgiel brunatny, ktf3re wpisują się do ekologicznych paliw. Są ludzie, ktf3rzy spotkali się już z Na zbycie intrygującą cenę ma eko-groszek oraz , ktf3re należą do ekologicznych paliw.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

A receptet átírtam.
Remélem sikerülni fog!!

Tovább 

 Túrós-barackos lepény

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Túrós-barackos lepény
Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt,

1 kiskanál sütőpor,

csipetnyi só,

5 dkg cukor,

1 citrom reszelt héja,

12 dkg  cukor,

2 tojássárgája,

1 kanál tejföl,

 

A krémhez:

 

35 dkg túró,

3 tojássárgája,

1 evőkanál étkezési keményítő,

4 evőkanál citromlé,

5 dkg  Ráma margarin,

7 dkg cukor,

2 tojásfehérje

70 dkg barack,

baracklekvár

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cukorral és 1 citrom lereszelt héjával.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Ezt ki kell próbálni mert nagyon finom lehet.Marcsi

Tovább 

Hozzávalók:

1/2 kg szélesmetélt,

20 dkg húsos szalonna,

20 dkg füstölt kolbász,

20 dkg vöröshagyma,

8 dkg fokhagyma,

40 dkg hámozott paradicsom,

15 dkg füstölt sajt,

1 dl olívaolaj,

1 db hegyes erős paprika,

só,bors.

 

 

 


Elkészítés:

Forrásban lévő sós,olajos vízben kifőzzük a tésztát.

A szalonnát csíkokra vágjuk,megpirítjuk,majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt.Ezen az alapon megpirítjuk a felszeletelt vöröshagymát és ízlés szerint erős paprikát is tehetünk hozzá.

Utolsó hozzászólás

RG Gábor üzente 7 éve

Ezek az alapanyagok általában minden háztartásban meg vannak,vagy kevés dologért kell esetleg elmenni a boltban.Hát akkor nosza meg kell csinálni mert nagyon finom lehet.Én is így teszek.És egyszerűen elkészíthető.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

1 db tojás,

1 ek fűszervaj,

20 dkg májpástétom,

1 ek olaj,

1 csokor hónapos retek,

1 cs. petrezselyem,

1 cs. turbolya,

só.


Mártáshoz:

10 dkg fűszeres krémsajt,

1 dl tejszín,

3 ek. dijoni magos mustár,

1 gerezd fokhagyma,

ételízesítő.

 

 


Elkészítése:

A lisztből,tojásból csipet sóval galuskatésztát készítünk.

Forrásba lévő vízbe szaggatjuk,kifőzzük.

A fűszervajat felolvasztjuk és a lecseptetett galuskát beleforgatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg sertéslapocka,

1 fej vöröshagyma,

2 szál sárgarépa,

15 dkg zöldborsó,

15 dkg zöldbab,

4-5 db burgonya,

1-1 db paprika és paradicsom,

5 dkg sertészsír,

fél csokor friss tárkony,

liszt,só,

fűszerpaprika.

 


Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk a sertészsíron.A felkockázott lapockát a hagymára tesszük,és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát,paradicsomot majd megszórjuk fűszerpaprikával,sózzuk,felöntjük kevés vízzel.

Tovább 

 Majonéz ahogy én készítem

7 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Majonéz ahogy én készítem

 

Hozzávalók:

 

5 dl  étolaj,

4 db tojássárgája,

3 ev. kanál mustár,

2 ev.kanál porcukor,

1 nagyobb citrom leve,

őrölt fehér bors,

só,

 

Elkészítés:

 

A tojások sárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzá adunk egy csipet sót, ev. kanál mustárt, néhány csepp citromlevet, majd állandó keverés mellett először cseppenként, majd amikor állaga krémszerű lesz csorgatva hozzákeverjük az olajat.

Előfordulhat a tojássárgája kicsapódhat akkor az olajat leöntjük róla, hozzáadunk egy tojássárgáját és tovább fojtatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Marika semmi baj az a lényeg az oldalon reagálsz dolgokra.
Szeretem a békés segítő tanácsot adó írásokat.
Ugyanis azt jelenti az oldalt nézegetik, és ez jó.

Tovább 

 Készítsünk majonézt házilag!

7 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Készítsünk majonézt házilag!
  

Hozzávalók: 3 dl étolaj, 2 tojássárgája, só, citromlé, , ízlés szerint. A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, megsózzuk, és a szűrt citromlé egy részét hozzáadva, állandó keverés mellett az olajat - kezdetben csak cseppenként - habverővel hozzákeverjük.Közben arra ügyeljünk, hogy a készítés során mindig csak kevés olaj kerüljön a tálba, különben könnyen összefut.

Amikor már kezd összeállni, akkor vékony sugárban is adagolhatjuk tovább az olajat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ági, Éva, Jolika!
igen én is teszek bele mustárt, még soha nem ment össze nekem se.
A bolti majonézt nagyon ritkán fogyasztjuk, salátákhoz csak amihez inkább én készítem mert a család jobban szereti. ( Francia, kukorica, krumpli saláta )

Tovább 

Hozzávalók:

tészta:

4 db tojás,

8 ek víz,

28 dkg cukor,

24 dkg darált mák,

2,5 tk.sütőpor,

25 dkg friss megy,

csipet só.


Töltelék:

6 tojás sárgája,

1 rúd vanília,

5 dl tej,

2 ek liszt,

8 dl tejszín,

6 ek cukor,

1 zacskó zselatin,

csipet só,

1 kis üveg meggyjam vagy 4 dl meggylé zselatinnal sűrítve,

Tetejére reszelt csokoládé.

 

 


Elkészítés:

A tojások fehérjét 4 ek vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját 4 ek vízzel és 16 dkg cukorral fehéredésig keverjük.

Utolsó hozzászólás

Ez a mákos álom nagyon finom lehet,kifogom próbálni TETSZIK köszönőm Mónika!

Tovább 

Hozzávalók:

4 tojásfehérje,

25 dkg cukor,

1 cs vaníliás cukor,

12 dkg méz,

25 dkg darált dió,

2 ostyalap.

 

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verem a cukorral,vaníliás cukorral.Gőz felett sűrű masszává keverem,belekeverem a mézet,diót.Két ostyalap közé töltöm,majd hidegen tetszés szerint szeletelem.

 

 

 

Recept forrása: http://receptek.tv/?oldal=49&uid=759&n=44

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó,

25 dkg pulykahús,

2 ek. margarin,

3 csésze víz,

2 hagyma,

2 paradicsom,

só.

 

 

 

Elkészítés:

A hagymát apróra,a húst pedig kockára vágom.Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot.Felöntöm 1 csésze vízzel és főzni kezdem.Fél óra múlva hozzáadom a zöldborsót és még két csésze vizet.További 20 perc után sózom és készre főzöm.Török rizsfajtákkal tálalom.

 

 

 

A recept forrása: http://receptek.tv/?oldal=49&uid=764&n=45

Tovább 

Hozzávalók:

90 dkg burgonya (846 kalória)
4 fej vöröshagyma
6 darab paradicsom (156 kalória)
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt fehérbors
0.8 dl extra szűz olívaolaj
1.2 dl víz
7 dkg parmezán sajt (270 kalória)
1 ízlés szerint oregano

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A burgonyát hámozzuk meg és vékonyan karikázzuk fel.
A paradicsomokat mártsuk forró vízbe,majd tegyük hideg víz alá és húzzuk le a héjukat. 
Karikázzuk fel.
A vöröshagymát tisztítsuk meg és karikázzuk fel.

Tovább 

Hozzávalók:

2 bögre rizs,

4,5 bögre víz,

só,

diónyi vaj vagy ráma (a rizsbe),

4 tojás,

liszt,zsemlemorzsa,

olaj a sütéshez.

 


Elkészítés:

A rizst kicsit több vízzel a megszokottnál jobban megfőzzük,még forrón belekeverünk 2 egész tojást,majd hagyjuk kihűlni.

Hidegen vizes kézzel ovális gombócokat készítünk (közepesen nagyokat),majd bepaírozzuk hagyományosan:lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg baromfihús,

1 tyúk bőre,

3 nagyobb áttört főttkrumpli,

1 tojás,

1 nagy fej hagyma,

5-6 ek libazsír,

só,

sok apróra vágott petrezselyemzöld,

őrölt bors. 

 

 

 

Elkészítés:

 

A húst ledarálom, majd összekeverem a többi hozzávalóval, majd lazán betöltöm a kikóserezett, lenyúzott tyúkbőrbe. Szépen bevarrom fehér cérnával. Egy tepsibe öntök 1,5 deci vizet és beleteszem a libazsírt, illetve a galantint. Lefedem alufóliával és a sütőben negyed órát sütöm, majd a fóliát levéve a zsírjával gyakran öntözgetve szép pirosra sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kisebb csirkemell filé
1 kp fej vöröshagyma
20 dkg brokkoli
20 dkg karfiol
20 dkg sárgarépa
étolaj

a torta alaphoz:
20 dkg kukoricadara
olaj

pizza fűszerkeverék (gluténmentes!)

az öntethez:
1 dl joghurt
1 dl tejföl
petrezselyemzöld
snidling
kapor
só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A kukorica darát másfélszeres sós vízben állandó keverés mellett a fűszerekkel és egy ek. olajjal sűrűre főzzük
a masszát kiolajozott tortaforma aljára simítjuk és hagyjuk kihűlni

olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát
átsütjük rajta a csíkokra vágott csirkemellet
fűszerezzük és kevés vízzel puhára pároljuk

a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedve gőzben megpároljuk
a sárgarépát felkarikázzuk és kevés olajon apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval puhára pároljuk

a csirkét és a zöldségeket a kukorica alapra rendezzük és a tortát forró sütőben összemelegítjük

az öntethez való fűszereket néhány szép levél kivételével apróra vágjuk és összekeverjük a tejföllel, joghurttal, sóval.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Marianna üzente 7 éve

Monika ez nagyon tetszik kiprobálom Köszi Marianna

Tovább 

Hozzávalók:

8 tojásfehérje, 
20 dkg cukor,
10 dkg őrölt mák,
8 evőkanál kókuszreszelék,
3 evőkanál liszt,
1 csomag szalakáli. 

Krémhez : 
8 tojássárgája,
20 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
3 dl tej,
1 rama margarin, 
2 rumos cappuccino, 
4 csomag kisméretű (4x3) cm keksz , 
egy 200 ml hulala tejszín. 

 

 

 

Elkészítés:

 

8 tojásfehérjét,20 dkg cukorral habbá verjük, majd belekavarunk 10 dkg őrölt mákot,8 evőkanál kókuszreszeléket,3 evőkanál lisztet, és egy csomag (7 g)szalakálit. 
Ebből a masszából egy lapot sütünk 26x 36-os tepsiben. 
A krémhez 8 tojássárgájából,20 dkg cukorból,3 evőkanál lisztből és 3 dl tejből krémet főzünk, majd belekeverjük a habosra kavart margarint is.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Előb -utobb kifogom próbálni .Nekem nagyon tetszik.A recit vittem.Marcsi

Tovább 

 

Hozzávalók:

25 dkg ráma
25 dkg liszt
25 dkg főtt, tört burgonya kihűtve
ízlés szerint só.

 

 

 

Elkészítés:

 

Mindezt összegyúrni, majd 1-2 órára a hűtőbe tenni. Ezután kisodorni ujjnyi vastagra, 1 felvert tojással megkenni, szezámmaggal megszórni. (Lehet sajtot is reszelni rá.) Formára vágni, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütni. 
Forrás: http://kiprobaltrecik.extra.hu/sossutik.htm

 

 

 

 

Recept forrása:  http://receptek.tv/?oldal=49&uid=623&n=19

Tovább 

 

Hozzávalók:

1,5 dl szűz olívaolaj 
1 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma
finomra vágott friss zöldfűszerek: 2 szál oregánó, 1 szál rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 5-6 bazsalikomlevél 
1 kávéskanál méz (cukorbetegek kihagyhatják)
só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és a grillezendő alapanyagra dörzsöljük. Hűtőszekrényben tartva, legalább 2-3 órát pácoljuk.

 

 

 

 

Recept forrása:  http://receptek.tv/?oldal=49&uid=512&n=25

Tovább 

Hozzávalók:

7 dkg liszt+1 ek
7 dkg kukoricaliszt
4 g(bő fél tasak) szárított élesztő
1 db tojás
1 dl tej
csipet cukor
só (ízlés szerint)
4 db virsli
4 db pálcika nyárs.


Sütéshez:

olaj.


Tálaláshoz:
ketchup
mustár
majonéz.

 

 

 

Elkészítés:

 

A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.

Tovább 

 xsxuQmweZF

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

QJ7ccl http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Terike! Az is finom nagyon én magam is piskóta párti vagyok.

Egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept:


Hozzávalók:


60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma,

1 vöröshagyma,

2 kanál citromlé,

1 evőkanálnyi méz,

2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.


Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet.

Tovább 

 Fekete rózsa. ( receptgyűjtésemből )

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fekete rózsa.

TÉSZTA.


 60 dkg liszt,

10 dkg ráma,

30 dkg porcukor,

1 tojás,

1 cs. sütőpor,

1 teáskanál szódabikarbóna,

pici só,

2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.

 
Két lapot tepsiben  sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor

20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport,

10 dkg olvasztot ráma,

2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor,

citromhéj.

Tovább 

Hozzávalók:

1 db pulykamell (vagy csirke) vastagabbra szeletelve,

2-3 padlizsán 

ételízesítő,

bors,

liszt,

vaj,

mustár,

hagyma,

sajt,

pirospaprika

bor vagy víz.

 

 

Elkészítés:

A hússzeleteket sózom,borsozom majd ételízesítővel elkevert lisztbe forgatom.

Vajon serpenyőben hírtelen megsütöm mindkét oldalát és tepsibe sorakoztatom.

A padlizsánokat félbevágom,sütőben puhára sütöm.A héjától megszabadítom és ízlés szerint mustárt,fokhagymát,hagymát pirospaprikát,sót,borsot, keverek hozzá és leturmixolom.Felöntöm kb 1 dl borral vagy vízzel és ezt a krémet ráöntöm a hússzeletekre.

Tovább 

Tejszínes kávéalagút ( Cukor betegeknek, fogyókúrázóknak )


Hozzávalók:

 

45 dkg piskóta,
 5 dl tejszín,
1 dkg neszkávé,
6 dkg glukonon,
5 dkg zselatin.

A tésztából egy akkora lapot vágunk le, amekkora egy őzgerinc- vagy püspökkenyér-forma szája, a többivel a formát kibéleljük. Fél deci vizet, a glukonont meg a neszkávét felforraljuk, és befedve hagyjuk hűlni. A zselatint elkészítjük a leírás szerint.

A kemény habbá vert tejszínhez keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatint is.

Tovább 

Fekete erdő muffin

 

 

Hozzávalók:


20 dkg meggybefőtt,

26 dkg liszt, 

teáskanál szódabikarbóna,

2 teáskanál sütőpor,

3-4 evőkanál kakaópor,

csokoládés tortadara,

2 tojás,

12 dkg cukor,

12,5 dkg puha vaj/margarin,

2,2 dl kefír


Díszítéshez:


6 evőkanál meggylé, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor, 12 szem meggy csokoládés tortadara

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk a meggyet.

Tovább 

Hozzávalók:

2 csésze liszt,

2 csésze cukor,

50 dkg sárgarépa reszelve,

3/4 csésze olaj,

3/4 csésze darabos dió,

4 db tojás,

kevés őrölt fahéj,

mazsola,

rum ízlés szerint.

 

 

 

 

Elkészítés:

A száraz anyagokat külön összekeverjük.

A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük,hozzá keverjük az olajat.Majd a lisztes keverékkel összekeverjük.

Kikent,kilisztezett tepsibe öntjük.

170 fokon tűpróbáig sütjük.

Kókuszos krémes tepsis sütemény


Hozzávalók

2 csomag vaníliás pudingpor
fél csomag sütőpor
20 dkg kókuszreszelék10 dkg liszt45 dkg porcukor6 tojás20 dkg Rama + a kikenéshezfél liter tej
Elkészítés

2 csomag vaníliás pudingport, fél liter tejjel felfzök, majd kihűtöm.

6 tojásfehérjét habbá verek,

 

Hozzáadok:

 

25 dkg porcukrot.

10 dkg lisztet, 15 dkg kókuszt és a sütőport majd összekeverem, és az előzőekhez hozzáadom.

Tovább 

Ferdinánd recept 

Perge Erzsébet ( Böbe ) receptje

 

Hozzávalók:


60dkgliszt,

 6tojás sárgája,

6 dkg élesztő, tej,

25 dkg margarin,

cukor 1 cs mazsola,

vanilliás cukor!

A lisztet összegyúrom kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel / kb 1 dl/ , csipet cukorral a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz,hogy rétestészta keménységű legyen. Összegyúrom, 1 órát pihentetem.

Közben a margarint habosra keverem ízlés szerinti cukorral,én teszek bele 2 csomag van, cukrot is!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én magam is darázsfészeknek ismerem, Ferdinándnak teljesen mást.
Ahány táj, város kis falu annyi elnevezés.
A lényeg finom.
Jutka Lehet felírni ide kép nélküli receptet megtennéd leírnád?
Nagyon finom lehet dióval is.
Köszönöm fáradozásodat.

Tovább 

Hozzávalók:

 

10db csirkeszárny

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál narancslé

2 evőkanál méz

2 evőkanál szójaszósz

ízlés szerint chilipor

4 gerezd fokhagyma

só.

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkeszárnyakat megsózom, majd chiliporral meghintve pirosra sütöm, közben összekeverem az ízesítőket. Mikor kicsit megpirultak a szárnyak, ráöntöm a szószt, és még pár percig sütöm.

    Gyors sárgabarackos süti

    Hozzávalók: ( 4 személyre )
  • 15 dkg liszt 
  • 20 dkg cukor 
  • 0.5 kiskanál sütőpor 
  • 2 dl tej 
  • 12 dkg vaj 
  • 20 dkg sárgabarackbefőtt 
  • 3 evőkanál barna cukor 


 

  • A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet egy hőálló tálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral és a tejjel, majd ráöntjük a megolvasztott vajat, de nem keverjük el vele.
  • A barackot – anélkül, hogy lecsepegtetnénk – belekanalazzuk a masszába, majd megszórjuk a barna cukorral, és a sütit kb.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu