Sütés főzés Blog: 2012. november

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. november

 Diós brownie

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:


  • 11.5 dkg vaj
  • 4 dkg kakaó
  • 2 nagy tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 kis üveg vaníliaaroma5 dkg darabolt diósó20 dkg finom kristálycukor0.5 csapott kiskanál sütőpor




Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (gázsütőt 2–3. fokozaton) előmelegítjük. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A vajat egy lábosba tesszük, és alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd levesszük a tűzhelyről.

A kakaót a vajba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük.

Tovább 

 Dió torta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A tésztához:5 db tojás (26 cm-es átmérőjű formához)25 dkg darált dió,15 dkg cukor, csipetnyi só,A krémhez:20 dkg darált dió,

1 púpozott ek liszt,


2.5 dl tej


10 dkg cukor


1 csomag vanília cukor


1 db citrom reszelt héja10 dkg Ráma margarin

A díszítéshez:2 dl habtejszín,

5 dkg darált dió.

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjéket felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.

Tovább 

 

 Alföldi tüskéshú

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4 db 15 dekás sertés szűzpecsenye,

4 szelet 3 dekás füstölt szalonna,

10 deka vöröshagyma,

3 deka piros szegedi paprika,

3 deka só,

15 deka fehér liszt,

1 nyers tojás,

6 deka sertészsír.


A 4 szelet füstölt szalonnát bevagdaljuk és a 6 deka zsírban világos pirosra megsütjük, a zsírból kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban 10 deka finomra vágott vöröshagymát világos pirosra hevítünk és 3 deka piros szegedi paprikával összekeverjük, 1 deci víz hozzáadásával felforraljuk, az elkészített sertés szűzsülteket belehelyezzük, megsózva letakarva mindaddig pároljuk, amíg megpuhul.

Tovább 

 Habkarikák

6 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Habkarikát pedig így

 

Hozzávalók:


4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
ha színeseket szeretnétek akkor pár csepp ételfesték

A sütőt 50 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét vízgőz fölött elkezdjük felverni, amikor félig felverődött, a verést egy pillanatra sem abbahagyva, evőkanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot. Addig verjük amíg a hab teljesen keménnyé és fényessé nem válik. (Ha színeseket szeretnétek akkor most keverjétek bele a színezőt.)

adventi-7.jpg

A tojásfehérjehabot 10-es csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre szép kis karikákat formázunk belőle.

Utolsó hozzászólás

greiner eva üzente 6 éve

nalunk itt kint nem lehet kapni,igy mindig örülök egy hazi keszitesü receptnek.
Kifogom probalni,köszönöm a receptett.

Tovább 

 ORmnzRSZ8E7R

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

This is about the site, although not sailifecplcy about comments. I would LOVE to hear Trixie's voice even if we could download just an mp3 of her crying or something. I'm not a mom yet, but I sure have learned a lot from this site! You give the full picture of what it's like to be a parent, even showing Trixie when she was crying. I appreciate this because I do want to be realistically prepared. Also, this shows others who are already parents that they are not alone.I think parenting would be easier if there was a mute button to use in moments of desperation.

Tovább 

 Kókusz cookie

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás





Kókusz cookie (ejtsd: kuki) 1 pohár liszt, 1 pohár kristálycukor, 1 1/4 pohár kókuszreszelék (10 deka), 1 tojás, 1/2 pohár vaj vagy margarin, cseresznye, meggy vagy más kemény lekvár.

Morzsold bele a vajat a lisztbe, gyúrd össze a cukorral és 1 pohár kókusszal. Dolgozd bele a tojást. Formálj kis gombócokat (ha túl lágy a tészta, tedd egy félórára hűtőbe vagy használj kávéskanalat). Forgasd kókuszba. Rakd kissé kilapítva tepsire, a közepét díszítsd meggyel vagy borsónyi lekvárkockával.

Tovább 

 u5ljUXjyY

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

So universal doesn't suprpot it's soldiers?????? The discount for military is the only way that most of the military families can go to such things. Contrary to popular belief we do not make that much money. Thank goodness for Disney who still suprpots our troops and their families!

 Zseléscukros szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás





Zselécukros szelet Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütőporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.

Fehér tészta: A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütőport kevertem. Ezt is megsütöm.

Tovább 

 Stollen

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

 

Stollen

 

32 dkg liszt,

12,5 dkg vaj,

42 g friss élesztő,

3/4 csésze cukor,

3/4 csésze tej,

1 tk só,

1/2 tk őrölt fahéj,

2 tojás,

1/2 - 1/2 csésze finomra vágott cukrozott citromhéj és narancshéj,

1/2 csésze mazsola,

1/2 csésze vagdalt dió.

 

Bevonat:

 

2 ek vaj,

2 csésze prcukor,

2 ek víz.

 

Az élesztőt kicsi langyos vízben és 2 tk cukorral elkeverem és langyos helyre teszem. A tejet felmekegítem és felolvasztom benne a vajat, majd hűlni hagyom, míg langyos nem lesz.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Nagyon szeretem.
Minden karácsonykor terítéken van.
Ez nem marad el idén sem.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 kk. szódabikarbóna
1 dl méz
2 db tojás
Elkészítés:

network.hu


A lisztet egy tálba szitáljuk, majd két kezünkkel elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzámérjük a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a porcukrot. Összedolgozzuk, majd beleütjük
a tojásokat és hozzákanalazzuk a mézet. Sima tésztává dolgozzuk, aminek nagy előnye, hogy nem kell pihentetni. Lisztezett gyúródeszkán azonnal kinyújthatjuk kb.

Utolsó hozzászólás

Herpai Irma üzente 6 éve

Biztosan ki fogom próbálni, köszönöm a receptet.

Tovább 

 Tormás sonkatekercs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás





Tormás sonkatekercs 10 szelet gépsonka, 2 ek reszelt torma, 1 dl tejszín, 1 kk porcukor, 1 kk mustár, késhegynyi őrölt bors

A tejszínt a cukorral kemény habbá verem és lazán belekeverem a tormát, a mustárt és a borsot. A sonkatekercseket megtöltöm a tormahabbal, mindkét végét reszelt tormába mártom és tálon szépen díszítve tálalom.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Sokszor készítek én is vagyis
általában ünnepekkor Nagyon finom.

 Kakaós non plus ultra

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kakaós non plus ultra


Hozzávalók:


Linzer tésztához:

30 dkg liszt
1 tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg margarin (szoba-hőmérsékletű,
1 cs vaníliás cukor
1 mk .vanília kivonat
1 tk. sütőpor
fél citrom héja
1 ek.facsart citromlé
Kakaós mázhoz:

2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg jó minőségű kakaópor
sütőrum vagy konyak meggy

 

Töltelék:

baracklekvár

Elkészítés:
Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja.

Tovább 

 Sajt golyó

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sajt golyó


Hozzávalók:

 

2,5 dl víz
10 dkg vaj
1 csapott teáskanál só
20 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
3 db tojás
a tetejére 1 felvert tojás

Elkészítés:

 

A 2.5 dl vizet összekeverjüka 10 dkg vajjal és az 1 csapott teáskanál sóval, és felforraljuk, majd belefőzzük a 20 dkg lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszelünk 10 dkg reszelt sajtot és 3 tojást. Vizes kézzel kis (nagyobb dió nagyságú) golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Kipróbálom.Köszi.

Tovább 

 6FTeMVZf

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Biztos lesz olyan egyszer, c9va!:) De, Edf3 ott volt ve9gig, e9n Petra dicse9rete9re golnodtam, amikor edrtam. Majd tolme1csolom neki, mikor hazae9rkezik. :)

 Hússzeletek sajttal és fügével

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hússzeletek sajttal és fügével

Hozzávalók:

 

8 szelet sertéskaraj
20 dkg aszalt füge
3 dl fehérbor
10 dkg sajt

őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
Rama margarin

Elkészítés:

 

Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk hogy jól lecsepegjen.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Nagyon jól hangzik.Köszönöm a receptet

Tovább 

 bCmi1CnWX7ew

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

I just could not depart your webtise before suggesting that I really enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts

 Viktória szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Hozzávalók:


60 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg cukor,
2 ek.kakaópor,
1 cs.sütőpor,
tej, pici só.


Krém:

 

6 dl tej,

8 k.liszt,

25 dkg margarin,

20 dkg porcukor cukor,

vérnarancsaroma,
mandulaaroma,ill.1-2 vaníliarúd.

 

Tetejére: tortabevonó.

Elkészítés:


A lisztet, zsírt, cukrot, pici sót, kakaóport, sütőport szükség szerinti tejjel tésztává dolgozzuk, majd négy lapot sütünk belőle.


Krém:

 

Tejet, lisztet, vajat, cukrot felfőzünk, vaníliarudat adunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Ezt a süteményt már sütöttem és nagyon finom Köszönöm

Tovább 

 Diós habos szelet recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Diós habos szelet recept


Hozzávalók:


A tésztához:


15 dkg liszt
1 kk sütőpor
15 dkg cukor
5 tojás fehérje
8 tojás sárgája
15 dkg darált dió
6 ek víz

A krémhez:


1 csg vaníliás pudingpor
1 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor

A habhoz:


3 tojás fehérje
15 dkg porcukor

Díszítés:
Tortadara vagy kis csokoládé

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összekeverem:
Tojás sárgáját a cukorral, utána a sütőporos lisztet, a vizet.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Nagyon finom sütemény lehet.A diósat szeretem a habot a tetején szintén, a többiről meg nem is beszélve Köszönöm a receptet

Tovább 

 "Ételízesítő, házilag"

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

"Ételízesítő, házilag"

Ijesztő, ha az üzletekben kapható ételízesítők összetételét elolvassuk: alig tartalmaznak
zöldséget. Egészségesebb hát, ha házilag készítjük el ezt.

Augusztus végi-szeptember elejei eltevésnél – amikor a hozzávalók olcsón beszerezhetők

– érdemes bespájzolni az őszi-téli hónapokra ezt a remek ételízesítőt, melyben az
ízfokozót a természet adja.

Elkészítése nagyon egyszerű!

Utolsó hozzászólás

Palotásiné Borza Ilona üzente 6 éve

Én száritással tartósitottam. Mikor ledaráltam a zöldségeket, kitettem száradni a napra, s mikor már teljesen megaszalódott, ugy gondoltam, ez nagyon darabos, ezért beleraktam kávédarálóba, és apró granulátumot őröltem belőle. Kinézetre olyan mint az üzleti, csak én tudom azt, hogy mi van benne. Próbáld ki, spórolsz is vele.

Tovább 

 Sörben sült csirkeszárnyak

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sörben sült csirkeszárnyak

 

Hozzávalók:


csíkeszárny,

só,

1 üveg sör-alkohol mentes is lehet, de ne ízesített.


A csirkeszárnyakat besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk majd jénai tálba rakjuk (kb. 8 db), ráöntünk egy üveg sört majd sütobe tesszük.

Amikor az egyik oldala megpirult akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.

A húst nem kell lefedni. Mire a sör elpárolog addigra a hús is megpuhul és megpirul. Krumplipürével tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Vincze Sándorné Klári üzente 6 éve

Ezt kifogom próbálni ,jól hangzik . Köszi a receptet üdv Klári.

Tovább 

 Kapros csirke

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kapros csirke


Hozzávalók:


egy kisebb csirke,

3 deka liszt,

étolaj,

1 fej vöröshagyma,

kevés só,

2 deci tejföl,

maroknyi kapor.


Pirítsunk halványra vajban két kanál lisztet, tegyünk bele egy fej hagymát, öntsük fel vízzel, főzzük kicsit, tegyünk bele a feldarabolt csirkét, egy kanál ecetet, 3-4 kanál tejfölt, jó maroknyi aprított kaprot, citrom héját.

Amikor a csirke megpuhult, hagymafejet kivesszük.

Dödöllével a legfinomabb.

 Csikós-tokány

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csikós-tokány


Hozzávalók:


60-80 deka sertéslapocka,

15-20 deka vöröshagyma,

1 evõkanálnyi piros paprika,

1 deci paradicsom,

1 gerezd fokhagyma,

só,

4-5 zöldpaprika,

étolaj,

2 deci tejföl,

1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.


Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és a vékonyra vágott húsmetéltet s kissé megpirítjuk.

Aztán sózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel felöntjük és fedõ alatt pároljuk.

Tovább 

 Kofa pecsenye

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kofa pecsenye


6-8 szelet karaj.

liszt,

fokhagyma,

vöröshagyma,

lecsó, a bolti a legfinomabb hozzá,

só, bors, paprika,

olaj a hús sütéséhez,

burgonya köretnek.

Elkészítés:

A hússzeleteket közepesen vastagra kiklopfolom, Sózom, borsozom, majd lisztben megforgatom, forró olajban átsütöm.


A hagymát apróra vágom kis olajon megfonnyasztom

Beleöntöm a lecsót. Én általában 2 üveggel használok hozzá.

Felöntöm vízzel, sózom borsozom, beleteszem a tört paprikát a karikára vágott fokhagymát.

Tovább 

 Székely sertésborda

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Székely sertésborda


Hozzávalók:


14-16 dekás sertésbordaszeletek,

12 deka vöröshagyma,

1 evőkanálnyi paprika, só,

8 deka zsír,

3 evőkanál sűrített paradicsom,

60 deka savanyú káposzta,

2 deci tejföl.


A kicsit kiklopfolt bordaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban mindkét oldalán kisütjük.

Amikor a zsírból kiszedtük, zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát, melyet elkeverünk a paprikával, paradicsommal.

Tovább 

 Így fagyaszd le a zöldfűszereket!

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Így fagyaszd le a zöldfűszereket!
A kertekben még burjánzik a petrezselyem, itt az idő, hogy a hétvégi fagy előtt elmentsük télre. Elmagyarázzuk, hogyan csinálhatsz belőle jégkockát, pesztót vagy fűszerhengert.

Így fagyaszd le a zöldfűszereket!A meleg októbernek köszönhetően még sokfelé burjánzik a szabad ég alatt a petrezselyem és a kapor.

Tovább 

 Valódi székely almás-hús

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Valódi székely almás-hús


Hozzávalók:

 

1 kg sertéscomb,

4 db alma,

evõkanálnyi tárkonylevél,

kávéskanálnyi liszt,

kevés só,

5 deka zsír.

 

Lábosban, olajban szép pirosra sütünk 1 kg sertéshúst, vagy bárányhúst, föleresztjük egy kis vízzel és födõvel befödjük, hogy lassan puhára párolódjon. Megsózzuk. Néhány szép almát megtisztítunk és szeletekre vágva, a hús közé rakjuk. Lehet birsalma is. Egy csomó tárkonyt apróra vágunk és beletesszük, hogy ezzel együtt fõjön.

Tovább 

 Diabetikus kókusz golyó

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


9 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
4 evőkanál liszt
15 dkgglukonon
10 dkg Rama
20 dkg darált háztartási diabetikus keksz (kb)
maréknyi földimogyoró, vagy mandula

Elkészítés:


A lisztet és a tejet összeforraljuk, majd belekeverjük a kókuszt és a porcukrot.

Teljesen kihűtjük és a habosított Ramához keverjük.

Ezután egy kevés darált kekszet adunk hozzá, hogy szilárd masszát kapjunk.
Golyókat formálunk, a közepébe mogyorót, vagy mandulát rakunk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Szerintem finom Egyszerű és hamar elkészül Köszönöm a receptet

Tovább 

 Kecskeméti őszibarack leves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:


1,5 kg (őszi)barack
3 dl őszibaracklé
2 dl narancslé
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
2 cl kecskeméti barackpálinka


A habaráshoz:


4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín felverve

Elkészítés:
A barackot megmossuk és a héját lehámozzuk majd felkockázzuk, ráöntjük a gyümölcsleveket és pálinkát. Egy lábosba tesszük a szegfűszeget, fahéjat,és felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Egyet értek veled Marcsi.
Természetesen én is abból készítem el amit elraktam télire
Csak a frissen érett az igazi

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu