Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A málna felét egy magas falú műanyag edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, a tejszínt, és botmixerrel összekeverem. Hozzáadom a tejet, evőkanállal megkeverem, és az egészben maradt málnát beleteszem.
Egyéni ízlés szerint lehet tenni hozzá mézet, fahéjat...

Hozzávalók
15 fej szép, nagy, friss fokhagyma,
1 l száraz fehérbor,
2 dl 10%-os ecet,
15 dkg cukor,
8 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál őrölt fekete bors,
2 cseresznyepaprika,
3 babérlevél,
2 csokor tárkony,
1 púpozott evőkanál só.
A borba belekeverem az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd felforralom. A közben megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket beledobom a forrásban levő páclébe, és az újraforrástól számított 5 percig főzöm.
|
|
|
14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók:
75 dkg tehéntúró,
25 dkg margarin,
4 tojás sárgája,
25 dkg porcukor,
3 ek. zselatin,
1 cs. gyümölcszselé-por,
mazsola, dió, bármilyen gyümölcs a díszítéshez.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá.

Hozzávalók :
1 szál póréhagyma,
6dk vaj,3 evőkanál liszt,
1,2l zöldségleves,
1dl tejszín,só,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál rózsabors.
Leírás :
A póréhagymát apróra vágjuk, majd forró vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Ha felforrt lassú tűzön fedővel lefedve puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk.

Hozzávalók:
3 kg felkockázott tök (cukkíni),
40 dkg cukor,
4 dkg citromsav,
4,2 l. víz,
1 l. ananászszörp.
Elkészítése:
A tököt körömnyi kockákra vágom, 2 l. vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm. 24 óra hosszat állni hagyom. Másnap 2 l. vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök, és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm. Ezután leszűröm.

Kicsit eltérő a megszokott édes rétesektől, de nagyon finom sós rétes készíthető gombával és sajttal!
Hozzávalók:
1 cs. réteslap,
35 dkg gomba,
10 dkg vaj,
1cs. petrezselyem,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
10 dkg reszelt parmezán, só, bors.
A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd 3 dkg vajon megpirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, megszórjuk, vele a gombát majd fűszerezzük sóval, borssal.

Ezt a finom süteményt érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, de nagyon finom desszert, amelyet sütni sem kell.
Hozzávalók:
50 dkg háztartási kekszet 5-6 darabra törünk.
1 narancsot meghámozunk és a héját apró darabokra vágjuk, beleszórjuk a keksz közé.
Elkészítjük a csokit:
8 evőkanál cukrot kikeverünk 4 kanál kakaóporral és 1/2 kanál liszttel, felöntjük 2,5 dl tejjel és folyamatos kevergetés közben felforraljuk.

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
8 dkg 
2,5 dl tej
A tetejére:
1 doboz sárgabarack konzerv
15 dkg darát mák
1 tojásfehérje
1 csipet só
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 dl tej
5 dkg 
4 evőkanál cukor.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, aztán a tészta többi hozzávalóját is apránként hozzáadjuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
A diós laphoz:
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál dió
1 kávéskanál szódabikarbóna.
A kakaós laphoz:
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 db tojás
5 evőkanál cukor
1,5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna.
A mákos laphoz:
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál mák
1 kávéskanál szódabikarbóna.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
15 dkg kukoricadara
10 dkg 
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 citrom reszelt héja
6 tojás
14 dkg cukor
csipet só.
Elkészítés:
A tejben a darát a vaníliás cukorral lassú tűzön tejbegríz-sűrűségűre főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a citrom reszelt héját és a margarint.
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a fehérjét a pici sóval kemény habbá verjük. Először a cukros tojássárgáját, majd a kemény habot is az elkészült darába forgatjuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg
liszt
1 csomag sütőpor
1 kis só
2,5 dl tej
3 evőkanál olaj
1 tojás
3 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
3 doboz májkrém
3 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
snidling
só
bors.
Elkészítés:
A tésztánál először a nedves anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporos, sós lisztet. Gyúrjuk össze, és hagyjuk pihenni 1 órát. Ha ragacsos, tegyünk hozzá még egy kis lisztet, akkor jó, ha könnyű, levegős a tészta.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 db tojás,
10 dkg cukor,
1,5 cs vaníliás cukor,
5 ek kakaópor,
10 dkg liszt,
40 dkg friss magozott cseresznye.
Öntethez:
pár szem cseresznyebefőtt,
1-2 cl cseresznyepálinka,
10 dkg krémtúró,
porcukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A lisztet,kakaóport,vaníliás cukrot összekeverjük és a tojások sárgájával együtt belekeverjük a felvert habba.
Kivajazott formába öntjük,megszórjuk a cseresznyével és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
1,5 kg brokkoli,
2 cs retek,
2 db citrom,
1 kávésk. mustár,
1 dl olívaolaj,
0,5 dl fehérbor ecet,
1 csokor friss koriander,
só,bors.
Elkészítés:
Az öntethez összekeverjük a mustárt az olajjal,fehérbor ecettel,az összevágott korianderrel,két citrom levével,sóval,borssal.
A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 2-3 percig főzzük,majd hagyjuk kihűlni.
Ezután a brokkolit összekeverjük a cikkekre vágott retekkel,majd az öntettel bőségesen meglocsoljuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 dkg angolzeller,
6 dkg uborka,
6 dkg sárgarépa,
2 dl natúr joghurt,
2 szál újhagyma,
negyed csokor petrezselyem,
1 kanál olívaolaj,
só,bors.
Elkészítés:
A zöldségeket hasábokra feldaraboljuk.
A joghurtot a felaprított petrezselyemmel,újhagymával,olívaolajjal összekeverjük.Sózzuk,borsozzuk.
A zöldségeket belemártva jóízűen elfogyasszuk.
Forrás: http://www.tvpaprika.hu
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg meggy
1 kis fej vöröshagyma
csipetnyi só
víz
egész bors
őrölt szerecsendió ízlés szerint
liszt.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, megcukrozzuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, így forraljuk. A merészebb ízek kedvelői egy gerezd zúzott fokhagymát is hozzáadhatnak.
Ha megfőtt a meggy, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, és behabarva még főzzük 5-10 percet.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 lúdnyakbőr
50 dkg tyúkmellfilé
1 zsemle
1 dl tej
fél csokor metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
Elkészítés:
Bőreinket megtisztítjuk, és egyik végüknél elkötjük. Az előzőleg tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét a tyúkhússal és a fokhagymával együtt finom tárcsán ledaráljuk, majd a metélőhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
Feszesre töltjük a lúdnyakakat, majd bevarrjuk, vagy hústűvel megtűzzük.
Belefektetjük kedvenc jénai tepsinkbe, leöntjük forró libazsírral, majd előmelegített sütőnkben 180 fokon aranysárgára sütjük.
Hozzávalók:
25 dkg cseresznye, 50 dkg liszt,3 nagyobb burgonya, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, só, olaj, őrölt fahéj, porcukor
Elkészítés: A kimagozott cseresznyét ledaráljuk, a burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, ízlés szerint sót, és az egészet galuskatésztává összedolgozzuk. Forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsára kiszedjük a tésztát, fahéjas cukorral meghintjük, tejföllel meglocsoljuk.
Hozzávalók: 4 szelet sertéshús, 35 dkg cseresznye, 1 fej vöröskáposzta, 1 dl száraz bor, 3 darab savanykás alma, 2 fej hagyma, citromlé, babérlevél, olívaolaj, borókabogyó, só, őrölt feketebors, ecet, cukor. Elkészítés: Az almát és a káposztát csíkokra vágjuk, összedolgozzuk, és meglocsoljuk citromlével. A kockára vágott hagymát pici olajon megpároljuk, hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez adjuk a bort, a babérlevelet, a borókabogyót, a sót, a borsot, és körülbelül egy órán át az egészet lassú tűzön pároljuk.
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 1,5 dl száraz vörösbor, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, fél citrom leve, egy darabka citromhéj, kis darabka fahéj, szegfűszeg, kristálycukor, csipet só.
Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. A sót, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget 5 dl vízbe szórjuk, 5 percig forraljuk, leszűrjük, és a levet visszaöntjük a lábosba. A lisztből és a tejszínből habarást készítünk. A cseresznyét a fűszerezett lébe tesszük, és hozzáöntjük a citrom kicsavart levét.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 tojásból sütött piskótalap.
Krémhez:
30 dkg darált keksz,
1 dl kávé,
ízlés szerint rum vagy rumaroma,
3 ek kakaópor,
30 dkg porcukor,
ízlés szerint meggy.
Elkészítés:
A krémhez a porcukrot a vajjal habosra
keverjük,majd a kávéval,kakaóval is
kikeverjük.Beleforgatjuk a darált kekszet és
a rumba áztatott meggyet.Ezt a krémet
rákenjük a piskótára és csokimázzal
bevonjuk.A csokimáz megdermedése után
szeleteljük.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg máj (sertés, csirke - ki mit szeret)
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 nagy fej paradicsom
2 kaliforniai paprika
1 nagy szem alma
2 teáskanál majoránna
jó sok frissen őrölt vegyes bors
egy kis étkezési keményítő.
Elkészítés:
A májat alaposan megmosom, és leitatom róla a vizet konyhai papírtörlővel. Ezután csíkokra vágom. A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom, és egy kis olajon egy lábosban megfonnyasztom.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kis, vékony cukkini
2 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál majonéz
fél citrom leve
1 csokor metélőhagyma
só
csípős pirospaprika.
Elkészítés:
A megtisztított cukkini- és hagymakarikákat kevés forró olajon megpároljuk. Citromlével meglocsoljuk és kihűtjük. A joghurtot kikeverjük a majonézzel, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, cukorral, csípős pirospaprikával, apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
4 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg Sport sajt
4 szál újhagyma
10 dkg
liszt
vaj
só
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. A tojást felverjük, majd kikeverjük a szétnyomott Sport sajttal, reszelt sajttal, cukkinivel és hagymával. Meghintjük liszttel és belekeverjük a fűszereket, majd kivajazott tálba öntjük és szép pirosra sütjük. A receptet tivadar.eva küldte.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
6 tojás
4 dl tejföl
3 csomag zselatin
2 dkg kakaó
2 dl málnaszörp
1 vaníliás cukor.
Elkészítés:
1. réteg: 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük. 2 evőkanál zselatint 1 dl vízben felmelegítünk, a masszához adjuk, összekeverjük. Tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük.
2. réteg: ugyanúgy készül, mint az első, csak tesszünk bele 2 dkg kakaót. Az első rétegre öntjük és hűtőbe tesszük.
40 dkg makaróni,
5 dkg vaj, olaj,
10 dkg vöröshagyma,
30 dkg darált sertéshús,
15 dkg csípőspaprikás medve sajt,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
őrölt bors, só
Elkészítés:
A makarónit sós vízben kifőzöm, lemosom tiszta vízzel lecsepegtetem és az olvasztott vajjal összekeverem.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre párolom, beleteszem a darálthúst, majd kevés vizet hozzáöntve elkeverem.
Az avokádókat félbe vágom, és a hatalmas magot kiveszem, ( gyönyörű kis fa nevelhető belőle ) :)) aztán a belsejét egy kiskanállal ki szedem.

Hozzávalók:
7,5 dl szilvalekvár (házi, nem túl sűrű)
A tésztához:
25 dkg darált mák
25 dkg cukor
2 db narancs reszelt héja
1 kiskanálnyi őrölt fahéj
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
só
25 dkg vaj.
Elkészítés:
A lekvár kivételével minden alapanyagot egy nagyobb tálban összekeverek kézzel, majd fél órára hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy 33 x 35 cm-es tepsit margarinnal kikenek.
Száraz fűszerkeverékek pácoláshoz
Csírkéhez való:
1. Egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, egy rész apróra vágott zöldkapor (e zöldfűszerek lehetnek szárazak, azaz szárítottak is), egy rész apróra vágott tárkonylevél, egy rész törött feketebors, ízlés szerint só;
2. Egy rész piros, édesnemes fűszerpaprika, egy rész törött feketebors, egy rész zúzott fokhagyma, egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só;
3. Egy rész törött fehérbors, egy rész reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor), egy rész zúzott fokhagyma, egy rész őrölt szerecsendió-virág, egy rész törött fehér bors, ízlés szerint só;
4.
Cukkinis rakott tészta
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kanál olívaolaj
50 dkg darált hús
60 dkg friss paradicsom
2 kanál paradicsompüré
1 kiskanál oregánó
1 csokor petrezselyem
só
bors
3 kanál citromlé
30 dkg metélt
60 dkg cukkini
10 dkg feta
4 dkg liszt
4 dkg vaj
5 dl tej
kevés őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd felaprítjuk. A hússal együtt megpirítjuk egy kanál olajon. Belekeverjük az apróra vágott friss paradicsomot és a paradicsompürét, hozzáadjuk az oregánót, és lassú tűzön 20 percig főzzük.
Koreai pácolt csirke
Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva
A páchoz:
0,5 dl olaj
0,5 dl szójaszósz
0,5 dl szezámmag
1 dl-nyi apróra vágott hagyma
1 evőkanál méz
1 evőkanál gyömbér
1 evőkanál fokhagyma
chili
bors
Elkészítés:
A pác összetevőit elkeverjük, majd a megtisztított és feldarabolt csirkét bepácoljuk. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, másnap tepsiben vagy grillen megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet Tothagnes67 küldte. Köszönjük!
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg túró
2 tojás
35 dkg
liszt
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 kg cseresznye vagy meggy /télen lekvár/
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg dióbél
1 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
A szitán áttört túrót tojással, citromhéjjal és cukorral összekeverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és mint a derelyét, megtöltjük kimagozott gyümülccsel vagy lekvárral. A tészta felét ráhajtjuk a töltelékhalmokra, a közöket ujjunkkal összenyomjuk, majd derelyevágóval kis kockákra vágjuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
1/2 bögre olaj
2 bögre
liszt
1 bögre kefir
1 bögre cukor
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve.
A tetejére:
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
1,5 bögre meggy
reszelt citromhéj.
Elkészítés:
A tésztához valókat simára keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a túrót és a meggyet, szépen elosztva, hogy mindenhova jusson.
Hozzávalók:
5-6 szem burgonya (közepes nagyságú)
só
parasztkolbász
erős paprika (aki szereti)
friss petrezselyem
zellerzöld (el is maradhat).
A rántáshoz:
olaj
2 evőkanál
finomliszt
fokhagyma ízlés szerint
1 kávéskanál pirospaprika.
1 tojás
finomliszt
só.
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A parasztkolbászról lehúzzuk a bőrt, felkarikázzuk. Egy kb. 3-4 l-es fazékban elkészítjük a rántást, ha készen vagyunk, félrehúzzuk a fazekat a tűzről, beledobjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felengedjük forró vízzel.

Hozzávalók:
75 dkg
liszt
só
2 tojás
20 dkg cukor a tésztába + 10 dkg a ribizlire
3,75 dl langyos tej
5 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
35 dkg ribizli.
Elkészítés:
A kenyérsütőgép kelesztő programját használom, a ribizlin kívül mindent beleteszek. Először a liszt felét, majd kis sót és a 2 tojást, majd rá a liszt másik felét (nehogy a langyos tej összekapja a tojásokat). Beleöntöm a meglangyosított tejet, belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a cukrot, majd hozzáadom a megolvasztott vajat.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg
liszt
2 tojás sárgája
0,5 dl olaj
3 dl tej
5 dkg élesztő (a tejben felfuttatni)
1,5 evőkanál cukor.
A töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt
porcukros mák (ki mennyivel szereti).
Valamint:
vaj a forma kenéshez
tojássárga a kenéshez.
Elkészítés:
A tejben az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókat összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel.
Kikent kuglófformába tesszük, és hideg sütőbe toljuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tv paprika
2 fej hagyma
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 evőkanál sertészsír
3-4 evőkanál paradicsom-sűrítmény
pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát nagyon picire vágjuk és kisütjük a zsírját. A hagymát laskára vágjuk, megpirítjuk a szalonnával és a zsírral.
Felszeleteljük a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymához.
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
50 dkg zöldbab
1 csokor új sárgarépa
1 zeller
A galuskához:
2 tojás
finomliszt (amennyit a tojás felvesz)
só.
A rántáshoz:
olaj
2 evőkanál
finomliszt
1 teáskanál pirospaprika.
Valamint:
tejföl.
Elkészítés:
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a fehérrépa és a zeller zöldjét jól megmossuk, hideg vízbe áztatjuk.
A húst és a zöldbabot hideg vízben feltesszük főni, sózzuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
25 dkg
liszt
30 dkg vaj
28,5 dkg cukor
csipet só
1 tojássárgája
20 dkg darált mák
2 egész tojás
50 dkg túró vagy krémsajt
1 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
70 dkg meggy
vaj a forma kikenéséhez.
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajat, 6 dkg cukrot kis sóval és 1 tojássárgával összedolgozzuk, fél órát hűtőben pihentetjük.

Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka felkockázva
50 dkg tarhonya
10 dkg füstölt húsos szalonna apróra vágva
1 evőkanál zsír
1 szál füstölt szárazkolbász feldarabolva
2 nagy vöröshagyma durvára kockázva
2-3 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
3 nagyobb paradicsom vagyparadicsompüré
2 zöldpaprika felszeletelve (csípős is lehet)
40 dkg burgonya kis kockára vágva
1 evőkanál pirospaprika
só
1 erőleves kocka.

Hozzávalók:
1,3 kg fejes káposzta (bruttó súly)
1 nagy vöröshagyma
15-20 szem egész bors
őrölt bors
3-4 evőkanál cukor vagy édesítőszer
3-4 evőkanál 20 %-os ecet
aprított kapor – elhagyható, de finom bele.
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfelezve.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
15 dkg 
15 dkg cukor
35-40 dkg finomliszt
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
só.
A karamellizált gyümölcsökhöz:
1 db szép nagy friss ananász
1 db érettebb mangó
2 csomag bourbon vaníliás cukor vagy 1 rúdvanília
8 dkg kristálycukor
A kókuszkrémhez:
10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl kókusztej
2,5 dl tehéntej
3 evőkanál cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor.
A mascarponekrémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
9 db lapzselatin.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé.
A páchoz:
kb. 2 evőkanál mustár
1 vöröshagyma, durvára szeletelve
olaj.
Valamint:
20 dkg sárgarépa – kockázva
20 dkg fehérrépa – kockázva
1 nagyobb vöröshagyma – finomra aprítva
2 babérlevél
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejföl
citromlé
kb. 1 evőkanál mustár
1 evőkanál
liszt
só
őrölt bors
Elkészítés:
Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb.

Hozzávalók:
A gombóchoz:
20 dkg rizs
10 dkg darált hús
3 evőkanál reszelt sajt
2 tojás
1 mokkáskanálnyi fokhagymapor
só
zsemlemorzsa.
A mártáshoz:
1 kis fej hagyma
2 csokor kapor
2 dl húsleves
4 evőkanál burgonyakeményítő
só
Elkészítés:
A gombóchoz a rizst sós vízben puhára főzzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a darált hússal, 1 egész tojással, fokhagymaporral, sóval és a reszelt sajttal összekeverjük.
Vizes kézzel golyókat formázunk a rizsből, kis bemélyedést készítve megtöltjük a húsos keverékkel.
Fokhagymás pulykaragu
Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott pulykamell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt
olaj
őrölt feketebors
só
Elkészítés:
A tejet sózzuk, borsozzuk, belekeverünk tört fokhagymát. A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, áztassuk be a tejbe, fedjük le, s egy napra tegyük jégszekrénybe. Másnap a húst kivesszük a tejből, gondosan le csepegtetjük. A húsdarabokat forgassuk lisztbe, s kevés forró olajon süssük pirosra. Végül a húst egy tűzálló tálba tesszük, öntsük rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedjük le az edényt előmelegített, forró sütőbe.
Fokhagymás karaj
Hozzávalók:
karaj
só
bors
fokhagyma
liszt
kevés étolaj
Elkészítés:
A húst felszeletelem, kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom. Kevés olajon hirtelem mindkét oldalát pirosra sütöm. Rászórom az apróra vágott fokhagymát, aláöntök 1/2 dl vizet, és fedő alatt 20 perc alatt puhára párolom. Krumplipürével tálalom.
Megjegyzés:
A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!
Narancsos grízpuding
Hozzávalók 4 személyre:
4 narancs
fél l tej
7,5 dkg cukor
10 dkg búzadara (gríz)
2 evőkanál likőr (narancslikőr vagy triple sec)
3 tojásfehérje
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, kettő héját lereszeljük, a másik kettőt vékonyan meghámozzuk, és a héjat, apró darabkákra vágjuk.
A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. A grízt félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat.
Joghurtos tésztasaláta gazdagon
Hozzávalók:
25 dkg durum penne tészta
3 pár füstli
fél fej vöröshagyma
pritamin vagy zöldpaprika
vörösbabkonzerv
uborka
reszelt sajt
Az öntethez:
3 kis pohár natúr joghurt
2 kis pohár 20%-os tejföl
ízlés szerint (kb. teáskanálnyi) ételízesítő
törött bors jó bőven
kb. 1 púpozott teáskanál kristálycukor
1 mokkásnanál olaj
csipet só
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm és jól lecsepegtetem. Az öntet hozzávalóit összekeverem. A főtt, kihűtött és karikára vágott füstlit, kb.
Narancsos grízpuding
Hozzávalók 4 személyre:
4 narancs
fél l tej
7,5 dkg cukor
10 dkg búzadara (gríz)
2 evőkanál likőr (narancslikőr vagy triple sec)
3 tojásfehérje
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, kettő héját lereszeljük, a másik kettőt vékonyan meghámozzuk, és a héjat, apró darabkákra vágjuk.
A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. A grízt félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat.
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só
olaj.
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra (1 cm vastag, 4-5 cm hosszú) vágjuk, majd serpenyőben kis olajon pirosra sütjük. A hagymát félkarikára szeljük, lisztben megforgatva forró olajban kisütjük.
A vajat felolvasztjuk (mikróban vagy tűzhelyen), beletesszük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet és a hagymát is, majd összeforgatjuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 db vöröshagyma
5 dkg zsír /itt nem jó az olaj/
hagyományos gombóctészta
pirított zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom és megpirítom a zsíron, hagyom hűlni, majd a fagyasztóba teszem, hogy megszilárduljon, és könnyen lehessen vele dolgozni.
Elkészítem a gombóctésztát. 1 kg burgonyát megtisztítok, megmosom, és sós vízben félpuhára főzöm /a villa már belemegy, de még nem esik szét/. Rögtön leöntöm a levét, áttöröm a krumplit, hidegre hűtöm.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg lágy tehéntúró
3 egész tojás
5-6 kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés mazsola
1 nagy doboz tejföl
5 kanál gríz
kevés sütőpor
30-35 dkg málna
A diétázok mesterséges édesítővel készítsék!
Elkészítés:
A hozzávalókat óvatosan összekeverem, a málnát utoljára adom hozzá. Vajazott-morzsázott tepsibe öntöm, megsütöm. Ha a teteje nem pirul, akkor pár percig rákapcsolom a grillt a legvégén.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál cukor
16 evőkanál búzadara.
Öntet:
1,2 l tej
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
gyümölcs: banán, eper, málna, őszibarack, stb.
tejszínhab.
Elkészítés:
A nyolc tojásból hagyományos módon piskótát sütünk, csak a liszt helyett az adott mennyiségű grízt keverjük. Tehát a 8 tojásfehérjét felverjük keményre, belerakjuk a 8 evőkanál cukrot, ezzel is keményre verjük, majd a 8 tojás sárgáját is hozzá verjük, végül a 16 evőkanál grízt óvatosan belekeverjük.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók: cseresznye, cukor, szalicil.
Elkészítés:
1.) A cseresznyét megtisztítjuk, és egy mély tál vízbe tesszük 10 percre, így ha van közöttük /bennük kukac, kiázik. Ezután alaposan megmossuk és leszűrjük a gyümölcsöt.
2.) Minden befőttes üveget megtöltünk cseresznyével és annyi cukorral, ahány decis az üveg, tehát pl. a 7 dl-es üvegbe 7 evőkanál cukor kerül, + 1 evőkanálnyi a tetejére. Az üvegeket időnként rázogassuk össze, hogy a szemek szorosan egymás mellé kerüljenek.
3.) Ha megteltek az üvegek, késhegynyi szalicilt teszünk mindegyik tetejére, szorosan lezárjuk, és eltesszük a kész üvegeket a spájzba.
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom.
Flamingó szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
A krémhez:
20 dkg
20 dkg porcukor
25 dkg tehénturó
A díszítéshez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és közepes méretű tepsibe öntve megsütjük. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. A krémet a tésztára simítjuk. A pudingot előirás szerint elkészítjük, ha kissé kihűlt, a túrókrémre simítjuk.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
1/2 kg kivi
1/2 kg barack (vagy sárgaszilva)
1 kg ribizli (vagy meggy, eper, cseresznye)
1 kg cukor
2 csomag Dzsemfix Extra 2:1.
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, daraboljuk. A ribizlit kétfele osztjuk. A dzsemfixeket szintén elosztjuk kétfele, mert egyszerre csak fél kiló gyümölccsel dolgozunk a tasak leírása szerint. Ribizlivel kezdünk, amikor kész, egyszerre 5-6 üveg aljába öntünk egy-egy részt. Ezután jöhet a kivi, újból ribizli, majd a barack.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán
fél kg kétszer átdarált, nem túl zsíros marhahús
1 tojás
fél teáskanál pirospaprika
l fél dl olaja sütéshez, formázáshoz
Fontos!
Szükséges 8 db nyárs vagy kihegyezett hurkapálcika.
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppel.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
5 dl joghurt
40 dkg cukor
40 dkg búzadara
1 kiskanál sütőpor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
vaj
kókuszreszelék
esetleg mandula a díszítéshez.
Elkészítés:
A joghurtot, a cukrot, a búzadarát, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. Nem szabad nagyon hígnak lennie, elég ha könnyen önthető. Ha túl sűrű vagy híg, adjunk hozzá még joghurtot vagy búzadarát. Ezután kivajazott tűzálló tálba öntjük úgy, hogy a sütemény kb.
14 éve | Barna Pap Mónika | 4 hozzászólás
Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 3 db sárgarépa, 15 dkg nyers káposzta, fél zellergumó, 1 fej hagyma, 1 db közepes póréhagyma, 2 dl paradicsomlé, 1/2 marék rizs, 1 dl olíva olaj, 2 liter húslé (leveskockából), 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csokor kapor, só, bors Elkészítése: A hagymát apróra vágom, a sárgarépát és a zellert felkockázom, a petrezselyem zöldjét apróra vágom. Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, üvegesre párolom rajta a hagymát, majd beleadom a zöldségkockáimat, megszórom a petrezselyem zöldjével, hozzákeverem a paradicsomlevet, és felöntöm a húslével, sózom, borsozom, felforralom.
Hozzávalók: 1,5 kg csont nélküli bárányhús, 2 nagy fej hagyma, 3 dl olívaolaj, 2 dl paradicsomlé, 3 db padlizsán, 2 evőkanál liszt, 1/2 liter tej, 5 dkg trappista sajt, petrezselyemzöld (a díszítéshez), só, bors. Elkészítése: A húst felkockázom, hasonlóan, mint egy hagyományos pörkölthöz szoktam, a hagymákat apróra vágom, a sajtot lereszelem, a petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágom.
Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítek 2 dl olíva olajat, rádobom a hagymát, üvegesre párolom, majd beleadom a felkockázott húst, megsózom, borsozom, néhány percig pirítom.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
1,5 kg báránycomb,
1 kg hagyma,
2 dl olívaolaj,
2 dl paradicsomlé,
1 csomag mirelit mexikói zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó), só, bors, oregánó.
A tésztához:
2 csomag fagyasztott leveles tészta,
2 db tojás,
2-3 evőkanál olívaolaj (a tészta nyújtásához).
Elkészítése:
A báránycombot felszeletelem, sózom, borsozom, állni hagyom, a hagymát felkarikázom. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben (amit később a sütőbe betehetek) felhevítem az olajat, beledobom a felkarikázott hagyma felét, üvegesre párolom.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 paradicsom (szép érett)
1 babérlevél
2 kávéskanál (fekete) mustármag
1 kis darab fahéj
10 dkg cukor
1 dl vörösborecet
kb. 1/4 csomag 2:1 zseléfix.
Elkészítés:
Egy nagy lábasban addig pirítom a fűszereket, amíg illatozni kezdenek. Ekkor beleteszem az apró kockákra vágott paradicsomot, apró kockákra vágott hagymát, és felforralom. Belekeverem a cukrot és a zselésítőt, még egyet forralok rajta, végül pedig hozzáadom az ecetet.
Hozzávalók:
1 zöld kaliforniai paprika 1 kisebb feketeretek 1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 25 dkg fusilli. Nagy lyukú reszelőn lereszelem a cukkinit és a retket, megsózom, és állni hagyom 1 órát. Megsütöm a csíkokra vágott vágott paprikát (picit meg is éghet), beleteszem a reszelt fokhagymát és a kinyomkodott zöldségeket. Megfűszerezem, fedő alatt párolom 10 percig, majd pirítom. A kifőtt tésztára szedem, megszórom sajttal.
lisztA tepsit előkészítjük (kb.
búzalisztA sárgarépát meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük.
A lisztet a szódabikarbónával, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük.
Fokhagymás tejben pácolt rakott csirkemell
Hozzávalók:
2-3 db csirkemellfilé
25 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
1 pohár tejföl
só
őrölt fehérbors
liszt
1 fej fokhagyma
5 dl tej a páchoz
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeletelem, a fokhagymát megtisztítom, gerezdjeit felszeletelem. A tejet egy jénai tálba öntöm, beleadom a fokhagymát és a hússzeleteket, majd egy éjszakára beteszem a hűtőbe pácolódni.
Kiveszem a csirkemellszeleteket a pácléből, sózom és borsozom, majd megforgatom a lisztben őket.
Kolbászos zöldborsópörkölt
Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg
fél mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő
főzőkolbász vagy virsli
só
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, leöblítem, majd apró kockára vágom. A főzőkolbászt vagy virslit megmosom, felkarikázom. A margarinon mepárolom a hagymát, a - paprika kivételével - a fűszerek is mehetnek bele, majd a zöldborsót is hozzáadom, megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem röviden.
Káposztaleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók:
1 kis fej sima káposzta
3-4 szem burgonya
1 csokor kapor
pici fűszerpaprika
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg füstölt kolbász
ecet
olaj
pici liszt
Elkészítés:
A szálasra vágott káposztát a felkockázott burgonyával, a kaporral, pici paprikával, az apróra vágott vöröshagymával és a kolbásszal, felrakjuk főni. Amikor megfőtt, vékonyan berántjuk, és pici ecettel ízesítjük.
Kaporszósz
Hozzávalók:
1 nagy csokor kapor
1/2 citrom leve
1 dl tejföl
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl húslé
1 púpozott kávéskanál só
1 púpozott evőkanál cukor
Elkészítés:
A felolvasztott vajra szórjuk a lisztet, nem pirítjuk, hanem azonnal felöntjük a húslével és a tejföllel. Ízesítjük sóval, a cukorral, a citromlével. 2-3 percig állandó keverés mellett forraljuk, majd a frissen apróra vágott kaprot is belekeverjük.
Megjegyzés:
Főtt húsokhoz kitűnő szósz.
Citromos trifle
Hozzávalók:
1 dl limoncello (citromlikőr)
1 dl víz
1,5 citrom leve
2 citrom héja
4 tojás
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
4 evőkanál méz
20 dkg olasz babapiskóta
Elkészítés:
A citromlikőrt a vízzel felhígítom. A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat kikeverem a sajttal, a mézzel és egy citrom levével. A tejszínt habbá verem és a krémhez keverem, majd a krémhez hozzáadom a reszelt citromhéjat is. A fehérjéket fél citrom levével kemény habbá verem, és szintén a krémhez adom.
Málnás trifle
Hozzávalók:
3 tojássárgája
6 dl tejszín
3 dkg cukor
3 dkg porcukor
1 teáskanál kukoricaliszt
10 dkg babapiskóta
5 dkg mandulaforgács
15 dkg málnalekvár
5 cl sherry
30 dkg friss málna
Elkészítés:
A babapiskótákat a tál aljára fektetem, majd sherryvel meglocsolom. Lekvárt csorgatok rájuk. Amíg ázik a piskóta, addig elkészítem a pudingot, amihez 3 dl tejszínt melegítek. Külön edényben kikeverem a tojássárgáját a cukorral és a kukoricaliszttel. Nem hagyom, hogy felforrjon a tejszín, hanem amikor már forró, félrehúzom a tűzről, és - habverő folyamatos kevergetése mellett - szép egyenletesen hozzáadom a tojássárgáját.
Joghurtos csirke megvadulva
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
20 dkg rizs,
10 dkg vaj,
1 csöves,
csípős paprika,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál currypor,
1 nagy fej vöröshagyma,
1-1 teáskanál őrölt gyömbér,
sáfrányos szeklice (vagy 1 mokkáskanál sáfrány),
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
ízlés szerint só,
1 pohár joghurt.
Elkészítése:
A rizst váltott vízben jól átmosom és lecsöpögtetem, majd egy edénybe beleszórom. Annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, és 25 percig állni hagyom.
Burgonya fasírt,egyszerű és gyors
Hozzávalók:
750 g burgonya,
100 g zsír,
30 g vaj,
30 g búzadara,
3 tojás,
zöldpetrezselyem,
só,
törött bors, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
A meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük.
Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk.
Sült burgonya sonkával és sajttal
Nagyon finom illatos gyors vacsora recept. Az olvadó sajt és a ropogós sonka teszi különlegessé.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya,
15 dkg sonka,
20 dkg sajt,
1 csomó újhagyma,
1 paradicsom,
olaj,
só,
bors,
3 dl joghurt,
2 gerezd foghagyma,
1 csomó metélőhagyma,
A burgonyát megmossuk, és jó alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. A sonkát és a sajtot kis kockára vágjuk, az hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Sonkás sajtos muffin
Hozzávalók:
22 dkg liszt,
1,5 dl natúr joghurt,
2 tojás,
5 dkg vaj, fűszersó,
3 kis kanál sütőpor,
12 dkg főtt sonka,
2 fej gomba,
1 csokor metélőhagyma,
5 evőkanál reszelt sajt.
A tojásokat a vajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Fűszerezzük, és keverve adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport. Végül belekeverjük az apróra vágott főtt sonkát, aprított metélőhagymát, és a reszelt sajtot.
A muffin formákat vajjal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Mozart golyó recept
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 ek. kakaópor,
1 ek. baracklekvár,
2 ek. rum, 1 tojásfehérje,
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
Kókuszreszelékbe vagy torta-darába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk.
Póréhagyma krémleves
Hozzávalók :
1 szál póréhagyma,
6 dk vaj,
3 evőkanál liszt,
1,2 l zöldségleves, (Zöldségleves kockából)
1 dl tejszín,só,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál bors.
Elkészítés :
A póréhagymát apróra vágjuk, majd forró vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Ha felforrt lassú tűzön fedővel lefedve puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk. beleöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és ha újból felforrt, akkor kész.
Hagymás rakott palacsinta
Hozzávalók:
2 dl ecetes gyöngyhagyma leve nélkül,
10 dkg liszt, 0,5 l tej, kevés szódavíz,
10 dkg reszelt sajt,
0,5 dl olaj,
1 tojás,
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
őrölt gyömbér, őrölt koriander,
1 mokkáskanál só és őrölt fehér bors,
2 evőkanál ecetes hagymalé
A leszűrt gyöngyhagymát nagyon apróra vágom. A tojást habosra verem, belekeverem a tejet, majd hozzáadom a lisztet.
Simára keverve hozzáadom a sót és a fűszereket, majd az ecetes hagymalevet és az apróra vágott gyöngyhagymát, végül az olajat is belekeverem.
Cseresznyés túrótorta.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 tojássárga
A töltelékhez:
35 dkg magozott cseresznye
75 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
3,5 dl tej
2 tojás
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál vaníliás pudingpor
A tetejére:
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg liszt
Elkészítés:
A tésztához alaposan összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával.
Cseresznyeleves
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
(Természetesen jön a korai érő abból is fincsi9
1 doboz (3 dl) tejszín
1 csomag puncs ízű pudingpor
cukor ízlés szerint
5 púpozott evőkanál liszt + víz
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
fahéj
őrölt szegfűszeg
felvert tejszín a díszítéshez
Elkészítés:
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
8 tojás
40 dkg cukor
6 kanál liszt
10 dkg kókusz
10 dkg szemes mák
2 dl tej
3 kis csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál instant kávé
30-40 db keksz
fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük 20 dkg cukorral, majd belekeverünk 3 kanál lisztet, 8 dkg kókuszt, a sütőport és a mákot.
Kiknet, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, kis lángon kb. 15 percet sütjük.
Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség
30 dkg zöldborsó (bármilyen)
1 kis darab karalábé
1 kis darab zeller
3-4 db kisebb burgonya
1 fej vöröshagyma
só
liszt
2 teáskanál tárkony
1 kis konzerv májkrém
1 tojás
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk. Kevés olajban a leveszöldséget, karalábét, zellert és borsót (ha friss illetve mirelit) megpároljuk, kevés lisztet szórunk rá, majd felöntjük vízzel.
14 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 üveg zöldborsó vagy friss
50 dkg darált hús (lehet szárnyas is)
3 kis pohár tejföl
vöröshagyma
2 csomag gyors rizs
pirospaprika.
Elkészítés:
A darált húsból egyszerűen pörköltet készítünk, de csak annyi levet teszünk rá, hogy éppen ellepje. Amíg fő, megfőzzük a rizst. A pörköltet figyelgessük, ha nagyon elfő a leve, picikét adjunk hozzá, de ne sokat, mert akkor nagyon leveses lesz. Ha kész, még melegen belekeverjük a rizst, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.
Hozzávalók:
25 dkg sűrű tejföl,
20 dkg liszt,
10 db tojás,
20 dkg cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral,sóval habosra keverjük,majd kikeverjük a tejföllel.Beleforgatjuk a tojások felvert habját,majd óvatosan a lisztet is.
Kibélelt vagy alaposan kikent formába öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb:45 percig sütjük.
Forrás:Váncza szakácskönyv
14 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál kukoricaliszt vagy kukoricakeményitő
kevés víz
só
bors.
Elkészítés:
1. Az olívaolajat és a vajat felmelegítjük, belerakjuk, a vékonyra szeletelt hagymát, majd fedő alatt, kis lángon, 10 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, majd újabb 5 percig főzzük.
3.

Hozzávalók:
1 kg új fejes káposzta
40 dkg üveges sűrű, passzírozottparadicsom
só
1-2 darabka citromhéj
2-3 evőkanál cukor - ízlés szerint
só
4 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj vagy zsír
1 nagyobb vöröshagyma - finomra vágva
1 teáskanál pirospaprika.
Elkészítés:
A káposzta külső levelét eltávolítom, 4 felé vágom, torzsáját kivágom, és vékony laskára aprítom. 3 literes fazékba teszem, sózom, és felengedem kb.
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás