Sütés főzés Blog: 2010. május

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5472 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2965 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 461 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Sütés-főzés fortélyai-receptjei hírei - 2010. május

Hozzávalók:
10 evőkanál bodzaszörp,

4 evőkanál porcukor,

2 tojás,

25 dkg mascarpone,

18 dkg tejföl,

1 csipet só,

15 dkg babapiskóta;

 

a díszítéshez:

fehér csokoládé,

bodzaszörp

Elkészítés:
A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük. 
Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
90 dkg tehéntúró,

1 zacskó vaníliaízű pudingpor,

3 dl zsíros tejföl,

4 tojás,

15 dkg cukor,

2 zacskó vanilincukor,

2 citrom reszelt héja,

1,5 dl étolaj,

1,2 dl tej

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét.  A tésztához tálban, robotgéppel keverd össze az áttört tehéntúrót a tejföllel, a tojássárgájával, a tejjel elkevert pudingporral, az étolajjal, a vanilincukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémbe.  A masszát nyomkodd kivajazott, 26 cm átmérőjű

 tortaformába.

Utolsó hozzászólás

Danisová Helena üzente 8 éve

Ezt a turotortát okvetlen elkészítem !

Tovább 

 

Hozzávalók:

75 dkg tehéntúró,

7 tojás,

15 dkg cukor,

17 dkg vaj,

8 dkg búzadara,

2-3 evőkanál citromlé,

1citrom reszelt héja,

 

a szóráshoz:

porcukor

 


Elkészítés:

A túrómasszához keverd habosra a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton. Apránként keverd bele a cukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. Egyenként keverd bele a tojásokat, mindegyikkel alaposan vegyítsd el. Több részletben keverd bele az átpasszírozott tehéntúrót, majd a búzadarát is.

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt,

10 dkg cukor,

15 dkg vaj,

1 zacskó vanilincukor


a töltelékhez: 

25 dkg darált mák,

4 dl tej,

1 csom. vaníliaízű pudingpor,

1 tojásfehérje,

3 dkg cukor


a tetejére:

50 dkg tehéntúró,

3 tojás,

1 tojássárgája,

1,5 dl zsíros tejföl,

3 dkg étkezési búzakeményítő,

1 csom. vanilincukor,

reszelt citromhéj


Elkészítés:

A töltelékhez keverd csomómentesre a pudingport és a cukrot egy kevés tejben.

Tovább 

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás,

5 evőkanál cukor,

pici olaj,

csipetnyi só,

3 evőkanál liszt,

1 csom. sütőpor,

3 evőkanál darált dió;


a krémhez:

1 doboz vilmoskörte (száraztömeg: 480 g),  

 2,5 dl vörösbor,

2,5 dl almalé,

10 dkg cukor,

2 késhegynyi fahéj,

50 dkg sovány túró (vagy joghurt),

60 dkg tejszín,

9 levél zselatin + ¼ zacskó zselatinpor,

1 csom. piros tortazselé,

vaníliás cukor,

2 nagy citrom leve

 

 

Elkészítés:
A piskótához az 5 tojás sárgáját a cukorral és egy pici olajjal habosra, a tojásfehérjét a sóval keményre verjük, és a két masszát összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

 

 7 tojásfehérje,

20 dkg cukor,

15 dkg darált dió,

4 ek.liszt,

1 csom. sütőpor

Ezt kikavarni, zsirozott, lisztezett tepsiben közepes lángon sütni. 


Krém:

a 7 tojás sárgája,

25 dkg cukor,

2cs. vanilia puding,

1 ek. étkezési zselatin,(vagy 1csomag 5 gr. zselatin)

7dl tej.

Sűrűre főzni, amikor kihűl, belekeverni 1 Rama margarint. A hideg krémet rákenjük a megsült, és kihűlt tésztára, és egy étcsokis tortabevonóval bevonjuk. A kakaót vagy a tésztába, vagy a krémbe tesszük attól függően, hogy melyiket szeretnénk barnára.

Utolsó hozzászólás

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Nagyon finom lehet!

Tovább 

 Meggyes muki

8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

5 dl tejföl
5 dl tejszín
5 dl joghurt
30-40 dkg magozott meggy (befőtt is lehet)
1 csomag babapiskóta


    Elkészítés:

    A babapiskótát lerakom egy szép, legalább 2 literes üveg- vagy porcelántál aljára. Erre szórom a magozott meggyet vagy meggybefőttet, nem kell kinyomkodni a levét. A joghurtot, a tejszínt és a tejfölt összekeverem, és a meggyre öntöm. Előző estés finomság, fanyar és krémes, aki édesebben szereti, tehet porcukrot a krémbe ízlés szerint.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    MarcsI
    Nagyon tetszik a recept.
    Itt a meleg,hamarosan az eper is érik,gondolom abból is finom.
    Kipróbáljuk.
    Puszillak:Edit.

    Tovább 

     Túrós-gyümölcsös süti

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


    Túrós-gyümölcsös süti

      Hozzávalók:

      50 dkg tehéntúró
      8 evőkanál kristálycukor
      1 csomag vaníliás cukor
      2 dl kefir
      2 púpozott teáskanál zselatin
      1 dl langyos víz
      babapiskóta
      gyümölcs (idény szerint meggy, eper, cseresznye, őszibarack...)
      folpack
      alufólia
      őzgerincforma vagy nagyob kerek jénai tál
      Elkészítés:

      Nagyobb tálban összekeverem a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom, kb. fél meggyszem nagyságúra vágom, lecsepegtetem. Kisebb lábosban langyos vízhez adom a zselatint, folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd tűzről levéve hagyom hűlni szobahőmérsékletűre.

      Utolsó hozzászólás

      toth erzsebet üzente 8 éve

      Mnyam de jol nézki ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,midjárt bele herapnék,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!

      Tovább 

       Citromvarázs

      8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      Hozzávalók:

      8 dl tejföl (12%-os)
      8 dl tejszín
      10 evőkanál porcukor
      2 citromleve
      1,5 citrom héja
      2 csomag babapiskóta


      Elkészítés:

      A tejszínt habbá verjük, a tejfölt pedig a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük. Óvatosan összevegyítjük a két krémet, majd babapiskótával rétegesen formába tesszük. A tetejét citromkarikákkal díszíthetjük.

      Nagyon finom! Jó étvágyat!

       Epres joghurttorta

      8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

      Hozzávalók a piskótához:

      4 tojás
      4 kanál cukor
      4 kanál liszt késhegynyi szódabikarbónával
      4 kanál víz


      A töltelékhez:
      2 nagy pohár natúr joghurt
      3 csomag vaníliás cukor
      3-4 kanál cukor ízlés szerint
      reszelt citromhéj és citromlé ízlés szerint
      kb. 1 kg eper
      1,5 kanál zselatin
      1 dl víz


      A díszítéshez:
      tejszínhab
      néhány szem eper

        Elkészítés:

        Sütőpapírral kibélelt tortaformában 4 tojásos vizes piskótát sütünk. Ha elkészült, borítsuk ki rácsra, hogy kihűljön.

        Tovább 

         Epermisu

        8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

        Hozzávalók 6 adaghoz:

        A sziruphoz:
        10 dkg cukor
        2 dl víz
        2 citrom


        A krémhez:
        50 dkg eper
        30 dkg mascarpone krémsajt
        20 dkg fehér csokoládé
        1 dl tejszín
        + 40 db babapiskóta
        30 dkg eper


        a tetejére:
         cukrozatlan kakaópor


        Elkészítés:

        Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük a citromok héját, beleszórjuk a cukros szirupba.

        Tovább 

        Hozzávalók a leveshez:

        50 dkg eper
        3 dl tejszín
        fél csomag forraltbor fűszerkeverék
        5 evőkanál cukor (utána is lehet ízesíteni majd)
        1 csomag tejszínes pudingpor
        8-10 db citrompótló
        1 csipet só


        A gombóchoz:
        25 dkg tehéntúró
        4,5 kanál gríz
        1 tojás
        1 csipet só


        A tetejére:
        pirított mandula

          Elkészítés:

          Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízben. Ehhez adom a citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket. Forrásig főzöm. Botmixerrel pürésítem még forrón, majd hozzáadom a tejszínnel kikavart tejszínes pudingport.

          Tovább 

           Bécsi túrótorta

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók a tésztához:
          12,5 dkg liszt,
          fél zacskó sütőpor,
          1 tojás,
          5 dkg vaj,
          5 dkg cukor,
          1 citrom reszelt héja;

          a töltelékhez:
          1 kg túró,
          1 csomag főzős vanília puding,
          2 csomag vaníliás cukor,
          15 dkg porcukor,
          17 dkg vaj,
          6 tojás

          Elkészítés:
          A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliában fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt 210 fokra előmelegítjük.

          Amíg a tészta a hűtőben várakozik, elkészítjük a tölteléket:
          a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verjük, hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrokat és az összes, átnyomott túrót.

          Tovább 

           Bécsi túrótorta 2

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók a tésztához:

          12,5 dkg liszt
          fél zacskó sütőpor
          1 tojás
          5 dkg vaj
          5 dkg cukor
          1 citrom reszelt héja


          A töltelékhez:
          1 kg túró
          1 csomag főzős vanília puding
          2 csomag vaníliás cukor
          15 dkg porcukor
          17 dkg vaj
          6 tojás
          Elkészítés:

          A tésztához valókat összegyúrom, fóliában fél órára a hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben dekkol, elkészítem a tölteléket.
          A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verem, ezután hozzáadom a pudingport, a vaníliás cukrokat és az összes túrót, átnyomva.

          Tovább 

           Bécsi rizspuding

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók  4 adaghoz:

          8 dkg rizsliszt
          2,5 dl tej (1,5%-os)
          1 dkg hámozott mandula, darálva
          1 tojás + 1 tojássárgája
          6 dkg porcukor
          1 citrom reszelt héja
          1 csipet őrölt fahéj
          1 dkg Ráma sütőmargarin

          Elkészítés:

          A rizslisztet tejben sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a darált mandulát, két tojássárgáját, a cukrot (szorbitolt), a reszelt citromhéjat és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérje felvert habját. Margarinnal kikent formában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig vízgőzben sütjük.

          Tovább 

           Meggyes Duna-hullám

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók a tésztához:

          38 dkg vaj

          25 dkg cukor

            7 db tojás

          25 dkg liszt

          1,5 csomag sütőpor

           

          A csokis részhez:

          2 ek.kakaó

          3 ek.tej

          1 üveg meggy

           

          A krémhez:

          20 dkg margarin

            4 ek.cukor

            1 vaníliás pudingpor

            2 vaníliás cukor

            4 dl tej

           

          A mázhoz:

          20 dkg  tortabevonó csoki

          2 ek. olaj

           

          Elkészítés:

          A tésztához valókat összekeverjük,a felét sütőzsírpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

          A másik felébe belekeverjük a kakaót és a sárga tésztára simítjuk és belenyomkodjuk a lecsepegtetett, kimagozott meggyet.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          5 dkg fenyőmag (hámozott mandula is kitűnő hozzá)
          50 dkg csirkemellfilé
          só, őrölt bors
          1 citrom
          1 evőkanál olaj
          1 tojássárgája
          2 evőkanál cukor
          3 evőkanál tárkonyecet
          1-2 evőkanál dijoni mustár
          2 dl tejföl
          1/2 fej ropogós saláta (például: jégsaláta)
          50 dkg eper

          Elkészítés:

          A fenyőmagot vagy a mandulát szárazon megpirítjuk és félre teszszük.

          A húst sózzuk, borsozzuk, a fél citrom levével meglocsoljuk, majd az olajon 5-6 perc alatt megsütjük, és hűlni hagyjuk.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Irénke! nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat.
          Nagyon jó tagok vannak akik nem csak a képet teszik fel hanem azzal is fáradoznak, hogy le írják a receptet hozzá.
          Itt receptet is lehet írni ha nincs kép majd lesz ha valaki elkészíti.
          Kellemes Estét
          Marcsi

          Tovább 

          Hozzávalók:
          1/2 kg eper
          15 dkg porcukor

          1 citrom
          fahéj
          szegfűszeg
          5 dkg étkezési keményítő
          5 cl triple sec likőr
          2 dl tejszín

          Elkészítés:

          4-5 szem epret cikkekre vágunk, kevés porcukorral meghintjük, és félretesszük.
          A maradék epret kevés cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben puhára főzzük.
          A citrom héját lehámozzuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített, kevés vízben felfőzzük, majd leszűrjük.
          Így egy fűszerkivonatot kapunk, ezt és a likőrt a levesbe keverjük.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Judit!
          Köszi a receptet,hamarosan érik az eper és megkészítem.
          Szép napot kívánok:Edit.

          Tovább 

           Gyöngyi szelet

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 11 hozzászólás

          Hozzávalók a tésztához:

          40 dkg liszt,

          20 dkg porcukor,

          1 tojás,

          1 tojássárgája,

          10 dkg margarin,

          1 sütőpor

          annyi tejföl,hogy nyújtható tésztát kapjunk.

           

          Krém:

          20 dkg margarint,

          20 dkg porcukorral habosra keverjük.

          1 csom. eper vagy puncspudingot fél liter tejben felfőzzük,kihűtjük és a kihabosított porcukros margarinhoz keverjük.

          A krémbe még beleforgathatunk a pudinghoz illő gyümölcsöt.


          Elkészítés:

          A tészta hozzávalóit összeállítjuk és tepsi hátán 3 lapot sütünk,  és töltjük a krémmel.

          Utolsó hozzászólás

          Vass Lászlóné üzente 5 hónapja

          Nyolc éve írtam be a receptet,sokan elkészítették biztosan.
          Nálam is elkészült,nagy sikere volt a finom ,puncsos krémes sütinek.

          Tovább 

           Hamis gesztenyés sütemény

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

          Hozzávalók:

          10 dkg porcukrot,

          1 egész tojást,

          1 ek.mézet,

          1 ek.vízet,

          1 ek.tejet,

          5 dkg margarint gőzön felverjük.

          Levesszük és 25 dkg lisztet keverünk bele és 1 kk. szódabikarbónát.

          Összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle.

           

          Krém:

           

          50 dkg főtt, áttört burgonya,

          1 csom. gesztenyemassza,

          20 dkg porcukor,

          20 dkg Ráma margarin,

            4 tk.rum.

           

          A hozzávalókat összekeverjük és a két lap közé töltjük.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Icamama!
          Vas és Zala megyében,a mi környezetünkben is sütnek krumplis rétest.
          Bizony nagyon finom.
          Nálam mostanában nem volt,akkor már épp ideje.
          Ezt a süti receptet nagyon régen kaptam,még dolgoztam és hétfőn vittük magunkkal a süti kóstolót,kínáltuk meg társainkat.
          Az volt ám a szép idő!
          Köszönöm a hozzászólást.
          Üdv:Edit.

          Hozzávalók:

          80 dkg tengeri halfilé,

          1 db citrom,

          só,

          őröltbors,

          1 ek.olívaolaj,

          25 dkg alma,

          3 dl joghurt,

          1 csokor kapor,

          1 csokor metélőhagyma,

          1 dl tejszín,

          4 dkg vaj.


          Elkészítés:

          A halfiláket megsózzuk, borsozzuk, majd citromlével meglocsoljuk és olajon mindkét oldalát világosra sütjük. A tejszínt, a joghurtot, a hámozott, majd lereszelt almát, a finomra vágott kaprot és metélőhagymát összekeverjük, ha kell, akkor még ízesítjük.

          Egy tepsit kivajazunk, belehelyezzük a halfiléket, ráöntjük a joghurtos öntetet, majd sütőben 20 percig sütjük.

          Tovább 

           Mozart szelet

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

           

          Hozzávalók a tésztához:

          10 dkg diót,

          10 dkg cukrot,

          20 dkg margarint,

          25 dkg lisztet,

          fél csg sütőport 

          1 tojást összegyúrunk,

          majd sütőpapírral bélelt tepsiben szép világosra sütjük.

          A sütés után, a kihűlt tésztát 2 felé vágjuk és töltjük.

           

          Töltelék:

           

          15 dkg cukrot

          15 dkg margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk

          10 dkg darált diót,

          1 vaníliás cukrot és

          kb 2 cl rumot.

          A kockákra vágott sütit pirított dióbéllel diszítjük.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          1 ek. zsir,

          2 kisseb fej vöröshagyma,

          1 kk. piros paprika,

          pici viz,

          1 kk. ételízesitő,

          só,

          6 vagy 8 db keményre főtt tojás,

          2 doboz teföl,

          2 dl tej,

          1 ek. sima liszt,

          2 db babérlevél,

          pici majoránna.


          Elkészités:

          A zsirt bele tesszük egy edénybe ha megolvad bele tesszük a felkockázott hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, rá tesszük a piros paprikát, feleresztjük pici vizzel, a megfőtt tojásokat 4 lelé felvagdaljuk, bele rakjuk a fűszereket, hagyjuk egy pár percig főzni, azután rá tesszük a tejfölt, és még rá habarunk az 1 ek.

          Utolsó hozzászólás

          Dékányné V. Mária üzente 8 éve

          Én ezt tojáspörkölt néven ismerem. finom.

          Tovább 

           Fokhagymakrémleves

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

          Hozzávalók:

          1 egész fej fokhagyma

          1 vöröshagyma

          5 dkg vaj

          2 evőkanál liszt

          2 húsleveskocka

          2 l víz

          1,5 dl főző tejszín

          só, bors,

          kakukkfű, szerecsendió


          Elkészítés:

          A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk liszttel és összekeverjük. Felöntjük vízzel, közben folyamatosan keverjük (Ha csomós marad, kézi turmixal kijavítható.) és beletesszük a húsleveskockákat. Sózzuk, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval fűszerezzük.

          Utolsó hozzászólás

          PETRA Lászlóné Marika üzente 8 éve

          Tetszik. Ezt is jegyzem. Még egészséges is. A fokhagymát egyébként is fogyasztom Köszönettel.

          Tovább 

           Görög gyümölcsleves

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

           Hozzávalók:

          40 dkg friss gyümölcs vegyesen

          8 dl narancslé

          3 dl tejszín

          2 evőkanál cukor

          1 vaniliáscukor

          menta, citromfűlevél


          El
          készítés:

          A narancslevet és a tejszínt egy tálban összekeverjük, a nagyobb gyümölcsöket (őszibarack, meggy, alma, málna , eper, ribizli, szeder ízlés szerint válogatva) felkockázzuk, és az alaplébe tesszük, ízesítjük.


          Tipp:

          A levest tálalás elött mindig tegyük hűtőbe 2-3 órára, így az ízek jobban összeérnek és nagy melegben jobban hűsít.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Mindenben szeretem a fűszert használni kevesebb sót igényel a hús is a levesek is teljesen más íz világot adnak számunkra.
          egyszer kell csak ki próbálni utána már nélküle nem is olyan az étel.

          Tovább 

           Erdélyi székelygulyás

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

          Hozzávalók:

          80 dkg apró sertéshús

          / dagadó, oldalas, csülök lefejtett húsa /

          15 dkg füstölt szalonna

          2 közepes vöröshagyma

          2 gerezd fokhagyma

          1,5 kg savanyú káposzta

          1 kávéskanál pirospaprika

          1 babérlevél

          1 lapos evőkanál liszt

          2 dl tejfől

          só, bors


          Elkészítés:

          A füstölt szalonnát apróra vágjuk, benne az összevágott hagymát megfonnyasztjuk, a húst kockára vágjuk pörköltet készítünk, a félig púhára párolt húst zsírjára sütjük, elötte pirospaprikával megszórjuk.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Nagyon finom a székelygulyás,a múlt héten én is főztem,fel is töltöttem.
          Ajánljuk mindenkinek.

          Tovább 

           Ropogós kacsacomb

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          6 db kacsacomb

          1 dl száraz fehér bor

          1 evőkanál méz

          só, bors


          Elkészítés:

          A kacscombokat megmossuk, megtisztítjuk és bedörzsöljük sok sóval, majd meghintjük borssal. Mély tepsibe, vagy kacsasütő edénybe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, majd letakarjuk és a forró sütőbe tesszük sülni. Egy óra elteltével vegyük le a kacsacombokról a fedést, kenjük meg a mézes borral és közepesen forró sütőben süssük tovább. Időnként forgassuk meg és mindig kenjük be a mézes borral a kacsacombokat, hogy mindenütt ropogósra süljön.

          Tovább 

           Kínai csirkeszárnyak

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          1 kg húsos csirkeszárny

          1 szál durvára vágott zellerzőld

          2 csomag újhagyma

          4 evőkanál szójaszósz

          3 evőkanál méz

          4 evőkanál olaj

          1 mokkáskanálnyi gyömbérpor

          1 kiskanál erős pista

          2 gerezd fokhagyma

          1 dl száraz bor


          Elkészítés:

          A szójaszószt összekeverjük a gyömbérrel, erős pistával,  mézzel, és a szárnyakat bedörzsöljük vele. Letakarva 2 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a szárnyakat lábosba rakjuk, 2,5 dl vízet öntünk rá  és kislángon vajpuhára pároljuk.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          50 dkg finomliszt
          25 dkg vaj
          15 dkg tehéntúró
          15 dkg juhtúró
          1 dl tej
          1 ek. cukor
          30 gr élesztő
          1 dl tejföl
          3 tojássárgája
          10 dkg reszelt sajt 


          a szóráshoz:

          5 dkg reszelt sajt


          a kenéshez:

          1 tojás


          Elkészítés:

          Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, belereszeljük a fagyos vajat és hozzáadunk egy csipet sót. Kézzel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az áttört, kétféle túrót, a tojássárgáját és a tejfölt.

          Tovább 


           

          Hozzávalók a tésztához:

          15 dkg liszt,

          10 dkg sütőmargarin,

          9 dkg porcukor,

          1 tojás;


          a krémhez:

          1 csomag vaníliás pudingpor (főzős),

          10 dkg cukor,

          vaníliás cukor,

          reszelt citromhéj,

          50 dkg túró,

          5 dl tej,

          1 nagy pohár tejföl (375 g),

          2 tojás

          Elkészítés:
          A lisztet elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk és 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni.


          Közben elkészítjük a krémet: 

          a pudingporhoz adagoljuk a tejet úgy, hogy csomómentes maradjon.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          25 dkg héjában főtt, áttört burgonya
          25 dkg finomliszt
          25 dkg vaj
          1 tojás
          1 teáskanál
          bors


          a szóráshoz:

          reszelt sajt vagy szezámmag


          a kenéshez:

          1 tojás


          Elkészítés:

          A kihűlt, áttört burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a fagyosan lereszelt vajat, a tojást, a sót és a borsot. A tésztát nyújtsuk ki, és félórás időközönként háromszor hajtogassuk. A hajtogatások között a hűtőben tartjuk. A harmadik hajtogatás után körülbelül két ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk a tetejét, megkenjük tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámaggal vagy sajttal és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          15 dkg vaj
          10dkg reszelt füstölt sajt
          30 dkg finomliszt + 3 evőkanál finomliszt
          2,5 dl tejföl
          1 tojás


          a szóráshoz :

          szezám- vagy lenmag,

          reszelt sajt


          Elkészítés:

          A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt és jól összegyúrjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet és a kinyújtott tésztára kenjük. Meghintjük sajttal, felcsavarjuk, mint a bejglit. Körülbelül  2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, megkenjük vajjal a tetejét és ízlés szerint meghintjük reszelt sajttal, vagy magokkal.

          Tovább 

            Zöldfűszeres pulykasült

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Nagyon finom és fogyókúrás étel a zöldfűszeres pulykamell. Diétázóknak ajánljuk!


          Hozzávalók:

           1 kg pulykamellfilé

           1/4 l fehérbor

           2 tasak mártásalap (sültekhez)

           2 evőkanál csíraolaj

           3-4 evőkanál édes tejszín

           só,fehér bors

           50 g reszelt sajt

           50 g friss zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)

           2 mogyoróhagyma

           1 tojás

           1 kávéskanál vaj

           1-2 evőkanál zsemlemorzsa


          Elkészítés:

          A meghámozott és felaprított hagymát a forró vajban üvegesre pároljuk.

          Tovább 

            Habos túróssütemény

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Íme, egy finom túrós citromos habos sütemény csoda, amely a nagyi sütemé-

          nyét juttatja eszünkbe!


          Hozzávalók:

          15 dkg cukor,

          5 dkg vaj,

          1 tojás,

          fél csomag sütőpor,

          30 dkg liszt,

          3 ek. tejföl, 

           

          a nyújtáshoz:

          liszt


          A töltelékhez:

          50 dkg túró,

          25 dkg cukor, 

          25 dkg margarin,

          2 cs vaníliás cukor,

          fél citrom reszelt héja.


          Elkészítés:

          A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a tejfölt, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk.

          Tovább 

          Hozzávalók 4 személyre:

          8 tojás,

          2 dl tejszín,

          1 db vanília,

          5 dkg vaj,

          1 db citrom,

          50 dkg eper,

          3 evőkanál cukor,

          1 dl víz,

          5 cl konyak,


          Elkészítés:

          Tejszínben feloldjuk a cukrot és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját majd a vanília közepéből a magvakat és a citrom reszelt héját, kivajazott hőálló kis edényekbe töltjük. Ezeket a kis tálkákat egy tepsibe rakjuk és annyi vizet öntünk alá, hogy az edényekbe víz ne kerülhessen majd betesszük a sütőbe 80-90 fokon 2,5-3 órát gőzöljük.

          Utolsó hozzászólás

          OSVÁTH ILONA üzente 8 éve

          Csodálatos és mennyire finom lehet!Az első adódó alkalommal elkészítem szeretteimnek.

          Tovább 

           Gombás-csirkés quiche

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

           

          Kiadós és finom!! A franciák kedvence vendégváráshoz, ebédre vagy vacsorárais remek választás.

          network.huHozzávalók 8 személyre:

          400 g leveles vajas tészta (mirelit is jó)
          500 g gomba (pl. róka vagy vargánya)
          400 g csirkemellfilé
          2 dl húslevesalaplé
          2 db tojás
          2 db tojássárgája
          100 ml tej
          100 ml tejszín
          80 g reszelt kemény sajt
          apróra vágott kakukkfű,

          zsálya, majoránna és rozmaring
          2 gerezd fokhagyma
          100 ml száraz fehérbor

          bors
          50 g vaj + a formához

          a vaksütéshez:

          szárazbab


          Elkészítése:

          A húst és a fokhagymát pirítsuk meg 4 dkg vajon, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk elfőni.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Judit!
          Dehogy zavar!
          Egy szuper recept!
          Én is kifogom próbálni.
          Puszillak:Edit.

          Tovább 

           Flódni

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

          HÁZI SÜTEMÉNY-LAJOS MARI szakácskönyvéből

          A tésztához:

          500 g finomliszt,

          250 g vaj,

          100 g porcukor,

          3 tojássárgája,

          1citrom reszelt héja,

          1 csipet só,

          a kenéshez:

          1tojás

          a nyújtáshoz:

          liszt

          A töltelékhez:

          200+100 g porcukor,

          2 citrom reszelt héja

          2 dl tej,

          200-200 g darált dió és mák,

          450 g savanykás alma,

          1/2 citrom leve,

          1/2 kk.őrölt fahéj.

          A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát.4cipót formálunk,fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1órát pihentetjük.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Kedves Kati!
          Köszönöm a hozzászólást.
          Mivel odaírtam,hogy melyik szakácskönyvből való,ezért nem variáltam át a receptet,mert másnak is meglehet a könyv.
          Köszönjük a javaslatot,én is mézet használtam,több sütiimnél is mézzel dolgozok.
          Üdvözlettel:Edit.

          Tovább 

           Tökpuffancs

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          1 zsenge tök

          2 tojás,

          5 dkg liszt,

          5 dkg edámi sajt,

          késhegynyi szódabikarbona,

          olaj,

          só,

          bors

          Elkészítés:

          A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magos belsejét kikaparjuk. A tök húsát legyaluljuk és besózzuk. 20 percig állni hagyjuk, a keletkezett nedvességet kicsavarjuk. A gyalult tököt tálba tesszük, belekeverjük a felvert tojásokat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. Reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítjük, késhegynyi szódabikarbonával lazítjuk.

          Tovább 

           Töltött tök

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

          Hozzávalók:

          1-2 zsenget ök

          50 dkg darált hús

          5 dkg rizs

          1 fej hagyma

          1-2 csokor kapor

          1 húsleveskocka (esetleg friss húsleves)

          1 tojás

          bors

          majoranna

          vaj

          olaj

          1 evőkanál ecet

          1 pohár tejföl

          Elkészítés:

          A tököt félbevágjuk, megpucoljuk és kivájjuk a belsejét. Enyhén sós, ecetes vízben pár percig főzzük, aztán kivesszük, és egy tűzálló edénybe tesszük. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük (majoranna, kaukkfű stb.

          Utolsó hozzászólás

          Hegyi Istvánné üzente 8 éve

          Köszi a receptet! Ezt a változatot cukkinivel szoktam elkészíteni , az is nagyon finom.

          Tovább 

           Öntet eperhez

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:
          • 1/2 liter tejföl
          • 1 egész citrom
          • 2 evőkanál méz

          Elkészítés:

          Lemosom a citromot, lereszelem a héját, kicsavarom a levét. Utána jól felkeverem a tejfölt, beleöntöm a citrom levét és a reszelt héját, majd hozzáadom a két evőkanál mézet, a méz mennyiségét ízlés szerint változtathatom. Jól lehűtöm az egészet. A megmosott eperre öntöm, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

          Megjegyzés:

          Nálunk az öntetet magában is megeszik, annyira szereti mindenki.

          Tovább 

           Fűszeres májpástétom

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          50-60 dkg csirkemáj 

          kakukkfű

          majoranna

          bors

          2-3 gerezd fokhagyma

          2 dl főzőtejszín

          olaj

          vaj

          Elkészítés:

          A májat teflonban megsütöm kevés olajon, rászórom a kakukkfüvet. Ha kihűlt, apróra vágom és turmixolom. A szaftot is felhasználom. Közben beleteszem a tejszínt, fokhagymát és a fűszereket. A végén vajjal lágyítom. Fenséges, finom reggeli paprikával, paradicsommal.

           Májpástétom házilag

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          50 dkg pulykamáj

          1 mokkáskanál só

          2 közepes fej vöröshagyma

          2-4 gerezd fokhagyma

          kb. 1 kávéskanál majoranna

          kb. 1 kávéskanál mustár

          késhegynyi borsikafű (más néven csombor) bors helyett

          kb. 2 dl tej

          15-20 dkg  sütőmargarin

          kb. 10 evőkanál olaj

          Elkészítés:

          A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük és leitatjuk róluk a tejet, 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 evőkanál olajban kisütjük közepes lángon (2 adagban is lehet, kb.

          Tovább 

          Roppanós cukkinikockák háromféle sajttalRoppanós cukkinikockák háromféle sajttal

          Hozzávalók:

          2 közepes cukkini (kb. 50 dkg)

          2 db konzerv hámozott paradicsom (szezonban természetesen friss)

          1 egész szárított paradicsom apróra vágva

          1 kis fej lilahagyma

          1 gerezd fokhagyma

          1 evőkanál olva olaj

          1 mozzarellagolyó (12,5 dkg)

          5 dkg kéksajt

          1 teáskanál kakukkfű

          bors

          A ropogós morzsaréteghez:

          2 evőkanál zsemlemorzsa

          2 evőkanál frissen reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano)

          frissen őrölt színes bors

          Elkészítés:

          A cukkiniket alaposan megmosom, nagyjából 1-1,5 cm-es nagyobb kockákra vágom.

          Tovább 

           Almás pite

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

          Hozzávalók:

          10 evőkanál cukor

          20 evőkanál liszt

          1 csomag sütőpor

          25 dkg ráma sütőmargarin

          4 tojássárgája

          1 kis pohár tejföl

          2 kg alma (lereszelve, ízlés szerint cukrozva)

          fahéj

          zsemlemorzsa

          a tetejére:

          tojásfehérje

          Elkészítés:

          A cukrot, a lisztet és a sütőport összekeverem, a margarint elmorzsolom benne, tojássárgával és a tejföllel gyorsan összegyúrom. Ha túl lágy, teszek még hozzá lisztet, hogy ne ragadjon. 2 részre osztom, kinyújtom, egy 24x40cm-es tepsibe az egyik lapot belesimítom,(a tepsit nem kell kivajazni), megszórom zsemlemorzsával, rárakom a reszelt almát, megszórom fahéjjal, ráterítem a másik lapot, megkenem tojásfehérjével, megszórom kristálycukorral, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütöm.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Almás pite recepted egy igazi,régen is így készítettük,nem komplikáltunk.
          Így az igazi,hagyományos recept.
          Köszönjük.
          Szép napot kívánok:Edit.

          Tovább 

           Epres kevert tészta

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          2 db tojás

          10 dkg vaj

          2 bögre liszt

          1 bögre cukor

          1 bögre tej

          2 csomag sütőpor

          50 dkg friss eper

          Elkészítés:

          A vajat a két tojással és a cukorral, kézi mixerrel habosra kikeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az alapmasszához fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet, összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, egyenletes elosztásban. Tetejét megszórjuk - az egész vagy nagyobb szemek esetén feldarabolt - eperrel.

          Tovább 

           Rozmaringos burgonya

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

          Hozzávalók:

          75 dkg apró szemű burgonya

          3 dkg vaj

          2 evőkanál oliva olaj

          2 gerezd fokhagyma

          1 evőkanál aprított rozmaring

          Elkészítés:

          A burgonyát megmossuk, félbevágjuk, és kevés vízben éppen csak puhára főzzük vagy pároljuk. Lecsepegtetjük, kissé lehűtjük. Nagy, vastag aljú edényben felhevítjük a vajat és az olajat. Amikor felhabzik, beletesszük a burgonyát, és megszórjuk őrölt borssal. Közepes lángon 5–10 percig sütjük, amíg aranyló és ropogós lesz, többször megrázogatjuk, hogy a burgonyadarabok egyformán átsüljenek.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          1 db füstölt csülök

          5 dl sör

          sertészsir

          burgonya

          Elkészítés:

          Az áztatott, megmosott csülköt a csont mellett bevágjuk, hogy csak a bőre tartsa. Zsírral kikent tepsibe tesszük széthajtva. Aláöntjük a sört, alufóliával lefedjük. Egy bő óra hosszat így pároljuk, majd a fóliát levéve készre sütjük. A kész csülköt hűlni hagyjuk, majd szeleteljük. A burgonyát megfőzzük, és a sütőlével összetörjük, ezzel tálaljuk a csülköt. Hordós savanyú káposztát kínálunk mellé.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          4 db egész csirkecomb

          4 db csirkemáj

          2 db zöldpaprika

          1 fej hagyma

          4 gerezd fokhagyma

          15 dkg reszelt sajt

          majoranna

          ételízesítő

          bors

          olaj

          5 dl sör

          Elkészítés:

          A csirkecombokat majorannával, sóval, borssal, ételízesítővel a bőr alatt is bedörzsöljük. A májból 1-1 darabot a bőr alá töltünk. Tepsibe tesszük, rárakjuk a vékonyra szeletelt hagymát és paprikát. Ráöntjük a kevéske olajat, valamitn a sört. Alufólia alatt megpároljuk

          Tovább 

          Hozzávalók 4 főre:

          25 dkg brokkoli,

          25 dkg sárgarépa,

          1 cukkini,

          15 dkg juhtúró,

          4 evőkanál szójaszósz,

          2 dl zöldségleves (kockából),

          1 nagy golyó mozzarella,

          só, őrölt bors

          a sütőedényhez:

          2 kávéskanál olaj

          Elkészítés:
          A sárgarépát meghámozzuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük, és lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük. A cukkinit megmossuk, apróra vágjuk, összekeverjük a juhtúróval, a szójaszósszal és a zöldséglevessel.

          Tovább 

          Hozzávalók 12 szelethez :

          25 dkg liszt,

          1 dkg élesztő,

          1-1,5 dl tej,

          2 tojássárgája,

          5 dkg vaj,

          1 kávéskanál só,

          5 dkg cukor



          A töltelékhez:

          25 dkg tehéntúró,

          1 citrom reszelt héja,

          1 tasak vaníliás cukor,

          4 dkg mazsola,

          10 dkg cukor,

          1 tojásfehérje


          A tetejére:

          1 tojásfehérje,

          5 dkg szeletelt mandula

          Elkészítés:

          Tészta:

          Az élesztőt kiskanál cukorral, liszttel és fél dl langyos tejjel elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk.

          Tovább 

          Ez a süti mindenkit levesz a lábáról!

           

          Hozzávalók:

          200 g vaj

          10 db tojás

          230 g cukor

          120 g liszt

          30 g kakaópor

          2 evőkanál cseresznyepálinka

          500 g étcsokoládé

          2,5 dl tej

          2 dl tejszín



          Elkészítés:

          Melegítsük elő a sütôt 200 °C-ra. Olvasszuk meg a 100 g vajat. Válasszuk el a tojásfehérjéket a sárgáktól, utóbbit keverjük össze 150 g cukorral és verjük fel, amíg ki nem fehéredik. Szórjuk bele a kakaóval átszitált lisztet, majd tegyük bele az olvasztott vajat is.

          Utolsó hozzászólás

          Kiss Judith üzente 8 éve

          Editke!!!!
          Köszi, hogy szoltál., de szerintem sem egyezik meg a kép és a recept. Bocsi érte. Le is veszema képet. Megígérem elkészítem a képen láthatot is az én verzióm szerint.

          Tovább 

            Ha szereted a spenótot ez mindig ínyedre lesz!

          network.hu

          Hozzávalók:

          1 evőkanál olaj

          1 csipet só

          1 gerezd fokhagyma

          120 g liszt

          4 db tojás

          400 g spenót

          125 g vaj

          2-3 db tejszínes sajt

          1 db kis fej vöröshagyma



          Elkészítés:

          Az aprított spenótot tedd egy tálba. Add hozzá a tojások sárgáit, a préselt fokhagymát, a lisztet és a sót. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd dolgozd el a spenótos keverékkel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Kend rá a spenótos tésztát, és 180 fokon süsd 12 percig.

          Tovább 

          Ha egyszer elkészíted ezt a finomságot, ezentúl a gyerekek mindig ezt kérik majd.

          network.hu

          Hozzávalók:

          1 doboz meggybefőtt

          1 db fahéjrúd

          1 db citrom reszelt héja

          1 evőkanál étkezési keményítő

          50 dkg túró

          2 db tojás

          5 dkg liszt

          1/2 kiskanál sütőpor

          1 zacskó vanilia ízű pudingpor

          2 dkg búzadara

          2 dkg cukor

          7 dkg Zsemlemorzsa

          3 dkg mandulapehely

          100 g vaníliás joghurt

          2 evőkanál vaj



          Elkészítés:

          A meggyet lecsöpögtetjük, és kb. 3 ek meggylevet összekeverünk a keményítővel.

          Tovább 

           

          Egy apró kis csúcsban mennyi finomság elfér...

          network.hu

           
          Hozzávalók:

          1,5 db citrom reszelt héja

          2 kiskanál őrölt fahéj

          100 g étcsokoládé

          70 g mandula

          1 kiskanál citromlé

          200 g porcukor

          3 db tojásfehérje

          200 g őrölt mogyoró



          Elkészítés:

          A mogyorót serpenyôben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihûlni. A habmasszához a tojásfehérjét és a citromlevet elektromos habverôvel olyan keményre verjük, hogy a késvágás látható maradjon benne, majd apránként belekeverjük a porcukrot.

          Tovább 

           

          Könnyed nyári süti azoknak, akik fagyipártiak és szeretik a könnyű krémes finonetwork.humságokat.

          Hozzávalók:

          300 g vaníliás joghurt

          10 dkg idénygyümölcs (díszítéshez)

          400 g tejszín

          200 g joghurt

          24 g zselatinpor

          14 dkg cukor

          2 db tojás



          Elkészítés:

          A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és közben a sóval együtt beleszórunk 7 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát kb.

          Tovább 

           Simonné Kati receptjei

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

          Lecsós csirkecomb

          Hozzávalók:

          -6-7 csirkecomb (alsó,felső egybe)
          -Íz varázs
          -1 üveg lecsó..(natúr 7 dl)
          -1,1/5 víz......

          Elkészítés:

          A csirkecombokat, ketté vágom....és befűszerezem. Van amikor nincs itthon ízvarázs, akkor a szokásos módon.só,bors, kicsi fokhagyma krém. Bele rakom a tepsibe, mellé öntöm a lecsót, amit a vízzel összekavartam, letakarom, nekem van a tepsimnek fedele én azzal szoktam de a fólia is jó. És beteszem a sütőbe 40-45 percre 180 fokon. Aztán ha puha még picit fedő nélkül sütöm úgy 10 percig és kész.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Kedves Kati4
          Nagyon finom a lecsós csirkecomb,épp úgy mint a csirkemáj lecsósan.
          Az 1liter1/5víz ,én szerintem nagyon sok!
          A cszirkés ételek fedő alatt párolva kb.20perc alatt kész.
          A csirke is ver magában levet.
          Akkor ilyen hosszú lében van a lecsós comb?
          Soknak találom.
          Üdv:Edit.

          Tovább 

           Nézzük a technikát lépésről lépésre:

          1. Lépés:


          Színezzük a masszát a kívánt színre gél állagú színezővel. Miután kézzel átgyúrtuk a marcipánt, egy fogpiszkálóval húzzunk rá csíkokat a színezőből.

           

           

          2. Lépés:

          Ezután gyúrjuk össze míg egységes színt nem kapunk. Ha ragad, szórjunk alá porcukrot.

           

           


          3. Lépés:

          Nyújtsunk ki egy kisebb csíkot körülbelül 2mm vékonyra. Vágjuk le egy éles késsel a széleit úgy hogy egy téglalapot kapjunk.

          Utolsó hozzászólás

          Tóthné Németh Ildikó üzente 8 éve

          Köszönöm az ötletet.

          Tovább 

          network.hu

           Hozzávalók:

          180 g gabonás keksz
          50 g vaj
          1 csipet fahéj
          40 g barnacukor
          10 g édesítőszer
          270 g krémsajt
          1 citrom
          3 tojás
          1 csomag vaníliás cukor
          300 g natúr joghurt

          Elkészítés:
          Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Magas hőmérsékleten olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, a kekszet pedig daráljuk le. Keverjük hozzá a folyékony vajat, a barnacukrot, valamint a csipetnyi fahéjat. Dolgozzuk össze alaposan egy villával. Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma alját (minél magasabb tortát szeretnénk, annál kisebb átmérőjű tortaformát használjunk), majd helyezzük bele a kekszmorzsás alapot.

          Tovább 

          Hozzávalók:
          80 dkg csirkemell
          10 dkg vaj
          5 dl tejföl
          Friss kapor
          1 húsleveskocka

          Fél citrom leve

          Elkészítés:
          A csirkemellből 8 szeletet vágunk, kiverjük jó vékonyra, majd a vajon megsütjük. Leöntjük annyi tejföllel, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a húsleveskockát és a kaprot. Fedő alatt pároljuk, tálalás előtt pár csepp citromlével savanyítjuk.

          Tálalhatjuk párolt vegyes zöldséggel, vagy barna rizzsel.

          Hozzávalók (kb. 20 palacsintához):
          35 dkg finomliszt,

          1 tk cukor,

          3 tojás,

          4 dl tej,

          1 dl (szóda)víz,

          csipetnyi só,

          kb. 10 dkg vaníliás porcukor,

          4 narancs,

          3 ek narancslikőr,

          a sütéshez:

          10 dkg vaj

          Elkészítés:

          A lisztet a tojásokkal, csipetnyi sóval, 1 tk cukorral és kevés tejjel, vízzel (vagy szódavízzel) csomómentesre keverjük. Ezután állandóan kevergetve a többi folyadékot is hozzáadjuk. Akkor jó, ha az állaga olaj sűrűségű. Palacsintasütőben felhevítünk kevés vajat, majd belecsorgatunk egy kis merőkanálnyi tésztát.

          Tovább 

          Hozzávalók 4 személyre:

          50 dkg burgonya,

          3 szál sárgarépa,

          50 dkg spenót,

          2-3 ek tej,

          1 ek vaj + a formához,

          3-4 ek liszt,

          2 tojás,

          1 ek narancslé,

          1 csipet őrölt szerecsendió


          Elkészítés:

          A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A sárgarépát is meghámozzuk, megmossuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk, külön edényben 10 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, és újabb edényben, forrásban levő vízben 5 percig főzzük.

          Tovább 

          Hozzávalók 16 szelethez:

          a tésztához:

          4 tojás,

          4 evőkanál kristálycukor,

          4 evőkanál finomliszt,

          a tepsi kikenéséhez:

          2 dkg vaj vagy sütőmargarin,

          finomliszt,

          a tetejére:

          15 dkg (kb. 1,5 dl) fényezetlen "A" rizs,

          5 dl tej,

          csipetnyi só,

          3 dkg vaj vagy margarin,

          5 evőkanál kristálycukor,

          2 csomag vaníliás cukor,

          1 púpozott evőkanál zselatinpor,

          4 dl habtejszín,

          4-5 evőkanál eperlekvár.

          Plusz még a tetejére:

          1 csomag (1,2 dkg) piros tortazselé por,

          3 evőkanál kristálycukor,

          fél kiskanál citromlé,

          50 dkg eper (fagyasztott is lehet),

          a díszítéshez:

          tejszínhab,

          8-10 szép szem eper.

          Tovább 

           Süssünk valami finomat!network.hu

           

          Hozzávalók:
          5 dkg puha margarin
          15 dkg kristálycukor
          2 tojás
          2 evőkanál finomliszt
          ½ kávéskanál sütőpor
          1 narancs reszelt héja
          6 evőkanál friss narancslé, átszűrve
          2½ dl tej

          Elkészítés:

          Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-kilisztezek 4 db 2 dl-es hőálló kerámia bögrét.

          A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét kemény habbá verem és egy kicsit félre teszem. Aztán a vajat ropotgéppel összehabosítom a cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojások sárgáit.

          Tovább 

           

          Süssünk valamit!!!

          network.huHozzávalók:
          10 dkg mandula
          35 dkg étcsokoládé
          15 dkg margarin
          2 evőkanál tejszín
          5 tojás
          20 dkg cukor
          1 vaníliarúd
          1 csipet só
          2 evőkanál tej
          2 dkg cukrozatlan kakaópor

          a tortaforma előkészítéséhez:

          kevés margarin

          cukrozatlan kakaópor

          A mázhoz:
          10 dkg étcsokoládé
          4 dkg margarin
          1 evőkanál rum

           

          Elkészítés:

          Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük margarinnal.

          Tovább 

           Süssünk valamit!

          network.huHozzávalók:
          5 dkg mazsola
          ½ dl rum
          50 dkg tehéntúró
          1 vaníliarúd
          2 citrom
          4 evőkanál étkezési keményítő
          1 evőkanál sütőpor
          1 csipet só
          10 dkg olvasztott margarin
          15 dkg cukor
          2 db tojás

          a tortaforma előkészítéséhez:
          kevés vaj

          1 evőkanál cukor

          a torta tetejére:

          2 evőkanál porcukor

          Elkészítés:

          Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kevés vajjal kikenünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Ezután ahelyett, hogy a szokásos módon kiliszteznénk, behintjük kevés cukorral a belsejét.

          Tovább 

           Mandulás csokoládészelet

          8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

          Hozzávalók:

          28 dkg vaj

          28 dkg mandula

          28 dkg cukor

          28 dkg csokoládé

          10 db tojás

          7 dkg cukrozott gyümölcs

          1 csomag vaníliás cukor

          Elkészítés:

          A puha vajat és a tojássárgáját tálba rakjuk, megszórjuk a cukorral és habosra keverjük.

          Hozzáadjuk a darált mandulát,a puhított csokoládét, az apróra vágott gyümölcsöt, a vaníliáscukrot, végül a tojásfehérjéből készült kemény habot. Jól összekeverjük, majd vajjal kikent tepsiben megszárítjuk.

          Kivesszük a sütőből, két percig hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.

          Utolsó hozzászólás

          [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

          Köszönöm a receptet,bíztos nagyon finom.
          Úgy látom,hogy gyorsan elkészül.
          Üdv:Edit.

          Tovább 

          Hozzávalók a tésztához:
          12 evőkanál paradicsomlé
          12 evőkanál étolaj
          12 evőkanál porcukor
          1/2 csomag sütőpor
          annyi liszt, hogy sodorható tésztát kapjunk

          Krémhez:
          2 csomag vaníliás pudingpor
          5 dl tej
          15 dkg margarin
          15 dkg porcukor
          savanykás lekvár

          Elkészítés:

          A tészta összeállítása után 4 lapot sütünk tepsi hátán. A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.

          Összeállítás:

          Az első és a harmadik lapot krémmel a másodikat lekvárral kenjük meg.

          Tovább 


          Bundáskenyér – másként
          Hozzávalók:

          4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),

          5 dkg reszelt sajt,

          2 tojás,

          1 dl tej,

          2 evőkanál olaj,

          1 teáskanál ételízesítő,

          1 gerezd fokhagyma,

          ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,

          a tepsihez:

          2 evőkanál olaj.

          Elkészítés:

          A sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

          Tovább 

          Hozzávalók:
          10dkg vaj,
          10dkg cukor,
          3 tojás,
          6 dkg cukrozott kakaó,

          12,5 dkg darált mogyoró vagy mandula,

          fekete áfonya lekvár,

          habfix,

          tejszín,

          tojás likőr,

          Elkészítés:
          A tojásokat szétválasztom.A vajat, a cukrot, a tojássárgáját és a cukrozott kakaót összekeverem, majd hozzáadom a darált mogyorót vagy mandulát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
          Lassú tűzön 30 perc alatt(160C°-on) gyümölcstorta formában kisütöm.
          Ha kihűlt a mélyedésbe feketeáfonya lekvárt kenek (ne túl vastagon).

          Tovább 

          Hozzávalók:

          18 db tojás,
          kristálycukor ízlés szeint,

          tejszínhab,

          gesztenye massza,

          tölteléknek:

          amit szeretsz,

           

          a kisütéshez: 

          olaj vagy zsír

           

          Elkészitése:

          Külön - külön kell fölverni a sárgáját és a fehérjét is,majd szépen egybekeverni. Csak egyik oldalát kell kisütni, majd rácsusztatni egy tányérra és valamijen töltelékkel megkenni és így tovább míg el nem éred a megfelelő magasságot. (vaniliás krémtúró, lekvár,fahéjaskakaó ) én ezeket szoktam tölteléknek használni, majd a végén tejszinhabbal körbe kenni gesztenye masszával megszórni a tetejét.

          Tovább 

          Hozzávalók:
          25 babapiskóta
          15 dkg porcukor
          20 dkg vaj
          3 tojás
          3 dkg kakaó
          1-2 evőkanál rum
          tejszínhab.

           

          Elkészítés:
          A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, és a cukorral. Majd közékeverjük a kakaót, és a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül rummal ízesítjük. Ebből a krémből egy réteget terítünk egy mély üvegtál aljára, amelyre egy sor babapiskótát teszünk, ezt a sort ismét krémmel fedjük le. Mindezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak.

          Tovább 

          Hozzávalók:
          3 csomag kocka háztartási keksz.
          1 liter tej
          3 csomag vanília puding
          1 nagy csomag zselatin/
          10 evőkanál cukor
          3 tojás
          1 ráma margarin


          Elkészítés:
          A kekszet egymás mellé ki kell teríteni egy lapos tepsiben. A tejben a pudingot megfőzni, még forrón hozzá önteni a margarinnal habosra kevert tojássárgát és cukrot. Jól elkeverni és beleszórni a zselatint. Ekkor a tojások fehérjét habosra kell verni és ezt is a krémhez adni. Ezzel kész is csak ráönteni a kekszre ,aztán a tetejére is keksz kell.

          Tovább 

          Hozzávalók:

          5 pohár natúr joghurt
          2 csomag zseléfix
          babapiskóta
          tej
          vaniliás cukor
          30-40 dkg szőlő (fehér, piros)

          Elkészítés:

          A vaníliás cukros tejbe áztatott babapiskótát egy csattos tortaformába tesszük. (alját és az oldalát kibéleljük) A joghurtot és a zseléfixet elkeverjük, beleszórjuk a kettévágott szőlőszemeket, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Ráöntjük a babapiskótára és a tetejét szőlőszemekkel díszítjük.

          Ez történt a közösségben:

          Impresszum
          Network.hu Kft.

          E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu