Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
10 db tojás,
10 ek. graham liszt,
10 ek. cukor,
4 ek kakaópor,
1 ek olaj,
1 cs. vaníliás cukor,
fél adag kávé.
Krémhez:
2 kocka szobahőmérsékletű margarin,
4 ek. kakaópor,
fél adag kávé,
5 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor.
Tetejére:Fél liter tejszín,4 ek. cukor.
Elkészítés:
A tojásokat tálba ütöm,hozzáadom a cukrot és elektromos habverővel kemény habbá verem.
Óvatosan hozzákeverem a lisztel elkevert kakaóport,vaníliáscukrot,kávét.
Hozzávalók:
80 dkg sertésvese,
1 ek zsír,
30 dkg tisztított sertésvelő,
30 dkg nyers fűszerezett kolbászhús,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
1 csapott ek. fűszerpaprika,
1 kk. őröltbors,
2 tk. majoránna,
3 gerezd fokhagyma,
só.
A burgonyagombóchoz:
1 kg 20 dkg burgonya,
40 dkg liszt,
1 db tojás,
diónyi zsír,
2 tk. só.
Elkészítés:
A veséket félbevágjuk,kitisztítjuk,bő langyos vízben többször átmossuk,majd felcsíkozzuk.
Lábosban a felolvasztott zsíron a felkockázott vöröshagymát megpároljuk.
|
|
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darálthús,
2 ek zsiradék,
2-3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 kisebb fej hagyma,
1-1 db paprika és paradicsom,
2 marék tészta,
só,bors.
Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a darálthúst,sózzuk,borsozzuk.Rátesszük a felkarikázott sárgarépát,gyökeret,tovább dinszteljük.
Másfél liter vízzel felengedjük,beletesszük a paprikát,paradicsomot,vöröshagymát.
Mikor a hús megpuhul belefőzzük a tésztát.
A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Piskótához:
Három tojást sárgáját keverjük ki 2 ek. porcukorral.Adjunk hozzá 3 ek. lisztet,3 ek. szénsavas vizet,1 késhegynyi sütőport,elkeverjük.
A három tojás fehérjét 1 ek. cukorral verjük kemény habbá és óvatosan keverjük össze a lisztes tojássárgájával.
Vajazzunk ki egy serpenyőt és öntsük bele tészta felét,egyenletesen eloszlatjuk.
Süssük alacsony hőmérsékleten kb. 3-5 percig,majd fordítsuk meg,süssük készre.
Ugyanúgy süssük meg a tészta másik felét is.
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró,
2 db tojás,
20 dkg vaj,
1,5 dl tejföl,
1 cs vaníliás cukor,
csipet só,
10 dkg liszt,
2 db alma,
2 db körte,
2 db zsemle.
Szóráshoz:darált mák,porcukor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját 15 dkg vajjal,vaníliás cukorral,sóval kikeverjük.
Hozzáadjuk a túrót,tejfölt,lisztet,megpirított zsemlekockákat.
Belereszeljük az almát,körtét,elkeverjük.
Hűvös helyen legalább 1 órát pihenni hagyjuk.
A masszából kanállal galuskákat szaggatunk,és bő,forrásban lévő vízben megfőzzük.
Hozzávalók:
60 dkg apróra vágott csirkemell,
2 gerezd fokhagyma,
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva,
2 pohás kefir,
1,5 dl tej,
1 csapott ek. keményítő,
0,5 dl olívaolaj,
1 ek méz,
1 mk. curry,
1 mk. fehérbors,
1 mk. só,
2 csipet őrölt szerecsendió,
aprított petrezselyem.
Elkészítés:
Olajon a mézzel megpirítjuk a csirkét,majd hozzáadjuk a hagymákat,tovább pirítjuk folyamatos kevergetés mellett,szép barna legyen.Ezután a kefir,keményítő,tej keverékével behabarjuk.
Hozzávalók:
Budázáshoz:
1 egész csirkemell kifilézve,
9 ek liszt,
1 ek olaj,
2 db tojás,
1 - 1,5 dl víz,
1 cs. sütőpor,
só.
Mázhoz:
ketchup,
chili vagy erős pista,
méz,
3-4 ek szezámmag.
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre,majd csíkokra vágjuk.
A bundázáshoz valókból sűrű masszát keverünk.
A mázat ízlés szerinti arányban keverjük össze.
A hús csíkokat beleforgatjuk a bundázáshoz előkészített masszába,jól befedje mindenütt,majd forró olaban kisütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej karfiol,
60 dkg csirkemell,
2 db póréhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1-1 piros és zöld pritaminpaprika,
1 csokor petrezselyem,
5 dl tejföl,
só,bors,
pirospaprika,
grillfűszer.
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük és kevés cukrós,sós tejes vízben puhára főzzük.Lecsepegtetjük,vajazott jénaiba szedjük.
A zöldségeket felaprítjuk és a felkockázott,befűszerezett hússal együtt zsiradékon,serpenyőben megpirítjuk.
A karfiolra lapátoljuk ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt.
13 éve | Barna Pap Mónika | 8 hozzászólás
Hozzávalók:
6 db tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
1/4 cs. sütőpor,
1/2 dl tej,
10 dkg darált dió,
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor.
Valamint: csokoládé és meggy.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a 15 dkg porcukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet,kakaót,sütőport,jól összekeverjük és végül beleforgatjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált hús,
1,5 kg krumpli,
1-2 paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 csomó újhagyma,
5 kemény tojás,
tej,
reszelt sajt,
ketchup,
oregánó,
petrezselyem,
kevés vörösbor,
só.
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk,majd apróra vágva sós vízben megfőzzük.Lecsepegtetjük,kevés tejjel összetörjük.
Serpenyőben olajat hevítünk,belerakjuk a zúzott fokhagymát,karikára vágott újhagymát.
Ha már van egy kis színe hozzáadjuk a darált húst.
Hozzávalók:
10 dkg vaj,
4 db tojás,
15 dkg cukor,
2 dl tej,
20 dkg liszt,
1,5 kk sütőpor,
5 dkg kakaó,
3 db banán,
3 tk vanília aroma,
1 narancs,
1 citrom.
Az öntethez:
3 dl tejszín,
10 dkg fehércsoki,
fél csomag pudingpor,
1-2 ek porcukor,
1 rúd vanília.
Elkészítés:
A 4 db tojássárgáját kikeverjük a cukorral,kakaóporral,sütőporral,liszttel,tejjel.
reszelt narancs,és citromhéjjal.A felkarikázott banánokat a kakaós masszába keverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliával,és ezt a masszához keverjük.
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 db tojás,
1 ek ecet,
0,5 dl olaj,
14 dkg vaj,
25 dkg füstölt szalonna,
1 fej káposzta,
köménymag,
só,bors.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és szalonnára sütjük.A káposztát felcsíkozzuk és a szalonnára tesszük,köménymaggal,zúzott fokhagymával,őrölt borssal fűszerezzük.Majd addig főzzük míg minden lé el nem párolog róla,és a káposzta meg nem pirul.
A lisztből,tojásból,ecetből,csipet sóval és némi vízzel tésztát gyúrunk.Rövid ideig pihentetjük,majd vékonyra nyújtjuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 db tojás,
10 dkg vaj,
1 bögre cukor,
1 bögre darált mák,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 dkg sütőpor.
Töltelékhez:
25 dkg mascarpone,
5 dl tejszín,
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor,
3 ek darált mák,
porcukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd a tészta többi hozzávalójával jól összdolgozzuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,tűpróbáig sütjük.
A töltelék hozzávalóit géppel jól kikeverjük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg oldalas,
1 diónyi friss gyömbér,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek szójaszósz,
2 ek. (kínai rizs) bor,
2 tk (szezám) olaj,
2 ek méz,
1 tk sambal oelek (csípős paprikakrém),
1 cs metélőhagyma,
2 db citrom,
1 tk ötfűszerkeverék (Egyenlő arányban:őrőlt szecsuáni bors,fahéj,szegfűszeg,csillagánizs,
ánizskapormag).
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a szezámolajat,apróra vágott gyömbért,fokhagymát,szójaszószt,rizsbort,az ötfűszerkeveréket,mézet,csípőspaprikát,fél tk.sót.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
75 dkg csirkemellfilé,
25 dkg gomba,
75 dkg brokkoli,
75 dkg paradicsom,
2 db hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
fél kg lasagne tészta,
só,bors,
2 ek olaj.
A szószhoz:
1 ek vaj,
1 ek liszt,
2,5 dl húsleves,
1 pohár tejszín,
15 dkg sajt.
Elkészítés:
Az apróra darabolt hagymát,fokhagymát olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a szintén apróra vágott húst,gombát,kevergetve 5 percig sütjük.Majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit,felaprított paradicsomot.Sózzuk,borsozzuk,fedő alatt 5 percig pároljuk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg mirelit málna,
4 db cannelloni tészta,
25 dkg tehéntúró,
200 g tejföl,
2 db tojás,
1 db tojássárgája,
6 dkg cukor,
csipet só,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 ek aprított mandula.
Elkészítés:
A málnát kiolvasztjuk.
Forrásban lévő sós vízben a cannellonikat 10 perc alatt kifőzzük,lecsöpögtetjük.
Robotgéppel a tojásokat 4 dkg cukorral kikeverjük,majd beledolgozzuk a túrót,tejföl felét.
Megtöltjük a cannellonikat,majd vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.A maradék tejfölt az 1 tojássárgájával,vaníliás cukorral kikeverjük,a tészták tetejére öntjük,mandulával megszórjuk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
1 nagy vöröshagyma,
50 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
25 dkg darabolt hámozott paradicsom,
1 doboz csemegekukorica (425 ml),
1 doboz vesebab (425 ml),
2 ek ketchup,
5 dl húsleves,
2-3 ek zsiradék,
só,bors,csipetnyi cukor,
pirospaprika,
hegyes erős paprika.
Elkészítés:
A zsiradékot lábosban felhevítjük,beleszórjuk a durvára darabolt,meghámozott burgonyát.
Kevergetve megpirítjuk,hozzáadjuk a kétféle aprított hagymát és kissé megpirítjuk.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg darálthús,
1 vöröshagyma,
1 póréhagyma,
20 db cannelloni tészta,
4 ek. paradicsompüré,
1 ek olaj,
1 üveg pirított paprika,
só,bors,
fél tk. kurkuma,
2 ág oregánó.
Besamellhez:
2,5 dl zöldségleves,
2,5 dl tej,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt.
Elkészítés:
Nagy fazékban vizet forralunk,kurkumával,sóval ízesítjük,majd beleszórjuk a cannellonikat és kb 4 percig főzzük.
Felhevített olajon a darálthúst fehéredésig sütjük.Apróra darabolt póréhagymát,jól lecsöpögtetett paprikát,paradicsompürét a darálthúshoz adjuk.
13 éve | Czabány Ilonka | 0 hozzászólás
Hozzávalók (kb 21 db fánkhoz)
A fánkhoz:
500 g liszt
200 ml tej
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárga
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés
1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
3. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskótához:
10 dkg vaj,
6 dkg édesítőszer,
2 db tojás,
12 dkg liszt,
1 csapott tk. sütőpor,
csipet só,
1 csapott ek kakaópor,
4 ek tej,
5 dkg diabetikus étcsokoládé.
Krémhez:
8 dkg édesítőszer,
1 üveg diabetikus meggybefőtt,
fahéj,
1-2 dkg étkezési keményítő,
24 g vagy 8 lap színtelen zselatin,
6 dl tejföl,
2 dl tejszín.
Elkészítés:
A tésztához:
A vajat 6 dkg édesítőszerrel és a sóval krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral,kakaóporral elvegyített lisztet.Végül beleforgatjuk a durvára felaprított csokoládét.
Hozzávalók:
8 db paprika,
40 dkg paradicsom,
20 dkg zöldbab,
3 szál újhagyma,
20 dkg baromfimáj,
1 mk. majoránna,
4 ek olaj.
Zöldfűszers mártáshoz:
4 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl hús vagy zöldségleves,
1 tk. vágott snidling,
1 tk. vágott petrezselyem,
1 tk. vágott bazsalikom,
1 dl tejszín.
Elkészítés:
A paprikákat a háromnegyed részüknél elvágjuk,eltávolítjuk a magházat (ezek lesznek a csónakok).A kisebb felét összekockázzuk.
A felforrósított olajon megsütjük a paprikakockákat,kivesszük,félretesszük.
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej saláta,
1 cs. snidling,
2 cs. petrezselyem,
3 gerezd fokhagyma,
3 ek olaj,
3 dkg liszt,
8 dl zöldségleves kockából,
2 dl tejszín.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk,világosra pirítjuk benne a lisztet,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,kissé megkapatjuk.
Felengedjük a zöldséglevessel,sózzuk,borsozzuk,5-10 percig forraljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt,összeforraljuk lehúzzuk a tűzről.
Beletesszük az apróra darabolt snidlinget,petrezselymet.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás