Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bejgli tészta
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipetnyi só
Elkészítés:
Az élesztőt 1,5 dl tejbe keverjük, de felfuttatni nem kell.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a porcukrot a tojások sárgáját meg a tejes élesztőt hozzáadjuk, majd csipetnyi sóval és a maradék , majd csipetnyi sóval és a maradék tejjel közepesen kemény tésztává gyúrjuk.
Letakarva a hűtőbe rakjuk amíg a tölteléket elkészítjük
2 pontyfej,
2 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg gyökérzöldség,
1 póréhagyma,
1 babérlevél,
csipetnyi kakukkfű,
5 dkg liszt,
1 tk cukor,
só,bors,
1 tk fehérbor ecet,
2 1/2 fehérbor,
5 dkg vaj,
10 dkg pontyikra.
A halfejeket a kopoltyú és szem eltávolítása után megmossuk,hideg vízbe feltesszük főni az ikrával együtt.
Hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát,fokhagymát ,fűszereket,borecetet,majd alacsony hőfokon félórát főzzük.Leszűrjük, fejeket,ikrát félretesszük.
|
|
8 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is),
50 g színtelen zselatin,
1 tk só,
2 ek citromlé vagy ecet,
15 dkg vékonyan felszeletelt füstölt lazac,
2 vastag húsú eltérő színű paprika.
A zselatint 1/2 dl hideg vízben beáztatjuk,majd addig melegítjük a tűzhelyen míg fel nem olvad (nem szabad forrnia).aA feloldott zselatint sóval és citromlével ízesítjük.A paprikákat felkockázzuk vagy formákat szúrunk ki belőle.A brokkolit rózsáira szedjük,ételízesítős vízben megpároljuk,leszűrjük.A langyos zselatint kisebb tepsibe öntjük,tetszés szerint elrendezzük benne a lazacot,brokkolit,paprikát.Hűtőbe rakjuk dermedni.a lazackocsonyából csillag formákat szúrunk ki.
2 kg ponty,
2 ek mustár (lehet erősebb is aki szereti),
1 ek citromlé,
6 dkg reszelt sajt,
só,liszt,zsemlemorzsa.
A pontyot lepikkelyezzük,kibelezzük,alapossan átmossuk.Felszeleteljük,a halszeleteket besózzuk állni hagyjuk.A mustárt a citromlével összekeverjük.A halszeleteket először lisztbe majd a mustárba végül a reszelt sajttal elvegyített zsemlemorzsába forgatjuk.Felhevített olajban aranybarnára sütjük.
Karácsonyi Borleves
Hozzávalók:
fahéj
5 dl fehérbor
1 citrom
2 tojássárgája
2 evőkanál búzakeményítő
10 dkg Koronás minőségi kristálycukor
szegfűszeg
Elkészítés:
A fehérborhoz 3 deci vizet öntünk, a citrom héját belereszeljük és felforraljuk.
Ezalatt a tojások sárgáját a cukorral, a búzakeményítővel és a citrom levével habosra keverjük.
Folyamatosan kevergetve a forró bort ráöntjük, és néhány perc alatt lassú tűzön besűrítjük
Marcipános alma-narancs karácsonyi lekvár
90 deka tisztított almahús, 40 dkg narancsfilé, 10 dkg marcipán massza, 5 csepp keserű mandula olaj, 1 csomag 3:1-es befőzőcukor.
Az almát megmosom, meghámozom és a magházát eltávolítom, majd kisebb kockákra vágom (így legyen 90 deka).
A narancsot úgyszintén. A marcipánmasszát nagyon kis kockákra vagdalom (borsónyi).
Az egészet egy lábasba teszem, felforralom és 2,5 órán keresztül lassan főzöm, miközben kevergetem.
Tiszta szép üvegekbe töltöm.
Diós-ananászos karácsonyi lekvár
Fél ananász, fél kg narancs, fél kg mandarin, 5 dkg dióbél, kb. 60 dkg befőzőcukor (1:1), 3 ev. k. rum.
Az ananászt lehéjazom, tönkjét eltávolítom, húsát felkockázom.
A narancsokat és a mandarinokat meghámozom és kifilézem.
A dióbelet durvára aprítom. Mindezeket megmérem és kb. ugyanennyi 1:1-es zselécukrot hozzáadva egy lábasba teszem.
Másnapig lefedve tartom, majd felteszem főni.
A zselépróba sikerültéig lassan, de folytonosan kevergetve főzöm.
Bajai halászlé (Karácsonyi ötlet)
1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ev. k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.
Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni.
Szegedi halászlé pontyból (Karácsonyi ötlet)
1 db 1-1,2 kg-os ponty, fél kg apró hal (keszeg, kárász), vagy halfej és farok, 2 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1-2 mk. pirospaprika (ízlés szerint), cseresznyepaprika, só.
"A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsapjuk a fejét-farkát, a színhúst ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén besózzuk és félretesszük (ha van ikrája vagy teje azt is a színhúshoz tesszük).
A fejet és a farkat a megtisztított, megmosott apró halakkal együtt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymát, kissé megsózzuk és fedő alatt lassú tűzön addig forraljuk, amíg a hús teljesen lefő a csontokról (1-1,5 óra).
Zöld fűszeres csirkemell (Karácsonyiötlet)
60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem
.
A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök 3 ev. k olajat, 3 ev. k vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm.
A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom a pecsenyelével.
A végén apróra vágom a petrezselyemzöldet, beleforgatom a már kisült, de még forró csirkemelleket és hűlni hagyom.
Sajtos pulykamellrolád (Karácsonyi ötlet)
60 dkg pulykamell, 30 dkg trappista sajt, egy csomag bacon, 2 tojás, liszt, só, csirke fűszerkeverék.
A húst "pörkölt" méretű kockákra vágom, sózom és egy kanálnyi olajon megpirítom, majd hozzáadva 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket lefedve lassú tűzön majdnem puhára párolom. Időnként kevés vizet öntök rá, ha szükséges. Leveszem a tűzről és hűlni hagyom.
A kockákat bepanírozom liszt - felvert tojás - reszelt sajt anyagokkal.
Rozmaringos csirkemellbatyu (Karácsonyra ötlet)
60 dkg csirkemell, 16 szelet bacon (szeletelt császárszalonna), só, bors, rozmaring ágak (egy kis cserép rozmaring), vékony spárga.
A szalonnákat megfelezem. A csirkemellet felszeletelem, enyhén ki klopfolom, sózom, megszórom borssal és rozmaringgal (őrölt, vagy friss levelek), majd 16 felé vágom. Minden melldarabot betekerek két-két szalonnaszeletbe és szépen átkötöm a csomagokat egy-egy spárgával. Minden csomagra tűzök egy rozmaringágat, melynek az illata át fogja járni a sültet.
Kapucíner szelet
Hozzávalók:
6 tojásból kakaós piskóta
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
28 dkg sütőmargarin
1-2 evőkanál kakaó
A csokimázhoz:
3 evőkanál forró víz
3 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
3 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
A tejből, lisztből, tojásból, vaníliás cukorból és kevés margarinból krémet főzünk. A 20 dkg cukorból és 28 dkg margarinból szintén krémet keverünk. Amikor a főzött krém közepesen kihűlt, a két masszát habosra keverjük.
Francia rakott káposzta
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
1 kg édes káposzta
1 db paradicsompüré
15 dkg rizs
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
kevés cukor
só
törött bors
2 dl tejföl
Elkészítés:
A káposztát hosszú szálakra metéljük, besózzuk, az apróra vágott, majd kiolvasztott szalonna zsírján fedő alatt puhára pároljuk. Másik lábosban a sertéscombot, a finomra vágott hagymával lepirítva, majd kevés vízzel felöntve ugyancsak megpuhítjuk.
Kelkáposzta-krémleves
Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej hagyma
víz
1 evőkanál olívaolaj
1 db zöldségleveskocka
pirospaprika
őrölt fűszerkömény
só
bors
Elkészítés:
A megmosott kelkáposztát apróra szeletelem. A hagymát apróra vágom. Olajat felhevítek egy lábosban, a hagymát ezen megdinsztelem. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórok rá, összekeverjem, majd beleteszem a kelkáposztát, összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát.
Tócsniba bújt csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkemell (de bármilyen színhúsból is elkészíthető)
kb. 1 kg krumpli
1 tojás
2 dl tejföl
annyi liszt, amennyit a krumpli felvesz
fokhagyma bőven
só
bors
olaj
Elkészítés:
A húst szép szeletekre vágjuk, és finoman megsózzuk. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Vagyis tócsni tésztát készítünk.
A hússzeleteket meghempergetjük lisztben, majd belemártjuk a tésztába.
Pulykamell tócsniban
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
só
bors
ételízesítő
olívaolaj a sütéshez
A tócsnihoz:
3-4 db burgonya
4-5 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
csipet só
bors
olaj a sütéshez
1 pohár kefir
1 pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A pulykamellet csikokra vágjuk,fűszerezzük, fél órát állni hagyjuk. Majd az olívaolajon hirtelen megsütjük. A tócsnihoz a burgonyát lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a fűszerekkel és a kefirrel. Olajon palacsinta nagyságúra sütjük mindkét felét.
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg vaj
30 dkg csokoládé
25 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
6 evőkanál sima liszt
fél csomag sütőpor
Nutella
5 db banán
1 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
kókuszreszelék
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A csokoládét a vajjal gőz felett olvasszuk fel. Tegyük félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjuk hozzá 15 dkg cukrot, és keverjük habosra. A fehérjéből kemény habot verünk. Adjuk a cukros tojássárgájához az olvasztott csokoládét, és keverjünk egyneművé.
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg Cukor
Kevés rum
2 Narancs
20 dkg étcsokoládé
tejszín
Elkészítés:
A 4 tojást szétválasztom, a fehérjét felverem 10 dkg cukorral (Lassan, apránként adom hozzá). A tojássárgához Adok 5 dkg cukrot, Kévés rumot (ízlés szerint), reszelt narancshéjat és 20 dkg olvasztott csokit. Jól összedolgozom, hozzáadom a keményre Majd vert habot. Egy tepsit sütőpapírral bélelem, beleöntöm a tésztát, és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütöm.
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg darált mandula
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csipet só
(esetleg) liszt
Elkészítés:
A csokoládét darabokra tördelem, majd a vajjal együtt vízfürdő/vízgőz fölött megolvasztom. A már folyékony csokoládéba belekeverem a cukrot, a mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, végül a tojásokat. Ha a massza túl híg lenne, lehet 2-3 evőkanál lisztet is beletenni.
Hozzávalók:
20 dkg ömlesztett natúr sajtkrém,
2 db csirkemellfilé,
1 fej nagy hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
40 dkg paradicsom,
50 dkg szines farfalle tészta,
5 dkg vaj,kevés olaj,
curry,majoranna,bors,
ételízesítő,kevés cukor,
kb fél deci víz.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk vaj és olaj keverékén. Hozzáadjuk a kockára vágott mellet, kicsit sütjük. Beletesszük a paradicsomot,fűszereket, reszelt fokhagymát. Adunk hozzá kis vizet, összefőzzük.
Hozzávalók:
1-1 szál sárga- és fehérrépa
fél karalábé
fél zeller
egy kisebb kelkáposzta negyede
1 kis cukkini
10 dkg zöldborsó
1 nagyobb krumpli
10 dkg brokkoli
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
néhány szál zeller zöld
4 tojás
10-15 dkg zab- vagy búzakorpa
10 dkg liszt
curry
bors
szerecsendió
só vagy ételízesítő
10 dkg zsemlemorzsa vagy zabpehely
2-3 evőkanál szezámmag
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját kivesszük, eldobjuk, a maradékot nagyon apróra vágjuk.
Hozzávalók:
30 dkg darált pulykahús
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
olaj
só
bors
majoránna
pirospaprika
tárkony
2 dl hosszú szemű rizs
Tetszés szerint zöldségek:
10 dkg ceruzabab
20 dkg kelbimbó
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
15 dkg gomba
darabka karfiol
Valamint:
8 szelet bacon
2 dl tejföl
1 tojás
Elkészítés:
A hagymákat olajon megpirítom, mehet bele a paprika, a paradicsom, a darált hús, sózom, fűszerezem és fedő alatt, néha kevergetve 5-6 percig párolom, majd belekerülnek a kisebb darabokra vágott, megpucolt zöldségek, és addig párolom együtt őket, amíg a levét elveszti.
Hozzávalók:
palacsinta
vaniliás Puding
tej
Cukor
Mazsola
Túró
Ribizli (a díszítéshez)
Elkészítés:
Elkészítjük a palacsintákat, Majd ízlésünk szerint a túrótölteléket van. AZ elkészített palacsintákat megkenjük túróval, Majd összetekerjük, és egy üvegtálba rakjuk. Ezután a megfőzött pudingot ráöntjük, a tetejére díszítésként ribizlit rakjuk. Ezután megvárjuk, amíg a puding megdermed és kihűl.
A receptet es a fotót küldte Matyyy
Hozzávalók:
12-15 db palacsinta
A krémhez:
2,5 dl tej
3 evőkanál gríz
5 dkg vaj
10 dkg Cukor
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
5 dkg tortabevonó vagy csokimáz
Elkészítés:
Megsütjük a palacsintákat, Majd elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a grízt, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, ES megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor belevegyítjük a vajat es a kókuszreszeléket is. Kerek tálra vagy tányérra helyezünk EGY palacsintát, megkenjük a krém EGY részével, Majd palacsinta éS Ismét krém következik.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb sült
3 közepes nagyságú vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
3 evőkanál olaj
2 evőkanál szójamártás
1 fej Saláta
só
Bors
1 Szál Citromfű
1 Szál Menta
A díszítéshez EGY főtt TOJÁS
Elkészítés:
A Huszton hidegen metéltre vágjuk, a vöröshagymát karikákra szeljük. Szójamártással, jogellenes fokhagymával, finomra vágott citromfűvel MEG mentalevéllel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk AZ MEG olajat egy citrom levét belekeverjük, jégbe hűtjük.
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
30 dkg bacon
15 dkg füstölt szalonna, kockára vágva
2 fej lila hagyma
1 zöldpaprika
30 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
25 dkg gomba
sült csirke só
sütőmargarin
Elkészítés:
1. A csirkemellet besózzuk. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal.
2. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprikakarikák, hagymakarikák, gomba. 2 réteget készítünk, így az előzőeket még egyszer a tálba helyezzük. A két réteg közé tejszínt locsolunk.
Hozzávalók 8 darabhoz:
Tészta:
17,5 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1/4 l víz,
1 csipet só,
Töltelék:
2 apróra vágott vöröshagyma,
7,5 dkg füstölt húsos szalonna,
1/8 l tej,
2 tojás,
só,
pirospaprika,
kömény,
5 dkg ementáli sajt,
1 csokor snidling
Elkészítés:
A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, vízzel tésztává gyúrjuk. 1 óra hosszáig hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára dinszteljük.
Hozzávalók:
krumpli
tojás
tejföl
só
szalonna
Elkészítés:
Ugyanúgy csináljuk, mint a hagyományos rakott krumplit.
A krumplit héjában megfőzzük. A tojásokat is keményre főzzük A szalonna zsírját kisütjük. Karikára szeleteljük és kivajazott tepsibe rakjuk. 1 sor krumpli, 1 sor tojás, 1 sor szalonna, tejföl, megsózzuk és kezdhetjük elölről A végén mindenképpen krumpli legyen, és azon tejföl. Utána mehet a sütőbe, és kész is.
Megjegyzés:
Bármilyen szalonnát lehet használni hozzá, én leginkább zsírszalonnával szeretem, és a tetejére egy kis sajtot reszelek.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 175 g/db
100 g zsírszegény krémsajt
15 g friss fehérkenyér-morzsa
1 db tojássárgája
2 evőkanál összevágott friss majoránna
fekete bors
1 evőkanál sima fehér liszt
1 db tojásfehérje
50 g finom szemű friss fehér kenyérmorzsa
1 kávéskanál pirospaprika
A díszítéshez
1 evőkanál összevágott és néhány egész szál friss petrezselyem
Elkészítés:
A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg.
14 éve | Barna Pap Mónika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
5 db sárgarépa,
2 db petrezselyem gyökér,
fél zeller,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 köteg petrezselyemzöld,
negyed kelkáposzta,
4 ág karfiol,
2 db paradicsom,
3 db paprika,
4 ek só.
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megtisztítom, megmosom. A petrezselyemgyökeret, répát, zellert, karfiolt apró lyukú rezselőn lereszelem. A többit apróra barabolom. Vagy húsdarálón ledarálom. Összekeverjük az egészet a sóval is. És egy nagy tálcán amibe zsírpapír van vékonyan kiterítjük.
14 éve | Czabány Ilonka | 0 hozzászólás
Hozzávalók 8 személyre:
- Fél kiló hámozott és kockára vágott burgonya
- Egy kis csokor aprózott zeller-zöld
- Két fej aprózott hagyma
- 10 dkg főtt sonka
- 0,8 liter víz
- 1 csirkeleves-kocka
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fehér vagy fekete bors
- 7 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 0,5 liter tej
Elkészítés:
Tegyük fel főni a burgonyát, zellerzöldet, hagymát, sonkát és vizet egy lábasba. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul (kb.
14 éve | Kiss Judith | 5 hozzászólás
Hozzávalók 4 fő részére:
400 gramm olasz spagetti tészta
4 tojás
15 dkg húsos szalonna vagy „pancetta”
10 dkg parmezán
só, bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A sós, lobogó vízben főzd éppen csak puhára a tésztát. Míg fő, vágd apró kockákra a szalonnát és süsd ki, közben dobd hozzá a megpucolt fokhagymagerezdet. Ha a zsír kisült, a fokhagymát eldobhatod. Egy nagy tálban (amiben majd elfér a tészta) verd fel a tojásokat, és add hozzá a reszelt sajtot, picit sózd és borsozd.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg spagetti tészta
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál szárított csili (illetve: ízlés szerint)
4 nagy marék reszelt parmezán
Elkészítés:
A spagettit sós, lobogó vízben főzd meg a csomagoláson feltüntetett idő alatt. Közben egy mély serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, törd hozzá a fokhagymát, szórd bele a csilit, és csak addig pirítsd, míg fel nem száll a fokhagyma illata – ez kb. fél perc.
14 éve | Kiss Judith | 4 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 1 dl olaj
- kevés liszt
- 20 dkg virsli
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- majoranna, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében megpároljuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz).
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg alma,
40 dkg sárgarépa,
40 dkg csirkemell,
10 dkg mozzarella sajt,
4 csapott evőkanál olaj,
só, feketebors, fahéj
Elkészítés:
A csirkemellfilét feldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk, majd a felkarikázott sárgarépával együtt sütőzacskóba rakjuk. A sütőzacskót lezárjuk, néhány helyen villával megszurkáljuk és a sütőben készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a reszelt mozzarellával. Az almát felkockázzuk, sütőtálban megsütjük, majd fahéjban meghempergetjük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg savanyú káposzta,
40 dkg tonhalfilé,
40 kkg alma,
10 dkg napraforgómag,
4 csapott evőkanál olaj,
só,
feketebors,
4 közepes darab korpás kifli.
Elkészítés:
A savanyú káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, majd rövidebb szálakra vágjuk. A megmosott almát héjastól felkockázzuk, majd összekeverjük a káposztával, az olajjal és az őrölt borssal. A keverék felét egy tűzálló tálba terítjük, ráfektetjük a megmosott és (ha szükséges, enyhén sózott) halszeleteket, majd a káposztás keverék másik felét.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Készülhet bármilyen szezonális vagy mélyfagyasztott gyümölcsből, például eperből, málnából, ribizliből, szederből, ne nagyon finom citromból, narancsból, kiviből is.
Hozzávalók(4 személyre) :
40 dkg gyümölcs,
4 tk tejszínhab,
4 tk méz,
4 dl natúr joghurt.
Elkészítés:
A friss gyümölcsöt összeturmixoljuk (ha mélyfagyasztottból készül, ne olvasszuk fel, hanem fagyosan aprítsuk bele), hozzáadjuk a mézet és a kefirt, jól elkeverjük, majd egy lefedhető edénybe töltjük és mélyhűtőbe tesszük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4 személyre) :
16 dkg trappista light sajt,
1 ek olaj,
4 kisebb szelet félbarna kenyér,
2 dl tejföl (12%-os),
1 közepes db vöröshagyma,
1 db babérlevél,
só,
őrölt feketebors.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát felhevített olajon átfuttatjuk, majd felengedjük vízzel. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, babérlevéllel és lassú tűzön 10 percig forraljuk. A tejfölt és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd egy fazékba tesszük és lassan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a forró levest.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4 személyre) :
16 dkg túra sajt,
12 dkg dióbél,
4 tk méz,
4 ek joghurt,
4 db kivi,
2 kis fürt szőlő,
2 közepes banán,
citrom.
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a banánt és a kivit feldaraboljuk, majd kevés citromlevet csepegtetünk rá, hogy megakadályozzuk a barnulást. A sajtot hasábokra vágjuk és a szőlővel együtt hozzáadjuk az előzőekhez és natúr joghurttal leöntjük, kevés mézzel meglocsoljuk, majd durvára vágott dióval díszítjük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 db-hoz:
3 ek zabpehely,
3 ek tönkölybúza liszt,
1 ek méz,
1 ek író,
1 db tojás,
sütőpor,
só,
6 tk diabetikus málna lekvár.
Elkészítés:
A megmosott tojást óvatosan feltörjük, szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét kemény habbá verjük, az írót a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük, majd beletesszük a zabpelyhet és a mézet. A sütőport a lisztbe keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
14 éve | Mayer Nikolett | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg szarvacska tészta
1 nagy pohár tejföl
2 közepes fej lila hagyma
3 db paprika (TV vagy kaliforniai)
2 kiskanál pirospaprika
30-40 dkg párizsi
Elkészítés:
Felrakom a tésztát főni sós vízben. Közben egy tálba öntöm a tejfölt, elkeverem a pirospaprikával. Felkockázom a lila hagymát, a paprikát és a párizsit, összekeverem a kikevert tejföllel. A tésztát leszűröm, majd összeforgatom a tejfölös szósszal. Kihűtve, az ízeket összeérlelve tálalom.
14 éve | Mayer Nikolett | 0 hozzászólás
Hozzávalók :
1 kg kicsontozott, felkockázott csülök
1 kg savanyú káposzta
20 dkg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 marék gersli ( árpagyöngy )
só
bors
pirospaprika
zsiradék
Elkészítés :
A felaprított hagymát zsiradékon megdinsztelem, rádobom a kockára vágott csülköt, majd pirítani kezdem. Közben ráteszem a fokhagymát, sózom, borsozom. Lehet beletenni zöldpaprikát és paradicsomot is. Mikor a hús már levet engedett, lefedem, és saját levében, fedő alatt, kis hőfokon félig puhára főzőm.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kicsontozott nagy csülök
25 dkg rizs
2 dkg vaj
1 evőkanál ételízesítő (vagy húsleveskocka)
1 g sáfrány
4 kemény paradicsom
1 mokkáskanál curry
Elkészítés:
A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Bőrével együtt kis kockákra vágjuk, párolóbetétre a kuktába tesszük, és 2 dl sós vízben félpuhára főzzük (kb. 30 perc).
Közben a rizst váltott vízben megmossuk, szitán lecsurgatjuk. Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk rajta a rizst.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
1 db csülök
1 pohár tejföl
vaj
reszelt sajt
parmezán
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
2 db csilipaprika
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A rózsákra szedett brokkolit ételízesítős vízben megfőzöm. A csülköt szintén megfőzöm, majd kockára darabolom.
Egy kivajazott jénai tálba lerakom a brokkolit, ráteszem a csülökdarabkákat, ízesítem borssal, szerecsendióval, meglocsolom a tejföllel, rászórom a reszelt sajtot és a parmezánt, a tetejére rávágom a csilipaprikákat, s zsemlemorzsát szórok rá.
14 éve | Kiss Judith | 4 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
Az őrölt dióbelet a liszttel elkeverjük, és víz nélkül, 2 tojással kemény tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán
vékonyra kinyújtjuk, és széles metéltre vagdossuk. A diós
tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, s olvasztott vajban megforgatjuk.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 evőkanál finom liszt
Elkészítés:
A csésze cukrot egy 24 cm-es lábasban karamellizáljuk a tűzhelyen. (Fontos, hogy olyan lábast válasszunk, amit azután betehetünk a sütőbe. A tortaforma erre a célra nem alkalmas.) Levesszük a tűzről, és az edényt forgatva a karamellt a falára is felügyeskedjük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 5 dkg tortabevonó
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg finom liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 45 dkg étcsokoládé
- 6 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verem. Állandó keverés mellett beleszórom a cukrot, és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. Rászitálom a keményítővel, a kakaóporral meg a sütőporral elkevert lisztet.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Egy másik kuglófváltozatot is ajánlok a megszokottabb, finom lisztből sütött tésztára.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Elkészítés.
Az egész tojásokat a cukorral és kb. fél deci vízzel állandóan keverve felmelegítjük, majd felverjük. A lisztet, kakaót és a darált mogyorót összekeverjük, majd a masszához adjuk. Vékonyan kivajazott és kilisztezett tepsin egyenletesen elterítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A szalonnát, a májat, a tisztított gombát meg a vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, bő vízben átmossuk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon, enyhén sós vízben előre megfőzzük. A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
A húsdarabokat kiverjük, sóval, borssal bedörzsöljük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
- 2 dl tejföl
- 30 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2+3 tojás
- 1/2 dl tej
- őrölt bors
- só
- 10 dkg margarin
- 4 burgonya
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm, majd kevés tej, 5 dkg margarin, só, pici őrölt bors és 2 tojás hozzáadásával nem túl lágy masszát készítek, melyet félreteszek
kihűlni.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, a lisztet, a darált diót és a kakaót.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst, sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, majd 10-15 percig sütjük, pároljuk. Kicsit lehűtjük, és hozzáadjuk az egyik tojást, az áztatott és kifacsart zsemlét meg az apró kockákra vágott almát.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás