Sütés főzés Blog: 2014. január

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2014. január

 

     Hozzávalók: 7 db keménytojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel,
              szardella paszta (elhagyható).  A besamelhez: 3 dkg liszt,
              3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.
 
     A  margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.
    Franciasaláta alapra helyezzük a töltelékkel lefelé.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Ez nagyon jó . köszönet érte.
Szép kellemes napoit kivánok!

Tovább 

 

     Hozzávalók: 80 dkg liszt, 6 mokkáskanál só, kb. 1 pohár tejföl, 50 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 5 dkg élesztõ kevés langyos tejben elkeverve (nem kelesztjük).

network.hu


 
   A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kétfelé vágjuk, majd vékonyra kinyújtjuk (kb. 8 mm-re) és tojásfehérjével lekenjük. A magokat, vagy a reszelt sajtot liszttel és kevés pirospaprikával összekeverjük, rászórjuk a tésztára, nyujtófával rányomjuk a tetejére, és derelyevágóval (késsel) ceruza vastagságúra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Éva!
Köszönöm a hozzászólást, biztos neketek is ízleni fog!

Tovább 

 

 

     Hozzávalók: brokkoli, a mártáshoz: margarin, liszt, tej, õrölt bors, sajt + sajt a tetejére.  
 
     Azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki a családja igénye szerinti mennyiségbõl készíti.
     A sós vízben fõtt brokkolit lecsepegtetjük, kiolajozott tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk, leöntjük a mártással  és a tetejét bõven megszórjuk reszelt sajttal ( gouda, trappista...), majd a sütõben szép színesre sütjük.
    Vigyázzunk, mert a sajt hamar megég és akkor keserû lesz az étel.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Mónika!

Nekünk is nagy kedvencünk.

Tovább 

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, fél tasak sütõpor,

1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 3 evõkanál kakaó.
    A töltelékhez: 10 dkg mazsola, 1 kg tehéntúró, 5 dkg babapiskóta vagy búzadara, 3 tojás, 1 tojásfehérje, 15+10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1 citrom és narancs reszelt héja, porcukor a szóráshoz.
 
    A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, sütõport, sót, vaníliát és a tojás sárgáját, végül beleszitáljuk a kakaót és gyorsan összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen!
Ezt a mennyiséget tepsihez méretezték, így egy kicsit sok lett ehhez a
formához a tészta.

Tovább 

Sziasztok!

Úgy döntöttünk Marcsival befejezzük az oldal vezetését.Egyszerűen csak belefáradtunk.És nem azért hagytuk itt mert az oldalon bárkivel is problémánk lenne.Természetesen én maradok az oldalon továbbra is mint tag és töltök is fel majd,de ennyi.4 év hosszú idő ezalatt voltam az oldal vezetője és moderátora is,nem kevés munkát igényel az oldal fenttartása,gondozása.Nekem is most van munkám bőven és el is hanyagoltam az oldalt.Kívánok mindenkinek további szép napot és jó vezetőt,sok receptet kívánok továbbra is magunknak.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Köszönöm Anna! :)

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg nagyszemű bab,

25 dkg vegyes leveszöldség,

1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, esetleg ecetben eltett tárkony),

2 evőkanál olaj,

2 dl tejföl,

1 csapott evőkanál liszt,

1 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál pirospaprika,

ízlés szerint só, és csipetnyi cukor,

tárkonyecet (vagy natúr ecet).

 

 

Elkészítés:

 

Az előző este hideg vízbe áztatott babot másnap egy liternyi friss vízben majdnem puhára főzöm.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Nagyon fincsi.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta,

50 dkg héjában főtt burgonya,

25-30 dkg főzőkolbász vagy virsli,

3 dl tejföl,

2 nagy fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál csombor (borsikafű),

1 dl olaj,

só és őrölt fekete bors ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

 

A felforrósított olajon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát. Tűzálló tál aljára szórom a savanyú káposzta felét, sóval és csomborral meghintem, majd kevés párolt vöröshagymával takarom le.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Örülök nektek is tetszik,nekem is megtetszett ezért hoztam,listámra vettem szintén :)

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg vöröshagyma,

2 dl tejföl,

3 dkg vaj,

1 csokor friss tárkony (vagy sóval, esetleg ecettel eltett tárkony),

2 evőkanál száraz fehérbor (elhagyható),

1 húsleveskocka,

1 teáskanál liszt,

só és őrölt bors ízlés szerint,

csöpp tárkonyecet.

 

 

Elkészítés:

A vajon üvegesre párolom (fedő alatt) a megtisztított és vastag szeletekre vágott vöröshagymát, majd megsózom és felöntöm 4 dl vízzel. 10 percig forralom, ezután turmixgépbe pépesre verem, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liter legyen. Belemorzsolom a húsleveskockát, hozzákeverem az apróra vágott tárkonyt és behabarom a lisztes tejföllel.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg vörös káposzta,

50 dkg füstölt főzőkolbász,

1 kis fej vöröshagyma,

2 evőkanál olaj,

1 dl tejföl,

ecet, cukor, só, őrölt fekete bors ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

 

A káposztát tisztítás után vagy legyalulom, vagy vékony csíkokra vágom. A forró olajon üvegesre fonnyasztom a tisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd réteszem a káposztát. Jól megsózom, megszórom őrölt fekete borssal és fedő alatt, saját levében 10 percig párolom.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg máj (sertésmáj vagy szárnyas-máj,

25 dkg savanyú káposzta,

1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 dl tejszín,

1 dl kefir vagy joghurt,

1 teáskanál pirospaprika,

1-1 mokkáskanál majoránna és őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt babérlevél,

ízlés szerint só, citromlé és cukor,

2 evőkanál olaj,

1 teáskanál liszt.

 

 

Elkészítés:

 

A felforrósított olajon üvegesre futtatom a megtisztított és finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök egy evőkanál vizet.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg párizsi,

2 db savanykás alma,

1 kisebb alma nagyságú zellergumó,

ecet, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,

2 evőkanál olaj.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított és meghámozott zellert vékonyka hasábokra vágom és forrásban levő sós vízbe dobva, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm. Az almát megmosom, kicsumázom, majd héjastul ugyancsak kis hasábokra vágom, a bőrétől megfosztott párizsit pedig csíkokra metélem.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg nagykockatészta,

30 dkg darált mák,

3 dl tej,

20 dkg porcukor,

5 dkg vaj (vagy margarin),

5 dkg mazsola,

3 evőkanál méz (elhagyható),

2-3 evőkanál sárgabaracklekvár,

fél citrom reszelt héja,

ízlés szerint só.

 

 

Elkészítés:

 

A tésztát megfőzöm, és leöblítve az olvasztott vajra teszem. Összekeverem. Közben a tejet felforralom, beleszórom a cukrot és a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig főzöm. Ezután hozzáadom a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, a citromhéjat, a mézet és csipetnyi sót.

Tovább 

Krémhez:3 tojássárgáját simára keverünk 10 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, egy púpos evőkanál liszttel, és egy deci tejjel meg egy csésze erős feketekávéval felengedve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

A szokásos módon 16 darab palacsintát sütünk, megtöltjük a krémmel és összegöngyöljük. Tűzálló tálba egymás mellé fektetjük tetejét grillázs-krémmel, megkenjük.

A grillázs-krémhez: 10 deka cukrot megpirítunk, hozzáadunk 10 deka őrölt diót, olajozott tányérra öntjük, és ha kihűlt, megdaráljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

12 db édes palacsinta,

4 tojás,

10 dkg cukor,

2 csomag vaníliás cukor,

3 dkg liszt,

3 dl feketekávé,

15 dkg fehér csokoládé,

2 dl tejszín,

3 dl tej.

 


 

A tojássárgákat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a kávét. Lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre. Az így kapott krémmel töltsük meg a palacsintákat. A fehércsokoládét törjük apróra, tegyük a tejszínbe, és olvasszuk fel.

Tovább 

12 darab palacsinta. 15 deka darált diót kevés édes, vaníliás tejben megfőzünk, és közékeverünk 10 deka rumban áztatott, levétől lecsurgatott mazsolát meg  kb. 4 darab összetört babapiskótát. Ezzel töltjük a palacsintákat, összegöngyöljük, és tűzálló tálra téve, leöntjük puncsmártással.

A mártáshoz egy egész tojást habverővel simára keverünk 10 deka cukorral, egy kávéskanálnyi liszttel, 3 deci tejjel, egy csomag vaníliás cukorral, és beledobva egy darabka citromhéjat, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

Tovább 

10 db sima édes palacsinta.


Túrós töltelékhez:

25 dkg tehéntúró,

5 dkg vaj,

1 dl tejföl,

kb. 4-5 ek cukor,

5 tojás,

5 dkg mazsola,

5 dkg vaníliás cukor,

5 dkg vaj,

1 citrom reszelt héja.


Diós töltelékhez:

20 dkg darált dió,

10 dkg cukor,

1 dl tejszín vagy tej,

1/4 rúd vanília.


És még:

6 dkg kakaópor,

6 dkg cukor,

25 dkg barackíz.

 

 


Az áttört túrót olvasztott vajjal és tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, mazsolát, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és jól elkeverjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

az egyszerű lángostészta vagy a krumplislángos hozzávalói,

2 pár virsli,

olaj a sütéshez.

 


A megkelt és kinyújtott lángostésztát 8 darabra vágjuk. Kissé kihúzogatjuk, majd rátesszük a bőrétől megfosztott és karikákra vágott virslit. Úgy csomagoljuk be a tésztába a virslikarikákat, hogy azt a tészta teljesen körülölelje, egy darabka se látsszon ki belőle. Bő, forró olajba tesszük, de takaréklángon sütjük, hogy a közepe is átsülhessen.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg liszt,

1 főtt burgonya,

2 dkg élesztő,

1 tojás sárgája,

3 dkg margarin,

0,3 dl tej,

cukor, só.


A töltelékhez:

0,5 dl tejföl,

12 dkg tehéntúró,

fél csokor kapor (elhagyható),

só.


A kisütéshez: olaj.

 


Elkészítés:

Az összemorzsolt élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A főtt, összetört burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a felfuttatott élesztővel, sóval és a liszttel. Annyi tejet vagy vizet gyúrunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

750 g burgonya,

150 g friss gomba,

40 g zsír,

150 g darás liszt,

1 zsemle,

1 tojás,

40 g hagyma,

só, törött bors.

 

 

Elkészítés:

 

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított, összeaprított gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a megpárolt gombát, a tojást, vízben megáztatott és kifacsart zsemlét, a lisztet, megborsozzuk, és jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztából kis lángosokat nyújtunk, és mindkét felükön ropogósra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg finomliszt,

2 dl víz,

1 dl tej,

3 dkg élesztő,

1 teáskanál porcukor,

1 teáskanál só,

bő olaj a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

 

A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

30 dkg burgonya,

2 dkg élesztő,

1 tojás,

késhegynyi őrölt szerecsendió-virág (elhagyható),

1 teáskanál reszelt vöröshagyma (elhagyható),

kevés tej,

1 mokkáskanál cukor,

olaj a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

 

A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozva áttörjük. A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt; beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot (a vöröshagymát meg is dinsztelhetjük előtte) majd az élesztős tejet is hozzáöntve összegyúrjuk.

Tovább 

  Kedves Marcsi, Mónika és Klubtársak!

 

Boldog Új Esztendőt, egészséget, örömöt és boldogságot kívánok.

 

 

Szeretettel     Anna

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Minden kedves Klubtagunknak kivánok 2014. ben is B U É K !

network.hu

Utolsó hozzászólás

Borsitzki Katalin üzente 10 éve

En is kivanok MINDENKINEK nagyon boldog egeszseges 2014-es evet!

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu