Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 evőkanál bodzaszörp,
4 evőkanál porcukor,
2 tojás,
25 dkg mascarpone,
18 dkg tejföl,
1 csipet só,
15 dkg babapiskóta;
a díszítéshez:
fehér csokoládé,
bodzaszörp
Elkészítés:
A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
90 dkg tehéntúró,
1 zacskó vaníliaízű pudingpor,
3 dl zsíros tejföl,
4 tojás,
15 dkg cukor,
2 zacskó vanilincukor,
2 citrom reszelt héja,
1,5 dl étolaj,
1,2 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét. A tésztához tálban, robotgéppel keverd össze az áttört tehéntúrót a tejföllel, a tojássárgájával, a tejjel elkevert pudingporral, az étolajjal, a vanilincukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémbe. A masszát nyomkodd kivajazott, 26 cm átmérőjű
tortaformába.
|
|
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
75 dkg tehéntúró,
7 tojás,
15 dkg cukor,
17 dkg vaj,
8 dkg búzadara,
2-3 evőkanál citromlé,
1citrom reszelt héja,
a szóráshoz:
porcukor
Elkészítés:
A túrómasszához keverd habosra a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton. Apránként keverd bele a cukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. Egyenként keverd bele a tojásokat, mindegyikkel alaposan vegyítsd el. Több részletben keverd bele az átpasszírozott tehéntúrót, majd a búzadarát is.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 zacskó vanilincukor
a töltelékhez:
25 dkg darált mák,
4 dl tej,
1 csom. vaníliaízű pudingpor,
1 tojásfehérje,
3 dkg cukor
a tetejére:
50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
1 tojássárgája,
1,5 dl zsíros tejföl,
3 dkg étkezési búzakeményítő,
1 csom. vanilincukor,
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A töltelékhez keverd csomómentesre a pudingport és a cukrot egy kevés tejben.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
pici olaj,
csipetnyi só,
3 evőkanál liszt,
1 csom. sütőpor,
3 evőkanál darált dió;
a krémhez:
1 doboz vilmoskörte (száraztömeg: 480 g),
2,5 dl vörösbor,
2,5 dl almalé,
10 dkg cukor,
2 késhegynyi fahéj,
50 dkg sovány túró (vagy joghurt),
60 dkg tejszín,
9 levél zselatin + ¼ zacskó zselatinpor,
1 csom. piros tortazselé,
vaníliás cukor,
2 nagy citrom leve
A piskótához az 5 tojás sárgáját a cukorral és egy pici olajjal habosra, a tojásfehérjét a sóval keményre verjük, és a két masszát összekeverjük.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
7 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
4 ek.liszt,
1 csom. sütőpor
Ezt kikavarni, zsirozott, lisztezett tepsiben közepes lángon sütni.
Krém:
a 7 tojás sárgája,
25 dkg cukor,
2cs. vanilia puding,
1 ek. étkezési zselatin,(vagy 1csomag 5 gr. zselatin)
7dl tej.
Sűrűre főzni, amikor kihűl, belekeverni 1 Rama margarint. A hideg krémet rákenjük a megsült, és kihűlt tésztára, és egy étcsokis tortabevonóval bevonjuk. A kakaót vagy a tésztába, vagy a krémbe tesszük attól függően, hogy melyiket szeretnénk barnára.
5 dl tejföl
5 dl tejszín
5 dl joghurt
30-40 dkg magozott meggy (befőtt is lehet)
1 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A babapiskótát lerakom egy szép, legalább 2 literes üveg- vagy porcelántál aljára. Erre szórom a magozott meggyet vagy meggybefőttet, nem kell kinyomkodni a levét. A joghurtot, a tejszínt és a tejfölt összekeverem, és a meggyre öntöm. Előző estés finomság, fanyar és krémes, aki édesebben szereti, tehet porcukrot a krémbe ízlés szerint.
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl kefir
2 púpozott teáskanál zselatin
1 dl langyos víz
babapiskóta
gyümölcs (idény szerint meggy, eper, cseresznye, őszibarack...)
folpack
alufólia
őzgerincforma vagy nagyob kerek jénai tál
Elkészítés:
Nagyobb tálban összekeverem a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom, kb. fél meggyszem nagyságúra vágom, lecsepegtetem. Kisebb lábosban langyos vízhez adom a zselatint, folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd tűzről levéve hagyom hűlni szobahőmérsékletűre.
8 dl tejföl (12%-os)
8 dl tejszín
10 evőkanál porcukor
2 citromleve
1,5 citrom héja
2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük, a tejfölt pedig a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük. Óvatosan összevegyítjük a két krémet, majd babapiskótával rétegesen formába tesszük. A tetejét citromkarikákkal díszíthetjük.
Nagyon finom! Jó étvágyat!
4 tojás
4 kanál cukor
4 kanál liszt késhegynyi szódabikarbónával
4 kanál víz
A töltelékhez:
2 nagy pohár natúr joghurt
3 csomag vaníliás cukor
3-4 kanál cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj és citromlé
ízlés szerint
kb. 1 kg eper
1,5 kanál zselatin
1 dl víz
A díszítéshez:
tejszínhab
néhány szem eper
Elkészítés:
Sütőpapírral kibélelt tortaformában 4 tojásos vizes piskótát sütünk. Ha elkészült, borítsuk ki rácsra, hogy kihűljön.
A sziruphoz:
10 dkg cukor
2 dl víz
2 citrom
A krémhez:
50 dkg eper
30 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg fehér csokoládé
1 dl tejszín
+ 40 db babapiskóta
30 dkg eper
a tetejére:
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük a citromok héját, beleszórjuk a cukros szirupba.
50 dkg eper
3 dl tejszín
fél csomag forraltbor fűszerkeverék
5 evőkanál cukor (utána is lehet ízesíteni majd)
1 csomag tejszínes pudingpor
8-10 db citrompótló
1 csipet só
A gombóchoz:
25 dkg tehéntúró
4,5 kanál gríz
1 tojás
1 csipet só
A tetejére:
pirított mandula
Elkészítés:
Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízben. Ehhez adom a citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket. Forrásig főzöm. Botmixerrel pürésítem még forrón, majd hozzáadom a tejszínnel kikavart tejszínes pudingport.
12,5 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
1 tojás
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
1 kg túró
1 csomag főzős vanília puding
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
17 dkg vaj
6 tojás
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom, fóliában fél órára a hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben dekkol, elkészítem a tölteléket.
A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verem, ezután hozzáadom a pudingport, a vaníliás cukrokat és az összes túrót, átnyomva.
8 dkg rizsliszt
2,5 dl tej (1,5%-os)
1 dkg hámozott mandula, darálva
1 tojás + 1 tojássárgája
6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet őrölt fahéj
1 dkg Ráma
sütőmargarin
Elkészítés:
A rizslisztet tejben sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a darált mandulát, két tojássárgáját, a cukrot (szorbitolt), a reszelt citromhéjat és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérje felvert habját. Margarinnal kikent formában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig vízgőzben sütjük.
Hozzávalók a tésztához:
38 dkg vaj
25 dkg cukor
7 db tojás
25 dkg liszt
1,5 csomag sütőpor
A csokis részhez:
2 ek.kakaó
3 ek.tej
1 üveg meggy
A krémhez:
20 dkg margarin
4 ek.cukor
1 vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
4 dl tej
A mázhoz:
20 dkg tortabevonó csoki
2 ek. olaj
Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük,a felét sütőzsírpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A másik felébe belekeverjük a kakaót és a sárga tésztára simítjuk és belenyomkodjuk a lecsepegtetett, kimagozott meggyet.
Hozzávalók:
5 dkg fenyőmag (hámozott mandula is kitűnő hozzá)
50 dkg csirkemellfilé
só, őrölt bors
1 citrom
1 evőkanál olaj
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tárkonyecet
1-2 evőkanál dijoni mustár
2 dl tejföl
1/2 fej ropogós saláta (például: jégsaláta)
50 dkg eper
Elkészítés:
A fenyőmagot vagy a mandulát szárazon megpirítjuk és félre teszszük.
A húst sózzuk, borsozzuk, a fél citrom levével meglocsoljuk, majd az olajon 5-6 perc alatt megsütjük, és hűlni hagyjuk.
14 éve | Kiss Judith | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg eper
15 dkg porcukor
só
1 citrom
fahéj
szegfűszeg
5 dkg étkezési keményítő
5 cl triple sec likőr
2 dl tejszín
Elkészítés:
4-5 szem epret cikkekre vágunk, kevés porcukorral meghintjük, és félretesszük.
A maradék epret kevés cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben puhára főzzük.
A citrom héját lehámozzuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített, kevés vízben felfőzzük, majd leszűrjük.
Így egy fűszerkivonatot kapunk, ezt és a likőrt a levesbe keverjük.
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
10 dkg margarin,
1 sütőpor
annyi tejföl,hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Krém:
20 dkg margarint,
20 dkg porcukorral habosra keverjük.
1 csom. eper vagy puncspudingot fél liter tejben felfőzzük,kihűtjük és a kihabosított porcukros margarinhoz keverjük.
A krémbe még beleforgathatunk a pudinghoz illő gyümölcsöt.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és tepsi hátán 3 lapot sütünk, és töltjük a krémmel.
Hozzávalók:
10 dkg porcukrot,
1 egész tojást,
1 ek.mézet,
1 ek.vízet,
1 ek.tejet,
5 dkg margarint gőzön felverjük.
Levesszük és 25 dkg lisztet keverünk bele és 1 kk. szódabikarbónát.
Összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle.
Krém:
50 dkg főtt, áttört burgonya,
1 csom. gesztenyemassza,
20 dkg porcukor,
20 dkg Ráma margarin,
4 tk.rum.
A hozzávalókat összekeverjük és a két lap közé töltjük.
Hozzávalók:
80 dkg tengeri halfilé,
1 db citrom,
só,
őröltbors,
1 ek.olívaolaj,
25 dkg alma,
3 dl joghurt,
1 csokor kapor,
1 csokor metélőhagyma,
1 dl tejszín,
4 dkg vaj.
Elkészítés:
A halfiláket megsózzuk, borsozzuk, majd citromlével meglocsoljuk és olajon mindkét oldalát világosra sütjük. A tejszínt, a joghurtot, a hámozott, majd lereszelt almát, a finomra vágott kaprot és metélőhagymát összekeverjük, ha kell, akkor még ízesítjük.
Egy tepsit kivajazunk, belehelyezzük a halfiléket, ráöntjük a joghurtos öntetet, majd sütőben 20 percig sütjük.
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg diót,
10 dkg cukrot,
20 dkg margarint,
25 dkg lisztet,
fél csg sütőport
1 tojást összegyúrunk,
majd sütőpapírral bélelt tepsiben szép világosra sütjük.
A sütés után, a kihűlt tésztát 2 felé vágjuk és töltjük.
Töltelék:
15 dkg cukrot
15 dkg margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk
10 dkg darált diót,
1 vaníliás cukrot és
kb 2 cl rumot.
A kockákra vágott sütit pirított dióbéllel diszítjük.
14 éve | toth erzsebet | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 ek. zsir,
2 kisseb fej vöröshagyma,
1 kk. piros paprika,
pici viz,
1 kk. ételízesitő,
só,
6 vagy 8 db keményre főtt tojás,
2 doboz teföl,
2 dl tej,
1 ek. sima liszt,
2 db babérlevél,
pici majoránna.
Elkészités:
A zsirt bele tesszük egy edénybe ha megolvad bele tesszük a felkockázott hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, rá tesszük a piros paprikát, feleresztjük pici vizzel, a megfőtt tojásokat 4 lelé felvagdaljuk, bele rakjuk a fűszereket, hagyjuk egy pár percig főzni, azután rá tesszük a tejfölt, és még rá habarunk az 1 ek.
Hozzávalók:
1 egész fej fokhagyma
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 húsleveskocka
2 l víz
1,5 dl főző tejszín
só, bors,
kakukkfű, szerecsendió
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk liszttel és összekeverjük. Felöntjük vízzel, közben folyamatosan keverjük (Ha csomós marad, kézi turmixal kijavítható.) és beletesszük a húsleveskockákat. Sózzuk, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval fűszerezzük.
Hozzávalók:
40 dkg friss gyümölcs vegyesen
8 dl narancslé
3 dl tejszín
2 evőkanál cukor
1 vaniliáscukor
menta, citromfűlevél
Elkészítés:
A narancslevet és a tejszínt egy tálban összekeverjük, a nagyobb gyümölcsöket (őszibarack, meggy, alma, málna , eper, ribizli, szeder ízlés szerint válogatva) felkockázzuk, és az alaplébe tesszük, ízesítjük.
Tipp:
A levest tálalás elött mindig tegyük hűtőbe 2-3 órára, így az ízek jobban összeérnek és nagy melegben jobban hűsít.
Hozzávalók:
80 dkg apró sertéshús
/ dagadó, oldalas, csülök lefejtett húsa /
15 dkg füstölt szalonna
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 kg savanyú káposzta
1 kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 lapos evőkanál liszt
2 dl tejfől
só, bors
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, benne az összevágott hagymát megfonnyasztjuk, a húst kockára vágjuk pörköltet készítünk, a félig púhára párolt húst zsírjára sütjük, elötte pirospaprikával megszórjuk.
Hozzávalók:
6 db kacsacomb
1 dl száraz fehér bor
1 evőkanál méz
só, bors
Elkészítés:
A kacscombokat megmossuk, megtisztítjuk és bedörzsöljük sok sóval, majd meghintjük borssal. Mély tepsibe, vagy kacsasütő edénybe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, majd letakarjuk és a forró sütőbe tesszük sülni. Egy óra elteltével vegyük le a kacsacombokról a fedést, kenjük meg a mézes borral és közepesen forró sütőben süssük tovább. Időnként forgassuk meg és mindig kenjük be a mézes borral a kacsacombokat, hogy mindenütt ropogósra süljön.
Hozzávalók:
1 kg húsos csirkeszárny
1 szál durvára vágott zellerzőld
2 csomag újhagyma
4 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál méz
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanálnyi gyömbérpor
1 kiskanál erős pista
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz bor
só
Elkészítés:
A szójaszószt összekeverjük a gyömbérrel, erős pistával, mézzel, és a szárnyakat bedörzsöljük vele. Letakarva 2 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a szárnyakat lábosba rakjuk, 2,5 dl vízet öntünk rá és kislángon vajpuhára pároljuk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
1 dl tej
1 ek. cukor
30 gr élesztő
1 dl tejföl
3 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
a szóráshoz:
5 dkg reszelt sajt
a kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, belereszeljük a fagyos vajat és hozzáadunk egy csipet sót. Kézzel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az áttört, kétféle túrót, a tojássárgáját és a tejfölt.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt,
10 dkg sütőmargarin,
9 dkg porcukor,
1 tojás;
a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős),
10 dkg cukor,
vaníliás cukor,
reszelt citromhéj,
50 dkg túró,
5 dl tej,
1 nagy pohár tejföl (375 g),
2 tojás
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk és 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a krémet:
a pudingporhoz adagoljuk a tejet úgy, hogy csomómentes maradjon.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg héjában főtt, áttört burgonya
25 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál
bors
a szóráshoz:
reszelt sajt vagy szezámmag
a kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
A kihűlt, áttört burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a fagyosan lereszelt vajat, a tojást, a sót és a borsot. A tésztát nyújtsuk ki, és félórás időközönként háromszor hajtogassuk. A hajtogatások között a hűtőben tartjuk. A harmadik hajtogatás után körülbelül két ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk a tetejét, megkenjük tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámaggal vagy sajttal és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Hozzávalók:
15 dkg vaj
10dkg reszelt füstölt sajt
30 dkg finomliszt + 3 evőkanál finomliszt
2,5 dl tejföl
1 tojás
só
a szóráshoz :
szezám- vagy lenmag,
reszelt sajt
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt és jól összegyúrjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet és a kinyújtott tésztára kenjük. Meghintjük sajttal, felcsavarjuk, mint a bejglit. Körülbelül 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, megkenjük vajjal a tetejét és ízlés szerint meghintjük reszelt sajttal, vagy magokkal.
Nagyon finom és fogyókúrás étel a zöldfűszeres pulykamell. Diétázóknak ajánljuk!
Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé
1/4 l fehérbor
2 tasak mártásalap (sültekhez)
2 evőkanál csíraolaj
3-4 evőkanál édes tejszín
só,fehér bors
50 g reszelt sajt
50 g friss zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
2 mogyoróhagyma
1 tojás
1 kávéskanál vaj
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A meghámozott és felaprított hagymát a forró vajban üvegesre pároljuk.
Íme, egy finom túrós citromos habos sütemény csoda, amely a nagyi sütemé-
nyét juttatja eszünkbe!
Hozzávalók:
15 dkg cukor,
5 dkg vaj,
1 tojás,
fél csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
3 ek. tejföl,
a nyújtáshoz:
liszt
A töltelékhez:
50 dkg túró,
25 dkg cukor,
25 dkg margarin,
2 cs vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a tejfölt, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk.
8 tojás,
2 dl tejszín,
1 db vanília,
5 dkg vaj,
1 db citrom,
50 dkg eper,
3 evőkanál cukor,
1 dl víz,
5 cl konyak,
Elkészítés:
Tejszínben feloldjuk a cukrot és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját majd a vanília közepéből a magvakat és a citrom reszelt héját, kivajazott hőálló kis edényekbe töltjük. Ezeket a kis tálkákat egy tepsibe rakjuk és annyi vizet öntünk alá, hogy az edényekbe víz ne kerülhessen majd betesszük a sütőbe 80-90 fokon 2,5-3 órát gőzöljük.
400 g leveles vajas tészta (mirelit is jó)
500 g gomba (pl. róka vagy vargánya)
400 g csirkemellfilé
2 dl húslevesalaplé
2 db tojás
2 db tojássárgája
100 ml tej
100 ml tejszín
80 g reszelt kemény sajt
apróra vágott kakukkfű,
zsálya, majoránna és rozmaring
2 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
só
bors
50 g vaj + a formához
a vaksütéshez:
szárazbab
Elkészítése:
A húst és a fokhagymát pirítsuk meg 4 dkg vajon, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk elfőni.
HÁZI SÜTEMÉNY-LAJOS MARI szakácskönyvéből
A tésztához:
500 g finomliszt,
250 g vaj,
100 g porcukor,
3 tojássárgája,
1citrom reszelt héja,
1 csipet só,
a kenéshez:
1tojás
a nyújtáshoz:
liszt
A töltelékhez:
200+100 g porcukor,
2 citrom reszelt héja
2 dl tej,
200-200 g darált dió és mák,
450 g savanykás alma,
1/2 citrom leve,
1/2 kk.őrölt fahéj.
A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát.4cipót formálunk,fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1órát pihentetjük.
1 zsenge tök
2 tojás,
5 dkg liszt,
5 dkg edámi sajt,
késhegynyi szódabikarbona,
olaj,
só,
bors
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejét kikaparjuk. A tök húsát legyaluljuk és besózzuk. 20 percig állni hagyjuk, a keletkezett nedvességet kicsavarjuk. A gyalult tököt tálba tesszük, belekeverjük a felvert tojásokat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. Reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítjük, késhegynyi szódabikarbonával lazítjuk.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
5 dkg rizs
1 fej hagyma
1 húsleveskocka (esetleg friss húsleves)
1 tojás
só
bors
majoranna
vaj
olaj
1 evőkanál ecet
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A tököt félbevágjuk, megpucoljuk és kivájjuk a belsejét. Enyhén sós, ecetes vízben pár percig főzzük, aztán kivesszük, és egy tűzálló edénybe tesszük. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük (majoranna, kaukkfű stb.
Elkészítés:
Lemosom a citromot, lereszelem a héját, kicsavarom a levét. Utána jól felkeverem a tejfölt, beleöntöm a citrom levét és a reszelt héját, majd hozzáadom a két evőkanál mézet, a méz mennyiségét ízlés szerint változtathatom. Jól lehűtöm az egészet. A megmosott eperre öntöm, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Nálunk az öntetet magában is megeszik, annyira szereti mindenki.
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemáj
kakukkfű
majoranna
só
bors
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
olaj
vaj
Elkészítés:
A májat teflonban megsütöm kevés olajon, rászórom a kakukkfüvet. Ha kihűlt, apróra vágom és turmixolom. A szaftot is felhasználom. Közben beleteszem a tejszínt, fokhagymát és a fűszereket. A végén vajjal lágyítom. Fenséges, finom reggeli paprikával, paradicsommal.
50 dkg pulykamáj
1 mokkáskanál só
2 közepes fej vöröshagyma
kb. 1 kávéskanál majoranna
kb. 1 kávéskanál mustár
késhegynyi borsikafű (más néven csombor) bors helyett
kb. 2 dl tej
15-20 dkg sütőmargarin
kb. 10 evőkanál olaj
Elkészítés:
A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük és leitatjuk róluk a tejet, 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 evőkanál olajban kisütjük közepes lángon (2 adagban is lehet, kb.
Hozzávalók:
2 közepes cukkini (kb. 50 dkg)
2 db konzerv hámozott paradicsom (szezonban természetesen friss)
1 egész szárított paradicsom apróra vágva
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olva olaj
1 mozzarellagolyó (12,5 dkg)
5 dkg kéksajt
só
bors
A ropogós morzsaréteghez:
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál frissen reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano)
frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A cukkiniket alaposan megmosom, nagyjából 1-1,5 cm-es nagyobb kockákra vágom.
10 evőkanál cukor
20 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg ráma sütőmargarin
4 tojássárgája
1 kis pohár tejföl
2 kg alma (lereszelve, ízlés szerint cukrozva)
fahéj
zsemlemorzsa
a tetejére:
tojásfehérje
Elkészítés:
A cukrot, a lisztet és a sütőport összekeverem, a margarint elmorzsolom benne, tojássárgával és a tejföllel gyorsan összegyúrom. Ha túl lágy, teszek még hozzá lisztet, hogy ne ragadjon. 2 részre osztom, kinyújtom, egy 24x40cm-es tepsibe az egyik lapot belesimítom,(a tepsit nem kell kivajazni), megszórom zsemlemorzsával, rárakom a reszelt almát, megszórom fahéjjal, ráterítem a másik lapot, megkenem tojásfehérjével, megszórom kristálycukorral, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütöm.
2 db tojás
10 dkg vaj
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat a két tojással és a cukorral, kézi mixerrel habosra kikeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az alapmasszához fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet, összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, egyenletes elosztásban. Tetejét megszórjuk - az egész vagy nagyobb szemek esetén feldarabolt - eperrel.
Hozzávalók:
3 dkg vaj
2 evőkanál oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál aprított rozmaring
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, félbevágjuk, és kevés vízben éppen csak puhára főzzük vagy pároljuk. Lecsepegtetjük, kissé lehűtjük. Nagy, vastag aljú edényben felhevítjük a vajat és az olajat. Amikor felhabzik, beletesszük a burgonyát, és megszórjuk őrölt borssal. Közepes lángon 5–10 percig sütjük, amíg aranyló és ropogós lesz, többször megrázogatjuk, hogy a burgonyadarabok egyformán átsüljenek.
1 db füstölt csülök
5 dl sör
sertészsir
burgonya
Elkészítés:
Az áztatott, megmosott csülköt a csont mellett bevágjuk, hogy csak a bőre tartsa. Zsírral kikent tepsibe tesszük széthajtva. Aláöntjük a sört, alufóliával lefedjük. Egy bő óra hosszat így pároljuk, majd a fóliát levéve készre sütjük. A kész csülköt hűlni hagyjuk, majd szeleteljük. A burgonyát megfőzzük, és a sütőlével összetörjük, ezzel tálaljuk a csülköt. Hordós savanyú káposztát kínálunk mellé.
4 db egész csirkecomb
4 db csirkemáj
1 fej hagyma
15 dkg reszelt sajt
majoranna
ételízesítő
bors
só
olaj
5 dl sör
Elkészítés:
A csirkecombokat majorannával, sóval, borssal, ételízesítővel a bőr alatt is bedörzsöljük. A májból 1-1 darabot a bőr alá töltünk. Tepsibe tesszük, rárakjuk a vékonyra szeletelt hagymát és paprikát. Ráöntjük a kevéske olajat, valamitn a sört. Alufólia alatt megpároljuk
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg brokkoli,
25 dkg sárgarépa,
1 cukkini,
15 dkg juhtúró,
4 evőkanál szójaszósz,
2 dl zöldségleves (kockából),
1 nagy golyó mozzarella,
só, őrölt bors
a sütőedényhez:
2 kávéskanál olaj
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 12 szelethez :
25 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
2 tojássárgája,
5 dkg vaj,
1 kávéskanál só,
5 dkg cukor
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró,
1 citrom reszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor,
4 dkg mazsola,
10 dkg cukor,
1 tojásfehérje
1 tojásfehérje, 5 dkg szeletelt mandula
Tészta: Az élesztőt kiskanál cukorral, liszttel és fél dl langyos tejjel elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk.
A tetejére:
Elkészítés:
14 éve | Kiss Judith | 2 hozzászólás
Ez a süti mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók:
200 g vaj
10 db tojás
230 g cukor
120 g liszt
30 g kakaópor
2 evőkanál cseresznyepálinka
500 g étcsokoládé
2,5 dl tej
2 dl tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütôt 200 °C-ra. Olvasszuk meg a 100 g vajat. Válasszuk el a tojásfehérjéket a sárgáktól, utóbbit keverjük össze 150 g cukorral és verjük fel, amíg ki nem fehéredik. Szórjuk bele a kakaóval átszitált lisztet, majd tegyük bele az olvasztott vajat is.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Ha szereted a spenótot ez mindig ínyedre lesz!
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
120 g liszt
4 db tojás
400 g spenót
125 g vaj
2-3 db tejszínes sajt
1 db kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
Az aprított spenótot tedd egy tálba. Add hozzá a tojások sárgáit, a préselt fokhagymát, a lisztet és a sót. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd dolgozd el a spenótos keverékkel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Kend rá a spenótos tésztát, és 180 fokon süsd 12 percig.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Ha egyszer elkészíted ezt a finomságot, ezentúl a gyerekek mindig ezt kérik majd.
Hozzávalók:
1 doboz meggybefőtt
1 db fahéjrúd
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál étkezési keményítő
50 dkg túró
2 db tojás
5 dkg liszt
1/2 kiskanál sütőpor
1 zacskó vanilia ízű pudingpor
2 dkg búzadara
2 dkg cukor
7 dkg Zsemlemorzsa
3 dkg mandulapehely
100 g vaníliás joghurt
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, és kb. 3 ek meggylevet összekeverünk a keményítővel.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 db citrom reszelt héja
2 kiskanál őrölt fahéj
100 g étcsokoládé
70 g mandula
1 kiskanál citromlé
200 g porcukor
3 db tojásfehérje
200 g őrölt mogyoró
Elkészítés:
A mogyorót serpenyôben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihûlni. A habmasszához a tojásfehérjét és a citromlevet elektromos habverôvel olyan keményre verjük, hogy a késvágás látható maradjon benne, majd apránként belekeverjük a porcukrot.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
300 g vaníliás joghurt
10 dkg idénygyümölcs (díszítéshez)
400 g tejszín
200 g joghurt
24 g zselatinpor
14 dkg cukor
2 db tojás
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és közben a sóval együtt beleszórunk 7 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát kb.
Lecsós csirkecomb
Hozzávalók:
-6-7 csirkecomb (alsó,felső egybe)
-Íz varázs
-1 üveg lecsó..(natúr 7 dl)
-1,1/5 víz......
Elkészítés:
A csirkecombokat, ketté vágom....és befűszerezem. Van amikor nincs itthon ízvarázs, akkor a szokásos módon.só,bors, kicsi fokhagyma krém. Bele rakom a tepsibe, mellé öntöm a lecsót, amit a vízzel összekavartam, letakarom, nekem van a tepsimnek fedele én azzal szoktam de a fólia is jó. És beteszem a sütőbe 40-45 percre 180 fokon. Aztán ha puha még picit fedő nélkül sütöm úgy 10 percig és kész.
14 éve | Kiss Judith | 8 hozzászólás
Nézzük a technikát lépésről lépésre:
1. Lépés:
Színezzük a masszát a kívánt színre gél állagú színezővel. Miután kézzel átgyúrtuk a marcipánt, egy fogpiszkálóval húzzunk rá csíkokat a színezőből.
2. Lépés:
Ezután gyúrjuk össze míg egységes színt nem kapunk. Ha ragad, szórjunk alá porcukrot.
3. Lépés:
Nyújtsunk ki egy kisebb csíkot körülbelül 2mm vékonyra. Vágjuk le egy éles késsel a széleit úgy hogy egy téglalapot kapjunk.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Magas hőmérsékleten olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, a kekszet pedig daráljuk le. Keverjük hozzá a folyékony vajat, a barnacukrot, valamint a csipetnyi fahéjat. Dolgozzuk össze alaposan egy villával. Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma alját (minél magasabb tortát szeretnénk, annál kisebb átmérőjű tortaformát használjunk), majd helyezzük bele a kekszmorzsás alapot.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
10 dkg vaj
5 dl tejföl
Friss kapor
1 húsleveskocka
Só
Fél citrom leve
Hozzávalók (kb. 20 palacsintához):
35 dkg finomliszt,
1 tk cukor,
3 tojás,
4 dl tej,
1 dl (szóda)víz,
csipetnyi só,
kb. 10 dkg vaníliás porcukor,
4 narancs,
3 ek narancslikőr,
a sütéshez:
10 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet a tojásokkal, csipetnyi sóval, 1 tk cukorral és kevés tejjel, vízzel (vagy szódavízzel) csomómentesre keverjük. Ezután állandóan kevergetve a többi folyadékot is hozzáadjuk. Akkor jó, ha az állaga olaj sűrűségű. Palacsintasütőben felhevítünk kevés vajat, majd belecsorgatunk egy kis merőkanálnyi tésztát.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya,
3 szál sárgarépa,
50 dkg spenót,
2-3 ek tej,
1 ek vaj + a formához,
3-4 ek liszt,
2 tojás,
1 ek narancslé,
1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A sárgarépát is meghámozzuk, megmossuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk, külön edényben 10 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, és újabb edényben, forrásban levő vízben 5 percig főzzük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók 16 szelethez:
a tésztához:
4 tojás,
4 evőkanál kristálycukor,
4 evőkanál finomliszt,
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin,
finomliszt,
a tetejére:
15 dkg (kb. 1,5 dl) fényezetlen "A" rizs,
5 dl tej,
csipetnyi só,
3 dkg vaj vagy margarin,
5 evőkanál kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 púpozott evőkanál zselatinpor,
4 dl habtejszín,
4-5 evőkanál eperlekvár.
Plusz még a tetejére:
1 csomag (1,2 dkg) piros tortazselé por,
3 evőkanál kristálycukor,
fél kiskanál citromlé,
50 dkg eper (fagyasztott is lehet),
a díszítéshez:
tejszínhab,
8-10 szép szem eper.
Hozzávalók: Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-kilisztezek 4 db 2 dl-es hőálló kerámia bögrét. A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét kemény habbá verem és egy kicsit félre teszem. Aztán a vajat ropotgéppel összehabosítom a cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojások sárgáit. |
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg mandula
35 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
2 evőkanál tejszín
5 tojás
20 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 csipet só
2 evőkanál tej
2 dkg cukrozatlan kakaópor
a tortaforma előkészítéséhez:
kevés margarin
cukrozatlan kakaópor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
4 dkg margarin
1 evőkanál rum
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük margarinnal.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Süssünk valamit!
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
½ dl rum
50 dkg tehéntúró
1 vaníliarúd
2 citrom
4 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg olvasztott margarin
15 dkg cukor
2 db tojás
a tortaforma előkészítéséhez:
kevés vaj
1 evőkanál cukor
a torta tetejére:
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kevés vajjal kikenünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Ezután ahelyett, hogy a szokásos módon kiliszteznénk, behintjük kevés cukorral a belsejét.
Hozzávalók:
28 dkg vaj
28 dkg mandula
28 dkg cukor
28 dkg csokoládé
10 db tojás
7 dkg cukrozott gyümölcs
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A puha vajat és a tojássárgáját tálba rakjuk, megszórjuk a cukorral és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a darált mandulát,a puhított csokoládét, az apróra vágott gyümölcsöt, a vaníliáscukrot, végül a tojásfehérjéből készült kemény habot. Jól összekeverjük, majd vajjal kikent tepsiben megszárítjuk.
Kivesszük a sütőből, két percig hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
12 evőkanál paradicsomlé
12 evőkanál étolaj
12 evőkanál porcukor
1/2 csomag sütőpor
annyi liszt, hogy sodorható tésztát kapjunk
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
savanykás lekvár
Elkészítés:
A tészta összeállítása után 4 lapot sütünk tepsi hátán. A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
Összeállítás:
Az első és a harmadik lapot krémmel a másodikat lekvárral kenjük meg.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
5 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,
a tepsihez:
2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10dkg vaj,
10dkg cukor,
3 tojás,
6 dkg cukrozott kakaó,
12,5 dkg darált mogyoró vagy mandula,
fekete áfonya lekvár,
habfix,
tejszín,
tojás likőr,
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.A vajat, a cukrot, a tojássárgáját és a cukrozott kakaót összekeverem, majd hozzáadom a darált mogyorót vagy mandulát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Lassú tűzön 30 perc alatt(160C°-on) gyümölcstorta formában kisütöm.
Ha kihűlt a mélyedésbe feketeáfonya lekvárt kenek (ne túl vastagon).
Hozzávalók:
18 db tojás,
kristálycukor ízlés szeint,
tejszínhab,
gesztenye massza,
tölteléknek:
amit szeretsz,
a kisütéshez:
olaj vagy zsír
Elkészitése:
Külön - külön kell fölverni a sárgáját és a fehérjét is,majd szépen egybekeverni. Csak egyik oldalát kell kisütni, majd rácsusztatni egy tányérra és valamijen töltelékkel megkenni és így tovább míg el nem éred a megfelelő magasságot. (vaniliás krémtúró, lekvár,fahéjaskakaó ) én ezeket szoktam tölteléknek használni, majd a végén tejszinhabbal körbe kenni gesztenye masszával megszórni a tetejét.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 babapiskóta
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
3 tojás
3 dkg kakaó
1-2 evőkanál rum
tejszínhab.
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, és a cukorral. Majd közékeverjük a kakaót, és a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül rummal ízesítjük. Ebből a krémből egy réteget terítünk egy mély üvegtál aljára, amelyre egy sor babapiskótát teszünk, ezt a sort ismét krémmel fedjük le. Mindezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 csomag kocka háztartási keksz.
1 liter tej
3 csomag vanília puding
1 nagy csomag zselatin/
10 evőkanál cukor
3 tojás
1 ráma margarin
Elkészítés:
A kekszet egymás mellé ki kell teríteni egy lapos tepsiben. A tejben a pudingot megfőzni, még forrón hozzá önteni a margarinnal habosra kevert tojássárgát és cukrot. Jól elkeverni és beleszórni a zselatint. Ekkor a tojások fehérjét habosra kell verni és ezt is a krémhez adni. Ezzel kész is csak ráönteni a kekszre ,aztán a tetejére is keksz kell.
14 éve | Kiss Judith | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 pohár natúr joghurt
2 csomag zseléfix
babapiskóta
tej
vaniliás cukor
30-40 dkg szőlő (fehér, piros)
Elkészítés:
A vaníliás cukros tejbe áztatott babapiskótát egy csattos tortaformába tesszük. (alját és az oldalát kibéleljük) A joghurtot és a zseléfixet elkeverjük, beleszórjuk a kettévágott szőlőszemeket, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Ráöntjük a babapiskótára és a tetejét szőlőszemekkel díszítjük.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás