Sütés főzés Blog: 2012. december

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2012. december

 Nane1, hogy Nektek g

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Nane1, hogy Nektek gratula. Ezt le1nyokul, akik ott vootatlk e9rte9tek el, persze a "Főnf6k" is kivette a re9sze9t, szf3val klassz csapatmunka volt. Ami engem illet....tale1n majd egyszer. Reme9lem adf3dik majd olyan egyszer.az a csokitorta meg...te9nyleg fante1ziapiszke1lf3.(sze9p csf6ndben megjegyzem szombat este valami e9rdekes pityf3ke1s receptre leltem)

 Nutellás bejgli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Nutellás bejgli
A agyományos és az új találkozása ez a bejgli, amelynek rejtekébõl ott kukucskál a fiom mogyorókrém. Ahogy nagyanyáink biztosan nem ették. Újíts, és kápráztasd el z idõsebb nemzedéket a fiatal variációval.

 

Tészta recept 3 rúdhoz:


• 50 dkg liszt
• 5 dkg porcukor
• 22 dkg margarin
• 1 kávéskanál só
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 db tojás sárgája
• 2 dkg élesztő
• 13-14 dkg hideg tej


Töltelék anyagai:

• kb.

Tovább 

 

 Csokoládés szalámi

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés szalámi

Hozzávalók 6 személyre:


20 dkg háztartási keksz ,
20 dkg mandula vagy dió,,
20 dkg csokoládé,
5 dkg + 4 dkg vaj,
2 púpozott evőkanál kakaó,
20 dkg porcukor,
3 tojássárgája,

2 púpozott evőkanál kristálycukor.

Elkészítés:

 

A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk.

A csokoládét összetördeljük, gőzfürdőben  felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfölé visszatesszük.

Tovább 

 P3UMOLT0

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Where are the teaching jobs in FE for those engcuraoed by these fee awards to train to teach basic maths and English? I have PGCE (post-16) and the Level 4 Subject Specialist qualifications for both numeracy and literacy specialists, more than ten years' FE experience teaching adult Skills for Life, GCSE and A-Level English, Key and Functional Skills but have just been made redundant from an FE College which apparently has no further use either for those skills or for me as a teacher of ITT. A colleague who has PGCE and the subject specialist qualification in adult literacy has been made redundant in the same round of lay-offs.

Tovább 

 Vagdalt pecsenye ,citrom mártással

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Vagdalt pecsenye ,citrom mártással

 

Hozzávalók:

35 dkg darált marhahús

40 dkg darált sertéshús

2 zsemle

2 egész tojás

1 kisebb fej  vöröshagyma

só ,bors

 

A  darált húsba belekeverjük az  áztatott  zsemlét, a tojást és a  lereszelt vöröshagymát.

Ízesítjük sóval  borssal.

Két egyforma  rudat  formálunk belőle és  jól  kizsírozott  tepsibe   pirosra sütjük.

Amikor  kész   egy  tálra  rakjuk letakarjuk, hogy  ne hűljön ki.

A  pecsenyesütőbe  maradt  zsírba 2 dkg cukrot és 3 dkg lisztet hintünk amit rövid ideig pirítunk ,majd 3 dl vízzel felengedjük és folyamatos keverés mellett felfőzzük.

Tovább 

 Koldustáska leves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók:

 

sárgarépa,

petrezselyem,

zeller,

karalábé,

vöröshagyma,

tepertő,

só, bors,

liszt,

tojás.

 

Elkészítés

 

2 liter sós vízben 1 db sárgarépát, 1 db petrezselymet, kis darabka zellert, kis darab karalábét

puhára főzünk. Majd  leszűrjük.

Kisebb fej hagymát apróra vágunk  , 15 dkg darált tepertővel és  kevés  petrezselyemzölddel  megpároljuk.Fűszerezzük  sóval , borssal..

15 dkg lisztből , 1 tojással , kevés vízzel  levestésztát gyúrunk.

Tovább 

 Kókuszlabdák

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kókuszlabdák

Hozzávalók:

 12,5 dkg vaj
 5 dkg cukor
 15 dkg liszt
 10 dkg kókuszreszelék
 5 dkg porcukor


A vajat a cukorral karos robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket és eldolgozzuk.

Diónyi gombócokat gyúrunk a masszából. Sütőpapírral bélelt sütőtepsire tesszük a golyókat, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Fémdobozba zárjuk, a rétegeket sütőpapírral különítjük el.

A tetejét porcukoral szórjuk meg.

Utolsó hozzászólás

varga edit üzente 11 éve

Nem lesz kemény ?

Tovább 

 Gesztenyés-trüffelkrémes torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Három különleges karácsonyi torta


Hozzávalók 8-10 szelethez:

A tésztához:
 3 tojás
 6 dkg cukor
 6 dkg liszt
 2 evőkanál olaj
 2 evőkanál kakaópor
 fél csomag sütőpor
 vaj és liszt a formához

A trüffelkrémhez:
 1 dl tejszín
 15 dkg kristálycukor
 7 dkg kakaópor
 20 dkg vaj

A gesztenyekrémhez:
 25 dkg gesztenyemassza
 5 dkg porcukor
 10 dkg vaj
 2 evőkanál rum
magozot megy.


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját az olajjal és a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a fehérjehabba keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Irén az a piros benne, meggy ami kimaradt a receptből, én is kihagynám, bár a csoki gesztenye krémhez passzol.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu