Sütés főzés Blog: 2011. május

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5803 fő
  • Képek - 5464 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2961 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 440 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2011. május

Csirkemell muffinformában sütve


 Hozzávalók:


1 nagyobb filézett csirkemell
25 dkg szeletelt bacon
1/2 csokor petrezselyem
1 szál póréhagyma
50 dkg gomba
zöldhagyma
25 dkg füstölt sajt
olaj

bors
ételízesítő



Elkészítés:

A hagymát olajon üvegesre párolod, majd hozzáadod az összeaprított gombát, a petrezselymet, a zöldhagymát, sót és borsot. Amint a gomba leve elpárolgott, leveheted a tűzről. A csirkemellet kb. 2-3 centisre kockázod, fűszerezed sóval, borssal, ételízesítővel.

Utolsó hozzászólás

Forgács Erzsébet üzente 7 éve

én is kipróbálom köszike

Tovább 

Hozzávalók:

600-700 g akácfavirág,

4 liter víz,

2-3 db citrom,

8 dkg citromsav vagy borkősav,

1 kk Na-benzoát,

4 kg cukor.

 

 

 

Elkészítés:

4 liter vizet felforraljuk,felolvasztjuk benne a cukrot (szirup lessz belőle)majd beletesszük a citromsavat is.

Miután kihűlt beletesszük a virágokat (ha bogarat látunk rajta kézzel leszedjük de nem mossuk meg a virágot mert rengeteg aroma veszne kárba!)és  a megmosott,felszeletelt citromkarikákat.

3 napig állni hagyjuk és időnként megkevergetjük.

Utolsó hozzászólás

Kádár Bálintné üzente 7 éve

szia! a bodzát légy szíves írd le.Biztos nagyon finom lehet,az akácot és a bodzát is kipróbálom.Köszi Szép napot.

Tovább 

 

 A nyertes Főétel

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 Csirkemájas táskák


Egy csomag friss leveles tásztát nyolc részre osztottam fel.


A töltelék:

25 dkg csirkemájat apróbb darabokra vágtam. 10-15 dkg póréhagymát vékonyan felszeletelve kevés olajon megpároltam, majd a májat rádobva sóval, borssal fűszerezve néhány perc alatt készre pároltam.
Közben egy másik serpenyőben 3 szál felszeletelt újhagymát szintén
kevés olajon átforgattam, hozzáadva 2 nagyobb , szeletelt gombát,
5-10 dkg zöldborsót, fűszerezve megpároltam.

Utolsó hozzászólás

Hegyi Istvánné üzente 7 éve

Kedves Gábor! Újhagymával is nagyon jó lesz. Ha javasolhatom még fűszerezd egy kevés kakukkfűvel és majorannával. A Laptopkonyha felvételén már én is úgy készítettem el. Údv:Anna

Tovább 

 Nyertesünk a Laptop konyhán

7 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

network.hu

 Hegyiné Anna aLaptopp konyha első helyezetje lett a főétel kategóriában.

Videó is lesz ahogyan lekészítette az oldalon már fent lévő recetjét, innen választották ki.

A receptet a képpel felteszem, nem mindennap lehet az ember egy ilyen kitüntésnek részese.

Mi meg büszkék vagyunk, mert a mi tagunk.

 

 

Anna sok finomságot kívánunk az oldalra, és gratulálunk.

 

A kép a Laptop konyha oldaláról való ahól Búza Sándor volt a házigazda.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Köszönöm Anna!Anna nincs lehetetlen,bármi előfordulhat,még találkozhatunk :)Már várom a videódat a laptopkonyha oldalon:)

 Csíkos keksztekercs

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csíkos keksztekercs.

 

Hozzávalók:
2 csomag 220 grammos kerek keksz (pl. Albert)
1 tasak csokoládé pudingpor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor

5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
1 csomag kókuszreszelék

Elkészítés: A pudingport elkeverjük a kakaóporral, majd összefőzzük a tejjel és 10 dkg porcukorral. Félretesszük hűlni. Közben a margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Egy kókuszreszelékkel megszórt alufólián a kekszeket egyenként összeragasztjuk a krémmel, úgy ahogyan a méteres kalács is készül.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg friss eper,

50 dkg cukor vagy méz,

5 dl jó minőségű vodka.

 

 

 

Elkészítés:

Az epret alaposan megmossuk,megtisztítjuk,lecsöpögtetjük,

összetörjük.

A cukrot kevés vízzel felfőzzük sziruppá,kihűtjük,majd a vodkához adjuk.

A vodkát és az epret összekeverjük.

Üvegbe töltjük,lezárjuk majd 2 hónapig érleljük (óvatosan rázogatjuk hetente kétszer).


Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál szójaszósz

3 evőkanál chilis ketchup

1 evőkanál étkezési keményítő

1 dl hideg húsleves

fél mokkáskanál kakukkfű

fél mokkáskanál oregánó

fél mokkáskanál bazsalikom

1 evőkanál méz

1 dl étolaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 

A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:


A fasírthoz:

1,5 kg darált pulykahús

2 evőkanál szezámmag

póréhagyma

3 evőkanál reszelt gyömbér

3 evőkanál zúzott fokhagyma

olaj

szójaszósz

chili

bors

friss coriander vagy petrezselyemzöld.


A szószhoz:

2 dl szójaszósz

1 dl almaecet

0,5 dl olaj

póréhagyma apróra vágva

1 evőkanál zúzott fokhagyma

2 evőkanál szezámmag

2 evőkanál méz

chili.

 

 

 

Elkészítés:

 

A fasírt alapanyagait összedolgozzuk, tepsiben, egyben, sütőben megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

8 szelet bacon

2 jonatán alma

2 gerezd fokhagyma

25 dkg ketchup

4 dl száraz fehérbor

bors

majoránna.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Az almát meghámozzuk, káposztareszelőn lereszeljük és a ketchupba keverjük. A szalonnaszeletek felével kibélelünk egy jénai tálat. Lerakunk egy sor csirkeszárnyat és bekenjük az almás ketchuppal. Zúzott fokhagymával, majoránnával meghintjük. Még egy sor hús következik, azt is bekenjük a mártással.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:
A leveshez:
3 kisebb hagyma
1 fehérrépa
3 sárgarépa
1 zsenge karalábé
10 dkg zellergumó
1 kisebb rózsáira szedett karfiol
6 db csirkeszárny
3,5 l víz
5-6 erőleves kocka
ételízesítő

bors
szerencsendió
fél csokor petrezselyem

A petrezselymes palacsintához:
2 tojás
10 dkg liszt
2 dl tej
fél csokor petrezselyem
csipetnyi só
kevés olaj a sütéshez.

 

Elkészítés: 

A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát negyedekbe, a karalábét kockákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
14 dkg cukor
7 tojás
1 kiskanál reszelt citromhéj
14 dkg kalácsmorzsa
5 dkg vaj
3 tenyérnyi bodzavirág
csipetnyi őrölt fahéj
0,5 dl száraz fehérbor.


A forma kikenéséhez: 
vaj és cukor

 

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kalácsmorzsát, a vajat, csipetnyi őrölt fahéjat, végül a tojások habbá vert fehérjét ls a lecsipkedett bodzavirágokat is beleforgatjuk. A masszát vajjal kikent, cukorral meghintett formába (vagy tűzálló tálba) töltjük, és előmelegített sütőben, vízgőzben 200 fokon 50-55 percig gőzöljük.

Tovább 

 Bodza Ital

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Bodza ital

 

Hozzávalók:


1/2-kg cukor 

50-db citrompótló 

10-db virág 

szalicil

4-l víz


1-2 citrom levével még kellemesebb frissító italt kapunk.

 

Elkészítés:

 

A bodza virágot  jól megmossuk, majd összekeverjűk a hozzávalókkal.

 3-4 napíg állni hagyjuk leszűrjük és már  fogyasztható is.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Kádár Bálintnénak itt egy remek bodzaital!:)

 Ordasajt túrós állagú sajt.

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

ORDA

A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is. Mint azt sokszor halljuk, a sajt táplálkozásunk egyik legfontosabb és legegészségesebb eleme. A sajtok közül is külön kiemelhetőek a SOMA'S ORDASAJT-ok, amelyek rendkívül alacsony zsír- és kalóriatartalmuk miatt, kifejezetten könnyű, diétás termékek. Fehérjeállományát a szervezet könnyen és gyorsan képes feldolgozni. A benne található un. esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes előállítani, ezért azt készen kell bevinnünk, amire az Ordasajt kiválóan alkalmas.

Tovább 

network.hu

Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

 

Hozzávalók:

Ahány tojásfehérje, annyiszor 3 dkg porcukor,

 2 dkg rétesliszt,

 1 dkg margarin,

 mazsola, aszalt gyümölcsök, dióbél.

Elkészítés:

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, folytonosan verve belekeverjük a cukrot,a lisztet és végül az olvasztott,langyos vajat (margarint). A diót és az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. A lisztből mielőtt a habba keverjük, elveszünk egy keveset, és ebben forgatjuk meg az apróra vágott gyümölcsöt, mazsolát és a dióval együtt könnyedén a felvert tésztába tesszük.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 7 éve

Több, hasonló receptet olvastam már...ez a "maradék" tojásfehérjére építi fel a receptet...tehát, ha jól értem, ha 6 maradék tojásfehérjém van, akkor csak 12 dkg lisztre és 18dkg porcukorra, 6 dkg margarinra lesz szükségem a tésztához?!? Király...

Tovább 

Kelt ostoros kalács

Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg liszt,

3 tojássárgája,

6 dkg cukor,

3 evőkanál étolaj,

network.hu

csipet só,

4 dl tejben felfuttatott 5 dkg élesztő.
Krém:

25 dkg margarin,

20 dkg cukor,

4 evőkanál kakaó,

2 csomag vaniliás cukor.

Elkészítés:

 


Az összegyúrt tésztából 6 cipót készítünk. Kinyújtjuk, megkenjük a csoki krémmel feltekerjük, majd 3 tekercset összefonunk.
Tejfölös tojássárgájával megkenjük, kelesztjük és sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

3 dl tej

3 dkg élesztő

50 dkg finomliszt

5 dkg vaj

5 evőkanál cukor

2 tojás sárgája

csipetnyi só

8 tenyérnyi bodzavirág.


A sütéshez: olaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

Az élesztőt kevés cukorral ízesített meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A lecsipkedett virágokat is beledagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk, és egy közepes méretű fánkszaggatóval kisszaggatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm a lehetőséget, még sohasem csináltam, de ezt kifogom próbálni és megeszem!!! Erzsike

Tovább 

Hozzávalók:

30 db bodzavirág

1 l víz

75 dkg kristálycukor

citrom leve (vagy citromsav).

 

 

 

Elkészítés:

 

A virágokat a vízben 30 percen át főzzük, majd ászűrjük, (fél liter bodzafőzetet kell kapnunk). Hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik), majd tiszta üvegekbe töltjük.

Megjegyzés:

Fontos! A főzési időt tartsuk be. Nagyon finom. Ebből a mennyiségből kb. 5 dl mézet kapunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Béla!
Engem nagyon érdekel, hogyan sikerült a bodza méz. Én üdítőt csináltam felteszem a receptet de nagyon édes lett így az 1 kg cukor helyett elég a fél kg.
Kíváncsian várom az eredményt .
Szép napot
Marcsi

Tovább 

Hozzávalók:

6 tojás

35 dkg eper

1/2 l tej

1 rúd vanília

15 dkg cukor

1 narancs leve

citrom leve

1 dkg zselatin.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tojásokat óvatosan szétválasztjuk. Az epret-szamócát megmossuk, megtisztítjuk, leszárítjuk, 3-4 szemet félreteszünk a díszítéshez, és a többit összeturmixoljuk. Kör alakúra rögzítünk egy 10 cm magas, 20 cm hosszú kartondarabot. Bevonjuk alufóliával, és egy tálcára (tányérra) helyezzük.
A tejet a vaníliával felforraljuk, majd a vaníliát kidobjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Biztosan tojás habbal is finom
de én tejszínhabbal sokkal finomabnak képzelem
és így is fogom elkészíteni.,tejszínnel.Marcsi

Tovább 

Spárgafelfújt tésztával

 

 

Hozzávalók:

1 kg zöld spárga

4 szál újhagyma

4 dkg vaj

4 dkg liszt

4 dl tej

bors

szerecsendió

7 dkg reszelt parmezán

2 tojás

15 dkg pulykasonka

15 dkg apró durumtészta.

 

 

 

Elkészítés:

 

Először a tésztát al dente megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. 

Közben a spárgasípok fás végeit levágjuk, megtisztítjuk (de nem hámozzuk!), megmossuk, levágjuk a fejét, a szárakat 3 darabra vágjuk. Sóval és 1 teáskanál cukorral ízesített vízben (párolóbetéten) megpároljuk.

Tovább 

Almás rebarbaradzsem:

Hozzávalók 4 db 1/4 literes üveghez: 
1 kg rebarbaraszár
40 dkg alma 
1 db citrom 
50 dkg befőzési cukor 
1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér 
4 db 1/4 literes üveg.

 

Előkészítés:

A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát lereszeljük. A citromot megmossuk, héjából levágunk egy körülbelül 5 cm-es darabot, és levét kinyomjuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, száradni hagyjuk. 



Elkészítés:

A rebarbarát és az almát a citrom levével, héjával és 2 evőkanál vízzel puhára főzzük.

Tovább 

Gombával és kacsahússal töltött tésztacsigák cukkinilepénnyel

 

Hozzávalók:

2 főre:

1 zöldhagyma

1 bögre szegfűgomba

1/4 kacsacomb

6-7 db körtés pöffeteg gomba

2-3 nagyobb csiperke gomba

2 dl tejszín

sajt

bors

olívaolaj

vaj

óriás csigatészta.


A cukkinilepenyhez:

1 cukkini

4 evőkanál morzsa

1 tojás

bors

zöld pesto.

 

 

 

Elkészítés:

 

Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. 

A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük, és kevés olaj és vaj keverékén dinsztelni kezdjük egy serpenyőben.

Tovább 

Brokkolis zöldborsófőzelék pirított csirkehússal

 

 

Hozzávalók: 

1 vöröshagyma,

30 dkg brokkoli,

30 dkg zöldborsó,

1 csokor petrezselyem,

liszt,

tej,

bio ételízesítő,

só,

csirkemell,

bio csirkefűszer,

olaj,

nagy csipet kurkuma .

 


Elkészítés:
1.) A zöldborsót megtisztítuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a borsót és a brokkolit, fedő alatt, pici vízzel puhára pároljuk
2.) Sózzuk (pici cukor is mehet bele), megszóruk finomra vágott petrezselyemmel, liszttel meghintjük, majd felöntjük tejjel, és 3-4 percig főzzük.

Tovább 

 

 

 

Hozzávalók:

12 db réteslap,

5 db egész tojás,

5 dl tej,

10 dkg cukor,

10 dkg búzadara,

1 vaníliarúd,

4 dkg vaj + 10 dkg a kenéshez.


Sziruphoz:

4 dl víz,

25 dkg cukor,

1 citrom leve és reszelt héja.

 

 

 

Elkészítés:

5 dl tejet 1 rúd vanília kikapart magjaival felmelegítünk. Közben 5 egész tojást 10 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 10 dkg búzadarát is. A meleg vaníliás tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk, majd az egészet lassú tűzön sűrűre főzzük.

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 7 éve

Biztos megcsinálom, nagyon jól néz ki.

Tovább 

Rebarbarapite vaníliamártással

 

Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:

15 dkg liszt

10 dkg 

1 tojás.


A töltelékhez:

30 dkg rebarbara

2 evőkanál kristálycukor

1 tasak vaníliás cukor

8 dkg porcukor

2 dkg étkezési keményítő

3 tojás

2 dl tejszín

citrom reszelt héja.


A vaníliamártáshoz:

2 dl tej

8 dkg cukor

1 tojás

3 tojássárgája

1 rúd vanília

20 dkg eper a díszítéshez.


 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Nó! Ezt aztán tényleg elfogom készíteni.A rebarbarát nagyon szeretem.És hát a többi hozzávalókat is ,úgy hogy viszem a receptet Marcsi.

Tovább 

Hozzávalók:

kb. 4 db 2 dl-es üveghez:

20 dkg eper

50 dkg rebarbara

40 dkg hagyma

80 dkg (barna) cukor

fél l fehérborecet

1 teáskanál őrölt koriander

fél teáskanál őrölt szegfűszeg.

 

 

 

Elkészítés:

 

Az epret, és a rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az üvegeket kimossuk, hagyjuk lecsepegni.

Az epret, a rebarbarát, a hagymát nagy lábosban összekeverjük a cukorral, az ecettel, egy csipet sóval, a korianderrel és a szegfűszeggel.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Ez rossz nem lehet mivel a barbarát is nagyon szeretem és készítem is főleg mártásnak .Mivel mindegyik van a kis telkemen ezt is elkészítem.Marcsi

Tovább 

Hozzávalók:

10 dkg friss spenót

1 fej lilahagyma

25 dkg koktélparadicsom (lehet sima is)

sárgarépa

citrom leve

extra szűz olívaolaj

1 csirkemellfilé.

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkemellfilét megtisztítjuk, kisebb csíkokra vágjuk, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A spenótot leöblítjük és megszárítjuk. A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és kis hasábokra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Ez a csirke saláta finom lehet hasonló képen szoktam én is a salátámat készíteni .Spenóttal azonban még nem készítettem ,de megfogom csinálni ,mivel spenótom is van.Marcsi

Tovább 

Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal

 

 

 

Hozzávalók:

A salátához:

kb. 15-20 dkg aprított salátalevél (pl. jégsaláta)

1/2 cékla vékonyra csíkozva

4 db paradicsom

20 dkg párolt zöldspárga.


Az omletthez:

4 egész tojás

1/2 dl tej

2-3 medvehagyma vagy snidling finomra vágva

2 dkg vaj

frissen őrölt bors.


Az öntethez:

2 evőkanál vörösborecet

2 evőkanál dió- vagy olívaolaj

1 teáskanál jó minőségű mustár

nagy csipet só.

 

 

 

Elkészítés:

 

Az öntet hozzávalóit kis üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, és felhasználásig hűtőszekrényben tartom.

Tovább 

Hozzávalók:

2 Erzsébet-kenyér vagy ami van otthon,

25 dkg 

1-2 gerezd fokhagyma

majonéz

mustár

20 dkg trappista sajt

friss petrezselyem

bors

őrölt édes pirospaprika.

 

 

 

Elkészítés:

 

A margarint jó kikeverjük a majonézzel, beletesszük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Teszünk bele ízlés szerint mustárt, sót, borsot és pirospaprikát. Az Erzsébet-kenyeret vékonyan felszeleteljük, megkenjük a szeleteket, és kettesével összefordítjuk szendvicsként.

Tovább 

Sajttal töltött grillezett csirkemell

 

 

Hozzávalók:

6 csirkemell filé

20 dkg camembert

25 dkg szeletelt bacon.

 

 

 

Elkészítés:

 

1.) A csirkemelleket megmossuk, és hosszában bevágjuk, majd ezekbe egy-egy vastagabb rúd camembert-t teszünk. A húst összezárjuk, 2 szelet baconbe betekerjük, és a grillrácson mindkét oldalát 10-10 perc alatt pirosra sütjük. (Sütőben kicsit több időbe telik, de ott is nagyon szépen megsül.) Fokhagymás kenyérrel és töltött paradicsommal nagyon finom!


 

Hagymás rizzsel töltött grillezett paradicsom:

 

Hozzávalók:

6-7 nagyobb paradicsom

25 dkg rizs

3 szál újhagyma

erőleveskocka

bors

grillfűszer

olívaolaj.

Tovább 

Metéltnek való tésztát gyúrunk 50 dkg liszből,1 egész tojásból és 2 db tojássárgájából.

Szélesmetéltre vágjuk fel és 1 liter forró tejben addig főzzük,míg a tej egészen elfő.Közben belevegyítünk 10 dkg őrölt mandulát,10 dkg cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot.

Ha kész van,kevés vajjal összekeverjük,meglisztezett deszkára borítjuk,pogácsaszúróval kis fánkokat szaggatunk belőle,tojásban,morzsában bundázzuk és forró zsírban megsütjük.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Erzsike örülök hogy tetszik:)

Tovább 

Karalábéleves vajgaluskával

 

 

Hozzávalók:

2 nagy karalábé felkockázva

sárgarépa felkockázva

1 kisebb vöröshagyma finomra vágva

1 gerezd fokhagyma összezúzva

1 csokor petrezselyem felaprítva

1 evőkanál liszt

2-3 evőkanál olaj

pirospaprika

bors

kevés ételízesítő.


A vajgaluskához:

1 tojás

1 teáskanál tejföl

1 bő teáskanál puha vaj

2-3 evőkanál liszt

bors.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Forró zsiradékon a karalábét és a sárgarépát megdinsztelem, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 7 éve

Imádom az ilyen tavaszias leveseket !!! Meg is osztottam...köszike...

Tovább 

Távol-keleti csirkenyárs:

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma

kis darab gyömbér

2 hegyes erős paprika

3 evőkanál citrom

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál szezámolaj

1 teáskanál cukor

csipetnyi só.

 


 

Elkészítés:

 

Fogjuk a húst, és a rostok irányában centiméter vastag csíkokra vágjuk. Elővesszük kedvenc NDK turmixunkat, belehajigáljuk a tisztított fokhagymát, a gyömbért, a kimagozott, darabolt paprikát, a szintén tisztított, darabolt vöröshagymát.

Tovább 

Mártogatós grillcsirke:

Hozzávalók: 2 db grillcsirke,2 evőkanál olaj, sült csirke fűszerkeverék, só, őrölt feketebors

A mártogatóhoz: fél csokor friss petrezselyemzöld, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl ketchup, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál paprikakrém, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, reszelt szerecsendió, só

Elkészítés módja: csirkéinket kettőbe hasítjuk, hogy négy éhes gyomor is jóllakhasson. Összekeverjük az olajat a szárnyas fűszerrel, sóval, borssal.

Tovább 

Bergendi Ciprián Ferenc receptje.

 

 

Húsgombócos kukoricaleves:
1 db vöröshagyma,

egy ek olívaolaj,

egy doboz édes kukorica konzerv (330 gr)

0,75 liter zöldség vagy húsleves alaplé,

1/4 tk örölt kömény,

1/2 tk őrölt pirospaprika,

só, izlés szerint,

1/4 kg darált marhahús,

fekete bors,

1 dl. tejföl,

1 db kápia vagy piros kaliforniai paprika díszítésnek...

 

 


A hagymát felkockázva az olajon üvegesre pároljuk, tésztaszűrőn leszűrjük a kukoricát, és a levessel együtt öntsük a hagymára.

Tovább 

Furdu Tiborné receptje.

 

Régi magyar recept.Gyerekkoromban gyakran készítettük otthon. Körmösbableves csipetkével.


Hozzávalók:
60 dkg sertésköröm
25 dkg szárazbab
10 dkg gyökér
10 dkg sárgarépa
1 fej hagyma
2 evőkanál lecsó
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika

1 kávéskanál Vegeta
babérlevél
1 dl olaj
Csipetkéhez
10 dkg zabpehelyliszt
1 db tojás.



Elkészítése:

A sertéskörmöt megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A hagymát apró kockára vágjuk,olajon megpároljuk,beletesszük a pirospaprikát és a feldarabolt sertéskörmöt.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta

2 fej hagyma

szalonna

kolbász,vagy füstölt hús.


A gombóchoz:

20 dkg liszt

4 dkg élesztő

víz.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Hagymát apróra vágom, kevés olajon párolom, majd hozzáadom ízlés szerint a felszeletelt szalonnát, kolbászt. Kicsit pirítom, beleteszem a savanyúkáposztát, és puhulásig főzöm (víz mindig legyen alatta 3-4 dl). A gombócnak valókat összeállítom, dagasztom, kelni hagyom. Mikor már a duplájára nő, evőkanállal beleszaggatom a káposztába, és 20 percig takaréklángon, fedő alatt párolom.

Tovább 

Hozzávalók:

A kovászhoz:

3 dkg friss élesztő

1 kávéskanál cukor

2 kávéskanál liszt

3 evőkanál tej.


A tésztához:

7 dkg 

7 dkg cukor

2x1/8 l tej

1 tojássárgája

1 tojás

(1 citrom héja és leve)

1 csomag vaníliás cukor

50 dkg liszt

csipet só.


A töltelékhez:

30 dkg szilvalekvár

1 evőkanál rum

15 dkg mák és porcukor a tetejére

Az öntethez:

olvasztott vaj vagy vaníliasodó

 

 

 

Elkészítés:

 

.A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tejet.

Tovább 

Pácolt kakasmell pirított tésztával

 

Hozzávalók:

1 kakas melle (kb. 80 dkg).


A páchoz:

olaj

bors

fokhagyma

mustár.


Valamint:

5 dkg füstölt szalonna felkockázva

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

pirospaprika

bors

majoranna

házi lecsó vagy 1 paprika és 1 paradicsom

1 kávéskanál liszt

1 dl tejföl

30 dkg tészta.

 

 

Elkészítés:

 

A csontról a húst lefejtem, 4 szeletre vágom, mustárral bekenem, jól záródó dobozban a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg tölcsérgomba

50 dkg zöldspárga

1 kisebb fej hagyma

1 nagyobb sárgarépa

bors

ételízesítő

tárkony

2 dl tejföl

liszt.

 

 

 

Elkészítés:

 

A hagymát apróra vágom, kevés olívaolajon megpárolom. Hozzáadom az apróra vágott gombát, a spárgát, a csíkokra vágott sárgarépát. Megszórom ételízesítővel, és együtt pirítom egy kicsit. Felöntöm kb. 2-2,5 liter vízzel, kb. 20-25 percig főzöm, amíg minden megpuhul. Elkészítem a tejfölös habarást, behabarom, megszórom tárkonnyal, és ízesítem sóval, borssal.

Tovább 

Hozzávalók:

1 l tej

10 dkg mogyorókrém

10 dkg pirított mandula

tejcsoki (akár csokimikulást is használhatsz!)

2 csomag vaníliás pudingpor

cukor tetszés szerint

2 dl tejszínből tejszínhab.

 

 

 

Elkészítés:

 

Az előírás szerint elkészítjük a vaníliás pudingot, majd a feléhez hozzákeverjük a mogyorókrémet. Miután kihűlt, a tejszínhab felét óvatosan beleforgatjuk, és a manduladarabkákat az összetört csokival együtt rászórjuk. A tejszínhab másik felét a vaníliás pudinghoz keverjük, és a kétféle krémet rétegezve poharakba töltjük.

Tovább 

A dekoráció legyen különleges

Epres trifle:

Hozzávalók:
3 szelet eperlekváros piskótatekercs 
5 dl vaníliapuding
6 evőkanál eper vagy málnalikőr, esetleg cassis (francia feketeribizli likőr)
40 dkg eper
3 dl tejszínhab.

 

Elkészítés:

 Mossuk meg az epret, 3 szemet tegyünk félre díszítésnek, a maradékot kockázzuk fel, majd szórjuk meg és forgassuk össze 3 evőkanál porcukorral. Vegyünk elő hat poharat. A poharak aljára tegyünk fél-fél szelet felkockázott piskótatekercset, locsoljuk meg egy-egy evőkanál likőrrel.

Tovább 

Hozzávalók:

60 dkg csirkeaprólék

1 kisebb fej vöröshagyma

2 evőkanál olaj

2 zsenge karalábé

1 csokor újrépa

20 dkg spárga

1 evőkanál liszt

1 dl tejföl

citrom leve

1 evőkanál vágott petrezselyem.

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkeaprólékot megmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy lereszeljük. 

Az olajat felforrósítjuk, megforgatjuk benne a csirkeaprólékot. Megsózzuk, rászórjuk a vöröshagymát, kevés vizet öntünk alá, és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg spárga

1/2 citrom

1 kk. cukor.


A sajtkrémmártáshoz:

12,5 dkg natúr tejszínes krémsajt

4 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

1/2 citrom leve.


A körethez (8 palacsintához):

18 dkg liszt

2 tojás

3,5 dl tej

2 dl ásvány- vagy szódavíz.


A sütéshez:

olaj

8 szelet gépsonka.


A díszítéshez: kapor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A palacsintához a lisztet simára keverjük a tojással, a tejjel és egy csipet sóval, amíg a spárgát megtisztítjuk, pihenni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

2 db tisztított, grillezni való csirke.


Az első 5 ízesítő:

6 gerezd zúzott fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér

2 mokkáskanál őrölt kömény

késhegynyi reszelt szerecsendió

2 teáskanál só.


A második 7 ízesítő:

6 evőkanál joghurt

1 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál olaj

2 teáskanál pirospaprika

2 evőkanál borecet

késhegynyi őrölt kurkuma

fél teáskanál só.


A harmadik 4 ízesítő:

2 evőkanál olaj

1 evőkanál citrom

2 mokkáskanál őrölt bors

1 teáskanál kardamom.

Tovább 

Hozzávalók:

12 dkg puha vaj

2 bögre cukor

2 tojás

2 teáskanál vaníliaaroma

1 3/4 bögre liszt

3/4 bögre kakaópor

1 bögre tej

3/4 bögre lekvár.


Krémhez:

17 dkg félédes tejcsokoládé (étcsoki is jó)

12 dkg vaj

3 1/4 bögre átszitált porcukor

1/2 tejföl

1 evőkanál rum.

 

 

 

Elkészítés:

 

A vajat, cukrot, vaníliaaromát és a tojást keverjük habosra. A kakaós, sütőporos lisztet és a tejet felváltva adagoljuk a masszához. Osszuk el a masszát 4 kivajazott és sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába, és 25 percig süssük, vagy tűzpróbáig (4-es fokozat).

Tovább 

Erdei gyümölcsös-vaníliás túróhab

 

 

Hozzávalók:

(4 kehelybe):

1 csomag (25 dkg) túró

(1 csomag vaníliás pudingpor+5 dl tej+4 evőkanál cukor)

2 evőkanál eperlekvár

1 doboz (30 dkg) fagyasztott erdei gyümölcs

méz

4 szem kókuszcsók.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

1.) A kókuszcsókokat apróra törjük, és a kelyhek aljába szórjuk. Meglocsoljuk a kiolvadt és lecsöpögtetett erdei gyümölcsök levével, majd rácsurgatunk egy kis mézet.
2.) Elkészítjük és kihűtjük a pudingot, majd összekeverjük a túróval, és hozzákeverünk 2 evőkanál eperlekvárt.

Tovább 

Női szeszély II.

 

 

Hozzávalók:


A tésztához:

6 db tojás

12 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

12 dkg liszt

fél citrom reszelt héja.


A krémhez:

25 dkg 

30 dkg porcukor

25 dkg túró

1 csomag vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

1 doboz barackbefőtt.


A díszítéshez:

porcukor.

 

 

 

 

Elkészítés:


A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a citrom héját is hozzáadjuk, kikeverjük, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a lisztet.

Tovább 

Újhagymás kukoricatócsni

 

 

Hozzávalók:

40 dkg kukorica konzerv

3 tojás

2 db közepes méretű burgonya

15 dkg liszt

cayenne bors (őrölt chili)

őrölt feketebors

1 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.

Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

annyi fej zsenge karalábé, ahány személyre főzünk

1 fej hagyma

1 szál sárgarépa

3 evőkanál rizs

2 evőkanál liszt

kb. 25 dkg darált hús (a karalábék számától függ a mennyiség)

1 evőkanál ecet

1 csokor petrezselyemzöld

olaj.

 

 

Elkészítés:

 

A felaprózott hagymát és a lereszelt sárgarépát egy kevéske olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Pár kavarás után felöntjük a kívánt vízmennyiséggel. Ezután az előzőleg kikapart karalábékat megtöltjük a sóval, borssal ízesített hússal, majd beletesszük a lébe.

Tovább 

Epres sajttorta

 

 

Hozzávalók:


A tésztához:

2 db tojá

1 evőkanál kakaópor

2 evőkanál cukor

3 evőkanál liszt

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál olaj

1/2 csomag sütőpor.


A krémhez:

25 dkg mascarpone sajtkrém

25 dkg 20%-os tejföl

1 csomag főzős vaníliás pudingpor

1 csomag vaníliás cukor

4 evőkanál cukor

1 narancs reszelt héja


Valamint:

25 dkg eper.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a kakaóporral és az olajjal jól kikeverjük géppel, majd mehet bele a tejföl, a fehérjehab és a beleszitált liszt a sütőporral.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg túró

16 dkg sima liszt

6 dkg 

1 tojás

1 tojássárgája

reszelt citromhéj

egy csipetnyi só

3 cl rum

10-12 szem friss eper.


A prézlihez:

vaj

zsemlemorzsa

vaníliás cukor.


A tetejére:

porcukor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal, a tojással és a tojássárgájával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citrom héjat, a rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet. Egy órát pihentetjük a hűtőben.

Tovább 

Hozzávalók:

30-40 dkg csirkemell (felkockázva)

20 dkg szalonna (húsos)

15 dkg gomba

1 közepes vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma (lehet több is, ha valaki nagyon szereti)

2 evőkanal liszt

1 pohár leves leveskockából (1 pohár=2,5 dl)

fél pohár tej

fehérbors

olaj

1 pohár főtt kukorica

1 tojássárga (tetejére)

kakukkfű

rozmaring

bazsalikom

oregano

Tésztához:

2 pohár liszt

1 teáskanál só

20 dkg 

kb. 6 evőkanál csapvíz.

 


 

 

Elkészítés:


Főzőedenybe olajat öntünk, beletesszük a hagymákat, szalonnát, gombát.

Tovább 

Hozzávalók:

0,5 l tej,

fél db. vaníliarúd,

25 dkg liszt,

4 db tojás,

1 ek porcukor,

1 ek kakaópor,

1 liter étolaj,

só.

 

 


Elkészítés:

A tejet felmelegítjük a vaníliával és a liszttel.Jól elkeverjük,csipetnyi sóval,lehűtjük.

Hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját és 2 egész tojást habosra keverve a két fehérjével.

A tésztából közepesen forró olajba burgonyaformákat szaggatunk,megsütjük,lecsöpögtetjük,kakaóporba forgatjuk,melegen,porcukorral megszórva tálaljuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

20 dkg darált marhahús,

25 dkg spenót,

10 dkg zsemlemorzsa,

5 dkg parmezán,

1 cs. petrezselyem,

1 db tojás,

4-5 levél bazsalikom,

1 liter húsalaplé,

1 dl tejszín,

2-3 gerzd fokhagyma,

só,bors.

 

 


Elkészítés:

Pár csepp olivaolajon az aprított fokhagymát,megtisztított spenótot,bazsalikomleveleket lepirítjuk együtt.

Ez idő alatt a húsalaplét felforraljuk,sózzuk,borsozzuk.

A darált húst összekeverjük a tojással,reszelt parmezánnal,zsemlemorzsával,sóval,borssal.

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt,

2 tk. sütőpor,

1/2 tk. szódabikarbóna,

7,5 dkg cukor,

8 dkg puha vaj,

1 db tojás,

2,5 dl joghurt,

10 dkg dióbél + a díszítéshez,

8-10 dkg méz + 5 dkg a tetejére,

1 tk fahéj.

 

 

 

Elkészítés:

10 dkg diót kisebb darabokra törünk,és száraz serpenyőben megpirítjuk.Hozzáadunk 8-10 dkg mézet,4 dkg vajat majd fahéjjal ízesítjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

Másik tálban felverjük az 1 tojást 7 és fél deka cukorral,hozzákeverjük a 4 deka puha vajat,joghurtot.

Tovább 

Kapros-tejfölös spárgatorta

 

Hozzávalók:

50 dkg spárga

40 dkg leveles tészta

2-3 dl tejföl

3 egész tojas

reszelt sajt (emmentáli, füstölt, trappista, ami van...)

friss vagy szárított kapor

bors

ételízesítő.

 

 

Elkészítés:

 

A spárgát megpucolom és megfőzöm, majd a szűrőben hagyom kihűlni és jól lecsepegni.

A leveles tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (ez nálam 3cm magas és 30cm átmérőjű), villával megszurkálom, és előmelegített sütőben picit elősütöm.

Tovább 

Bazsalikomos almás spárgasaláta

 

 

Hozzávalók:

40 dkg spárga

1 fej saláta

4 szál bazsalikom

alma

4 kisebb paradicsom

citrom leve és reszelt héja

1 dl olívaolaj

2 dkg tisztított, pirított tökmag.

 

 

 

Elkészítés:

 

A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a levelekeket összetépkedjük. Az almát megmossuk, húsát felszeleteljük.

Tovább 

Hozzávalók:


2 db nyers csülök

3 fej fokhagyma

4 fej hagyma

őrölt kömény

őrölt feketebors

majoránna

rozmaring

30 dkg füstölt szalonna (a kenegetéshez)

2 dl olaj

1-2 evőkanál zsír

1 liter sör.

 

 

Elkészítés:

 

A fűszereket (só, bors, kömény, majoránna, 1 fej zúzott fokhagyma) összekeverem az olajjal, és jó alaposan bedörzsölöm ezzel a keverékkel a csülköket, majd 2-3 órát állni hagyom, hogy az ízek jól átjárják a húst, addig egy hűvös sör kíséretében lenyírom a füvet. 

Előkapok egy méretes, mély tepsit, kikenem a zsírral, belerakom a csülköket, mellédobom a felnegyedelt hagymákat és 1 fej gerezdjeire bontott fokhagymát.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 7 éve

Nagyon jó recept !!! Az előfőzést én is csak javasolni tudom, mert időt takarítunk meg vele a tűz mellett !!!

Tovább 

Frissítő tavaszi spárgás metélt

 

 

Hozzávalók:


50 dkg liszt

2 tojás

citrom

30 dkg sonka

50 dkg zöldspárga

20 dkg sajt

2 szál menta

cukor

fehérbors.

 

 

 

Elkészítés:

 

Először is elkészítünk egy egyszerű gyúrt tésztát a tojás, liszt, kevés só, 1 citrom lereszelt héja és kevés víz segítségével. Nyújtás után vastagmetéltekre vágjuk a tésztát, kevés lisztbe fogatjuk, hogy össze ne ragadjanak.

Feltesszük forrásban lévő vízbe főni, közben a megtisztított, fás szárától megszabadított zöldspárgát megpároljuk kevés vízben, melyet 1 citrom levével, cukorral és kevés sóval ízesítettünk, félpuhulásig.

Tovább 

Tésztát készítünk:

45 dkg lisztből,

15 dkg cukorból,

15 dkg vajból,

1 egész tojásból,

annyi tejjel hogy gyúrható legyen.


3 részre osztjuk.

Az egyikbe 1-2 ek kakaóport gyúrunk.

A lapokat kinyújtjuk.Zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk először a sárga tésztát.

Megkenjük lekvárral,meghintjük darált dióval.

Erre borítjuk a kinyújtott kakaóslapot.Szintén megkenjük lekvárral,majdmegszórjuk darált dióval.

Beborítjuk a kinyújtott sárga lappal.

Villával megszúrkáljuk és megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

A könyv szerint nem kell bele sütőpor,szódabikarbóna,élesztő se.Nem emlékeztem rá Erzsike,ne haragudj,ezért írtam fel.Beütöm a nevet a keresőbe mindig,de általában úgy járok hogy van másfajta neve is.

Tovább 

Epres-túrós-habos süti

 

 

Hozzávalók:


A tésztához:

12 dkg cukor

25 dkg 

60 dkg liszt

1 tojás

citrom reszlet héja

2 dl tejföl

1 csomag sütőpor.


A túrós krémhez:

5 tojás sárgája

50 dkg tehéntúró

12 dkg cukor

5 dkg mazsola (el is maradhat)

1 csomag vaníliás cukor.


Valamint:

50 dkg eper (lehet fagyasztott is, csak ki kell olvasztani

A habhoz:

5 tojásfehérje

10 dkg cukor.

 

 

 

Elkészítés:

 

A szobahőmérsékletű margarint összekeverjük a többi hozzávalóval.

Tovább 

Hozzávalók:


5 dl tej

1 csomag előfőzött zacskós rizs

cukor

vaníliás cukor

darált dió

olaj a sütéshez

sok szép szemű eper.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Fél liter tejet lassú tűzön felforralok 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, beleteszek 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzöm, majd kihűtöm. Akkor lesz majd formázható a massza. Ebből kb. 10-12 gombócot lehet készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban.

Utolsó hozzászólás

Bakos Irén üzente 7 éve

Köszönöm a receptet, már nagyon várom, hogy érjen az eper és sok ilyen és ehhez hasonló finomságot tudjak készíteni belőle.

Tovább 

Összetevők
2 db gyöngytyúk
2 szelet szikkadt kenyér, vagy zsemlye
20 deka aszalt gyümölcs (datolya, füge, barack stb)
2 dkg pisztácia
2 dkg fenyőmag
0,5 fej kelkáposzta
2 deci tej
Tokaji szamorodni (száraz, vagy félszáraz)
húsleves
2 tojássárgája

őrölt bors
szerecsendió (ízlés szerint)
4 ek. olívaolaj
burgonya
étolaj a burgonya sütéséhez
1,5 dl tejszín


Elkészítés
A kenyeret és az aszalt gyümölcsöt kockákra, a fenyőmagot és a pisztáciát durvára vágjuk.

Utolsó hozzászólás

Kádár Bálintné üzente 7 éve

Biztos nagyon fincsi lehet.

Tovább 

Hozzávalók:
1 l búza, víz, finomliszt.

Elkészítés:
1 liter búzát deszkán ujjnyi vastagon kiterítünk, naponta nedvesítjük. Közben ronggyal takarjuk le és meleg helyen tartjuk. Ha csírázik és még nem zöld a csíra (kb. 2-3 cm-es), akkor famozsárban apróra törjük, elkeverjük 4 liter vízzel és kb. 1/2-1 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük és kinyomkodjuk. A továbbiakban a levét használjuk fel. A lé 1/5-ét félretesszük. A többihez annyi finomlisztet keverünk, hogy sűrű palacsintatészta sűrűségű legyen.
Egy sütőformába beleöntünk egy keveset a megmaradt léből, erre rátesszük a masszát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

nagyon érdekes süti lehet még nem hallottam róla! köszike

Tovább 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

10 dkg 

10 dkg cukor

1 tojás

1 kávéskanál vaníliaaroma

30 dkg liszt

2 1/2 kávéskanál szódabikarbóna

1/4 kávéskanál só

1 dl tej

2 pohárnyi eper /lehet fagyasztott is/,vagy másfajta gyümölccsel.

 


Tetejéhez:

8 dkg cukor

5 dkg liszt

3 evőkanál 

1/2 kávéskanál fahéj.

 

 

Elkészítés:


Tészta: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A margarint és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát.

Tovább 

Húsgombócok kapros-tejfölös karalábéval

 

 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús

1 bögre rizs

4 nagy karalábé

2 babérlevél

1 nagy pohár tejföl

liszt

3 evőkanál zsiradék

kapor

2 gerezd fokhagyma

bors

pirospaprika

1 evőkanál ételízesítő

1 tojás.

 

 

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük ízlés szerint.

A karalábékat hámozzuk, majd lereszeljük egy fazékba. Zsiradékot teszünk rá, és 10 percig lefedve dinszteljük.

Tovább 

Csokoládés máktorta meggymártással

 

 

Hozzávalók:

20 dkg tejcsoki

5 dkg étcsoki

3/4 bögre cukor

1/2 bögre darált mák

5 tojás

17 dkg vaj

1/3 bögre liszt

1/2 kiskanál szódabikarbóna.

 


meggymártáshoz:

1 üveg meggybefőtt

kevés víz

cukor és fahéj ízlés szerint

kb. 2-3 evőkanál kukoricakeményítő.

 

 

Elkészítés:

Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kristálycukrot. Lehúzzuk tűzről, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és mákot.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Unokánk tortája az 5.szuletésnapjára képhez:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Gratulálok! Biztos örült neki az ünnepelt! Isten éltesse!

Zita-Irma Kováčová 3 napja új képet töltött fel:

Unokank_tortaja_az_5szuletesnapjara_2076762_6318_s

Vass Lászlóné 5 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvar_2076651_9110_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Oroszkrem_kocka_2076256_9965_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Olcso_csokolades_szelet_2075678_8919_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Orosz_kremes_2075677_4121_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu