Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta recept 3 rúdhoz:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
22 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
13-14 dkg hideg tej
Töltelék anyagai:
kb.
|
|
Csokoládés szalámi
Hozzávalók 6 személyre:
20 dkg háztartási keksz ,
20 dkg mandula vagy dió,,
20 dkg csokoládé,
5 dkg + 4 dkg vaj,
2 púpozott evőkanál kakaó,
20 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
2 púpozott evőkanál kristálycukor.
Elkészítés:
A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk.
A csokoládét összetördeljük, gőzfürdőben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfölé visszatesszük.
Where are the teaching jobs in FE for those engcuraoed by these fee awards to train to teach basic maths and English? I have PGCE (post-16) and the Level 4 Subject Specialist qualifications for both numeracy and literacy specialists, more than ten years' FE experience teaching adult Skills for Life, GCSE and A-Level English, Key and Functional Skills but have just been made redundant from an FE College which apparently has no further use either for those skills or for me as a teacher of ITT. A colleague who has PGCE and the subject specialist qualification in adult literacy has been made redundant in the same round of lay-offs.
Vagdalt pecsenye ,citrom mártással
Hozzávalók:
35 dkg darált marhahús
40 dkg darált sertéshús
2 zsemle
2 egész tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
só ,bors
A darált húsba belekeverjük az áztatott zsemlét, a tojást és a lereszelt vöröshagymát.
Ízesítjük sóval borssal.
Két egyforma rudat formálunk belőle és jól kizsírozott tepsibe pirosra sütjük.
Amikor kész egy tálra rakjuk letakarjuk, hogy ne hűljön ki.
A pecsenyesütőbe maradt zsírba 2 dkg cukrot és 3 dkg lisztet hintünk amit rövid ideig pirítunk ,majd 3 dl vízzel felengedjük és folyamatos keverés mellett felfőzzük.
Hozzávalók:
sárgarépa,
petrezselyem,
zeller,
karalábé,
vöröshagyma,
tepertő,
só, bors,
liszt,
tojás.
Elkészítés
2 liter sós vízben 1 db sárgarépát, 1 db petrezselymet, kis darabka zellert, kis darab karalábét
puhára főzünk. Majd leszűrjük.
Kisebb fej hagymát apróra vágunk , 15 dkg darált tepertővel és kevés petrezselyemzölddel megpároljuk.Fűszerezzük sóval , borssal..
15 dkg lisztből , 1 tojással , kevés vízzel levestésztát gyúrunk.
Kókuszlabdák
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
5 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
A vajat a cukorral karos robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket és eldolgozzuk.
Diónyi gombócokat gyúrunk a masszából. Sütőpapírral bélelt sütőtepsire tesszük a golyókat, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Fémdobozba zárjuk, a rétegeket sütőpapírral különítjük el.
A tetejét porcukoral szórjuk meg.
Hozzávalók 8-10 szelethez:
A tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
vaj és liszt a formához
A trüffelkrémhez:
1 dl tejszín
15 dkg kristálycukor
7 dkg kakaópor
20 dkg vaj
A gesztenyekrémhez:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál rum
magozot megy.
A
tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá
verjük, a sárgáját az olajjal és a cukor másik felével kihabosítjuk,
majd a fehérjehabba keverjük.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás