Sütés főzés Blog: 2010. október

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. október

Bejgli tészta 


3 dkg élesztő

3 dl tej

1 kg liszt

40 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 tojássárgája

csipetnyi só


Elkészítés:


Az élesztőt 1,5 dl tejbe keverjük, de felfuttatni  nem kell.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a porcukrot a tojások sárgáját meg a tejes élesztőt hozzáadjuk, majd csipetnyi sóval és a maradék , majd csipetnyi sóval és a maradék tejjel közepesen kemény tésztává gyúrjuk.

Letakarva a hűtőbe rakjuk amíg a tölteléket elkészítjük

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Még túros beiglit nem készítettem, de itt az idő kipróbálni! köszönöm!

Tovább 

2 pontyfej,

2 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

20 dkg gyökérzöldség,

 1 póréhagyma,

1 babérlevél,

csipetnyi kakukkfű,

5 dkg liszt,

1 tk cukor,

só,bors,

1 tk fehérbor ecet,

2  1/2 fehérbor,

5 dkg vaj,

10 dkg pontyikra.

 

A halfejeket a kopoltyú és szem eltávolítása után megmossuk,hideg vízbe feltesszük főni az ikrával együtt.

Hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát,fokhagymát ,fűszereket,borecetet,majd alacsony hőfokon félórát főzzük.Leszűrjük, fejeket,ikrát félretesszük.

Tovább 

 

8 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is),

50 g színtelen zselatin,

1 tk só,

2 ek citromlé vagy ecet,

15 dkg vékonyan felszeletelt füstölt lazac,

2 vastag húsú eltérő színű paprika.

 

A zselatint 1/2 dl hideg vízben beáztatjuk,majd addig melegítjük a tűzhelyen míg fel nem olvad (nem szabad forrnia).aA feloldott zselatint sóval és citromlével ízesítjük.A paprikákat felkockázzuk vagy formákat szúrunk ki belőle.A brokkolit rózsáira szedjük,ételízesítős vízben megpároljuk,leszűrjük.A langyos zselatint kisebb tepsibe öntjük,tetszés szerint elrendezzük benne a lazacot,brokkolit,paprikát.Hűtőbe rakjuk dermedni.a lazackocsonyából csillag formákat szúrunk ki.

Tovább 

2 kg ponty,

2 ek mustár (lehet erősebb is aki szereti),

1 ek citromlé,

6 dkg reszelt sajt,

só,liszt,zsemlemorzsa.

 

A pontyot lepikkelyezzük,kibelezzük,alapossan átmossuk.Felszeleteljük,a halszeleteket besózzuk állni hagyjuk.A mustárt a citromlével összekeverjük.A halszeleteket először lisztbe majd a mustárba végül a reszelt sajttal elvegyített zsemlemorzsába forgatjuk.Felhevített olajban aranybarnára sütjük.


 Karácsonyi Borleves

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Karácsonyi Borleves

 

Hozzávalók:


 fahéj 
 5 dl fehérbor
 1 citrom 
 2 tojássárgája
 2 evőkanál búzakeményítő
 10 dkg Koronás minőségi kristálycukor
 szegfűszeg


Elkészítés:


A fehérborhoz 3 deci vizet öntünk, a citrom héját belereszeljük és felforraljuk.

 Ezalatt a tojások sárgáját a cukorral, a búzakeményítővel és a citrom levével habosra keverjük.

 Folyamatosan kevergetve a forró bort ráöntjük, és néhány perc alatt lassú tűzön besűrítjük

Tovább 

Marcipános alma-narancs karácsonyi lekvár


90 deka tisztított almahús, 40 dkg narancsfilé, 10 dkg marcipán massza, 5 csepp keserű mandula olaj, 1 csomag 3:1-es befőzőcukor.
Az almát megmosom, meghámozom és a magházát eltávolítom, majd kisebb kockákra vágom (így legyen 90 deka).

A narancsot úgyszintén. A marcipánmasszát nagyon kis kockákra vagdalom (borsónyi).

Az egészet egy lábasba teszem, felforralom és 2,5 órán keresztül lassan főzöm, miközben kevergetem.

Tiszta szép üvegekbe töltöm.

Tovább 

 Diós-ananászos karácsonyi lekvár

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diós-ananászos karácsonyi lekvár


Fél ananász, fél kg narancs, fél kg mandarin, 5 dkg dióbél, kb. 60 dkg befőzőcukor (1:1), 3 ev. k. rum.


Az ananászt lehéjazom, tönkjét eltávolítom, húsát felkockázom.

A narancsokat és a mandarinokat meghámozom és kifilézem.

 A dióbelet durvára aprítom. Mindezeket megmérem és kb. ugyanennyi 1:1-es zselécukrot hozzáadva egy lábasba teszem.

Másnapig lefedve tartom, majd felteszem főni.

A zselépróba sikerültéig lassan, de folytonosan kevergetve főzöm.

Tovább 

 Bajai halászlé (Karácsonyi ötlet)

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bajai halászlé  (Karácsonyi ötlet)


1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ev. k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor. 


Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni.

Tovább 

Szegedi halászlé pontyból   (Karácsonyi ötlet)


1 db 1-1,2 kg-os ponty, fél kg apró hal (keszeg, kárász), vagy halfej és farok, 2 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1-2 mk. pirospaprika (ízlés szerint), cseresznyepaprika, só. 


"A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsapjuk a fejét-farkát, a színhúst ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén besózzuk és félretesszük (ha van ikrája vagy teje azt is a színhúshoz tesszük).

 A fejet és a farkat a megtisztított, megmosott apró halakkal együtt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymát, kissé megsózzuk és fedő alatt lassú tűzön addig forraljuk, amíg a hús teljesen lefő a csontokról (1-1,5 óra).

Tovább 

Zöld fűszeres csirkemell    (Karácsonyiötlet)


60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem

.
A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök 3 ev. k olajat, 3 ev. k vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm.

A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom a pecsenyelével.

 A végén apróra vágom a petrezselyemzöldet, beleforgatom a már kisült, de még forró csirkemelleket és hűlni hagyom.

Tovább 

Sajtos pulykamellrolád (Karácsonyi ötlet)


60 dkg pulykamell, 30 dkg trappista sajt, egy csomag bacon, 2 tojás, liszt, só, csirke fűszerkeverék.


A húst "pörkölt" méretű kockákra vágom, sózom és egy kanálnyi olajon megpirítom, majd hozzáadva 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket lefedve lassú tűzön majdnem puhára párolom. Időnként kevés vizet öntök rá, ha szükséges. Leveszem a tűzről és hűlni hagyom.

A kockákat bepanírozom liszt - felvert tojás - reszelt sajt anyagokkal.

Tovább 

 

Rozmaringos csirkemellbatyu (Karácsonyra ötlet)


60 dkg csirkemell, 16 szelet bacon (szeletelt császárszalonna), só, bors, rozmaring ágak (egy kis cserép rozmaring), vékony spárga. 


A szalonnákat megfelezem. A csirkemellet felszeletelem, enyhén ki klopfolom, sózom, megszórom borssal és rozmaringgal (őrölt, vagy friss levelek), majd 16 felé vágom. Minden melldarabot betekerek két-két szalonnaszeletbe és szépen átkötöm a csomagokat egy-egy spárgával. Minden csomagra tűzök egy rozmaringágat, melynek az illata át fogja járni a sültet.

Tovább 

 Kapucíner szelet

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kapucíner szelet 


Hozzávalók:


6 tojásból kakaós piskóta


A krémhez:


3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
28 dkg sütőmargarin
1-2 evőkanál kakaó
A csokimázhoz:
3 evőkanál forró víz
3 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
3 dkg sütőmargarin


Elkészítés:



A tejből, lisztből, tojásból, vaníliás cukorból és kevés margarinból krémet főzünk. A 20 dkg cukorból és 28 dkg margarinból szintén krémet keverünk. Amikor a főzött krém közepesen kihűlt, a két masszát habosra keverjük.

Tovább 

 Francia rakott káposzta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Francia rakott káposzta


Hozzávalók:


40 dkg sertéscomb
1 kg édes káposzta
1 db paradicsompüré
15 dkg rizs
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
kevés cukor

törött bors
2 dl tejföl


Elkészítés:



A káposztát hosszú szálakra metéljük, besózzuk, az apróra vágott, majd kiolvasztott szalonna zsírján fedő alatt puhára pároljuk. Másik lábosban a sertéscombot, a finomra vágott hagymával lepirítva, majd kevés vízzel felöntve ugyancsak megpuhítjuk.

Tovább 

 Kelkáposzta-krémleves

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kelkáposzta-krémleves


Hozzávalók:


50 dkg kelkáposzta
1 fej hagyma
víz
1 evőkanál olívaolaj
1 db zöldségleveskocka
pirospaprika
őrölt fűszerkömény

bors


Elkészítés:

 

A megmosott kelkáposztát apróra szeletelem. A hagymát apróra vágom. Olajat felhevítek egy lábosban, a hagymát ezen megdinsztelem. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórok rá, összekeverjem, majd beleteszem a kelkáposztát, összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát.

Tovább 

 Tócsniba bújt csirke

8 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tócsniba bújt csirke
 

Hozzávalók:


1 kg csirkemell (de bármilyen színhúsból is elkészíthető)
kb. 1 kg krumpli
1 tojás
2 dl tejföl
annyi liszt, amennyit a krumpli felvesz
fokhagyma bőven

bors
olaj


Elkészítés:

A húst szép szeletekre vágjuk, és finoman megsózzuk. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Vagyis tócsni tésztát készítünk. 

A hússzeleteket meghempergetjük lisztben, majd belemártjuk a tésztába.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Nagyon szívesen remélem még sok jó receptet tudok feltenni.
Szép napot
Marcsi

Tovább 

 Pulykamell tócsniban

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Pulykamell tócsniban


Hozzávalók:


50 dkg pulykamell

bors
ételízesítő
olívaolaj a sütéshez
A tócsnihoz:
3-4 db burgonya
4-5 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
csipet só
bors
olaj a sütéshez
1 pohár kefir
1 pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

A pulykamellet csikokra vágjuk,fűszerezzük, fél órát állni hagyjuk. Majd az olívaolajon hirtelen megsütjük. A tócsnihoz a burgonyát lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a fűszerekkel és a kefirrel. Olajon palacsinta nagyságúra sütjük mindkét felét.

Tovább 

 Banános csokitorta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


4 tojás
20 dkg vaj
30 dkg csokoládé
25 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
6 evőkanál sima liszt
fél csomag sütőpor
Nutella
5 db banán
1 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
kókuszreszelék

 


Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A csokoládét a vajjal gőz felett olvasszuk fel. Tegyük félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjuk hozzá 15 dkg cukrot, és keverjük habosra. A fehérjéből kemény habot verünk. Adjuk a cukros tojássárgájához az olvasztott csokoládét, és keverjünk egyneművé.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

nagyon jónak tünik,el fogom készíteni

Tovább 

 Csokitorta liszt nélkül

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


4 tojás

15 dkg Cukor
Kevés rum
2 Narancs
20 dkg étcsokoládé
tejszín

Elkészítés:

A 4 tojást szétválasztom, a fehérjét felverem 10 dkg cukorral (Lassan, apránként adom hozzá). A tojássárgához Adok 5 dkg cukrot, Kévés rumot (ízlés szerint), reszelt narancshéjat és 20 dkg olvasztott csokit. Jól összedolgozom, hozzáadom a keményre Majd vert habot. Egy tepsit sütőpapírral bélelem, beleöntöm a tésztát, és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütöm.

Tovább 

 Villám csokitorta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg darált mandula
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csipet só
(esetleg) liszt

Elkészítés:

A csokoládét darabokra tördelem, majd a vajjal együtt vízfürdő/vízgőz fölött megolvasztom. A már folyékony csokoládéba belekeverem a cukrot, a mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, végül a tojásokat. Ha a massza túl híg lenne, lehet 2-3 evőkanál lisztet is beletenni.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg ömlesztett natúr sajtkrém,

2 db csirkemellfilé,

1 fej nagy hagyma,

5 gerezd fokhagyma,

40 dkg paradicsom,

50 dkg szines farfalle tészta,

5 dkg vaj,kevés olaj,

curry,majoranna,bors,

ételízesítő,kevés cukor,

kb fél deci víz.

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk vaj és olaj keverékén. Hozzáadjuk a kockára vágott mellet, kicsit sütjük. Beletesszük a paradicsomot,fűszereket, reszelt fokhagymát. Adunk hozzá kis vizet, összefőzzük.

Tovább 

 Vega fasírt

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


1-1 szál sárga- és fehérrépa
fél karalábé
fél zeller
egy kisebb kelkáposzta negyede
1 kis cukkini
10 dkg zöldborsó
1 nagyobb krumpli
10 dkg brokkoli
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
néhány szál zeller zöld
4 tojás
10-15 dkg zab- vagy búzakorpa
10 dkg liszt
curry
bors
szerecsendió
só vagy ételízesítő
10 dkg zsemlemorzsa vagy zabpehely
2-3 evőkanál szezámmag
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kelkáposzta torzsáját kivesszük, eldobjuk, a maradékot nagyon apróra vágjuk.

Tovább 

 Darált hússal rakott zöldségek

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


30 dkg darált pulykahús
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
olaj

bors
majoránna
pirospaprika
tárkony
2 dl hosszú szemű rizs

Tetszés szerint zöldségek:


10 dkg ceruzabab
20 dkg kelbimbó
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
15 dkg gomba
darabka karfiol

 

Valamint:


8 szelet bacon
2 dl tejföl
1 tojás


Elkészítés:

A hagymákat olajon megpirítom, mehet bele a paprika, a paradicsom, a darált hús, sózom, fűszerezem és fedő alatt, néha kevergetve 5-6 percig párolom, majd belekerülnek a kisebb darabokra vágott, megpucolt zöldségek, és addig párolom együtt őket, amíg a levét elveszti.

Tovább 

 Palacsintatorta túróval és pudinggal

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


palacsinta
vaniliás Puding
tej
Cukor
Mazsola
Túró
Ribizli (a díszítéshez)

Elkészítés:

Elkészítjük a palacsintákat, Majd ízlésünk szerint a túrótölteléket van. AZ elkészített palacsintákat megkenjük túróval, Majd összetekerjük, és egy üvegtálba rakjuk. Ezután a megfőzött pudingot ráöntjük, a tetejére díszítésként ribizlit rakjuk. Ezután megvárjuk, amíg a puding megdermed és kihűl.


A receptet es a fotót küldte Matyyy

 

 

Tovább 

 Kókuszkrémes palacsintatorta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


12-15 db palacsinta
A krémhez:
2,5 dl tej
3 evőkanál gríz
5 dkg vaj
10 dkg Cukor
15 dkg kókuszreszelék


A tetejére:


5 dkg tortabevonó vagy csokimáz

 

Elkészítés:

Megsütjük a palacsintákat, Majd elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a grízt, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, ES megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor belevegyítjük a vajat es a kókuszreszeléket is. Kerek tálra vagy tányérra helyezünk EGY palacsintát, megkenjük a krém EGY részével, Majd palacsinta éS Ismét krém következik.

Tovább 

 Sertéshús-saláta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb sült
3 közepes nagyságú vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
3 evőkanál olaj
2 evőkanál szójamártás
1 fej Saláta

Bors
1 Szál Citromfű
1 Szál Menta
A díszítéshez EGY főtt TOJÁS

Elkészítés:

A Huszton hidegen metéltre vágjuk, a vöröshagymát karikákra szeljük. Szójamártással, jogellenes fokhagymával, finomra vágott citromfűvel MEG mentalevéllel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk AZ MEG olajat egy citrom levét belekeverjük, jégbe hűtjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
30 dkg bacon
15 dkg füstölt szalonna, kockára vágva
2 fej lila hagyma
1 zöldpaprika
30 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
25 dkg gomba
sült csirke só
sütőmargarin

Elkészítés:

1. A csirkemellet besózzuk. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal.

2. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprikakarikák, hagymakarikák, gomba. 2 réteget készítünk, így az előzőeket még egyszer a tálba helyezzük. A két réteg közé tejszínt locsolunk.

Tovább 

Hozzávalók 8 darabhoz:


Tészta:


17,5 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1/4 l víz,
1 csipet só,


Töltelék:


2 apróra vágott vöröshagyma,
7,5 dkg füstölt húsos szalonna,
1/8 l tej,
2 tojás,
só,
pirospaprika,
kömény,
5 dkg ementáli sajt,
1 csokor snidling

Elkészítés:

A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, vízzel tésztává gyúrjuk. 1 óra hosszáig hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára dinszteljük.

Tovább 

 Szalonnás rakott krumpli

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

krumpli
tojás
tejföl

szalonna

 

Elkészítés:

Ugyanúgy csináljuk, mint a hagyományos rakott krumplit.
A krumplit héjában megfőzzük. A tojásokat is keményre főzzük A szalonna zsírját kisütjük. Karikára szeleteljük és kivajazott tepsibe rakjuk. 1 sor krumpli, 1 sor tojás, 1 sor szalonna, tejföl, megsózzuk és kezdhetjük elölről A végén mindenképpen krumpli legyen, és azon tejföl. Utána mehet a sütőbe, és kész is.
Megjegyzés:

Bármilyen szalonnát lehet használni hozzá, én leginkább zsírszalonnával szeretem, és a tetejére egy kis sajtot reszelek.

Tovább 

 Csirke sajtos táskával

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre: 

4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 175 g/db
100 g zsírszegény krémsajt
15 g friss fehérkenyér-morzsa
1 db tojássárgája
2 evőkanál összevágott friss majoránna
fekete bors
1 evőkanál sima fehér liszt
1 db tojásfehérje
50 g finom szemű friss fehér kenyérmorzsa
1 kávéskanál pirospaprika
A díszítéshez
1 evőkanál összevágott és néhány egész szál friss petrezselyem

 


Elkészítés:

A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg.

Tovább 

Hozzávalók:

5 db sárgarépa,

2 db petrezselyem gyökér,

fél zeller,

2 fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 köteg petrezselyemzöld,

negyed kelkáposzta,

4 ág karfiol,

2 db paradicsom,

3 db paprika,

4 ek só.

 

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítom, megmosom. A petrezselyemgyökeret, répát, zellert, karfiolt apró lyukú rezselőn lereszelem. A többit apróra barabolom. Vagy húsdarálón ledarálom. Összekeverjük az egészet a sóval is. És egy nagy tálcán amibe zsírpapír van vékonyan kiterítjük.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Erika jó ötlet a ventilátor,nekem eszembe se jutott.:)

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók 8 személyre:


- Fél kiló hámozott és kockára vágott burgonya
- Egy kis csokor aprózott zeller-zöld
- Két fej aprózott hagyma
- 10 dkg főtt sonka
- 0,8 liter víz


- 1 csirkeleves-kocka
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fehér vagy fekete bors
- 7 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 0,5 liter tej

 

 

 


Elkészítés:
Tegyük fel főni a burgonyát, zellerzöldet, hagymát, sonkát és vizet egy lábasba. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul (kb.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók 4 fő részére:

 

400 gramm olasz spagetti tészta
4 tojás
15 dkg húsos szalonna vagy „pancetta”
10 dkg parmezán
só, bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejszín

 

 

Elkészítés:

A sós, lobogó vízben főzd éppen csak puhára a tésztát. Míg fő, vágd apró kockákra a szalonnát és süsd ki, közben dobd hozzá a megpucolt fokhagymagerezdet. Ha a zsír kisült, a fokhagymát eldobhatod. Egy nagy tálban (amiben majd elfér a tészta) verd fel a tojásokat, és add hozzá a reszelt sajtot, picit sózd és borsozd.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Őszintén!!! Ez így jó ahogy van!!!! köszönöm

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

40 dkg spagetti tészta
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál szárított csili (illetve: ízlés szerint)
4 nagy marék reszelt parmezán

 

Elkészítés:

A spagettit sós, lobogó vízben főzd meg a csomagoláson feltüntetett idő alatt. Közben egy mély serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, törd hozzá a fokhagymát, szórd bele a csilit, és csak addig pirítsd, míg fel nem száll a fokhagyma illata – ez kb. fél perc.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:


- 40 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 1 dl olaj
- kevés liszt
- 20 dkg virsli
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- majoranna, só, bors ízlés szerint

 

 

 Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében megpároljuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Nagyon finom eledel, de próbájátok ki kelbimbóból azzal is fenséges, minden ugyanaz csak kelbimbó! További szép napot kívánok!!!!

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg alma,

40 dkg sárgarépa,

40 dkg csirkemell,

10 dkg mozzarella sajt,

4 csapott evőkanál olaj, 

só, feketebors, fahéj 

 

Elkészítés:

 

A csirkemellfilét feldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk, majd a felkarikázott sárgarépával együtt sütőzacskóba rakjuk. A sütőzacskót lezárjuk, néhány helyen villával megszurkáljuk és a sütőben készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a reszelt mozzarellával. Az almát felkockázzuk, sütőtálban megsütjük, majd fahéjban meghempergetjük.

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg savanyú káposzta,

40 dkg tonhalfilé,

40 kkg alma,

10 dkg napraforgómag, 

4 csapott evőkanál  olaj,

só,

feketebors,  

4 közepes darab korpás kifli.

 

 

 

Elkészítés:

 

A savanyú káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, majd rövidebb szálakra vágjuk. A megmosott almát héjastól felkockázzuk, majd összekeverjük a káposztával, az olajjal és az őrölt borssal. A keverék felét egy tűzálló tálba terítjük, ráfektetjük a megmosott és (ha szükséges, enyhén sózott) halszeleteket, majd a káposztás keverék másik felét.

Tovább 

Készülhet bármilyen szezonális vagy mélyfagyasztott gyümölcsből, például eperből, málnából, ribizliből, szederből, ne nagyon finom citromból, narancsból, kiviből is.

 

 

 

Hozzávalók(4 személyre) :

 

40 dkg gyümölcs,

4 tk tejszínhab, 

4 tk méz,

4 dl natúr joghurt.

 

 

Elkészítés:

A friss gyümölcsöt összeturmixoljuk (ha mélyfagyasztottból készül, ne olvasszuk fel, hanem fagyosan aprítsuk bele), hozzáadjuk a mézet és a kefirt, jól elkeverjük, majd egy lefedhető edénybe töltjük és mélyhűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre) :


16 dkg trappista light sajt,

1 ek olaj,

 4 kisebb szelet  félbarna kenyér,

2 dl  tejföl   (12%-os),

1 közepes db vöröshagyma,

1 db babérlevél,

só,

őrölt feketebors. 

 

 


Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát felhevített olajon átfuttatjuk, majd felengedjük vízzel. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, babérlevéllel és lassú tűzön 10 percig forraljuk. A tejfölt és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd egy fazékba tesszük és lassan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a forró levest.

Tovább 

Hozzávalók (4 személyre) :

 

16 dkg túra sajt, 

12 dkg dióbél,

4 tk méz,

4 ek joghurt,

4 db kivi, 

2 kis fürt szőlő,

2 közepes  banán,

citrom. 


 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a banánt és a kivit feldaraboljuk, majd kevés citromlevet csepegtetünk rá, hogy megakadályozzuk a barnulást. A sajtot hasábokra vágjuk és a szőlővel együtt hozzáadjuk az előzőekhez és natúr joghurttal leöntjük, kevés mézzel meglocsoljuk, majd durvára vágott dióval díszítjük.

Tovább 

Hozzávalók 6 db-hoz:


 3 ek zabpehely, 

3 ek tönkölybúza liszt,

1 ek méz,

1 ek író,

1 db tojás,

sütőpor,

só,

 6 tk diabetikus málna lekvár.

 


Elkészítés:


A megmosott tojást óvatosan feltörjük, szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét kemény habbá verjük, az írót a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük, majd beletesszük a zabpelyhet és a mézet. A sütőport a lisztbe keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.

Tovább 

Hozzávalók:


50 dkg szarvacska tészta
1 nagy pohár tejföl
2 közepes fej lila hagyma
3 db paprika (TV vagy kaliforniai)
2 kiskanál pirospaprika
30-40 dkg párizsi

Elkészítés:

Felrakom a tésztát főni sós vízben. Közben egy tálba öntöm a tejfölt, elkeverem a pirospaprikával. Felkockázom a lila hagymát, a paprikát és a párizsit, összekeverem a kikevert tejföllel. A tésztát leszűröm, majd összeforgatom a tejfölös szósszal. Kihűtve, az ízeket összeérlelve tálalom.

Tovább 

Hozzávalók :


1 kg kicsontozott, felkockázott csülök
1 kg savanyú káposzta
20 dkg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 marék gersli ( árpagyöngy )

bors
pirospaprika
zsiradék

Elkészítés :

A felaprított hagymát zsiradékon megdinsztelem, rádobom a kockára vágott csülköt,  majd pirítani kezdem. Közben ráteszem a fokhagymát, sózom, borsozom. Lehet beletenni zöldpaprikát és paradicsomot is. Mikor a hús már levet engedett, lefedem, és saját levében, fedő alatt, kis hőfokon félig puhára főzőm.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


1 kicsontozott nagy csülök
25 dkg rizs
2 dkg vaj
1 evőkanál ételízesítő (vagy húsleveskocka)
1 g sáfrány
4 kemény paradicsom
1 mokkáskanál curry

Elkészítés:

A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Bőrével együtt kis kockákra vágjuk, párolóbetétre a kuktába tesszük, és 2 dl sós vízben félpuhára főzzük (kb. 30 perc).

Közben a rizst váltott vízben megmossuk, szitán lecsurgatjuk. Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk rajta a rizst.

Tovább 

Hozzávalók:

 

50 dkg brokkoli
1 db csülök
1 pohár tejföl
vaj
reszelt sajt
parmezán
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
2 db csilipaprika
zsemlemorzsa

 

 

 

 

Elkészítés:

A rózsákra szedett brokkolit ételízesítős vízben megfőzöm. A csülköt szintén megfőzöm, majd kockára darabolom.

Egy kivajazott jénai tálba lerakom a brokkolit, ráteszem a csülökdarabkákat, ízesítem borssal, szerecsendióval, meglocsolom a tejföllel, rászórom a reszelt sajtot és a parmezánt, a tetejére rávágom a csilipaprikákat, s zsemlemorzsát szórok rá.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:


- kakaópor
- zsemlemorzsa
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 1 csipet só
- 6 tojás
- 6 dkg finom liszt
- 6 dkg dió



Elkészítés:

 

Az őrölt dióbelet a liszttel elkeverjük, és víz nélkül, 2 tojással kemény tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán
vékonyra kinyújtjuk, és széles metéltre vagdossuk. A diós
tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, s olvasztott vajban megforgatjuk.

Utolsó hozzászólás

Mózes Mária üzente 8 éve

Hát ez nagyon jonak tünik-kipróbálom,gondolom,nekem is sikerül-köszönöm

Tovább 

 

network.hu

 

Hozzávalók 4 személyre:


- 6 evőkanál finom liszt

- 5+6 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csésze kristálycukor
- 5+6 tojás
- 1 liter tej
- 1/2 csomag sütőpor


Elkészítés: 

A csésze cukrot egy 24 cm-es lábasban karamellizáljuk a tűzhelyen. (Fontos, hogy olyan lábast válasszunk, amit azután betehetünk a sütőbe. A tortaforma erre a célra nem alkalmas.) Levesszük a tűzről, és az edényt forgatva a karamellt a falára is felügyeskedjük.

Utolsó hozzászólás

Ragályi Gabriella üzente 8 éve

Koszike szépen ,biztosan nagyon finom lehet,csak azt szeretném megkérdezni,hogy nem ragad e oda az edény falához a tortánk szépen elválik e az edénytol a karamell ?
Koszonom a választ kívánok nagyon szép napot,és esomentes vidám hetet. Gabi.

Tovább 

 

network.hu

 

Hozzávalók:


 

 

- 5 dkg tortabevonó
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg finom liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 45 dkg étcsokoládé
- 6 dkg babapiskóta

 

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verem. Állandó keverés mellett beleszórom a cukrot, és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. Rászitálom a keményítővel, a kakaóporral meg a sütőporral elkevert lisztet.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

 

- 20 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 1/2 liter tej
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg élesztő
- 1/2 dl langyos tej
- 1/2 db citrom
- 15 dkg mazsola
- 1/2 kg finom liszt
- 2 db tojásfehérje
- 20 dkg csokoládé
- igény szerint szeletelt mandula 


Elkészítés:

Egy másik kuglófváltozatot is ajánlok a megszokottabb, finom lisztből sütött tésztára.

Tovább 

network.huHozzávalók 4 személyre:


- 3,5 dkg kakaópor
- 5 dkg mogyoró
- 9 dkg finom liszt
- 17 dkg kristálycukor
- 5 db tojás

Krém:
- 2 dl tejszín
- 15 dkg kakaópor
- 13 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg kristálycukor

 


Elkészítés.

Az egész tojásokat a cukorral és kb. fél deci vízzel állandóan keverve felmelegítjük, majd felverjük. A lisztet, kakaót és a darált mogyorót összekeverjük, majd a masszához adjuk. Vékonyan kivajazott és kilisztezett tepsin egyenletesen elterítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:

 

 

- 80 dkg burgonya
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 db tojás
- 1 dl fehérbor
- 12 dkg sertésmáj
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg zsír
- 12 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg gomba
- 60 dkg savanyú káposzta
- 80 dkg süldőkaraj


 Elkészítés:

A szalonnát, a májat, a tisztított gombát meg a vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, bő vízben átmossuk.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók 4 személyre:


- 1 kg nyesedék sertéshús
- 5 dl tejföl
- 4 fej vöröshagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg rizs
- 2 evőkanál zsír
- 4 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só

 


Elkészítés:

A rizst a szokásos módon, enyhén sós vízben előre megfőzzük. A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
A húsdarabokat kiverjük, sóval, borssal bedörzsöljük.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

 

- 2 dl tejföl
- 30 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2+3 tojás
- 1/2 dl tej
- őrölt bors
-
- 10 dkg margarin
- 4 burgonya
- 1-2 gerezd fokhagyma

 


Elkészítés:

A burgonyát megfőzöm, majd kevés tej, 5 dkg margarin, só, pici őrölt bors és 2 tojás hozzáadásával nem túl lágy masszát készítek, melyet félreteszek
kihűlni.

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

- 6 evőkanál kristálycukor
- 8
tojásfehérje
- 2 evőkanál
kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg finom liszt
- 8 dkg tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj

Máz:
- 1/2 dl
rum
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj

 

 


Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, a lisztet, a darált diót és a kakaót.

Tovább 

network.hu

 

 

Hozzávalók 4 személyre:


- ételízesítő
- őrölt bors
-

- 2 evőkanál étolaj
- 2 dl tejföl
- 3 paradicsom
- 8 tölteni való paprika
- 1 alma
- 1 zsemle
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- 40 dkg darált sertéshús


Elkészítés:

 

Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst, sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, majd 10-15 percig sütjük, pároljuk. Kicsit lehűtjük, és hozzáadjuk az egyik tojást, az áztatott és kifacsart zsemlét meg az apró kockákra vágott almát.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu