Sütés főzés Blog: 2011. június

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. június

Egyszerű hideg málna leves

Hozzávalók:


  • 25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 1,5-2 dl málna joghurt
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dl tej

 

Elkészítés:


A málna felét egy magas falú műanyag edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, a tejszínt, és botmixerrel összekeverem. Hozzáadom a tejet, evőkanállal megkeverem, és az egészben maradt málnát beleteszem.

 

Egyéni ízlés szerint lehet tenni hozzá mézet, fahéjat...

 Pácolt fehérboros fokhagyma

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Pácolt fehérboros fokhagyma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók


15 fej szép, nagy, friss fokhagyma,

1 l száraz fehérbor,

2 dl 10%-os ecet,

15 dkg cukor,

8 evőkanál olaj,

1 púpozott teáskanál őrölt fekete bors,

2 cseresznyepaprika,

3 babérlevél,

2 csokor tárkony,

1 púpozott evőkanál só.


A borba belekeverem az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd felforralom. A közben megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket beledobom a forrásban levő páclébe, és az újraforrástól számított 5 percig főzöm.

Tovább 

 

Túrótorta sütés nélkül


 

 

Hozzávalók:


75 dkg tehéntúró,

25 dkg margarin,

4 tojás sárgája,

25 dkg porcukor,

3 ek. zselatin,

1 cs. gyümölcszselé-por,

mazsola, dió, bármilyen gyümölcs a díszítéshez.


A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá.

Tovább 

 qyhVDTvHMzdqAn

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

h13bPF https://www.genericpharmacydrug.com

 Póréhagyma krémleves

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Póréhagyma krémleves

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók :


1 szál póréhagyma,

6dk vaj,3 evőkanál liszt,

1,2l zöldségleves,

1dl tejszín,só,

1 csokor petrezselyem,

1 gerezd fokhagyma,

1 kiskanál rózsabors.

 

Leírás :

A póréhagymát apróra vágjuk, majd forró vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Ha felforrt lassú tűzön fedővel lefedve puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk.

Tovább 

 Ananászbefőtt cukkiniből

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ananászbefőtt cukkiniből

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

3 kg felkockázott tök (cukkíni),

40 dkg cukor,

4 dkg citromsav,

4,2 l. víz,

1 l. ananászszörp.


Elkészítése:

 

A tököt körömnyi kockákra vágom, 2 l. vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm. 24 óra hosszat állni hagyom. Másnap 2 l. vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök, és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm. Ezután leszűröm.

Tovább 

 Gombás rétes parmezánnal

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gombás rétes parmezánnal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit eltérő a megszokott édes rétesektől, de nagyon finom sós rétes készíthető gombával és sajttal!


Hozzávalók:


1 cs. réteslap,

35 dkg gomba,

10 dkg vaj,

1cs. petrezselyem,

5 dkg liszt,

2 dl tej,

1 dl tejföl,

2 tojássárgája,

10 dkg reszelt parmezán, só, bors.


A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd 3 dkg vajon megpirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, megszórjuk, vele a gombát majd fűszerezzük sóval, borssal.

Tovább 

Sütés nélkül készült csokis keksztekercs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a finom süteményt érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, de nagyon finom desszert, amelyet sütni sem kell.

 

Hozzávalók:


50 dkg háztartási kekszet 5-6 darabra törünk.

1 narancsot meghámozunk és a héját apró darabokra vágjuk, beleszórjuk a keksz közé.

 

Elkészítjük a csokit:

8 evőkanál cukrot kikeverünk 4 kanál kakaóporral és 1/2 kanál liszttel, felöntjük 2,5 dl tejjel és folyamatos kevergetés közben felforraljuk.

Tovább 

Barackos-mákos sakktábla

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

1 csomag szárított élesztő

4 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

8 dkg 

2,5 dl tej

A tetejére:

1 doboz sárgabarack konzerv

15 dkg darát mák

12 dkg porcukor

1 tojásfehérje

1 csipet só

1 csomag vanília ízű pudingpor

3 dl tej

5 dkg 

4 evőkanál cukor.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, aztán a tészta többi hozzávalóját is apránként hozzáadjuk.

Utolsó hozzászólás

Hát ez nagyon guszta. Meg kell sütni. Köszönöm a receptet.

Tovább 

Négyszínű sütemény

 

 

 

Hozzávalók:

diós laphoz:

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 db tojás

5 evőkanál cukor

5 evőkanál dió

5 evőkanál liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna.


A kakaós laphoz:

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 db tojás

5 evőkanál cukor

1,5 evőkanál kakaópor

5 evőkanál liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna.


A mákos laphoz:

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 db tojás

5 evőkanál cukor

5 evőkanál mák

5 evőkanál liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna.

Tovább 

Édes polentafelfújt

 

 

 

Hozzávalók:

15 dkg kukoricadara

10 dkg 

1 csomag vaníliás cukor

7 dl tej

citrom reszelt héja

6 tojás

14 dkg cukor

csipet só.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tejben a darát a vaníliás cukorral lassú tűzön tejbegríz-sűrűségűre főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a citrom reszelt héját és a margarint.

A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a fehérjét a pici sóval kemény habbá verjük. Először a cukros tojássárgáját, majd a kemény habot is az elkészült darába forgatjuk.

Tovább 

Májkrémes töltött batyu

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

45 dkg  liszt

1 csomag sütőpor

1 kis só

2,5 dl tej

3 evőkanál olaj

1 tojás

3 dkg reszelt sajt

A töltelékhez:

3 doboz májkrém

3 evőkanál tejföl

10 dkg reszelt füstölt sajt

snidling

bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztánál először a nedves anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporos, sós lisztet. Gyúrjuk össze, és hagyjuk pihenni 1 órát. Ha ragacsos, tegyünk hozzá még egy kis lisztet, akkor jó, ha könnyű, levegős a tészta.

Tovább 

Hozzávalók:

5 db tojás,

10 dkg cukor,

1,5 cs vaníliás cukor,

5 ek kakaópor,

10 dkg liszt,

40 dkg friss magozott cseresznye.

 

Öntethez:

pár szem cseresznyebefőtt,

1-2 cl cseresznyepálinka,

10 dkg krémtúró,

porcukor ízlés szerint.

 

 

 

 

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A lisztet,kakaóport,vaníliás cukrot összekeverjük és a tojások sárgájával együtt belekeverjük a felvert habba.

Kivajazott formába öntjük,megszórjuk a cseresznyével és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1,5 kg brokkoli,

2 cs retek,

2 db citrom,

1 kávésk. mustár,

1 dl olívaolaj,

0,5 dl fehérbor ecet,

1 csokor friss koriander,

só,bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

Az öntethez összekeverjük a mustárt az olajjal,fehérbor ecettel,az összevágott korianderrel,két citrom levével,sóval,borssal.

A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 2-3 percig főzzük,majd hagyjuk kihűlni.

Ezután a brokkolit összekeverjük a cikkekre vágott retekkel,majd az öntettel bőségesen meglocsoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

6 dkg angolzeller,

6 dkg uborka,

6 dkg sárgarépa,

2 dl natúr joghurt,

2 szál újhagyma,

negyed csokor petrezselyem,

1 kanál olívaolaj,

só,bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket hasábokra feldaraboljuk.

A joghurtot a felaprított petrezselyemmel,újhagymával,olívaolajjal összekeverjük.Sózzuk,borsozzuk.

A zöldségeket belemártva jóízűen elfogyasszuk.

 

 

 

 

 

 

Forrás:   http://www.tvpaprika.hu

Hozzávalók:

30 dkg meggy

1 kis fej vöröshagyma

10 dkg cukor

csipetnyi só

víz

szegfűszeg

koriandermag

egész bors

őrölt szerecsendió ízlés szerint

liszt.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, megcukrozzuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, így forraljuk.

Ha megfőtt a meggy, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, és behabarva még főzzük 5-10 percet.

Megjegyzés:

A merészebb ízek kedvelői egy gerezd zúzott fokhagymát is hozzáadhatnak.

Tovább 

Hozzávalók:

2 lúdnyakbőr

50 dkg tyúkmellfilé

1 zsemle

1 dl tej

fél csokor metélőhagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

libazsír.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Bőreinket megtisztítjuk, és egyik végüknél elkötjük. Az előzőleg tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét a tyúkhússal és a fokhagymával együtt finom tárcsán ledaráljuk, majd a metélőhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.

Feszesre töltjük a lúdnyakakat, majd bevarrjuk, vagy hústűvel megtűzzük. 

Belefektetjük kedvenc jénai tepsinkbe, leöntjük forró libazsírral, majd előmelegített sütőnkben 180 fokon aranysárgára sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg cseresznye, 50 dkg liszt,3 nagyobb burgonya, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, só, olaj, őrölt fahéj, porcukor


 

Elkészítés: 

A kimagozott cseresznyét ledaráljuk, a burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, ízlés szerint sót, és az egészet galuskatésztává összedolgozzuk. Forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsára kiszedjük a tésztát, fahéjas cukorral meghintjük, tejföllel meglocsoljuk.

 

 

Hozzávalók: 4 szelet sertéshús, 35 dkg cseresznye, 1 fej vöröskáposzta, 1 dl száraz bor, 3 darab savanykás alma, 2 fej hagyma, citromlé, babérlevél, olívaolaj, borókabogyó, só, őrölt feketebors, ecet, cukor.

 

Elkészítés: Az almát és a káposztát csíkokra vágjuk, összedolgozzuk, és meglocsoljuk citromlével. A kockára vágott hagymát pici olajon megpároljuk, hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez adjuk a bort, a babérlevelet, a borókabogyót, a sót, a borsot, és körülbelül egy órán át az egészet lassú tűzön pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 1,5 dl száraz vörösbor, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, fél citrom leve, egy darabka citromhéj, kis darabka fahéj, szegfűszeg, kristálycukor, csipet só.


 

Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. A sót, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget 5 dl vízbe szórjuk, 5 percig forraljuk, leszűrjük, és a levet visszaöntjük a lábosba. A lisztből és a tejszínből habarást készítünk. A cseresznyét a fűszerezett lébe tesszük, és hozzáöntjük a citrom kicsavart levét.

Tovább 

Hozzávalók:

5 tojásból sütött piskótalap.

 

Krémhez:

30 dkg darált keksz,

1 dl kávé,

ízlés szerint rum vagy rumaroma,

3 ek kakaópor,

30 dkg porcukor,

ízlés szerint meggy.



 

 

 

Elkészítés:

 

A krémhez a porcukrot a vajjal habosra


keverjük,majd a kávéval,kakaóval is


kikeverjük.Beleforgatjuk a darált kekszet és


a rumba áztatott meggyet.Ezt a krémet


rákenjük a piskótára és csokimázzal


bevonjuk.A csokimáz megdermedése után

 

szeleteljük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg máj (sertés, csirke - ki mit szeret)

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 kis zsenge cukkini

2 nagy fej paradicsom

2 kaliforniai paprika

1 nagy szem alma

2 evőkanál szójaszósz

2 teáskanál majoránna

jó sok frissen őrölt vegyes bors

olaj

egy kis étkezési keményítő.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A májat alaposan megmosom, és leitatom róla a vizet konyhai papírtörlővel. Ezután csíkokra vágom. A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom, és egy kis olajon egy lábosban megfonnyasztom.

Tovább 

Hozzávalók:

4 kis, vékony cukkini

2 nagy fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dl joghurt

2 evőkanál olaj

2 evőkanál majonéz

fél citrom leve

1 csokor metélőhagyma

bors

cukor

csípős pirospaprika.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított cukkini- és hagymakarikákat kevés forró olajon megpároljuk. Citromlével meglocsoljuk és kihűtjük. A joghurtot kikeverjük a majonézzel, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, cukorral, csípős pirospaprikával, apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.

Tovább 

Cukkini-felfújt

 

 

 

Hozzávalók:

2 kisebb cukkini

4 tojás

5 dkg reszelt füstölt sajt

10 dkg Sport sajt

4 szál újhagyma

10 dkg  liszt

vaj

bors

kapor.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. A tojást felverjük, majd kikeverjük a szétnyomott Sport sajttal, reszelt sajttal, cukkinivel és hagymával. Meghintjük liszttel és belekeverjük a fűszereket, majd kivajazott tálba öntjük és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet tivadar.eva küldte.

Tovább 

Gumisütemény

 

 

 

Hozzávalók:

6 tojás

4 dl tejföl

3 csomag zselatin

2 dkg kakaó

2 dl málnaszörp

1 vaníliás cukor.

 

 

 

Elkészítés:

 

1. réteg: 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük. 2 evőkanál zselatint 1 dl vízben felmelegítünk, a masszához adjuk, összekeverjük. Tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük.

2. réteg: ugyanúgy készül, mint az első, csak tesszünk bele 2 dkg kakaót. Az első rétegre öntjük és hűtőbe tesszük.

Tovább 

 Medve sajttal rakott húsos makaróni

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csípőspaprikás medve sajttal rakott húsos makaróni

HOZZÁVALÓK


40 dkg makaróni,

5 dkg vaj, olaj,

10 dkg vöröshagyma,

30 dkg darált sertéshús,

15 dkg csípőspaprikás medve sajt,

2 dl tejföl,

pirospaprika,

őrölt bors, só

Elkészítés:

 

A makarónit sós vízben kifőzöm, lemosom tiszta vízzel lecsepegtetem és az olvasztott vajjal összekeverem.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre párolom, beleteszem a darálthúst, majd kevés vizet hozzáöntve elkeverem.

Tovább 

 Aavokádó krém

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Avokkádó krém

HOZZÁVALÓK

2 db Avokádó (puha a  jó mert az érett és jól kenhető krémes állagú)
3 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 db lime leve
2 gerezc fokhagyma


    Az avokádókat félbe vágom, és a hatalmas magot kiveszem, ( gyönyörű kis fa nevelhető belőle ) :)) aztán a belsejét egy kiskanállal ki szedem.

    Tovább 

    Szilvalekváros rácsos linzer mákkal

     

     

    Hozzávalók:

    7,5 dl szilvalekvár (házi, nem túl sűrű)


    A tésztához:

    25 dkg darált mák

    25-30 dkg finomliszt

    25 dkg cukor

    2 db narancs reszelt héja

    1 kiskanálnyi őrölt fahéj

    1 tojás

    1/2 csomag sütőpor

    1 csomag vaníliás cukor

    25 dkg vaj.

     


     

     

    Elkészítés:

     

    A lekvár kivételével minden alapanyagot egy nagyobb tálban összekeverek kézzel, majd fél órára hűtőbe teszem.

    A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy 33 x 35 cm-es tepsit margarinnal kikenek.

    Tovább 

     Száraz fűszerkeverékek pácoláshoz

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

    Száraz fűszerkeverékek pácoláshoz

    Csírkéhez való:

    1. Egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, egy rész apróra vágott zöldkapor (e zöldfűszerek lehetnek szárazak, azaz szárítottak is), egy rész apróra vágott tárkonylevél, egy rész törött feketebors, ízlés szerint só;

    2. Egy rész piros, édesnemes fűszerpaprika, egy rész törött feketebors, egy rész zúzott fokhagyma, egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só;

    3. Egy rész törött fehérbors, egy rész reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor), egy rész zúzott fokhagyma, egy rész őrölt szerecsendió-virág, egy rész törött fehér bors, ízlés szerint só;

    4.

    Utolsó hozzászólás

    Sárkány Andrásné Mara üzente 7 éve

    Jó ezt így összeszedve látni. Ugyanabból a húsból a pácolással mindig más ízű ételt készíteni. köszönjük az ötleteket. Biztos néhányat kipróbálunk. Szép napot kívánok!
    Mara

    Tovább 

     Cukkinis rakott tészta

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Cukkinis rakott  tészta




     Hozzávalók:


    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 kanál olívaolaj
    50 dkg darált hús
    60 dkg friss paradicsom
    2 kanál paradicsompüré
    1 kiskanál oregánó
    1 csokor petrezselyem

    bors
    3 kanál citromlé
    30 dkg metélt
    60 dkg cukkini
    10 dkg feta
    4 dkg liszt
    4 dkg vaj
    5 dl tej
    kevés őrölt szerecsendió


    Elkészítés:



    A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd felaprítjuk. A hússal együtt megpirítjuk egy kanál olajon. Belekeverjük az apróra vágott friss paradicsomot és a paradicsompürét, hozzáadjuk az oregánót, és lassú tűzön 20 percig főzzük.

    Tovább 

     Koreai pácolt csirke

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Koreai pácolt csirke



    Hozzávalók:


    1 csirke feldarabolva

     

    A páchoz:


    0,5 dl olaj
    0,5 dl szójaszósz
    0,5 dl szezámmag
    1 dl-nyi apróra vágott hagyma
    1 evőkanál méz
    1 evőkanál gyömbér
    1 evőkanál fokhagyma
    chili
    bors


    Elkészítés:


    A pác összetevőit elkeverjük, majd a megtisztított és feldarabolt csirkét bepácoljuk. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, másnap tepsiben vagy grillen megsütjük.
    Megjegyzés:



    A receptet Tothagnes67 küldte. Köszönjük!

    Hozzávalók:

    60 dkg túró

    2 tojás

    35 dkg  liszt

    10 dkg cukor

    citrom reszelt héja

    1 kg cseresznye vagy meggy /télen lekvár/

    10 dkg vaj

    10 dkg porcukor

    10 dkg dióbél

    1 kávéskanál őrölt fahéj.

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A szitán áttört túrót tojással, citromhéjjal és cukorral összekeverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és mint a derelyét, megtöltjük kimagozott gyümülccsel vagy lekvárral. A tészta felét ráhajtjuk a töltelékhalmokra, a közöket ujjunkkal összenyomjuk, majd derelyevágóval kis kockákra vágjuk.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    1/2 bögre olaj

    2 bögre  liszt

    1 bögre kefir

    1 bögre cukor

    3 tojás

    1 csomag sütőpor

    1 csomag vaníliás cukor

    fél citrom leve.


    A tetejére:

    1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília

    25 dkg túró

    1,5 bögre meggy

    reszelt citromhéj.

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A tésztához valókat simára keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a túrót és a meggyet, szépen elosztva, hogy mindenhova jusson.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    5-6 szem burgonya (közepes nagyságú)

    parasztkolbász

    erős paprika (aki szereti)

    friss petrezselyem

    zellerzöld (el is maradhat).


    A rántáshoz:

    olaj

    2 evőkanál  finomliszt

    fokhagyma ízlés szerint

    1 kávéskanál pirospaprika.


    A tésztához:

    1 tojás

    finomliszt

    só.

     

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A parasztkolbászról lehúzzuk a bőrt, felkarikázzuk. Egy kb. 3-4 l-es fazékban elkészítjük a rántást, ha készen vagyunk, félrehúzzuk a fazekat a tűzről, beledobjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felengedjük forró vízzel.

    Tovább 

    Ribizlis kelt süti kenyérsütőgéppel

     

     

     

    Hozzávalók:

    75 dkg  liszt

    2 tojás

    20 dkg cukor a tésztába + 10 dkg a ribizlire

    3,75 dl langyos tej

    5 dkg élesztő

    5 dkg olvasztott vaj

    35 dkg ribizli.

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A kenyérsütőgép kelesztő programját használom, a ribizlin kívül mindent beleteszek. Először a liszt felét, majd kis sót és a 2 tojást, majd rá a liszt másik felét (nehogy a langyos tej összekapja a tojásokat). Beleöntöm a meglangyosított tejet, belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a cukrot, majd hozzáadom a megolvasztott vajat.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    50 dkg  liszt

    2 tojás sárgája

    0,5 dl olaj

    3 dl tej

    5 dkg élesztő (a tejben felfuttatni)

    1,5 evőkanál cukor.


    A töltelékhez:

    1 üveg meggybefőtt

    porcukros mák (ki mennyivel szereti).


    Valamint:

    vaj a forma kenéshez

    tojássárga a kenéshez.

     

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A tejben az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókat összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel.

    Kikent kuglófformába tesszük, és hideg sütőbe toljuk.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    4 tv paprika

    paradicsom

    4 bébi cukkini

    2 fej hagyma

    padlizsán

    1 doboz vörösbab

    15 dkg húsos füstölt szalonna

    1 evőkanál sertészsír

    3-4 evőkanál paradicsom-sűrítmény

    bors

    ételízesítő

    pirospaprika

    kakukkfű

    pici cukor.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A szalonnát nagyon picire vágjuk és kisütjük a zsírját. A hagymát laskára vágjuk, megpirítjuk a szalonnával és a zsírral. 

    Felszeleteljük a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymához.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka

    50 dkg zöldbab

    1 csokor új sárgarépa

    1 csokor új fehérrépa

    zeller

    só.


    A galuskához:

    2 tojás

    finomliszt (amennyit a tojás felvesz)

    só.


    A rántáshoz:

    olaj

    2 evőkanál  finomliszt

    1 teáskanál pirospaprika.


    Valamint:

    tejföl.

     

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a fehérrépa és a zeller zöldjét jól megmossuk, hideg vízbe áztatjuk. 

    A húst és a zöldbabot hideg vízben feltesszük főni, sózzuk.

    Tovább 

    Meggyes-mákos sajttorta

     

     

    Hozzávalók:

    25 dkg  liszt

    30 dkg vaj

    28,5 dkg cukor

    csipet só

    1 tojássárgája

    20 dkg darált mák

    1 dl tej

    2 egész tojás

    50 dkg túró vagy krémsajt

    1 csomag vaníliás pudingpor

    reszelt citromhéj

    1 evőkanál citrom

    70 dkg meggy

    porcukor a tetejére

    vaj a forma kikenéséhez.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    1. A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajat, 6 dkg cukrot kis sóval és 1 tojássárgával összedolgozzuk, fél órát hűtőben pihentetjük.

    Tovább 

    Pásztortarhonya gazdagon

     

     

     

     

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéslapocka felkockázva

    50 dkg tarhonya

    10 dkg füstölt húsos szalonna apróra vágva

    1 evőkanál zsír

    1 szál füstölt szárazkolbász feldarabolva

    2 nagy vöröshagyma durvára kockázva

    2-3 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva

    3 nagyobb paradicsom vagyparadicsompüré

    2 zöldpaprika felszeletelve (csípős is lehet)

    40 dkg burgonya kis kockára vágva

    1 evőkanál pirospaprika

    őrölt kömény

    bors

    piros arany

    1 erőleves kocka.

    Tovább 

    Forrázott káposztasaláta

     

     

    Hozzávalók:

    1,3 kg fejes káposzta (bruttó súly)

    1 nagy vöröshagyma

    1 csapott teáskanál kömény

    15-20 szem egész bors

    1 teáskanál só

    őrölt bors

    3-4 evőkanál cukor vagy édesítőszer

    3-4 evőkanál 20 %-os ecet

    1 liter víz

    aprított kapor – elhagyható, de finom bele.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfelezve.

    Tovább 

    Mascarponés kókusztorta karamellizált ananásszal és mangóval

     

     

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    1 tojás

    15 dkg 

    15 dkg cukor

    35-40 dkg finomliszt

    citrom reszelt héja

    1/2 csomag sütőpor

    só.


    A karamellizált gyümölcsökhöz:

    1 db szép nagy friss ananász

    1 db érettebb mangó

    2 csomag bourbon vaníliás cukor vagy 1 rúdvanília

    8 dkg kristálycukor

     

    kókuszkrémhez:

    10 dkg kókuszreszelék

    2,5 dl kókusztej

    2,5 dl tehéntej

    3 evőkanál cukor

    1 csomag tejszín ízű pudingpor.


    A mascarponekrémhez:

    25 dkg mascarpone

    40 dkg 20 % tejföl

    15 dkg porcukor

    9 db lapzselatin.

    Tovább 

    Esterházy csirkeragu

     

     

    Hozzávalók:

    1 kg csirkemellfilé.


    A páchoz:

    kb. 2 evőkanál mustár

    vöröshagyma, durvára szeletelve

    bors

    3 babérlevél

    olaj.


    Valamint:

    20 dkg sárgarépa –  kockázva

    20 dkg fehérrépa –  kockázva

    1 nagyobb vöröshagyma – finomra aprítva

    2 babérlevél

    1 dl száraz fehérbor

    3 dl tejföl

    citromlé

    kb. 1 evőkanál mustár

    1 evőkanál  liszt

    őrölt bors

    pici cukor.

     

     

     

    Elkészítés:

     

    Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb.

    Tovább 

    Hússal töltött rizsgombóc kapormártással

     

     

    Hozzávalók:

    A gombóchoz:

    20 dkg rizs

    10 dkg sonka

    10 dkg darált hús

    3 evőkanál reszelt sajt

    2 tojás

    1 mokkáskanálnyi fokhagymapor

    zsemlemorzsa.


    A mártáshoz:

    1 kis fej hagyma

    2 csokor kapor

    3 dl tejszín

    2 dl húsleves

    4 evőkanál burgonyakeményítő

    bors

    szódabikarbóna.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A gombóchoz a rizst sós vízben puhára főzzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a darált hússal, 1 egész tojással, fokhagymaporral, sóval és a reszelt sajttal összekeverjük. 

    Vizes kézzel golyókat formázunk a rizsből, kis bemélyedést készítve megtöltjük a húsos keverékkel.

    Tovább 

     Fokhagymás pulykaragu

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Fokhagymás pulykaragu


    Hozzávalók:


    60 dkg kicsontozott pulykamell
    2-3 dl tej
    4-5 gerezd fokhagyma
    1 csokor petrezselyem
    liszt
    olaj
    őrölt feketebors


    Elkészítés:

    A tejet sózzuk, borsozzuk, belekeverünk tört fokhagymát. A húst  ujjnyi csíkokra vágjuk, áztassuk be a tejbe, fedjük le, s egy napra tegyük jégszekrénybe. Másnap a húst  kivesszük a tejből, gondosan le csepegtetjük. A húsdarabokat forgassuk lisztbe, s kevés forró olajon süssük pirosra. Végül a húst  egy tűzálló tálba tesszük, öntsük rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedjük le az edényt  előmelegített, forró sütőbe.

    Utolsó hozzászólás

    OSVÁTH ILONA üzente 7 éve

    Köszönöm az új receptet.Minden fokhagymával készített ételt imád a családom.

    Tovább 

     Fokhagymás karaj

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Fokhagymás karaj


    Hozzávalók:


    karaj

    bors
    fokhagyma
    liszt
    kevés étolaj


    Elkészítés:

    A húst felszeletelem, kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom. Kevés olajon hirtelem mindkét oldalát pirosra sütöm. Rászórom az apróra vágott fokhagymát, aláöntök 1/2 dl vizet, és fedő alatt 20 perc alatt puhára párolom. Krumplipürével tálalom.



    Megjegyzés:

    A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!

     Narancsos grízpuding

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Narancsos grízpuding

    Hozzávalók 4 személyre:


    4 narancs
    fél l tej
    7,5 dkg cukor
    10 dkg búzadara (gríz)
    2 evőkanál likőr (narancslikőr vagy triple sec)
    3 tojásfehérje


    Elkészítés:

    A narancsokat megmossuk, kettő héját lereszeljük, a másik kettőt vékonyan meghámozzuk, és a héjat, apró darabkákra vágjuk.
    A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. A grízt félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat.

    Tovább 

     Joghurtos tésztasaláta gazdagon

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Joghurtos tésztasaláta gazdagon


    Hozzávalók:


    25 dkg durum penne tészta
    3 pár füstli
    fél fej vöröshagyma
    pritamin vagy zöldpaprika
    vörösbabkonzerv
    uborka
    reszelt sajt


    Az öntethez:



    3 kis pohár natúr joghurt
    2 kis pohár 20%-os tejföl
    ízlés szerint (kb. teáskanálnyi) ételízesítő
    törött bors jó bőven
    kb. 1 púpozott teáskanál kristálycukor
    1 mokkásnanál olaj
    csipet só


    Elkészítés:

    A tésztát megfőzöm és jól lecsepegtetem. Az öntet hozzávalóit összekeverem. A főtt, kihűtött és karikára vágott füstlit, kb.

    Tovább 

    Narancsos grízpuding

     Hozzávalók 4 személyre:


    4 narancs
    fél l tej
    7,5 dkg cukor
    10 dkg búzadara (gríz)
    2 evőkanál likőr (narancslikőr vagy triple sec)
    3 tojásfehérje


    Elkészítés:


    A narancsokat megmossuk, kettő héját lereszeljük, a másik kettőt vékonyan meghámozzuk, és a héjat, apró darabkákra vágjuk.
    A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. A grízt félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    4 db csirkemell filé

    4 fej hagyma

    4 gerezd fokhagyma

    10 dkg vaj

    bors

    őrölt kömény

    majoranna

    liszt

    olaj.

     

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A csirkemellet vékony csíkokra (1 cm vastag, 4-5 cm hosszú) vágjuk, majd serpenyőben kis olajon pirosra sütjük. A hagymát félkarikára szeljük, lisztben megforgatva forró olajban kisütjük.

    A vajat felolvasztjuk (mikróban vagy tűzhelyen), beletesszük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet és a hagymát is, majd összeforgatjuk.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    3 db vöröshagyma

    5 dkg zsír /itt nem jó az olaj/

    hagyományos gombóctészta

    pirított zsemlemorzsa.

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A vöröshagymát apró kockára vágom és megpirítom a zsíron, hagyom hűlni, majd a fagyasztóba teszem, hogy megszilárduljon, és könnyen lehessen vele dolgozni.

    Elkészítem a gombóctésztát. 1 kg burgonyát megtisztítok, megmosom, és sós vízben félpuhára főzöm /a villa már belemegy, de még nem esik szét/. Rögtön leöntöm a levét, áttöröm a krumplit, hidegre hűtöm.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    50 dkg lágy tehéntúró

    3 egész tojás

    5-6 kanál cukor

    1 csomag vaníliás cukor

    kevés mazsola

    1 nagy doboz tejföl

    5 kanál gríz

    kevés sütőpor

    30-35 dkg málna

    citromfűlevél

    A diétázok mesterséges édesítővel készítsék!

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A hozzávalókat óvatosan összekeverem, a málnát utoljára adom hozzá. Vajazott-morzsázott tepsibe öntöm, megsütöm. Ha a teteje nem pirul, akkor pár percig rákapcsolom a grillt a legvégén.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    8 tojás

    8 evőkanál cukor

    16 evőkanál búzadara.


    Öntet:

    1,2 l tej

    6 evőkanál cukor

    2 csomag vaníliás cukor

    gyümölcs: banán, eper, málna, őszibarack, stb.

    tejszínhab.

     

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A nyolc tojásból hagyományos módon piskótát sütünk, csak a liszt helyett az adott mennyiségű grízt keverjük. Tehát a 8 tojásfehérjét felverjük keményre, belerakjuk a 8 evőkanál cukrot, ezzel is keményre verjük, majd a 8 tojás sárgáját is hozzá verjük, végül a 16 evőkanál grízt óvatosan belekeverjük.

    Tovább 

    Bármilyen anyagból készíthetünk

     

     

    Hozzávalók: cseresznye, cukor, szalicil.

     


    Elkészítés: 
    1.) A cseresznyét megtisztítjuk, és egy mély tál vízbe tesszük 10 percre, így ha van közöttük /bennük kukac, kiázik. Ezután alaposan megmossuk és leszűrjük a gyümölcsöt.
    2.) Minden befőttes üveget megtöltünk cseresznyével és annyi cukorral, ahány decis az üveg, tehát pl. a 7 dl-es üvegbe 7 evőkanál cukor kerül, + 1 evőkanálnyi a tetejére. Az üvegeket időnként rázogassuk össze, hogy a szemek szorosan egymás mellé kerüljenek. 
    3.) Ha megteltek az üvegek, késhegynyi szalicilt teszünk mindegyik tetejére, szorosan lezárjuk, és eltesszük a kész üvegeket a spájzba. 

    Tovább 

     Zebratorta III.

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Zebratorta III.
    Hozzávalók:
    • 5 tojás
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,25 dl langyos víz
    • 2,5 dl étolaj
    • 37,5 dkg  liszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (én többet tettem bele)
    Elkészítés:

    A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom.

    Tovább 

     rFiWLVBZcR

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    KX7AUW http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

     Flamingó szelet

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Flamingó szelet



    Hozzávalók:


    A tésztához:


    6 db tojás
    6 evőkanál cukor
    4 evőkanál liszt
    2 evőkanál kakaó
    1 csomag sütőpor
    1 dl olaj

     

    A krémhez:


    20 dkg
    20 dkg porcukor
    25 dkg tehénturó
    A díszítéshez:
    2 csomag vaníliás pudingpor
    4 evőkanál cukor
    tej


    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, és közepes méretű tepsibe öntve megsütjük. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. A krémet a tésztára simítjuk. A pudingot előirás szerint elkészítjük, ha kissé kihűlt, a túrókrémre simítjuk.

    Tovább 

    Csíkos lekvár

     

     

    Hozzávalók:

    1/2 kg kivi

    1/2 kg barack (vagy sárgaszilva)

    1 kg ribizli (vagy meggy, eper, cseresznye)

    1 kg cukor

    2 csomag Dzsemfix Extra 2:1.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, daraboljuk. A ribizlit kétfele osztjuk. A dzsemfixeket szintén elosztjuk kétfele, mert egyszerre csak fél kiló gyümölccsel dolgozunk a tasak leírása szerint. Ribizlivel kezdünk, amikor kész, egyszerre 5-6 üveg aljába öntünk egy-egy részt. Ezután jöhet a kivi, újból ribizli, majd a barack.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    2 fej vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 db padlizsán

    1 csokor petrezselyem

    fél kg kétszer átdarált, nem túl zsíros marhahús

    1 tojás

    fél teáskanál pirospaprika

    1 evőkanál chilis ketchup

    l fél dl olaja sütéshez, formázáshoz

    Fontos!

    Szükséges 8 db nyárs vagy kihegyezett hurkapálcika.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. 

    Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppel.

    Tovább 

    Harisa

     

    Hozzávalók:

    5 dl joghurt

    40 dkg cukor

    40 dkg búzadara

    1 kiskanál sütőpor

    1 csomag bourbon vaníliás cukor

    vaj

    kókuszreszelék

    esetleg mandula a díszítéshez.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A joghurtot, a cukrot, a búzadarát, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. Nem szabad nagyon hígnak lennie, elég ha könnyen önthető. Ha túl sűrű vagy híg, adjunk hozzá még joghurtot vagy búzadarát. Ezután kivajazott tűzálló tálba öntjük úgy, hogy a sütemény kb.

    Tovább 

    Hozzávalók:

     2 db nagyobb burgonya, 3 db sárgarépa, 15 dkg nyers káposzta, fél zellergumó, 1 fej hagyma, 1 db közepes póréhagyma, 2 dl paradicsomlé, 1/2 marék rizs, 1 dl olíva olaj, 2 liter húslé (leveskockából), 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csokor kapor, só, bors

     

    Elkészítése: 

    A hagymát apróra vágom, a sárgarépát és a zellert felkockázom, a petrezselyem zöldjét apróra vágom. Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, üvegesre párolom rajta a hagymát, majd beleadom a zöldségkockáimat, megszórom a petrezselyem zöldjével, hozzákeverem a paradicsomlevet, és felöntöm a húslével, sózom, borsozom, felforralom.

    Utolsó hozzászólás

    Deák Gyuláné Erzsébet üzente 7 éve

    Minden Kedves klub tagnak kivánok Álldott kellemes pünkösdi ünnepeket! és csodás szép hét végét!

    Tovább 

    Hozzávalók: 

    1,5 kg csont nélküli bárányhús, 2 nagy fej hagyma, 3 dl olívaolaj, 2 dl paradicsomlé, 3 db padlizsán, 2 evőkanál liszt, 1/2 liter tej, 5 dkg trappista sajt, petrezselyemzöld (a díszítéshez), só, bors.

     

    Elkészítése: 

    A húst felkockázom, hasonlóan, mint egy hagyományos pörkölthöz szoktam, a hagymákat apróra vágom, a sajtot lereszelem, a petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágom.
    Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítek 2 dl olíva olajat, rádobom a hagymát, üvegesre párolom, majd beleadom a felkockázott húst, megsózom, borsozom, néhány percig pirítom.

    Tovább 

    Hozzávalók: 


    A töltelékhez:

    1,5 kg báránycomb,

    1 kg hagyma,

    2 dl olívaolaj,

    2 dl paradicsomlé,

    1 csomag mirelit mexikói zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó), só, bors, oregánó.


    A tésztához:

    2 csomag fagyasztott leveles tészta,

    2 db tojás,

    2-3 evőkanál olívaolaj (a tészta nyújtásához).

     

     


    Elkészítése: 

    A báránycombot felszeletelem, sózom, borsozom, állni hagyom, a hagymát felkarikázom. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben (amit később a sütőbe betehetek) felhevítem az olajat, beledobom a felkarikázott hagyma felét, üvegesre párolom.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    paradicsom (szép érett)

    1 babérlevél

    2 kávéskanál (fekete) mustármag

    1 kis darab fahéj

    szegfűszeg

    3 piros chili

    10 dkg cukor

    1 dl vörösborecet

    1 lilahagyma

    kb. 1/4 csomag 2:1 zseléfix.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    Egy nagy lábasban addig pirítom a fűszereket, amíg illatozni kezdenek. Ekkor beleteszem az apró kockákra vágott paradicsomot, apró kockákra vágott hagymát, és felforralom. Belekeverem a cukrot és a zselésítőt, még egyet forralok rajta, végül pedig hozzáadom az ecetet.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    1 zöld kaliforniai paprika

    1 vékony cukkini

    1 kisebb feketeretek

    1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem

    2 gerezd fokhagyma

    parmezán

    25 dkg fusilli.

     

     


    Elkészítés:

    Nagy lyukú reszelőn lereszelem a cukkinit és a retket, megsózom, és állni hagyom 1 órát. Megsütöm a csíkokra vágott vágott paprikát (picit meg is éghet), beleteszem a reszelt fokhagymát és a kinyomkodott zöldségeket. Megfűszerezem, fedő alatt párolom 10 percig, majd pirítom. A kifőtt tésztára szedem, megszórom sajttal.

    Tovább 

     Almás-diós piskótakockák

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Almás-diós piskótakockák
    Hozzávalók:
    • kb. 12 szelethez:
    • A piskótához:
    • 4 db tojás
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • A töltelékhez (első réteghez):
    • 30 dkg alma
    • 2 teáskanál cukor
    • 2 teáskanál citrom
    • 5 dkg darált dió
    • A krémhez (tetejére):
    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 evőkanál porcukor
    • 10 dkg darált dió
    Elkészítés:

    A tepsit előkészítjük (kb.

    Tovább 

     Diós-répás szelet

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Diós-répás szelet
    Hozzávalók:
    • 25 dkg sárgarépa
    • 12,5 dkg durvára vágott dió
    • 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
    • 1 teáskanál fahéj
    • 12,5 dkg barna cukor
    • 2 db tojás
    • 1,5 dl napraforgóolaj
    Elkészítés:

    A sárgarépát meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük.
    A lisztet a szódabikarbónával, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük.

    Tovább 

    Fokhagymás tejben pácolt rakott csirkemell


    Hozzávalók:


    2-3 db csirkemellfilé
    25 dkg szeletelt bacon
    25 dkg füstölt sajt
    1 pohár tejföl

    őrölt fehérbors
    liszt
    1 fej fokhagyma
    5 dl tej a páchoz

     

    Elkészítés:



    A csirkemelleket felszeletelem, a fokhagymát megtisztítom, gerezdjeit felszeletelem. A tejet egy jénai tálba öntöm, beleadom a fokhagymát és a hússzeleteket, majd egy éjszakára beteszem a hűtőbe pácolódni.

    Kiveszem a csirkemellszeleteket a pácléből, sózom és borsozom, majd megforgatom a lisztben őket.

    Utolsó hozzászólás

    Sinkoviczné Judit üzente 7 éve

    Szió :)Hát én ma ,megcsinálom :) ezt a csodát ,felcsigázott :))
    Majd meg írom mi volt a hatása rám :))))
    szióka Judit

    Tovább 

     Kolbászos zöldborsópörkölt

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Kolbászos zöldborsópörkölt


    Hozzávalók:


    1 kg zöldborsó
    2 nagy fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    10 dkg
    fél mokkáskanál őrölt kömény
    1 mokkáskanál őrölt feketebors
    1 evőkanál őrölt pirospaprika
    1 evőkanál ételízesítő
    főzőkolbász vagy virsli

     

    Elkészítés:


    A hagymát megpucolom, leöblítem, majd apró kockára vágom. A főzőkolbászt vagy virslit megmosom, felkarikázom. A margarinon mepárolom a hagymát, a - paprika kivételével - a fűszerek is mehetnek bele, majd a zöldborsót is hozzáadom, megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem röviden.

    Tovább 

     Káposztaleves füstölt kolbásszal

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Káposztaleves füstölt kolbásszal


    Hozzávalók:


    1 kis fej sima káposzta
    3-4 szem burgonya
    1 csokor kapor
    pici fűszerpaprika
    1 közepes fej vöröshagyma
    20 dkg füstölt kolbász
    ecet
    olaj
    pici liszt

     

    Elkészítés:



    A szálasra vágott káposztát a felkockázott burgonyával, a kaporral, pici paprikával, az apróra vágott vöröshagymával és a kolbásszal, felrakjuk főni. Amikor megfőtt, vékonyan berántjuk, és pici ecettel ízesítjük.

     Kaporszósz

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Kaporszósz 

    Hozzávalók:


    1 nagy csokor kapor
    1/2 citrom leve
    1 dl tejföl
    4 dkg vaj
    2 evőkanál liszt
    4 dl húslé
    1 púpozott kávéskanál só
    1 púpozott evőkanál cukor

     

    Elkészítés:

     

    A felolvasztott vajra szórjuk a lisztet, nem pirítjuk, hanem azonnal felöntjük a húslével és a tejföllel. Ízesítjük sóval, a cukorral, a citromlével. 2-3 percig állandó keverés mellett forraljuk, majd a frissen apróra vágott kaprot is belekeverjük.
    Megjegyzés:

    Főtt húsokhoz kitűnő szósz.

    Tovább 

     Citromos trifle

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Citromos trifle

    Hozzávalók:


    1 dl limoncello (citromlikőr)
    1 dl víz
    1,5 citrom leve
    2 citrom héja
    4 tojás
    25 dkg mascarpone
    2 dl tejszín
    4 evőkanál méz
    20 dkg olasz babapiskóta

    Elkészítés:


    A citromlikőrt a vízzel felhígítom. A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat kikeverem a sajttal, a mézzel és egy citrom levével. A tejszínt habbá verem és a krémhez keverem, majd a krémhez hozzáadom a reszelt citromhéjat is. A fehérjéket fél citrom levével kemény habbá verem, és szintén a krémhez adom.

    Utolsó hozzászólás

    Perreyné Zsuzsa üzente 7 éve

    Húúúúúúúú ez is biztosan fincsi!!!

    Tovább 

     Málnás trifle

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

    Málnás trifle

    Hozzávalók:


    3 tojássárgája
    6 dl tejszín
    3 dkg cukor
    3 dkg porcukor
    1 teáskanál kukoricaliszt
    10 dkg babapiskóta
    5 dkg mandulaforgács
    15 dkg málnalekvár
    5 cl sherry
    30 dkg friss málna

    Elkészítés:

     

    A babapiskótákat a tál aljára fektetem, majd sherryvel meglocsolom. Lekvárt csorgatok rájuk. Amíg ázik a piskóta, addig elkészítem a pudingot, amihez 3 dl tejszínt melegítek. Külön edényben kikeverem a tojássárgáját a cukorral és a kukoricaliszttel. Nem hagyom, hogy felforrjon a tejszín, hanem amikor már forró, félrehúzom a tűzről, és - habverő folyamatos kevergetése mellett - szép egyenletesen hozzáadom a tojássárgáját.

    Utolsó hozzászólás

    Perreyné Zsuzsa üzente 7 éve

    Na meg ez is fincsi!!!!!

    Tovább 

     Joghurtos csirke megvadulva

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    Joghurtos csirke megvadulva



    Hozzávalók:

     

    1 nagyobb csirke,

    20 dkg rizs,

    10 dkg vaj,

    1 csöves,

    csípős paprika,

    3 gerezd fokhagyma,

    1 evőkanál currypor,

    1 nagy fej vöröshagyma,

    1-1 teáskanál őrölt gyömbér,

    sáfrányos szeklice (vagy 1 mokkáskanál sáfrány),

    1 mokkáskanál őrölt fekete bors,

    ízlés szerint só,

    1 pohár joghurt.

    Elkészítése:

     

     

    A rizst váltott vízben jól átmosom és lecsöpögtetem, majd egy edénybe beleszórom. Annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, és 25 percig állni hagyom.

    Utolsó hozzászólás

    Buchmüller Nándorné üzente 7 éve

    Köszönöm!!!!!!!!

    Tovább 

     Burgonya fasírt,egyszerű és gyors

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

    Burgonya fasírt,egyszerű és gyors



    Hozzávalók:

     

    750 g burgonya,

    100 g zsír,

    30 g vaj,

    30 g búzadara, 

    3 tojás,

    zöldpetrezselyem,

    só,

    törött bors, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.



    A meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük.
    Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk.

    Utolsó hozzászólás

    Buchmüller Nándorné üzente 7 éve

    Jól hangzik,én még nem készítettem,de kipróbálom,köszi!!!

    Tovább 

     Sült burgonya sonkával és sajttal

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Sült burgonya sonkával és sajttal



    Nagyon finom illatos gyors vacsora recept. Az olvadó sajt és a ropogós sonka teszi különlegessé.

    Hozzávalók:

    1,5 kg burgonya,

    15 dkg sonka,

    20 dkg sajt,

    1 csomó újhagyma,

    1 paradicsom,

    olaj,

    só,

    bors,

    3 dl joghurt,

    2 gerezd foghagyma,

    1 csomó metélőhagyma,



    A burgonyát megmossuk, és jó alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. A sonkát és a sajtot kis kockára vágjuk, az hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.

    Tovább 

      Sonkás sajtos muffin

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Sonkás sajtos muffin


    Hozzávalók:

     

    22 dkg liszt,

    1,5 dl natúr joghurt,

    2 tojás,

    5 dkg vaj, fűszersó,

    3 kis kanál sütőpor,

    12 dkg főtt sonka,

    2 fej gomba,

    1 csokor metélőhagyma,

    5  evőkanál reszelt sajt. 

    A tojásokat a vajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Fűszerezzük, és keverve adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport. Végül belekeverjük az apróra vágott főtt sonkát, aprított metélőhagymát, és a reszelt sajtot.
    A muffin formákat vajjal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

    Tovább 

     Mozart golyó recept

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Mozart golyó recept


    Hozzávalók:

     

    20 dkg darált dió,

    15 dkg cukor,

    20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 ek. kakaópor,

    1 ek. baracklekvár,

    2 ek. rum, 1 tojásfehérje,

    kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

    A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni.
    Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.

    Kókuszreszelékbe vagy torta-darába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk.

    Tovább 

     Póréhagyma krémleves

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Póréhagyma krémleves



    Hozzávalók :

     

    1 szál póréhagyma,

    6 dk vaj,

    3 evőkanál liszt,

    1,2 l zöldségleves, (Zöldségleves kockából)

    1 dl tejszín,só, 

    1 csokor petrezselyem,

    1 gerezd fokhagyma,

    1 kiskanál bors.

     

    Elkészítés :

     

    A póréhagymát apróra vágjuk, majd forró vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Ha felforrt lassú tűzön fedővel lefedve puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk. beleöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és ha újból felforrt, akkor kész.

    Tovább 

     Hagymás rakott palacsinta

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Hagymás rakott palacsinta



    Hozzávalók:


    2 dl ecetes gyöngyhagyma leve nélkül,

    10 dkg liszt, 0,5 l tej, kevés szódavíz,

    10 dkg reszelt sajt,

    0,5 dl olaj,

    1 tojás,

    1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió,

    őrölt gyömbér, őrölt koriander,

    1 mokkáskanál só és őrölt fehér bors,

    2 evőkanál ecetes hagymalé



    A leszűrt gyöngyhagymát nagyon apróra vágom. A tojást habosra verem, belekeverem a tejet, majd hozzáadom a lisztet.

    Simára keverve hozzáadom a sót és a fűszereket, majd az ecetes hagymalevet és az apróra vágott gyöngyhagymát, végül az olajat is belekeverem.

    Tovább 

     Cseresznyés túrótorta.

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Cseresznyés túrótorta.


    Hozzávalók:


    30 dkg liszt
    10 dkg porcukor
    20 dkg vaj
    1 csomag vaníliás cukor
    1/2 citrom reszelt héja
    1 tojássárga


    A töltelékhez:


    35 dkg magozott cseresznye
    75 dkg tehéntúró
    10 dkg vaj
    3,5 dl tej
    2 tojás
    20 dkg porcukor
    2 csomag vaníliás cukor
    2 evőkanál vaníliás pudingpor
    A tetejére:
    5 dkg vaj
    5 dkg porcukor
    1 kávéskanál őrölt fahéj
    10 dkg liszt

     

    Elkészítés:

     

    A tésztához alaposan összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával.

    Tovább 

     Cseresznyeleves

    7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

    Cseresznyeleves


    Hozzávalók:


    50 dkg fagyasztott magozott cseresznye

    (Természetesen jön a korai érő abból is fincsi9
    1 doboz (3 dl) tejszín
    1 csomag puncs ízű pudingpor
    cukor ízlés szerint
    5 púpozott evőkanál liszt + víz
    1 csomag vaníliás cukor
    1 citrom
    fahéj
    őrölt szegfűszeg
    felvert tejszín a díszítéshez


    Elkészítés:

    Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást.

    Tovább 

    Kókuszos-mákos süti

     

     

     

    Hozzávalók:

    8 tojás

    40 dkg cukor

    6 kanál liszt

    10 dkg kókusz

    10 dkg szemes mák

    25 dkg 

    2 dl tej

    3 kis csomag vaníliás cukor

    2 kávéskanál instant kávé

    30-40 db keksz

    fél csomag sütőpor.

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük 20 dkg cukorral, majd belekeverünk 3 kanál lisztet, 8 dkg kókuszt, a sütőport és a mákot.
    Kiknet, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, kis lángon kb. 15 percet sütjük.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    1 csokor leveszöldség

    30 dkg zöldborsó (bármilyen)

    1 kis darab karalábé

    1 kis darab zeller

    3-4 db kisebb burgonya

    petrezselyemzöld

    1 fej vöröshagyma

    2 dl tejföl

    bors

    ételízesítő

    liszt

    2 teáskanál tárkony

    olaj

    1 kis konzerv májkrém

    1 tojás

    majoranna.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A zöldségféléket megtisztítjuk, ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk. Kevés olajban a leveszöldséget, karalábét, zellert és borsót (ha friss illetve mirelit) megpároljuk, kevés lisztet szórunk rá, majd felöntjük vízzel.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    1 üveg zöldborsó vagy friss

    50 dkg darált hús (lehet szárnyas is)

    3 kis pohár tejföl

    vöröshagyma

    2 csomag gyors rizs

    bors

    ételízesítő

    pirospaprika.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A darált húsból egyszerűen pörköltet készítünk, de csak annyi levet teszünk rá, hogy éppen ellepje. Amíg fő, megfőzzük a rizst. A pörköltet figyelgessük, ha nagyon elfő a leve, picikét adjunk hozzá, de ne sokat, mert akkor nagyon leveses lesz. Ha kész, még melegen belekeverjük a rizst, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    25 dkg sűrű tejföl,

    20 dkg liszt,

    10 db tojás,

    20 dkg cukor,

    csipet só.

     


     

    Elkészítés:

    A tojások sárgáját a cukorral,sóval habosra keverjük,majd kikeverjük a tejföllel.Beleforgatjuk a tojások felvert habját,majd óvatosan a lisztet is.

    Kibélelt vagy alaposan kikent formába öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb:45 percig sütjük.

     

     

     

     

    Forrás:Váncza szakácskönyv

    Hozzávalók:

    2 közepes fej vöröshagyma

    2 evőkanál olívaolaj

    2 evőkanál vaj

    1 evőkanál cukor

    1 evőkanál balzsamecet

    7,5 dl húsleves

    4 evőkanál kukoricaliszt vagy kukoricakeményitő

    kevés víz

    bors.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    1. Az olívaolajat és a vajat felmelegítjük, belerakjuk, a vékonyra szeletelt hagymát, majd fedő alatt, kis lángon, 10 percig pároljuk. 

    2. Hozzáadjuk a cukrot, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, majd újabb 5 percig főzzük. 

    3.

    Utolsó hozzászólás

    Barna Pap Mónika üzente 7 éve

    Szívesen Anna!:)

    Tovább 

    Paradicsomos káposztafőzelék fasírtgolyókkal

     

    Hozzávalók:

    1 kg új fejes káposzta

    40 dkg üveges sűrű, passzírozottparadicsom

    1 csapott teáskanál kömény

    1-2 darabka citromhéj

    2-3 evőkanál cukor - ízlés szerint

    4 evőkanál liszt

    4 evőkanál olaj vagy zsír

    1 nagyobb vöröshagyma - finomra vágva

    1 teáskanál pirospaprika.

     

     

     

     

    Elkészítés:

     

    A káposzta külső levelét eltávolítom, 4 felé vágom, torzsáját kivágom, és vékony laskára aprítom. 3 literes fazékba teszem, sózom, és felengedem kb.

    Tovább 

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu