Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (kb 8 személyre)
7,5 dl tej
csipet só
1 citrom reszelt héja
10 dkg rizs
3 tojássárgája
4 ek cukor
25 dkg mascarpone sajt krém
2,5 dl habtejszín
kávé
Minimum 1 csomag babapiskóta, amiko r állítja össze akkor látja.
kakaópor
Forraljunk fel fél liter tejet egy csipet sóval és a citromhéjjal. Adjuk hozzá a rizst, és közepes lángon főzzük 30 percet. A maradék 1/4 l tejet a tojássárgákkal és cukorral gőz fölött, állandó kevergetés mellett főzzük krémesre.
3 dl tej
8 dkg kristálycukor
4 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg Rama Sütőmargarin
egy csipet só
30 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 dkg kristálycukor
Elkészítés
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés lisztet. Hagyjuk megkelni a kovászt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a megkelt kovászt.
|
|
Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 tojás
1 db tömlős sajt (100 g)
1 púpos ek sütőpor
1,5 dl tej
2 szelet sült csirkehús
só
Elkészítés:
A sült csirke szeleteket kockára vágjuk.
A tojást a sajtkrémmel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sót.
A sajtkrémes részhez hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a csirkehúst is.
Muffinpapírral bélelt (vagy kivajazott, kilisztezett) muffinsütő
tepsibe adagoljuk a tésztát, és alatt közepes hőmérsékleten
aranysárgára sütjük.
Hozzávalók:
4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
50 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek zsír
1 ek vaj
1 tk étkezési keményítő (el is maradhat)
kevés liszt
bors
só
Elkészítés:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ha már forr, visszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a
tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a
borsóra.
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej
Tetejére:
5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék
Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab
kivételével.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
1 tojás
1 nagy evőkanál tejföl
4 evőkanál kakaó
10 dkg cukor
25 dg Rama margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
pár csepp rumaroma
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
2 nagy pohár tejföl
Elkészítés:
Az 5 dl tejben a 2 csomag pudingport elkészítem a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Hozzávalók:
6 tojás,
25 dkg cukor,
1 dl kávé,
1/2 cs.sütőpor,
18 dkg rétesliszt
krém:
2 tojás,
2 ek.liszt,
1 dl kávé,
25 dkg margarin,
5 kanál cukor.
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjét habbá verjük, majd a cukrot és 1 dl kávét felfőzzük és ráöntjük a tojáshabra.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sütőport és a rétes lisztet.
A keveréket, amit zsírozott tepsibe öntünk lassú tűznél sűtjük. Tűpróbáig.
Elkésztjük a krémet:
2 tojást,2 k.liszttel simára keverünk, l dl kávéval sűrűre főzzük.
Hozzávalók
Tészta
5 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
citrom reszelt héja
10 dkg cukor
14 dkg Rama
20 dkg liszt
Tetejére
5 tojás fehérje
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes méretű, vajjal kikent
lisztezett tepsibe nyomkodjuk.
Lekvárral megkenjük.
Felverjük a tojások fehérjét, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a darált diót óvatosan hozzákeverjük.
2013年2月13日 5:34 PMHi I'm interested in coutpmer courses to study, today I spoke to someone from one of the unis I was interested in one of the courses were more about designing and the other practical and more technical fixing and support the system. I'm really interested in that. Its called coutpmer enterprising. .. . But I want to apply to more but I get confused as every university calls the coutpmer courses a different name. So i'm unsure if its software , or coutpmer science , IT , IS with business.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 dkg élesztő
25 dkg margarin
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 e.k. só
1 kiskanál cukor
1 dl tej
Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt, kis cukorral felfuttatjuk. Ezalatt a
margarint a lisztben gyorsan eldolgozzuk. Hozzáadjuk az egész tojás és a
tojás sárgáját, az élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk.
1 óra kelesztés után átgyúrjuk, hajtogatjuk és kiszaggatjuk.
Vajazott tepsibe egymásmellé rakjuk,10 percig a tepsiben kelesztjük.
Hozzávalók:
krumpli
hagyma
zsír
gomba
pulykamell
tojás
Elkészítés:
A vastagon zsírozott tepsibe belekarikázom a krumplit,hagymát.
A fűszerezett pulykamell (csírkemell) csíkokat rádobom.Mikor már szépen kifehéredik a hús, hozzáteszem a kevés hagymán dinsztelt gombát,majd ütök rá egy pár tojást.Tetszés szerint sütöm.
Hozzávalók:
krumpli
sajt
ételízesítő
sülthús zsír
tej
bors
Elkészítés:
Vékonyra karikázom a megpucolt hájában főtt krumplit. A zsírral
kikenek egy tepsit. Ráterítem a fele adag krumplit, megszórom
ételízesítővel, ráteszem a fele reszelt sajtot, meglocsolom a zsírral. Újra krumpli, ételízesítő,
sajt, zsír.
A borsot a tejbe keverem, az egészet lelocsolom. Lefedem fóliával,sütöm kb. 10 percig, majd a fóliát levéve pirítom.
Adag nincs mindenki maga választja meg.
Hozzávalók:
200 g natúr krémsajt
2 dl tej
2 szál zellerzöld
2 ek tejföl
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A tejet felforralom és belekeverem a krémsajtot, tejfölt, sózom,
borsozom és beleszórom az apróra vágott zellerzöld leveleket ( a szárát
nem). Pár percig kevergetve főzöm. Kifőtt tésztára teszem.
Sajttal meglehet a tetejét tálaláskor szórni.
Őnállóan könnyű ételként fogyasztható.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás