Sütés főzés Blog: 2011. február

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. február

Hozzávalók:


Tésztához:

10 db tojás,

10 ek. graham liszt,

10 ek. cukor,

4 ek kakaópor,

1 ek olaj,

1 cs. vaníliás cukor,

fél adag kávé.


Krémhez:

2 kocka szobahőmérsékletű margarin,

4 ek. kakaópor,

fél adag kávé,

5 ek. cukor,

1 cs. vaníliás cukor.


Tetejére:Fél liter tejszín,4 ek. cukor.

 

 

 


Elkészítés:

A tojásokat tálba ütöm,hozzáadom a cukrot és elektromos habverővel kemény habbá verem.

Óvatosan hozzákeverem a lisztel elkevert kakaóport,vaníliáscukrot,kávét.

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg sertésvese,

1 ek zsír,

30 dkg tisztított sertésvelő,

30 dkg nyers fűszerezett kolbászhús,

2 nagyobb fej vöröshagyma,

1 csapott ek. fűszerpaprika,

1 kk. őröltbors,

2 tk. majoránna,

3 gerezd fokhagyma,

só.


A burgonyagombóchoz:

1 kg 20 dkg burgonya,

40 dkg liszt,

1 db tojás,

diónyi zsír,

2 tk. só.

 

 


Elkészítés:

A veséket félbevágjuk,kitisztítjuk,bő langyos vízben többször átmossuk,majd felcsíkozzuk.

Lábosban a felolvasztott zsíron a felkockázott vöröshagymát megpároljuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

50 dkg darálthús,

2 ek zsiradék,

2-3 szál sárgarépa,

2 szál petrezselyemgyökér,

1 kisebb fej hagyma,

1-1 db paprika és paradicsom,

2 marék tészta,

só,bors.

 


Elkészítés:

A zsiradékon megdinszteljük a darálthúst,sózzuk,borsozzuk.Rátesszük a felkarikázott sárgarépát,gyökeret,tovább dinszteljük.

Másfél liter vízzel felengedjük,beletesszük a paprikát,paradicsomot,vöröshagymát.

Mikor a hús megpuhul belefőzzük a tésztát.

 

 

 

A receptet innen vettem:   http://tvpaprika.hu

Tovább 

Piskótához:

Három tojást sárgáját keverjük ki 2 ek. porcukorral.Adjunk hozzá 3 ek. lisztet,3 ek. szénsavas vizet,1 késhegynyi sütőport,elkeverjük.

A három tojás fehérjét 1 ek. cukorral verjük kemény habbá és óvatosan keverjük össze a lisztes tojássárgájával.

Vajazzunk ki egy serpenyőt és öntsük bele tészta felét,egyenletesen eloszlatjuk.

Süssük alacsony hőmérsékleten kb. 3-5 percig,majd fordítsuk meg,süssük készre.

Ugyanúgy süssük meg a tészta másik felét is.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg tehéntúró,

2 db tojás,

20 dkg vaj,

1,5 dl tejföl,

1 cs vaníliás cukor,

csipet só,

10 dkg liszt,

2 db alma,

2 db körte,

2 db zsemle.


Szóráshoz:darált mák,porcukor.

 


Elkészítés:

A tojások sárgáját 15 dkg vajjal,vaníliás cukorral,sóval kikeverjük.

Hozzáadjuk a túrót,tejfölt,lisztet,megpirított zsemlekockákat.

Belereszeljük az almát,körtét,elkeverjük.

Hűvös helyen legalább 1 órát pihenni hagyjuk.

A masszából kanállal galuskákat szaggatunk,és bő,forrásban lévő vízben megfőzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg apróra vágott csirkemell,

2 gerezd fokhagyma,

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva,

2 pohás kefir,

1,5 dl tej,

1 csapott ek. keményítő,

0,5 dl olívaolaj,

1 ek méz,

1 mk. curry,

1 mk. fehérbors,

1 mk. só,

2 csipet őrölt szerecsendió,

aprított petrezselyem.

 


Elkészítés:

Olajon a mézzel megpirítjuk a csirkét,majd hozzáadjuk a hagymákat,tovább pirítjuk folyamatos kevergetés mellett,szép barna legyen.Ezután a kefir,keményítő,tej keverékével behabarjuk.

Tovább 

Hozzávalók:


Budázáshoz:

1 egész csirkemell kifilézve,

9 ek liszt,

1 ek olaj,

2 db tojás,

1 - 1,5 dl víz,

1 cs. sütőpor,

só.


Mázhoz:

ketchup,

chili vagy erős pista,

méz,

3-4 ek szezámmag.

 


Elkészítés:

A csirkemellet kisebb szeletekre,majd csíkokra vágjuk.

A bundázáshoz valókból sűrű masszát keverünk.

A mázat ízlés szerinti arányban keverjük össze.

A hús csíkokat beleforgatjuk a bundázáshoz előkészített masszába,jól befedje mindenütt,majd forró olaban kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 fej karfiol,

60 dkg csirkemell,

2 db póréhagyma,

1 fej vöröshagyma,

1-1 piros és zöld pritaminpaprika,

1 csokor petrezselyem,

5 dl tejföl,

só,bors,

pirospaprika,

grillfűszer.

 


Elkészítés:

A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük és kevés cukrós,sós tejes vízben puhára főzzük.Lecsepegtetjük,vajazott jénaiba szedjük.

A zöldségeket felaprítjuk és a felkockázott,befűszerezett hússal együtt zsiradékon,serpenyőben megpirítjuk.

A karfiolra lapátoljuk ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt.

Tovább 

Hozzávalók:

6 db tojás,

15 dkg porcukor,

6 dkg liszt,

3 dkg kakaópor,

1/4 cs. sütőpor,

1/2 dl tej,

10 dkg darált dió,

10 dkg vaj,

10 dkg porcukor.

Valamint: csokoládé és meggy.

 


Elkészítés:

A tojások sárgáját a 15 dkg porcukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet,kakaót,sütőport,jól összekeverjük és végül beleforgatjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Mária,biztos nagyon finom lehetett,köszönöm hogy megosztottad velünk a receptet.Képet nem készítettél róla?Szívesen várom.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús,

1,5 kg krumpli,

1-2 paradicsom,

4-5 gerezd fokhagyma,

1 csomó újhagyma,

5 kemény tojás,

tej,

reszelt sajt,

ketchup,

oregánó,

petrezselyem,

kevés vörösbor,

só.

 


Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk,majd apróra vágva sós vízben megfőzzük.Lecsepegtetjük,kevés tejjel összetörjük.


Serpenyőben olajat hevítünk,belerakjuk a zúzott fokhagymát,karikára vágott újhagymát.

Ha már van egy kis színe hozzáadjuk a darált húst.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 13 éve

Ki fogom próbálni a recept szuper, köszönet érte.

Tovább 

Hozzávalók:

10 dkg vaj,

4 db tojás,

15 dkg cukor,

2 dl tej,

20 dkg liszt,

1,5 kk sütőpor,

5 dkg kakaó,

3 db banán,

3 tk vanília aroma,

1 narancs,

1 citrom.


Az öntethez:

3 dl tejszín,

10 dkg fehércsoki,

fél csomag pudingpor,

1-2 ek porcukor,

1 rúd vanília.

 


Elkészítés:

A 4 db tojássárgáját kikeverjük a cukorral,kakaóporral,sütőporral,liszttel,tejjel.

reszelt narancs,és citromhéjjal.A felkarikázott banánokat a kakaós masszába keverjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliával,és ezt a masszához keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

35 dkg liszt,

1 db tojás,

1 ek ecet,

0,5 dl olaj,

14 dkg vaj,

25 dkg füstölt szalonna,

1 fej káposzta,

köménymag,

só,bors.


 

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és szalonnára sütjük.A káposztát felcsíkozzuk és a szalonnára tesszük,köménymaggal,zúzott fokhagymával,őrölt borssal fűszerezzük.Majd addig főzzük míg minden lé el nem párolog róla,és a káposzta meg nem pirul.

 

A lisztből,tojásból,ecetből,csipet sóval és némi vízzel tésztát gyúrunk.Rövid ideig pihentetjük,majd vékonyra nyújtjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

A tésztához:

2 db tojás,

10 dkg vaj,

1 bögre cukor,

1 bögre darált mák,

1 bögre tej,

1 bögre liszt,

2 dkg sütőpor.


Töltelékhez:

25 dkg mascarpone,

5 dl tejszín,

1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor,

3 ek darált mák,

porcukor ízlés szerint.

 


Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük,majd a tészta többi hozzávalójával jól összdolgozzuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,tűpróbáig sütjük.

A töltelék hozzávalóit géppel jól kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Kedves Eszter nekem nincs képem róla,de a mindmegettén van kép róla,nézd meg.Nagyon mutatós süti és biztos finom!:))

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg oldalas,

1 diónyi friss gyömbér,

3 gerezd fokhagyma,

2 ek szójaszósz,

2 ek. (kínai rizs) bor,

2 tk (szezám) olaj,

2 ek méz,

1 tk sambal oelek (csípős paprikakrém),

1 cs metélőhagyma,

2 db citrom,

1 tk ötfűszerkeverék (Egyenlő arányban:őrőlt szecsuáni bors,fahéj,szegfűszeg,csillagánizs,

ánizskapormag).

 


Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a szezámolajat,apróra vágott gyömbért,fokhagymát,szójaszószt,rizsbort,az ötfűszerkeveréket,mézet,csípőspaprikát,fél tk.sót.

Tovább 

Hozzávalók:

75 dkg csirkemellfilé,

25 dkg gomba,

75 dkg brokkoli,

75 dkg paradicsom,

2 db hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

fél kg lasagne tészta,

só,bors,

2 ek olaj.


A szószhoz:

1 ek vaj,

1 ek liszt,

2,5 dl húsleves,

1 pohár tejszín,

15 dkg sajt.


Elkészítés:

Az apróra darabolt hagymát,fokhagymát olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a szintén apróra vágott húst,gombát,kevergetve 5 percig sütjük.Majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit,felaprított paradicsomot.Sózzuk,borsozzuk,fedő alatt 5 percig pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg mirelit málna,

4 db cannelloni tészta,

25 dkg tehéntúró,

200 g tejföl,

2 db tojás,

1 db tojássárgája,

6 dkg cukor,

csipet só,

1 zacskó vaníliás cukor,

2 ek aprított mandula.

 


Elkészítés:

A málnát kiolvasztjuk.

Forrásban lévő sós vízben a cannellonikat 10 perc alatt kifőzzük,lecsöpögtetjük.

Robotgéppel a tojásokat 4 dkg cukorral kikeverjük,majd beledolgozzuk a túrót,tejföl felét.

Megtöltjük a cannellonikat,majd vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.A maradék tejfölt az 1 tojássárgájával,vaníliás cukorral kikeverjük,a tészták tetejére öntjük,mandulával megszórjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya,

1 nagy vöröshagyma,

50 dkg zöldbab,

2 gerezd fokhagyma,

25 dkg darabolt hámozott paradicsom,

1 doboz csemegekukorica (425 ml),

1 doboz vesebab (425 ml),

2 ek ketchup,

5 dl húsleves,

2-3 ek zsiradék,

só,bors,csipetnyi cukor,

pirospaprika,

hegyes erős paprika.

 


Elkészítés:

A zsiradékot lábosban felhevítjük,beleszórjuk a durvára darabolt,meghámozott burgonyát.

Kevergetve megpirítjuk,hozzáadjuk a kétféle aprított hagymát és kissé megpirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg darálthús,

1 vöröshagyma,

1 póréhagyma,

20 db cannelloni tészta,

4 ek. paradicsompüré,

1 ek olaj,

1 üveg pirított paprika,

só,bors,

fél tk. kurkuma,

2 ág oregánó.


Besamellhez:

2,5 dl zöldségleves,

2,5 dl tej,

3 dkg vaj,

3 dkg liszt.

 


Elkészítés:

Nagy fazékban vizet forralunk,kurkumával,sóval ízesítjük,majd beleszórjuk a cannellonikat és kb 4 percig főzzük.

Felhevített olajon a darálthúst fehéredésig sütjük.Apróra darabolt póréhagymát,jól lecsöpögtetett paprikát,paradicsompürét a darálthúshoz adjuk.

Tovább 

network.hu



Hozzávalók (kb 21 db fánkhoz) 

A fánkhoz: 
500 g liszt 
200 ml tej 
40 g élesztő 
50 g porcukor 
60 g olvasztott vaj 
5 db tojássárga 

A sütéshez: 
olaj 

A díszítéshez: 
baracklekvár 
porcukor 

Elkészítés 

1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 
2. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. 
3. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját.

Tovább 

Hozzávalók:


Piskótához:

10 dkg vaj,

6 dkg édesítőszer,

2 db tojás,

12 dkg liszt,

1 csapott tk. sütőpor,

csipet só,

1 csapott ek kakaópor,

4 ek tej,

5 dkg diabetikus étcsokoládé.


Krémhez:

8 dkg édesítőszer,

1 üveg diabetikus meggybefőtt,

fahéj,

1-2 dkg étkezési keményítő,

24 g vagy 8 lap színtelen zselatin,

6 dl tejföl,

2 dl tejszín.


 

Elkészítés:

A tésztához:

A vajat 6 dkg édesítőszerrel és a sóval krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral,kakaóporral elvegyített lisztet.Végül beleforgatjuk a durvára felaprított csokoládét.

Tovább 

Hozzávalók:

8 db paprika,

40 dkg paradicsom,

20 dkg zöldbab,

3 szál újhagyma,

20 dkg baromfimáj,

1 mk. majoránna,

4 ek olaj.


Zöldfűszers mártáshoz:

4 dkg vaj,

2 dkg liszt,

2 dl hús vagy zöldségleves,

1 tk. vágott snidling,

1 tk. vágott petrezselyem,

1 tk. vágott bazsalikom,

1 dl tejszín.

 


 

Elkészítés:

A paprikákat a háromnegyed részüknél elvágjuk,eltávolítjuk a magházat (ezek lesznek a csónakok).A kisebb felét összekockázzuk.

A felforrósított olajon megsütjük a paprikakockákat,kivesszük,félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 fej saláta,

1 cs. snidling,

2 cs. petrezselyem,

3 gerezd fokhagyma,

3 ek olaj,

3 dkg liszt,

8 dl zöldségleves kockából,

2 dl tejszín.

 

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk,világosra pirítjuk benne a lisztet,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,kissé megkapatjuk.

Felengedjük a zöldséglevessel,sózzuk,borsozzuk,5-10 percig forraljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt,összeforraljuk lehúzzuk a tűzről.

Beletesszük az apróra darabolt snidlinget,petrezselymet.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu