Sütés főzés Blog: 2013. február

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2013. február

 Tiramisu rizzsel

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 Hozzávalók (kb 8 személyre)


7,5 dl tej

csipet só

1 citrom reszelt héja

10 dkg  rizs

3 tojássárgája

4 ek cukor

25 dkg mascarpone sajt krém

2,5 dl habtejszín

kávé

Minimum 1 csomag babapiskóta, amiko r állítja össze akkor látja.

kakaópor


Forraljunk fel fél liter tejet egy csipet sóval és a citromhéjjal. Adjuk hozzá a rizst, és közepes lángon főzzük 30 percet. A maradék 1/4 l tejet a tojássárgákkal és cukorral gőz fölött, állandó kevergetés mellett főzzük krémesre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Kedves Katalin!
A recepthez írtam a piskóta mennyiségét, nálam mindig menet közben dől el, mennyit rakok le.
Nem mindig egyezik a leírt recepttel.

Tovább 

 Ferdinánd szelet

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

  • A locsoláshoz

    3 dl tej
    8 dkg kristálycukor

    A tészta kenéséhez

    4 dkg kristálycukor
    1 csomag vaníliás cukor
    10 dkg Rama Sütőmargarin

    A tésztához

    egy csipet só
    30 dkg finomliszt
    3 db tojássárgája
    2 dkg élesztő
    1,5 dl tej
    2 dkg kristálycukor

Elkészítés

A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés lisztet. Hagyjuk megkelni a kovászt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a megkelt kovászt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Igen Daniela azt tényleg darázsfészeknek, nevezik ami dióval készül.
E fajta süti ezen a néven került szakácskönyvekbe. Ma már sok keresztanya van mert más nevet ad az általa elkészített süteménynek, ételnek.

Tovább 

 

 Csirkés sajtos töltött muffin

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 tojás
1 db tömlős sajt (100 g)
1 púpos ek sütőpor
1,5 dl tej
2 szelet sült csirkehús


Elkészítés:
A sült csirke szeleteket kockára vágjuk.
A tojást a sajtkrémmel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sót.
A sajtkrémes részhez hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a csirkehúst is.
Muffinpapírral bélelt (vagy kivajazott, kilisztezett) muffinsütő tepsibe adagoljuk a tésztát, és alatt közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük.

Tovább 

 Zöldborsós karajszeletek

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
50 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek zsír
1 ek vaj
1 tk étkezési keményítő (el is maradhat)
kevés liszt
bors


Elkészítés:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ha már forr, visszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra.

Tovább 

 Brazíl krémes

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
A tésztához:

4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
20dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej

Tetejére:

5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék

Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével.

Tovább 

 Tejszelet másképpen

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


A tésztához:


40 dkg liszt
1 tojás
1 nagy evőkanál tejföl
4 evőkanál kakaó
10 dkg cukor
25 dg Rama margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
pár csepp rumaroma


A krémhez:


5 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
2 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

Az 5 dl tejben a 2 csomag pudingport elkészítem a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 5 éve

Nem ismerem ezt a süteményt,de hamarosan elkészítem! Gartaulálok:

Tovább 

 A little rationality

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A little rationality lifts the quality of the debate here. Thanks for coniributtng!

 Kávé szelet

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
6 tojás,

25 dkg cukor,

1 dl kávé,

1/2 cs.sütőpor,

18 dkg rétesliszt


krém:


2 tojás,

2 ek.liszt,

1 dl kávé,

25 dkg margarin,

5 kanál cukor.

Elkészítés:


A 6 tojás fehérjét habbá verjük, majd a cukrot és 1 dl kávét felfőzzük és ráöntjük a tojáshabra.

Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sütőport és a rétes lisztet.

A keveréket, amit zsírozott tepsibe öntünk lassú tűznél sűtjük. Tűpróbáig.


Elkésztjük a krémet:


2 tojást,2 k.liszttel simára keverünk, l dl kávéval sűrűre főzzük.

Tovább 

 Londoni szelet

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók


Tészta

5 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
citrom reszelt héja
10 dkg cukor
14 dkg Rama
20 dkg liszt

Tetejére

5 tojás fehérje
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
lekvár


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes méretű, vajjal kikent lisztezett tepsibe nyomkodjuk.

Lekvárral megkenjük.

Felverjük a tojások fehérjét, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a darált diót óvatosan hozzákeverjük.

Tovább 

 2013年2月13日 5:34 PMHi

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

2013年2月13日 5:34 PMHi I'm interested in coutpmer courses to study, today I spoke to someone from one of the unis I was interested in one of the courses were more about designing and the other practical and more technical fixing and support the system. I'm really interested in that. Its called coutpmer enterprising. .. . But I want to apply to more but I get confused as every university calls the coutpmer courses a different name. So i'm unsure if its software , or coutpmer science , IT , IS with business.

Tovább 

 Barátnőm kedvence

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


60 dkg liszt
4 dkg élesztő
25 dkg margarin
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 e.k. só
1 kiskanál cukor
1 dl tej

Elkészítés:


Langyos tejben az élesztőt, kis cukorral felfuttatjuk. Ezalatt a margarint a lisztben gyorsan eldolgozzuk. Hozzáadjuk az egész tojás és a tojás sárgáját, az élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk.
1 óra kelesztés után átgyúrjuk, hajtogatjuk és kiszaggatjuk.

Vajazott tepsibe egymásmellé rakjuk,10 percig a tepsiben kelesztjük.

Tovább 

 Tepsis finomság

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


krumpli
hagyma
zsír
gomba
pulykamell
tojás

Elkészítés:


A vastagon zsírozott tepsibe belekarikázom a krumplit,hagymát.

A fűszerezett pulykamell (csírkemell) csíkokat rádobom.Mikor már szépen kifehéredik a hús, hozzáteszem a kevés hagymán dinsztelt gombát,majd ütök rá egy pár tojást.Tetszés szerint sütöm.

 Sajtos krumpli köret

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
 krumpli
 sajt
 ételízesítő
 sülthús zsír
 tej
 bors

Elkészítés:

 

Vékonyra karikázom a megpucolt hájában főtt krumplit. A zsírral kikenek egy tepsit. Ráterítem a fele adag krumplit, megszórom ételízesítővel, ráteszem a fele reszelt sajtot, meglocsolom a  zsírral. Újra krumpli, ételízesítő, sajt, zsír.
A borsot a tejbe keverem, az egészet lelocsolom. Lefedem fóliával,sütöm kb. 10 percig, majd a fóliát levéve pirítom.

Adag nincs mindenki maga választja meg.

Tovább 

 Zelleresajtöntet tésztával

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
200 g natúr krémsajt
2 dl tej
2 szál zellerzöld
2 ek tejföl
őrölt fekete bors


Elkészítés:
A tejet felforralom és belekeverem a krémsajtot, tejfölt, sózom, borsozom és beleszórom az apróra vágott zellerzöld leveleket ( a szárát nem). Pár percig kevergetve főzöm. Kifőtt tésztára teszem.

Sajttal meglehet a tetejét tálaláskor szórni.

Őnállóan könnyű ételként fogyasztható.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 4 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 6 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu