Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A sütőt 180 °C-ra (gázsütőt 2–3. fokozaton) előmelegítjük. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat egy lábosba tesszük, és alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd levesszük a tűzhelyről.
A kakaót a vajba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük.
1 púpozott ek liszt,
2.5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
1 db citrom reszelt héja10 dkg Ráma margarin
A díszítéshez:2 dl habtejszín,5 dkg darált dió.
ElkészítésA tésztához a tojásfehérjéket felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
|
|
Hozzávalók:
4 db 15 dekás sertés szűzpecsenye,
4 szelet 3 dekás füstölt szalonna,
10 deka vöröshagyma,
3 deka piros szegedi paprika,
3 deka só,
15 deka fehér liszt,
1 nyers tojás,
6 deka sertészsír.
A 4 szelet füstölt szalonnát bevagdaljuk és a 6 deka zsírban világos pirosra megsütjük, a zsírból kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban 10 deka finomra vágott vöröshagymát világos pirosra hevítünk és 3 deka piros szegedi paprikával összekeverjük, 1 deci víz hozzáadásával felforraljuk, az elkészített sertés szűzsülteket belehelyezzük, megsózva letakarva mindaddig pároljuk, amíg megpuhul.
Habkarikát pedig így
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
ha színeseket szeretnétek akkor pár csepp ételfesték
A sütőt 50 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét vízgőz fölött elkezdjük felverni, amikor félig felverődött, a verést egy pillanatra sem abbahagyva, evőkanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot. Addig verjük amíg a hab teljesen keménnyé és fényessé nem válik. (Ha színeseket szeretnétek akkor most keverjétek bele a színezőt.)
A tojásfehérjehabot 10-es csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre szép kis karikákat formázunk belőle.
This is about the site, although not sailifecplcy about comments. I would LOVE to hear Trixie's voice even if we could download just an mp3 of her crying or something. I'm not a mom yet, but I sure have learned a lot from this site! You give the full picture of what it's like to be a parent, even showing Trixie when she was crying. I appreciate this because I do want to be realistically prepared. Also, this shows others who are already parents that they are not alone.I think parenting would be easier if there was a mute button to use in moments of desperation.
Kókusz cookie (ejtsd: kuki)
1 pohár liszt, 1 pohár kristálycukor, 1 1/4 pohár kókuszreszelék (10
deka), 1 tojás, 1/2 pohár vaj vagy margarin, cseresznye, meggy vagy más
kemény lekvár. Morzsold bele a vajat a lisztbe, gyúrd össze a cukorral és 1 pohár kókusszal. Dolgozd bele a tojást. Formálj kis gombócokat (ha túl lágy a tészta, tedd egy félórára hűtőbe vagy használj kávéskanalat). Forgasd kókuszba. Rakd kissé kilapítva tepsire, a közepét díszítsd meggyel vagy borsónyi lekvárkockával. |
Zselécukros szelet
Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel
habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütőporral
kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni. Fehér tészta: A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütőport kevertem. Ezt is megsütöm. |
Stollen
32 dkg liszt,
12,5 dkg vaj,
42 g friss élesztő,
3/4 csésze cukor,
3/4 csésze tej,
1 tk só,
1/2 tk őrölt fahéj,
2 tojás,
1/2 - 1/2 csésze finomra vágott cukrozott citromhéj és narancshéj,
1/2 csésze mazsola,
1/2 csésze vagdalt dió.
Bevonat:
2 ek vaj,
2 csésze prcukor,
2 ek víz.
Az élesztőt kicsi langyos vízben és 2 tk cukorral elkeverem és langyos helyre teszem. A tejet felmekegítem és felolvasztom benne a vajat, majd hűlni hagyom, míg langyos nem lesz.
11 éve | Sikli Tímea | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 kk. szódabikarbóna
1 dl méz
2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd két kezünkkel elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzámérjük a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a porcukrot. Összedolgozzuk, majd beleütjük
a tojásokat és hozzákanalazzuk a mézet. Sima tésztává dolgozzuk, aminek nagy előnye, hogy nem kell pihentetni. Lisztezett gyúródeszkán azonnal kinyújthatjuk kb.
|
Tormás sonkatekercs
10 szelet gépsonka, 2 ek reszelt torma, 1 dl tejszín, 1 kk porcukor, 1 kk mustár, késhegynyi őrölt bors A tejszínt a cukorral kemény habbá verem és lazán belekeverem a tormát, a mustárt és a borsot. A sonkatekercseket megtöltöm a tormahabbal, mindkét végét reszelt tormába mártom és tálon szépen díszítve tálalom. |
Kakaós non plus ultra
Hozzávalók:
Linzer tésztához:
30 dkg liszt
1 tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg margarin (szoba-hőmérsékletű,
1 cs vaníliás cukor
1 mk .vanília kivonat
1 tk. sütőpor
fél citrom héja
1 ek.facsart citromlé
Kakaós mázhoz:
2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg jó minőségű kakaópor
sütőrum vagy konyak meggy
Töltelék:
baracklekvár
Elkészítés:
Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük
össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja.
Sajt golyó
Hozzávalók:
2,5 dl víz
10 dkg vaj
1 csapott teáskanál só
20 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
3 db tojás
a tetejére 1 felvert tojás
Elkészítés:
A 2.5 dl vizet összekeverjüka 10 dkg vajjal és az 1 csapott teáskanál sóval, és felforraljuk, majd belefőzzük a 20 dkg lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszelünk 10 dkg reszelt sajtot és 3 tojást. Vizes kézzel kis (nagyobb dió nagyságú) golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Hússzeletek sajttal és fügével
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
20 dkg aszalt füge
3 dl fehérbor
10 dkg sajt
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
Rama margarin
Elkészítés:
Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2
órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe,
és hagyjuk hogy jól lecsepegjen.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk
meg őrölt borssal.
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg cukor,
2 ek.kakaópor,
1 cs.sütőpor,
tej, pici só.
Krém:
6 dl tej,
8 k.liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor cukor,
vérnarancsaroma,
mandulaaroma,ill.1-2 vaníliarúd.
Tetejére: tortabevonó.
Elkészítés:
A lisztet, zsírt, cukrot, pici sót, kakaóport, sütőport szükség szerinti tejjel tésztává dolgozzuk, majd négy lapot sütünk belőle.
Krém:
Tejet, lisztet, vajat, cukrot felfőzünk, vaníliarudat adunk hozzá.
Diós habos szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
15 dkg cukor
5 tojás fehérje
8 tojás sárgája
15 dkg darált dió
6 ek víz
A krémhez:
1 csg vaníliás pudingpor
1 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A habhoz:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
Díszítés:
Tortadara vagy kis csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összekeverem:
Tojás sárgáját a cukorral, utána a sütőporos lisztet, a vizet.
"Ételízesítő, házilag"
Ijesztő, ha az üzletekben kapható ételízesítők összetételét
elolvassuk: alig tartalmaznak
zöldséget. Egészségesebb hát, ha házilag készítjük el ezt.
Augusztus végi-szeptember elejei eltevésnél – amikor a hozzávalók
olcsón beszerezhetők
– érdemes bespájzolni az őszi-téli hónapokra ezt a remek
ételízesítőt, melyben az
ízfokozót a természet adja.
Elkészítése nagyon egyszerű!
Sörben sült csirkeszárnyak
Hozzávalók:
csíkeszárny,
só,
1 üveg sör-alkohol mentes is lehet, de ne ízesített.
A csirkeszárnyakat besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk majd jénai tálba rakjuk (kb. 8 db), ráöntünk egy üveg sört majd sütobe tesszük.
Amikor az egyik oldala megpirult akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.
A húst nem kell lefedni. Mire a sör elpárolog addigra a hús is megpuhul és megpirul. Krumplipürével tálaljuk.
Kapros csirke
Hozzávalók:
egy kisebb csirke,
3 deka liszt,
étolaj,
1 fej vöröshagyma,
kevés só,
2 deci tejföl,
maroknyi kapor.
Pirítsunk halványra vajban két kanál lisztet, tegyünk bele egy fej hagymát, öntsük fel vízzel, főzzük kicsit, tegyünk bele a feldarabolt csirkét, egy kanál ecetet, 3-4 kanál tejfölt, jó maroknyi aprított kaprot, citrom héját.
Amikor a csirke megpuhult, hagymafejet kivesszük.
Dödöllével a legfinomabb.
Csikós-tokány
Hozzávalók:
60-80 deka sertéslapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
1 evõkanálnyi piros paprika,
1 deci paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
só,
4-5 zöldpaprika,
étolaj,
2 deci tejföl,
1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és a vékonyra vágott húsmetéltet s kissé megpirítjuk.
Aztán sózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel felöntjük és fedõ alatt pároljuk.
Kofa pecsenye
6-8 szelet karaj.
liszt,
fokhagyma,
vöröshagyma,
lecsó, a bolti a legfinomabb hozzá,
só, bors, paprika,
olaj a hús sütéséhez,
burgonya köretnek.
Elkészítés:
A hússzeleteket közepesen vastagra kiklopfolom, Sózom, borsozom, majd lisztben megforgatom, forró olajban átsütöm.
A hagymát apróra vágom kis olajon megfonnyasztom
Beleöntöm a lecsót. Én általában 2 üveggel használok hozzá.
Felöntöm vízzel, sózom borsozom, beleteszem a tört paprikát a karikára vágott fokhagymát.
Székely sertésborda
Hozzávalók:
14-16 dekás sertésbordaszeletek,
12 deka vöröshagyma,
1 evőkanálnyi paprika, só,
8 deka zsír,
3 evőkanál sűrített paradicsom,
60 deka savanyú káposzta,
2 deci tejföl.
A kicsit kiklopfolt bordaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban mindkét oldalán kisütjük.
Amikor a zsírból kiszedtük, zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát, melyet elkeverünk a paprikával, paradicsommal.
A meleg októbernek köszönhetően még sokfelé burjánzik a szabad ég alatt a petrezselyem és a kapor.
Valódi székely almás-hús
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
4 db alma,
evõkanálnyi tárkonylevél,
kávéskanálnyi liszt,
kevés só,
5 deka zsír.
Lábosban, olajban szép pirosra sütünk 1 kg sertéshúst, vagy bárányhúst, föleresztjük egy kis vízzel és födõvel befödjük, hogy lassan puhára párolódjon. Megsózzuk. Néhány szép almát megtisztítunk és szeletekre vágva, a hús közé rakjuk. Lehet birsalma is. Egy csomó tárkonyt apróra vágunk és beletesszük, hogy ezzel együtt fõjön.
Hozzávalók:
9 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
4 evőkanál liszt
15 dkgglukonon
10 dkg Rama
20 dkg darált háztartási diabetikus keksz (kb)
maréknyi földimogyoró, vagy mandula
Elkészítés:
A lisztet és a tejet összeforraljuk, majd belekeverjük a kókuszt
és a porcukrot.
Teljesen kihűtjük és a habosított Ramához keverjük.
Ezután egy kevés darált kekszet adunk hozzá, hogy szilárd masszát
kapjunk.
Golyókat formálunk, a közepébe mogyorót, vagy mandulát rakunk.
Hozzávalók:
1,5 kg (őszi)barack
3 dl őszibaracklé
2 dl narancslé
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
2 cl kecskeméti barackpálinka
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín felverve
Elkészítés:
A barackot megmossuk és a héját lehámozzuk majd felkockázzuk, ráöntjük a
gyümölcsleveket és pálinkát. Egy lábosba tesszük a szegfűszeget,
fahéjat,és felforraljuk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás